Close
Faqja 13 prej 21 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 209
    Sensual
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    Banania ? ;p lool

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    banania va bene per even, adami donte pjeshke

Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Po tamam banane dhe pjeshke hengren, dmth bene seks dhe qe aty filloi riprodhimi e per rrjedhoje humbi cilesia e pavdekshmerise biologjike meqe tani nje pjese te jetes e perdoren per te krijuar jete te re.
    Dhe ne ate ekstazen kulminante u ndricuan nga nje gjendje e ndryshuar e ndergjegjes dhe filluan te dallonin te miren dhe te keqen, dhe paten turp. Seksi eshte nje pervoje thelle dhe tronditese mistike.

Tani puna eshte se nuk duhet te interpretohet kjo si seks i rendomte, realisht supozohet qe adami dhe eva ishin qenie superiore dhe shpirterore, dy ne nje, pra qenie androgjene dhe nepermjet pemes se mires dhe se keqes u ndane ne dy sekse dhe rane ne boten materjale, prej nga rrjedh dhe shprehja "renia e njeriut"(fall of man), dhe pikerisht cilesia me e dukshme e botes materjale eshte Ndasia, dallimi, e mire e keqe, bardhe e zi, mashkull femer etj etj. Normalisht kalimi i nje shpirti ne boten materjale behet nepermjet seksit.
    Kuptohet qe e gjitha kjo si perfundim duhet te merret pak simbolikisht dhe jo fjale per fjale.
    Die SEPARATIO ist aller Geburt Anfang
    (Ndarja është fillimi i çdo lloj lindjeje)
    Në mitin judaik të krishterë, shkaku i lindjes së Botës Materiale, të kësaj
    botës sonë fenomenale, të ngjizur me dukurira, gjendet në mosbindjen e Adamit
    dhe Evës, Zotit, gjë që më pas përbëri edhe dogmën e të ashtëquajturit mëkat zanafillor.
    Por siç kemi parë:
    mëkat = (ndarë-ndyrë) = ndarje nga Zoti
    [shënimi im: mëkati simbolizohet me një rreth të mbushur, dhe ndarja me një rreth të ndarë në diametër]
    Simboli (i rrethit të ndarë) është, ndër të tjera, edhe ai i ndarjes ndërsa simboli (i rrethit të mbushur) mund të interpretohet edhe si materie, Botë Materiale.
    ...
    Në kohë më të reja, ideja se Bota ka qenë krijuar nëpërmjet një ndarjeje, ndeshet tek Hegeli. Ai koncepton në fakt një Frymë Universale, Absolute, në gji të së cilës, para Krijimit të Botës, të dy Frymat, ajo Subjektive dhe ajo Objektive, ishin në unitet të plotë ( Teza, Uniteti i të kundërtave ...). Në një moment të "dytë" këto dy frymë ndahen dhe kundërvihen (Antiteza, Lufta e të Kundërtave ...). Lind kësisoj Lëvizja, Procesi (Werden), Bota Materiale (si "jetërsim" i Idesë Absolute).

Marrë nga libri "Shqipja dhe Sanskritishtja"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Dalan Lexo Postimin
    Die SEPARATIO ist aller Geburt Anfang
    (Ndarja është fillimi i çdo lloj lindjeje)
    Në mitin judaik të krishterë, shkaku i lindjes së Botës Materiale, të kësaj
    botës sonë fenomenale, të ngjizur me dukurira, gjendet në mosbindjen e Adamit
    dhe Evës, Zotit, gjë që më pas përbëri edhe dogmën e të ashtëquajturit mëkat zanafillor.
    Por siç kemi parë:
    mëkat = (ndarë-ndyrë) = ndarje nga Zoti
    [shënimi im: mëkati simbolizohet me një rreth të mbushur, dhe ndarja me një rreth të ndarë në diametër]
    Simboli (i rrethit të ndarë) është, ndër të tjera, edhe ai i ndarjes ndërsa simboli (i rrethit të mbushur) mund të interpretohet edhe si materie, Botë Materiale.
    ...
    Në kohë më të reja, ideja se Bota ka qenë krijuar nëpërmjet një ndarjeje, ndeshet tek Hegeli. Ai koncepton në fakt një Frymë Universale, Absolute, në gji të së cilës, para Krijimit të Botës, të dy Frymat, ajo Subjektive dhe ajo Objektive, ishin në unitet të plotë ( Teza, Uniteti i të kundërtave ...). Në një moment të "dytë" këto dy frymë ndahen dhe kundërvihen (Antiteza, Lufta e të Kundërtave ...). Lind kësisoj Lëvizja, Procesi (Werden), Bota Materiale (si "jetërsim" i Idesë Absolute).

Marrë nga libri "Shqipja dhe Sanskritishtja"
    me ne fund nje postim qe ka kuptim, me vjen mire qe e kape sakte ate punen e ndarjes, pikerisht ajo eshte ideja.

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    me ne fund nje postim qe ka kuptim, me vjen mire qe e kape sakte ate punen e ndarjes, pikerisht ajo eshte ideja.
    Edhe mua me pelqeu postimi i tij..ka dite neser,ik e fli gjume

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga La_Lune Lexo Postimin
    Edhe mua me pelqeu postimi i tij..ka dite neser,ik e fli gjume
    rilexoje dhe njehere postimin tim se do gjesh urtesi te fshehura pa fund.

si urdheron , naten e mire.

Një e dhënë interesante na vjen edhe nga studiuesi Niko Stillo.
    Simboli aq i njohur i "V"-ve të ndërfutura me njëra tjetrēn, mashkull-femër, haset edhe në mbishkrimet e lashta si shkronjë.
    Transliterimi i saj nëpërmjet gjuhës shqipe është "ND"

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga Dalan Lexo Postimin
    Transliterimi i saj nëpërmjet gjuhës shqipe është "ND"
    Tani e kuptova ca qekan keto filtrat ND qe kam une... une e disha neutral density po qenka me e thelle...

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Ej per kuriozitet... u gjet pergjigja e kenaqshme te kjo tema...? Dmth doli ndonje frut qe ja mbushi mendjen te gjitheve? LoL...

Ta dime dmth te rifillojme postimet secili nga fillimi apo do vije dikush te na thote kush frut ishte. Sa per te mos mbet injorante jo per gje...

Gjurmë në Pentagram ♪... Maska e symphony
    Anëtarësuar
    04-06-2009
    Vendndodhja
    Në luginën e dashurisë.
    Postime
    2,622
    Nuk është e sigurtë se nga cili frut u joshën Eva dhe Adami. Sigurisht jo nga një mollë. Në Bibël thuhet se Perëndia ka thënë që mund të hanin nga të gjitha pemët që ndodheshin në kopësht, përveç pemës që ndodhej në mes të kopshtit, në të kundërt, do të vdisnin. Nuk përmendet as edhe një frut. Ka gjasa të jetë fik, meqënëse pas shkeljes ata u mbuluan nga një gjethe fiku, e cila papritmas i bëri të vetëdijshëm për lakuriqësinë e tyre.

Mollë ndoshta vjen më vonë nga mitet greke dhe kelte, e cila simbolizon mbretëreshën e dashurisë dhe se nuk duhej kush të lidhej me një të ndaluar, pra, mollë të ndaluar.
    Love has no limits

Faqja 13 prej 21 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •