Close
Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 102
    99-vjetori i Pavarësisë, koncert festiv në sheshin “Nënë Tereza”

TIRANË - Pas aktiviteteve të ngjeshura te zhvilluara gjatë gjithë ditës, në kuadër të ditës së Pavarësisë, Kryeministri Berisha përshëndeti sonte në mbrëmje koncertin festiv të organizuar në sheshin "Nënë Tereza" nga Bashkia e Tiranës.

Zyra e shtypit e Kryeministrisë bëri të ditur se i shoqëruar nga bashkëshortja e tij, zonja Liri Berisha, si dhe nga Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Lulzim Basha, Kryeministri Berisha mori pjesë në koncertin festiv, ku shprehu dhe njëherë nderimin më të thellë qindra e mijëra shqiptarë, djem e vajza, që vendosën rininë e tyre, në themel të Shqipërisë së lirë e të pavarur.

"Shqipëria hyn në 100 vjetorin e Pavarësisë së saj, më e mençur, më e zgjuar, më e fuqishme, më e re, më e bukur se kurrë në historinë e saj. Shqipëria sot ka fytyrën tuaj, shpirtin tuaj, zemrën tuaj, vizionin tuaj", iu drejtua Kryeministri Berisha të rinjve të pranishëm në sheshin “Nënë Tereza".

Duke uruar të rinjtë për festën e pavarësisë, ditën e flamurit, ditën e lirisë, Berisha tha se "sot ne nisim vitin e 100 vjetorit të pavarësisë së Shqipërisë. Janë 100 vite udhë dhe shtigje të vështira, 100 vite rrebeshe të mëdha historike, por 100 vite në të cilat rinia e këtij vendi, në çdo rrethanë dhe çdo kohë, u bë shpëtimtare e saj".
    ”Ti, Shqipëri, Më Jep Nder, Më Jep Emrin Shqiptar”

i/e regjistruar Maska e jesy
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Postime
    639
    gezuar festen e pavarsis
    HESHTJA ESHTE FLORI

FJALA ESHTE ARGJEND

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga Jack Watson Lexo Postimin

ke zogu i zi eshte kjo shqipja Jack?

urime te gjithe shqipetareve kudo qe ndodhen.

Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    ke zogu i zi eshte kjo shqipja Jack?

urime te gjithe shqipetareve kudo qe ndodhen.
    Po te zogu i zi eshte
    ”Ti, Shqipëri, Më Jep Nder, Më Jep Emrin Shqiptar”

Pavarësia e Tiranës, Basha me pinjollët e ish firmëtarëve

Me rastin e 99-vjetorit të shpalljes së Pavarësisë së Tiranës, kryetari i Bashkisë, Lulzim Basha u takua me pinjollët e familjeve të firmëtarëve të aktit të Pavarësisë për Tiranën.
    Në këtë takim të organizuar në shtëpinë muze të piktorit të mirënjohur Sali Shijaku, Artist i Popullit, të pranishëm ishin përfaqësues të familjeve Gjinali, Toptani, Kadiu, Pazari, Banka, Shehri, Beshiri, Petrela, dhe Papajani.
    Përkatësisht pasardhës të dhjetë firmëtarëve të aktit të pavarësisë në Tiranë: Refik Toptani, Abdulla Gjinali, Xhelal Toptani, Sulejman Kadiu, Sheh Ahmet Pazari, Isuf Aqif Banka, Muderis Hysen Shehri, Myslim Beshiri , Selim Petrela dhe Papa Nikolla Papajani.

Krahas pinjollëve të këtyre familjeve në këtë takim morën pjesë edhe përfaqësues të familjeve të pjesëmarrësve të tjerë në ngritjen e flamurit si Dalliu, Maçi, Ndroqi etj.

Në fjalën e tij, Basha nderoi familjen e vjetra të kryeqytetit të cilat në një moment kuç të historisë, luajtën një rol të rëndësishëm me ngritjen e Flamurit në Tiranë. Kryebashkiakua tha se vizioni i etërve të Tiranës është frymëzim edhe për brezat e sotëm.

“Me punën dhe përkushtimin tonë, që buron pikërisht nga vizioni i këtyre etërve të Tiranës, që ngritën flamurin këtu më 26 nëntor, ne do të vazhdojmë të konsolidojmë rolin e Tiranës, në Shqipëri, rajon e Europë. Sfidat e etërve të familjeve të mëdha që ngritën flamurin më 26 nëntor ishin të mëdha, edhe të brezave pasardhës”, tha Basha.

Kryetari i Bashkisë u ndal edhe në afrimin e 100 vjetorit të pavarësisë së vendit. Basha tha se qendra e aktiviteteve do të jetë Tirana.

“Sot hapet sipari i një viti të veçantë për këtë kryeqendër shqiptare dhe për kombin shqiptar, viti i 100-vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë. Sot ky sipar hapet dhe do të ndiqet nga aktivitete të shumta. Qendra e këtyre aktiviteteve do të jetë ajo në ish-Nënprefekturë, ku familjet e mëdha të Tiranës ngritën flamurin më 26 Nëntor dhe që sot është qendra më e madhe e shqiptarëve në botë, qyteti i Tiranës. Këtu, Bashkia në bashkëpunim edhe me institucionet qendrore qeverisëse po hartojnë një program shumë intensive, në qendër të të cilit do të jetë edhe historia, edhe figurat historike, por do të jenë pa dyshim edhe e sotmja dhe e ardhmja e Tiranës, ajo çka ne i ofrojmë Shqipërisë, Kosovës dhe viseve shqiptare kudo në Ballkan, shqiptarëve kudo në botë dhe fqinjëve tanë në rajon, fqinjëve tanë europianë që na duan dhe u duam të mirën”, tha Basha.

a.q/NOA
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    Rrofte shpirti i shqiptarit sa kjo toke.

Mos ta harrojme ç'ka thane Isa begu:
    Po te bashkohen shqiptaret gjithe ku jane, e te lidhin ndermjet besen shqyptare, do te jena te zotet ta perzame hurdine turke jashte Shqypnije jo ma me arme por edhe me hujt e gardhit.
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Si zakonisht edhe kete vit urimi mbetet i njejte nga une:

a kendun bilbilat nane sivjet n'kosove ?
    a u ngrit flamuri me 28 nentore ?
    a u vesh rinia oj nane kuq e zi ?
    a i kishe hije shqipes me valu n'liri ?
    a krisen me pushke nane krushqit e lirise ?
    a pat dasem t'madhe nzemer te shqipnise ?
    a u vun kurora deshmoreve ne vare ?
    a jehoj n'Kosove, kenga jone shqiptare ???

a pat uje ne kroje nane me ta shu etjen ?
    a pate fuqi, sivjet me e mund vdekjen ?
    a ta kan rrandu moj nanen rrudhat ballin ?
    bahu nane e forte, se t'forte e ke djalin !!!

Shume pyetje, e sa pergjigje kemi ???

albanish by nature

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Çka pas 28 nëntorit.

A duhet qe energjia festive te shendrrohet ne energji pune a duhet qe shqiptaret te jen te bashkuar vetem ne festa apo edhe pas festave... Pse shqiptaret dijn te jen te bashkuar vetem ne festa dhe kur kalojn ato behen si ujqit e maleve qe duan ta shqyejn njeri tjetrin.

Urime edhe njehere festa dhe dita e flamurit.

TOMORROW NEVER DIES Maska e A.V.A.T.A.R
    Anëtarësuar
    28-01-2010
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    272
    Urime festa gjithe shqipetareve .

Moderator
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    2,009
    Deklarata e pavaresise ne 1912
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Faqja 10 prej 11 FillimFillim ... 891011 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Dr. Ibrahim Rugova - Presidenti i parë i Republikës së Kosovës
    Nga Albanino në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 2055
    Postimi i Fundit: 27-11-2014, 11:11
  2. Programi i kandidatit Lulzim Basha per Tiranen
    Nga shigjeta në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 56
    Postimi i Fundit: 15-10-2011, 07:07
  3. Qosja: "Zgjidhja është bashkimi i Shqipërisë me Kosovën"
    Nga Liridona në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 50
    Postimi i Fundit: 22-05-2009, 13:38
  4. Fullani, zyrtari me i pasur ne Shqiperi-20000 USD ne muaj
    Nga BARAT në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 12-02-2008, 07:15
  5. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •