Close
Faqja 11 prej 20 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 194
    i/e regjistruar Maska e ikthus
    Anėtarėsuar
    07-02-2008
    Postime
    146
    Citim Postuar mė parė nga vajz Lexo Postimin
    ok doja ti jepja fund ketij diskutimi ne lidhje me "pruaj-pruj-prun" meqe e nisa une dhe nuk ka lidhje me temen.

pruaj-pruj-prun - ekziston si fjale me vete ne kuptimet qe jane dhene deri tani dhe nga Dydrinasi por mesa shoh une kjo fjale nuk ka rrenje "pru" ne kuptim me sjelle, bie por ka rrenje tjeter.

Cfare rrenje ka? Rrenja mund te jete "roe, ruaj" por edhe nese dikur ka qene keshtu "po ruaj", tani kjo eshte fjale me vete dhe nuk duket ne rregull te shkruhet me apostrofe "p'ruaj".
    Jam dakort me ty rrenja eshte ruaj por pas prefiksave qe ka shtuar gjuha shqipe
    ne shekuj ka ardhur si mbroj,perpara bashtingelloreve p,b shqipja ka shuar m
    dhe ne shume raste eshte asimiliuar ne m:

p.b-mp,mb si ne ,mbroj,mbas(appas),mbane(pan),mbare(pare).

i/e regjistruar Maska e ikthus
    Anėtarėsuar
    07-02-2008
    Postime
    146
    Citim Postuar mė parė nga vajz Lexo Postimin
    ok doja ti jepja fund ketij diskutimi ne lidhje me "pruaj-pruj-prun" meqe e nisa une dhe nuk ka lidhje me temen.

pruaj-pruj-prun - ekziston si fjale me vete ne kuptimet qe jane dhene deri tani dhe nga Dydrinasi por mesa shoh une kjo fjale nuk ka rrenje "pru" ne kuptim me sjelle, bie por ka rrenje tjeter.

Cfare rrenje ka? Rrenja mund te jete "roe, ruaj" por edhe nese dikur ka qene keshtu "po ruaj", tani kjo eshte fjale me vete dhe nuk duket ne rregull te shkruhet me apostrofe "p'ruaj".
    Jam dakort me ty rrenja eshte ruaj por pas prefiksave qe ka shtuar gjuha shqipe
    ne shekuj ka ardhur si mbroj,perpara bashtingelloreve p,b shqipja ka shuar m
    dhe ne shume raste eshte asimiliuar ne m:

p.b-mp,mb si ne ,mbroj,mbas(appas),mbane(pan),mbare(pare).

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-09-2011
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    180
    Une e di:

Zot prujna!

Citim Postuar mė parė nga Kejsi Al Lexo Postimin
    Une e di:

Zot prujna!
    D.m.th. mbrojtes ose prujtes. Edhe "prind" nuk eshte e ēuditshme qe te kete kete prejardhje.

Ne vazhdim te formes "praj" po sjel se ēfare thote Fjalori i gjuhes shqipe:

PRAJ I jokal. krahin.
    Pushoj, resht, ndaloj; hesht. Prajti era (shiu, breshri, bora). S'e pran tė qarėt. Prajti pushka. Nuk e prajtėm luftėn. Prajti pak pas punės.

PRAJ II kal. bised.
    I ngjit sėmundjen dikujt, e moleps.

PRAJĖ I f.
    Prehje, pushim.

PRAJĖ II f. bised.
    Prekja e njė qenieje a e njė bime nga mikrobe ose nga baktere qė shkaktojnė sėmundje, infeksion. Prajė e rėndė (e lehtė). Prajė nė kėmbė (nė dorė).

PRAJSHĖM mb. krahin.
    1. Qė ka pushuar; i ēlodhur. Ishte i prajshėm dje.
    2. I qetė; i ndenjur (pėr ujin). Zė i prajshėm. Tė ecur i prajshėm. Ujė i prajshėm.

PRAJSHĖM ndajf.
    Amull, ndenjur, pa lėvizur nga vendi (pėr ujin). Rri prajshėm.

I nderuar anetari Baptist,

Personalisht te lexoj me shume vemendje qe sa e sa vite, por shpresoj se nuk ma merr per t'madhe nese them se duhet te tregohesh me i lakueshem me dike qe shpreh nje mendim tjeter.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga DYDRINAS : 21-12-2011 mė 17:16

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga DYDRINAS Lexo Postimin
    D.m.th. mbrojtes ose prujtes. Edhe "prind" nuk eshte e ēuditshme qe te kete kete prejardhje.

Ne vazhdim te formes "praj" po sjel se ēfare thote Fjalori i gjuhes shqipe:

PRAJ I jokal. krahin.
    Pushoj, resht, ndaloj; hesht. Prajti era (shiu, breshri, bora). S'e pran tė qarėt. Prajti pushka. Nuk e prajtėm luftėn. Prajti pak pas punės.

PRAJ II kal. bised.
    I ngjit sėmundjen dikujt, e moleps.

PRAJĖ I f.
    Prehje, pushim.

PRAJĖ II f. bised.
    Prekja e njė qenieje a e njė bime nga mikrobe ose nga baktere qė shkaktojnė sėmundje, infeksion. Prajė e rėndė (e lehtė). Prajė nė kėmbė (nė dorė).

PRAJSHĖM mb. krahin.
    1. Qė ka pushuar; i ēlodhur. Ishte i prajshėm dje.
    2. I qetė; i ndenjur (pėr ujin). Zė i prajshėm. Tė ecur i prajshėm. Ujė i prajshėm.

PRAJSHĖM ndajf.
    Amull, ndenjur, pa lėvizur nga vendi (pėr ujin). Rri prajshėm.

Personalisht te lexoj me shume vemendje qe sa e sa vite, por shpresoj se nuk ma merr per t'madhe nese them se duhet te tregohesh me i lakueshem me dike qe shpreh nje mendim tjeter.
    Si duket une nuk po marr vesh dicka ketu. Pervec faktit se shkruhen me te njejtat germa, si lidhet Prurja me Ruajtjen dhe Praj konceptualisht?

Apo Perendia Ruan Prindin? Apo nuk kane lidhje, vecse ju po sillni tere fjalet qe fillojne me PR si deshmi te 'mendimit ndryshe'?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 21-12-2011 mė 19:25

i/e regjistruar Maska e Skorpioni
    Anėtarėsuar
    18-12-2010
    Postime
    206
    Citim Postuar mė parė nga wimpy Lexo Postimin
    Mos u preokupo!
    Jemi ne virtualitet. E megjithate u hallakate kot me pan dhe me dhi.
    pse kot ?

Pan ka qene dhi ... dhe sille nga ta sillsh zoti i te gjith popujve "indoevropian" te del dhija ... edhe atij qe doli nga veza kozmike i thonin Pan etj.

ēfar hallakatje s'koti t'hamamit ka ktu ?

pastaj, 'afer' dhe 'afron' nuk eshte e njejta, perveq nese e keni harruar shqipen ose keni qef me hy pak neper ara, e pastaj del ku t'del

nejse, si do qe te jete (siē the edhe ti) mos u preokuponi shum se jemi n'virtualitet
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Skorpioni : 21-12-2011 mė 20:12
    Religion Is Curable

Anėtarėsuar
    18-12-2010
    Postime
    206
    Citim Postuar mė parė nga DYDRINAS Lexo Postimin

hahahahhahah

q'ma ke qite ni gaz pa prite e pa kujtue

mos t'nijn dikush tu i than kshtu shqiptarve se knaqet tu keshe me ty ... e ke ndegjuar ti shprehjen "Shqiptarin e mbyt inati" ? ... kjo do me thane qe shqiptarit i vjen shum inati me pranue gabimin. Te gjith jemi ashtu, por ama vetem mes vete a, se na e kemi bithen pak si teper te madhe per me e ba kryet qyke me te huajt.
    Religion Is Curable

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Skorpioni Lexo Postimin
    pse kot ?

Pan ka qene dhi ... dhe sille nga ta sillsh zoti i te gjith popujve "indoevropian" te del dhija ... edhe atij qe doli nga veza kozmike i thonin Pan etj.

ēfar hallakatje s'koti t'hamamit ka ktu ?

pastaj, 'afer' dhe 'afron' nuk eshte e njejta, perveq nese e keni harruar shqipen

nejse, si do qe te jete (siē the edhe ti) mos u preokuponi shum se jemi n'virtualitet
    Afer dita eshte pikerisht ai ylli i mengjesit(planeti venus-aferdita), qe i jepen me vone dhe atributet e satanit nga literatura e krishtere si morning star.

Nuk eshte perendia muabet dhish dhe cjeper, nuk hyn pani hic fare ne kete mes, pervecse ketu---> http://www.forumishqiptar.com/showpo...50&postcount=1

Anėtarėsuar
    18-12-2010
    Postime
    206
    Citim Postuar mė parė nga wimpy Lexo Postimin
    Afer dita eshte pikerisht ai ylli i mengjesit(planeti venus-aferdita), qe i jepen me vone dhe atributet e satanit nga literatura e krishtere si morning star.
    po ja qe pikerisht kete berllog jam tu e than tan kohen ... dhe nuk eshte vetem ylli i mengjesit por edhe ylli i mbremjes ...

Nuk eshte perendia muabet dhish dhe cjeper, nuk hyn pani hic fare ne kete mes, pervecse ketu---> http://www.forumishqiptar.com/showpo...50&postcount=1
    hyn hyn dhija ne kete muhabet qe q'ke me te ... sepse 'peren' eshte 'p(ė)rin' dhe 'di(a)' eshte 'dhi(a)'

(sigurisht qe Skanderbegi nuk e kishte koken e dhijes ne helmete per hater te barijve t'dhive, apo jo)

dhe krijuesi i gjithēkafit qe doli nga veza ka qene P(h)an ... e tash a eshte P(h)an i njejti me Pan qe ishte dhi, une nuk e di ... une veq e di qe ne te gjitha gjuhet "indoveropiane", perendia ka lidhje me dhi e me cjap.
    Religion Is Curable

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    koka e dhise ne helmeten e Skanderbeg-it ka te ngjare qe te jete AMALTHIA, ose amaldhia, ose dhia e malit.

Faqja 11 prej 20 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •