Close
Faqja 14 prej 21 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 209
    Pervec se s'kam me kohe (se deshire jo qe jo) te merrem me "temen", kisha vetem nje pyetje.
    Nese pyetet se cfare fruti hengri Adami dhe Eva, tani ne baze te librave fetare ne e marrim te mireqene edhe ate historine se; Zoti krijoi Adamin nga Dheu dhe Even nga brinja e tij.
    Tani, kur erdhi puna me e kriju Zoti Even nuk kishte aq aftesi krijuese, apo u lodh dhe i ra per shkurt - qe e krijoi nga brinja e Adamit ?!
    Nga kjo duket se kur Eva u krijua nga Adami, ngjan sikur e ka lindur Adami !!
    Pertej te berit si naiv kot me kot, te gjithe kur e kemi lexu kete pyetjen e frutit te ndaluar ne teme, menjehere e kemi lidhur me faktin qe keta kryen marredhenie intime me njeri tjetrin...

Pra Adami kryen marredhenie me femren qe lindi nga brinja e tij ?! Nuk iu ngjan pak perverse ?!

Ju lutem mos me vije ndonje myslym me ate klasiken :
    "Femra u krijua nga brinja e burrit
    jo nga kembet qe ta nenshtroje
    as nga mendja qe ta sundoje
    prane krahut qe ta mbroje
    afer zemres qe ta dashuroje"
    ...................... Sepse nuk pi me uje !!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fleur Blanche : 02-12-2011 më 07:27

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Po normale qe eshte perverse, nese pranojne te mireqene ate qe shkruhet ne libra,
    prandaj thote edhe f-i qe njerezimi nuk eshte pasoje e nje incesti,
    kot nuk thone edhe disa qe bibla duhet ndaluar per personat nen 18 vjeç.

Kurse simbolikisht per si e kuptoj une psh qe e kam lexuar ne ca libra jo fetar tip okulte, adami ishte androgjen, Eva thjesht doli si pjesa femerore e adamit dhe u vecua keshtu qenia androgjene ne dy sekse, po gjithmone kjo jo fizikisht, simbolikisht.

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    ............................
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    teme koti qe nuk perben asnje baze logjike, perveç faktit po ta marrim si te mirqene prallen e trguar nepermjet bibles ne prapavi qendron atiteza ,qe zoti nuk e kishte perfekcionin e duhur kur krijoi njeriun per vete faktin se ata nuk ju binden atij per "pemen e ndaluar"....

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    "Femra u krijua nga brinja e burrit
    jo nga kembet qe ta nenshtroje
    as nga mendja qe ta sundoje
    prane krahut qe ta mbroje
    afer zemres qe ta dashuroje"

Shume thenje me vend, edhepse klasike...

Kadoqe ta ktheni, prap ktheheni tek nje start i perbashket, qofshin majmuna, ameba, bakterie apo virusa

Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Po normale qe eshte perverse, nese pranojne te mireqene ate qe shkruhet ne libra,
    prandaj thote edhe f-i qe njerezimi nuk eshte pasoje e nje incesti,
    kot nuk thone edhe disa qe bibla duhet ndaluar per personat nen 18 vjeç.

Kurse simbolikisht per si e kuptoj une psh qe e kam lexuar ne ca libra jo fetar tip okulte, adami ishte androgjen, Eva thjesht doli si pjesa femerore e adamit dhe u vecua keshtu qenia androgjene ne dy sekse, po gjithmone kjo jo fizikisht, simbolikisht.
    Aty e kapa qe dje sa permendi incestin, por po matesha; a te pyes apo jo - se kisha "frike" se mos po dukesha me mendime te mbrapshta.
    Sa per simbolizimin me kujtove ate parimin e gjinise qe ndodhet ne cdo gje, dhe se qellimi i saj eshte krijimi, prodhimi...ndersa seksi thjesht si manifestim i saj.
    Pastaj kete pjesen e mashkullore dhe femerores e ka cekur edhe Intruderi tek shkrimi #69 i temes "udhetim mbi te verteten". Interesant; 6-ta dhe 9-ta si shifra te atij shkrimi : as above...so below :P

Citim Postuar më parë nga IslamInfo Lexo Postimin
    Kadoqe ta ktheni, prap ktheheni tek nje start i perbashket, qofshin majmuna, ameba, bakterie apo virusa
    Aman o burr i dheut, mjaft ma shkele syrin gjithe kohes...

Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Incest??? Sikur Ademi ta kishte lindur Havane??? Po ku e keni logjiken!

Ajo ishte krijese e Zotit, nga briri i Ademit, njesoj sic Ademi ishte nga dheu, apo mos te themi se Dheu sikur ta kishte lindur Ademin???

Pastaj kjo ndikon ne njeshmerine e njerezise, ta kene nje baze te perbashket, qe mos te pretendoj dikush se eshte me superior se tjetri.

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Citim Postuar më parë nga IslamInfo Lexo Postimin
    Incest??? Sikur Ademi ta kishte lindur Havane??? Po ku e keni logjiken!

Ajo ishte krijese e Zotit, nga briri i Ademit, njesoj sic Ademi ishte nga dheu, apo mos te themi se Dheu sikur ta kishte lindur Ademin???

Pastaj kjo ndikon ne njeshmerine e njerezise, ta kene nje baze te perbashket, qe mos te pretendoj dikush se eshte me superior se tjetri.
    nga brinja.

Anëtarësuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    flm shum per korigjimin.

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Prometeu:biri i titanit Japet dhe i Klimenes,krijoi njeriun me balte.

Faqja 14 prej 21 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •