Une e di:
Zot prujna!
D.m.th. mbrojtes ose prujtes. Edhe "prind" nuk eshte e ēuditshme qe te kete kete prejardhje.
Ne vazhdim te formes "praj" po sjel se ēfare thote Fjalori i gjuhes shqipe:
PRAJ I jokal. krahin.
Pushoj, resht, ndaloj; hesht. Prajti era (shiu, breshri, bora). S'e pran tė qarėt. Prajti pushka. Nuk e prajtėm luftėn. Prajti pak pas punės.
PRAJ II kal. bised.
I ngjit sėmundjen dikujt, e moleps.
PRAJĖ I f.
Prehje, pushim.
PRAJĖ II f. bised.
Prekja e njė qenieje a e njė bime nga mikrobe ose nga baktere qė shkaktojnė sėmundje, infeksion. Prajė e rėndė (e lehtė). Prajė nė kėmbė (nė dorė).
PRAJSHĖM mb. krahin.
1. Qė ka pushuar; i ēlodhur. Ishte i prajshėm dje.
2. I qetė; i ndenjur (pėr ujin). Zė i prajshėm. Tė ecur i prajshėm. Ujė i prajshėm.
PRAJSHĖM ndajf.
Amull, ndenjur, pa lėvizur nga vendi (pėr ujin). Rri prajshėm.
I nderuar anetari Baptist,
Personalisht te lexoj me shume vemendje qe sa e sa vite, por shpresoj se nuk ma merr per t'madhe nese them se duhet te tregohesh me i lakueshem me dike qe shpreh nje mendim tjeter.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga DYDRINAS : 21-12-2011 mė 17:16
Si duket une nuk po marr vesh dicka ketu. Pervec faktit se shkruhen me te njejtat germa, si lidhet Prurja me Ruajtjen dhe Praj konceptualisht?
Apo Perendia Ruan Prindin? Apo nuk kane lidhje, vecse ju po sillni tere fjalet qe fillojne me PR si deshmi te 'mendimit ndryshe'?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 21-12-2011 mė 19:25
pse kot ?
Pan ka qene dhi ... dhe sille nga ta sillsh zoti i te gjith popujve "indoevropian" te del dhija ... edhe atij qe doli nga veza kozmike i thonin Pan etj.
ēfar hallakatje s'koti t'hamamit ka ktu ?
pastaj, 'afer' dhe 'afron' nuk eshte e njejta, perveq nese e keni harruar shqipen ose keni qef me hy pak neper ara, e pastaj del ku t'del
nejse, si do qe te jete (siē the edhe ti) mos u preokuponi shum se jemi n'virtualitet
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Skorpioni : 21-12-2011 mė 20:12
Religion Is Curable
hahahahhahah
q'ma ke qite ni gaz pa prite e pa kujtue
mos t'nijn dikush tu i than kshtu shqiptarve se knaqet tu keshe me ty ... e ke ndegjuar ti shprehjen "Shqiptarin e mbyt inati" ? ... kjo do me thane qe shqiptarit i vjen shum inati me pranue gabimin. Te gjith jemi ashtu, por ama vetem mes vete a, se na e kemi bithen pak si teper te madhe per me e ba kryet qyke me te huajt.
Religion Is Curable
Afer dita eshte pikerisht ai ylli i mengjesit(planeti venus-aferdita), qe i jepen me vone dhe atributet e satanit nga literatura e krishtere si morning star.
Nuk eshte perendia muabet dhish dhe cjeper, nuk hyn pani hic fare ne kete mes, pervecse ketu---> http://www.forumishqiptar.com/showpo...50&postcount=1
po ja qe pikerisht kete berllog jam tu e than tan kohen ... dhe nuk eshte vetem ylli i mengjesit por edhe ylli i mbremjes ...
hyn hyn dhija ne kete muhabet qe q'ke me te ... sepse 'peren' eshte 'p(ė)rin' dhe 'di(a)' eshte 'dhi(a)'Nuk eshte perendia muabet dhish dhe cjeper, nuk hyn pani hic fare ne kete mes, pervecse ketu---> http://www.forumishqiptar.com/showpo...50&postcount=1
(sigurisht qe Skanderbegi nuk e kishte koken e dhijes ne helmete per hater te barijve t'dhive, apo jo)
dhe krijuesi i gjithēkafit qe doli nga veza ka qene P(h)an ... e tash a eshte P(h)an i njejti me Pan qe ishte dhi, une nuk e di ... une veq e di qe ne te gjitha gjuhet "indoveropiane", perendia ka lidhje me dhi e me cjap.
Religion Is Curable
koka e dhise ne helmeten e Skanderbeg-it ka te ngjare qe te jete AMALTHIA, ose amaldhia, ose dhia e malit.
Krijoni Kontakt