Postuar më parë nga
toni77_toni
Atëherë kjo mjafton për ty, është sukses pasi paske mësuar ketë. Por ka njerëz qe jetojnë nga shpirti qe ti nuk e din as kur vjen as kur shkon, jeta është ma e thelle se matematika e jote. askush nuk po te thotë qe mos te jetosh prej asaj qe te është zbuluar, sikurse mos te kishte njerëz qe nuk do te mungonte i dituri. Unë dua ta njoh edhe ketë matematiken tjetër 1x1x1=1 e pa kuptueshme por ashtu na doli rezultati.
Ti mbaje mendjen tende sepse nuk te është thëne ta ndryshosh, unë thash te vërtetën. Nëse dikush nuk e beson te vërtetën, ajo nuk e bën atë te pa vërtetë, sepse e VERTETA është egzistent. Besimi i Krishterë, Kisha katolike-ortodokse nuk është sekt zotëri.
Krahasimet tua = niveli yt. As qe mendoj te flas lidhur me ketë pasi qe ti lere qe mohon te vërtetën mbi Jezusin, mbi historinë e Zotit ne Besëlidhjen e Vjetër - profet dhe te vërteten hyjnore, por ti mohon edhe ekzistencën e Jezusit, kjo është futja kot o burrë i dheut.
Me besue ne nje far zoti besonin njerezit gjithmonë por kjo eshte idhujtari. Edhe falltoret dhe magjistrtë besojne ne zot sipas bindjeve te veta te verbuara dhe te terbuar nga i mallkuari. Por dallon ai besim ne besimin e Zotit - Krijuesit te gjithesise, Zot-Hyji i Abarhamit, i Izakut dhe i Jakobit, Ati i Jezus Krishtit - Hyji i Bibles, ketu eshte dallimi, e jo vetem te besoj ne ekzistencen e Tij, sepse edhe djalli beson ne ekzistencen e Zotit bile edhe dridhet para Tij, por besim me zemer dhe dashuri e sinqeritet, i gatshem per besim dhe veprim ne vullnetin e Tij, gjithnje duke e dashtë Zotin dhe njeriun....! Sipas asaj qe kam pa ne ty gjate kesaj kohe qe jemi ne kete forum, ti nuk beson, ose beson ne nje dicka qe kundershton te verteten e Bibles - fjala e Zotit te gjallë. Per ndryshe deshmia ma e mira eshte edhe ne keto shkrime ne kete teme, pra ti as qe din dicka per Zotin e gjalle - Krijues, por perkunmder asaj, lere qe nuk beson, por ti e mohon.
Falenderit. E din ti, une i besoj Zotit qe ma paraqet shkrimi i Shenjt Bibla dhe Kisha ime.
Asgjë te vertete nuk kisht aty.
edhe sikurse te kishte gjithcka tjeter ne të, ti prap e kine gjete nje arsye per mos ta besuar. Ke vendosur mos te besosh dhe kjo bindje eshte nga nje fuqi e keqe.
Libra dhe shkrime mund te kete mjaft te llojit dhe fallcit te ndryshem, por nuk ka asgje te vereta ne ato qe ti thua mbi njeriun, pos asaj, vjetersia nuk e ben Shkrimin te vertete por suksesi dhe ndikimi pozitiv. Bibla eshte fjale e Zotit dhe e verteta mbi Zotin.
Kam degjuar dhe lexuar por nuk jane Bibla e Shenjt.
Krijoni Kontakt