Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 27 prej 27
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-05-2011
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    101
    Citim Postuar mė parė nga Al-Mustafa Lexo Postimin
    dhe ti general , Islaminfo ka shum te drejte , dhe e di si thote ne kuran :
    "Ne qoftese ne shpirtin e tij ka sadopak dashuri per Allahun ateher ai eshte i shpetuar ." e kuptove tani ?
    Po e vertet ne Kuran qe shkrun kshtu. por mos harro mekatet te bejn se pari ta shijosh zjerrmin(nese ki mekate te shumta dhe te mdhaja qe nuk i ki fshi me namaz......)

i/e regjistruar Maska e Vidasusi
    Anėtarėsuar
    11-11-2010
    Vendndodhja
    Atje diku...
    Postime
    273
    Po ta marrim nga ajo qė ėshtė logjike, nuk ka ndonjė mėkat kėtu, sepse do luten ato vajzat pėr ty, jo ti. Kėshtu qė, ti faktikisht nuk po bėn asnjė veprim qė tė tė llogaritet si mėkat ose si sevap.

Dhe me sa e di unė, njė musliman mund tė lutet pėr tė krishterėt, dhe tė krishterėt mund tė luten pėr muslimanėt. Nė fakt, gjithėkush mund tė lutet pėr kė tė dojė.

Zoti i muslimanėve ėshtė falės.
    Zoti i krishterėve ėshtė falės.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-05-2011
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    101
    Citim Postuar mė parė nga Vidasusi Lexo Postimin
    Po ta marrim nga ajo qė ėshtė logjike, nuk ka ndonjė mėkat kėtu, sepse do luten ato vajzat pėr ty, jo ti. Kėshtu qė, ti faktikisht nuk po bėn asnjė veprim qė tė tė llogaritet si mėkat ose si sevap.

Dhe me sa e di unė, njė musliman mund tė lutet pėr tė krishterėt, dhe tė krishterėt mund tė luten pėr muslimanėt. Nė fakt, gjithėkush mund tė lutet pėr kė tė dojė.

Zoti i muslimanėve ėshtė falės.
    Zoti i krishterėve ėshtė falės.

Ok, mire e ki qe po thu ato i kan bo ato lutje, per qit arsye po lypi hadithe.

1 Zot osht e jo 2 zota

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar mė parė nga General Lexo Postimin
    Pershendetje
    Deshta me i bo kto pyetje.lexone storien.
    Kom shoqe krishtere shqiptare&Amerikane dhe niher i hinem fellit e um kan vet per jet tem
    e tani ju tregova si cdo mashkull qe ka probleme kam pas edhe une dhe hale kam
    veq ne te kalumen jom kon pak problematik e um kan njek problemet ma shume
    tani ato thojshin a bon ti bojm do lutje per ty ne kish ??, e une nuk deshta me jav bo bajat
    dhe ju thash ok qysh doni
    .................
    E deshta me dit a do te ndeshkohna per lutjet e tyre qe i kane bo per mu ???

Dhe nese bon ndonje ajet ose hadith me e shkru qe mu kan ma bindse per mu pergjigjja , pres sa ma shume pergjigjje prej krejve. Falimenderit
    Esselamun alejkum General,

e kuptova atė qė tė ka ndodhur dhe ja po tė sjell disa argumente nga Kur'ani dhe Sunneti pėr atė qė ke kėrkuar:

- Sė pari nji muslimani nuk i takon tė ketė mike ose shoqe ( qoftė e krishtere, apo muslimane )

argumenti pėr kėtė:

1. Tė Krishterėt sipas Islamit janė jobesimtarė dhe All-llahu s.v.t., na e ka sqaruar nė Kur'an:

9:30. "Hebrenjtė thonė: “Uzejri ėshtė i biri i Allahut”, tė krishterėt thonė: “Mesihu ėshtė i biri i Allahut”. Kėto janė fjalėt e tyre, nga goja e tyre, i imitojnė fjalėt e jobesimtarėve tė mėparshėm. I vraftė Allahu! Si po shmangen (nga e vėrteta)!"

3:149. "O besimtarė! Nėse u bindeni jobesimtarėve, ata do t’ju kthejnė prapa (nė tė pafe) e ju do tė jeni tė humbur."

4:101. "...jobesimtarėt janė armiqtė tuaj tė hapur."

2. Tė krishterėt u luten idhujve dhe jo Zotit:

13:14. "Vetėm pėr Atė ėshtė lutja e vėrtetė! Kurse idhujt, tė cilėve jobesimtarėt u luten nė vend tė Allahut, nuk u pėrgjigjen lutjeve tė tyre aspak. Rasti i tyre ėshtė si rasti i atij qė i zgjat duart tek uji, pėr t’i ardhur te goja, por ai kurrsesi nuk i vjen. Lutja e jobesimtarėve ėshtė e kotė."

33:64. [B]"Vėrtetė, Allahu i ka mallkuar jobesimtarėt dhe ka pėrgatitur pėr ata zjarr tė flakėruar[."/B]

47:34. "Pa dyshim, ata qė nuk besojnė, (i) pengojnė (tė tjerėt) nga rruga e Allahut dhe vdesin si jobesimtarė, Allahu kurrsesi nuk do t’i falė."

3. Tė krishterėt nuk janė miqtė tanė:

5:51. "O besimtarė! Mos i bėni miq e mbrojtės hebrenjtė dhe tė krishterėt! Ata janė mbrojtės tė njėri-tjetrit. Kushdo prej jush qė i bėn ata miq, ėshtė me ata. Vėrtet, Allahu nuk i udhėzon nė rrugė tė drejtė keqbėrėsit."

4. Duhet tė distancohemi nga ata:

4:63. "Kėta janė ata pėr tė cilėt Allahu e di se ē’kanė nė zemrat e tyre. Largohu prej tyre, kėshilloji dhe thuaju fjalė qė i prekin nė zemėr."

5. Pejgamberi s.a.v.s., ka thėnė:

“Mangėsia e parė qė i ka goditur Beni Israilėt ka qenė se njė njeri kur e takonte njė tjetėr i thoshte: “O ti, frikėsoju All-llahut dhe lėre kėtė qė po vepron, sepse kjo nuk tė ėshtė e lejuar. Pastaj tė njėjtin njeri e takon nesėr, e ai nė tė njėjtėn gjendje, dhe kjo megjithatė nuk e pengon qė me tė tė hajė, tė pijė dhe tė ulet bashkė. Pasi qė vepruan kėshtu (Beni Israilėt), All-llahu ua rrahu zemrat e njėrit pėr tjetrin.” Pastaj tha (lexoi ajetet 78-81 tė sures el-Maidetu): “Janė mallkuar mosbesimtarėt nga Izraelitėt, nė gjuhėn e Davudit dhe tė Isasė, tė birit tė Merjemes, pėr shkak se ishin tė padėgjueshėm dhe gjithmonė e tepronin. Nuk e pengonin njėri-tjetrin nga tė kėqijat qė i bėnin. Vėrtet vepronin shumė keq! I sheh shumė sish si miqėsohen me ata qė nuk besojnė. Ėshtė me tė vėrtetė shumė keq ēka i pėrgatisin ata vetvetes: pėr t'u hidhėruar All-llahu nė ata, ndaj ata janė nė vuajtje tė pėrhershme. E sikur t'i besonin All-llahut dhe Lajmėtarit edhe asaj ēka i shpallet atij, ata nuk do tė bėnin miqėsi me ata, mirėpo shumica sish janė ngatėrrestarė.” Pastaj (Lajmėtari pas leximit tė ajeteve) tha: “Kujdes, pasha All-llahun ju me siguri ose do tė urdhėroni nė vepra tė mira dhe do tė ndaloni nga tė kėqijat, ose do ta rrėmbeni dorėn e zullumqarit dhe me forcė ta detyroni nė tė vėrtetėn - dhe ta kufizoni vetėm nė tė vėrtetėn, ose All-llahu do t'ju bie (rrah) me zemrat e njėrit pėr tjetrin, e pastaj me siguri do t'ju mallkojė, siē i ka mallkuar ata.”

Kėshilla ime pėr ty ėshtė:

Pendohu tek All-llahu dhe largoju atyre shoqeve tė krishtere dhe mos u le sprastirė qė tė bėhesh vegla e tyre.

Prej tė humburve nuk ke asgjė hajr, sepse ata nuk tė ēojnė askund, pėrveēse nė humbje sikur janė ata vetė.

All-llahu s.v.t. na thotė:

2-120 "As jehuditė, e as krishterėt kurrė nuk do tė jenė tė kėnaqur me ty deri sa ta pasosh fenė e tyre. Thuaju: "Udhėzimi i All-llahut ėshtė udhėzim i drejtė. E nėse pasi qė tė ka ardhur ty e vėrteta shkon pas mendimeve tė tyre, nuk ka kush tė tė ndihmojė e as tė mbrojė nga All-llahu".

Esselamun alejkum.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ramazan_it : 29-11-2011 mė 17:25
    Kush nuk ėshtė robi i All-llahut, ai ėshtė robi i shejtanit.

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga General Lexo Postimin
    Pershendetje
    Deshta me i bo kto pyetje.lexone storien.
    Kom shoqe krishtere shqiptare&Amerikane dhe niher i hinem fellit e um kan vet per jet tem
    e tani ju tregova si cdo mashkull qe ka probleme kam pas edhe une dhe hale kam
    veq ne te kalumen jom kon pak problematik e um kan njek problemet ma shume
    tani ato thojshin a bon ti bojm do lutje per ty ne kish ??, e une nuk deshta me jav bo bajat
    dhe ju thash ok qysh doni
    .................
    E deshta me dit a do te ndeshkohna per lutjet e tyre qe i kane bo per mu ???

Dhe nese bon ndonje ajet ose hadith me e shkru qe mu kan ma bindse per mu pergjigjja , pres sa ma shume pergjigjje prej krejve. Falimenderit
    Sė pari,ajo ēka muslimanit i lejohet tė lutet pėr tė Krishterėt ėshtė lutja:"All-llahu i udhėzoftė ata".
    Sė dyti,ju vėlla keni bėrė mirė qė i keni lejuar dhe nuk jeni treguar kategorik dhe indiferet,se mos pastaj kishe japur shembull tė keq si musliman,prandaj. Pėrndryshe duhet tė keni tė njohur disa gjėra:
    I.Tė Krishterėt nuk i luten All-llahut,edhe nėse i luten Atij i luten duke i bashkangjitur shok,prandaj All-llahu nuk i pranon lutjet e tyre.

II.Muslimanit nuk i ka hije tė qėndroj i vetmuar me femra,veēmas kur ato janė nga Ehli Kitabet sepse ata kanė pak frikė All-llahun dhe kjo ėshtė rrezik...Pos nėse mund tė bėni Davet nė mėnyrė tė atillė qė nuk cenohet dinjiteti dhe personaliteti juaj.

PAQE!

Mr.Niti
    Anėtarėsuar
    18-10-2010
    Vendndodhja
    Nė planetin e qujtur tokė
    Postime
    46
    Citim Postuar mė parė nga Gogi Lexo Postimin
    Gjeneral, nese kishe shkru Kosovarce te kisha kuptu, mirepo ti je mundu me e nderlidh Kosovarcen me gjuhen standarde edhe e ke pshtjell krejt..!

Nisja edhe nihere prej fillimit

Pse mundoheni kishe dim te flasim gjuhen mir e i gjeni te tjerve gabime kurse krejtqka duhet te beni eshte ti jepni ni mendim personit ne fjale.

Mendimi im ne lidhje me rastin e tij kishe me qene ky:Asnje lutje qe ka per qellim pozitiv nuk osht e gabuar qoft nga ana e musilamanve apo te krishterve por lutja qe do te ndihmonte ty me se shumti do te ishte te lirohesh nga ato gjerat e kaluara pasi e ke kuptuar gabimin e kjo do te thot te punosh per te mir ne tashmen dhe te ardhmen kjo do te ishte lutja me mir per ty,shprejsoj qe te kam ndihmuar sado pak.

i/e regjistruar Maska e belive-god
    Anėtarėsuar
    21-09-2009
    Vendndodhja
    All Over the World
    Postime
    79
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Ja,une do te perpiqem te " perkthej " shkrimin kontraverz eshte veshtire sepse nuk ka shenja piksimi fare,por te shohim si do dale !!!

Desha te bej kete pyetje.Lexoni tregimin me poshte.
    Kam mikesha krishtere Shqiptaro-Amerikane .Ne bisede e siper me to me pyeten per jeten time.Une i tregova per peripecite dhe problemet e shumta qe kam ne jeten time.Keto probleme ende i kam.
    Gjate jetes kam qene problematik dhe nuk me jane ndare probleme te ndryshme.
    Mikeshat e mia me thane - mundemi NE te lutemi per ty ne Kishe.
    Une nuk doja qe mikeshave te mia te prish qejfin dhe i thash - ne rregull,si te doni ju.

-Dua tani te di ; Do te ndeshkohem si Musliman qe jam per nje veper te tille ?
    Nese eshte e mundur qe ne pergjigjet vijuese te me sjellin ajete dhe hadithe per kete problem,qe pergjigja te jete me bindese .

Cka mendoni , ja arrita qellimit
    Veq shka te ban ma mir lutja nejse do te lutem edhe une per ty

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Dosja e krimit politik në Kosovë
    Nga kosovar nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 295
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 15:05
  2. Kadare, i madh apo i famshėm?
    Nga kalemi nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 177
    Postimi i Fundit: 10-11-2010, 06:36
  3. Tahiraj: Rrefime mbi luften ne Kosove
    Nga Kuksjan_forever nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 09-11-2010, 14:42
  4. Del nė shitje "Njė dosje pėr Kadarenė"
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 17-03-2007, 01:53
  5. Fetva te dijetareve islame ne lidhje me ceshtjet Islame
    Nga aluando nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 29-03-2005, 14:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •