Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 39
    Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Jo jo nuk ke nevoje te mundohesh! Dhe ne fund te fundit nje liber qe i eshte drejtuar tere njerezimit, do te duhej te ishte aq i thjeshte dhe i qarte sa ta kuptonin te gjithe dhe jo te vinte puna deri ne ate shkalle sa te interpretohej vetem nga ata qe e studiojne fene!

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Kjo qe thote rina eshte ajo logjika qe I mungon kuranit qe ju e beni si te jete nje nga mrekullite shkencore
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

A besojne te gjitha krijesat ne Zot?
    Nuk e di, por dyshoj fort per homosapiensat...
    Pasi qe, te gjitha krijesat e tjera as qe e vene ne dyshim kete gje.
    Mėsoi tė tjerėt me jetėn tėnde dhe jo me fjalėt e tua

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar mė parė nga minor threat Lexo Postimin
    si ka mundesi qe gjith temat te ky forumishqiptar permbajne pytje qe mund tkene vetem pergjigjen "po" dhe "jo" po kur un postoj "po" ateher thot qe mesazhi qe keni shkruar esht shume i shkurter

e kam fjalen ose permirsojini pytjet ose lejoni mesazhe te shkurta
    ky ishte mesazh i gjate.zoti t'rujt

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anėtarėsuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar mė parė nga Rina_87 Lexo Postimin
    Jo te gjitheve ju imponohet feja, vetem atyre qe sdine te lexojne vet!

Edhe une po pyes seriozisht dhe ti si fetar a ke me thene dicka per temen. P.sh a nuk thote besimi yt apo islam se Zoti i ka krijuar njerezit si krijesa te tij per ta adhuruar. Po krijesat tjera per cka i ka ba? Per ti sherbyer njeriut, dmth e paska bere Zot ne Toke, shok te tij.

IslamInfo ,ti spjegoj shum mir por ti nuk deshiron ti kuptosh

Unė nuk i krijova njerėzit dhe xhinėt pėr asgjė tjetėr vetėm qė t'mė adhurojnė" (
    Dharijatė, 51:56).

Zoti nė Kuran thotė: }Zoti ėshtė Ai i cili krijoi qiejt dhe tokėn, dhe Ai e zbret ujin prej qiellit, dhe me tė nxjerr fruta si ushqim pėr ju, dhe pėr ju ka vėnė nė shėrbim anijet tė cilat lundrojnė nė det me urdhėrin e Tij, dhe nė shėrbimin tuaj ka vėnė lumejtė. Pėr ju nėnshtroi diellin dhe hėnėn qė nė mėnyrė tė zakonshme vazhdimisht udhėtojnė. Pėr ju pėrshtati natėn dhe ditėn. Dhe Ai iu dha tė gjitha ato qė kėrkuat prej Tij. Nėse pėrpiqeni ti numuroni tė mirat e Zotit nuk do tė arrini ti pėrkufizoni nė numėr. Vėrtet njeriu eshtė i padrejtė dhe shumė pėrbuzės

Pra Zoti ka nenshtruar pėr qellimet e njeriut, token, detin, ajrin, pemet, guret, kafshet, driten, ngrohtesinė, lumejte, atmosfern etj

E sheh moj Rina , zoti te ka dallu mbi te gjitha krijesat e tjera ,dhe te gjitha krijesat e tjera i ke ve nen sherbimin tend ,e prap ti je mosmirnjohse ,prap ti nuk deshiron te adhurosh zotin tend ,i cili nuk kerkoj nga ti asgje por vetem e vetem qe te adhurosh ta madherosh si te vetmin Zot
    Pėrderisa ėshtė dikush nė Qiell qė mė mbron...
    Nuk ka askush nė Tokė qė mė mposhtė...”

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Jo jo nuk ke nevoje te mundohesh! Dhe ne fund te fundit nje liber qe i eshte drejtuar tere njerezimit, do te duhej te ishte aq i thjeshte dhe i qarte sa ta kuptonin te gjithe dhe jo te vinte puna deri ne ate shkalle sa te interpretohej vetem nga ata qe e studiojne fene!
    Une kam dyshim te thelle se ti ndonjeher e ke lexuar Kuranin, sepse po ta lexoje do ta shihje se eshte shume i qarte.. Mirepo per t'u thelluar me thelle ne dispozita dhe gjykime, ateher duhet ta njohesh gjuhen origjinale. Mirepo mesazhin kuranor dhe islam shume lehte e kupton nga leximi i perkthimit. Lexoje dhe do ta shohesh.

i larguar Maska e bindi
    Anėtarėsuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    edhe kafshet kane shpirt dhe ku shkon ai shpirti i tyre pas vdekjes, gjithmone sipas botekuptimeve fetare!
    Pyetje me vend Rna...,por si duket kjo nuk eshte parapar nga ana e fese ,ndersa fakti qe kjo nuk eshte parapar verteton edhe nje here egon dhe medjemadhsin e njeriut me pretendimin qe kafshet kinse i ka krijuar zoti per hir te njeriut ,kete e thote njeriu nepermjet fese! Gje qe nuk eshte aspak e vertet!Ajo qe eshte e vertet ne kete mes eshte egoja i njeriut per ti patur gjerat per veti!
    Psh,nese njeriu e ther nje kafsh per ta ngrene,eshte egoja apo uni qe njeriun e shtyn per ta bere kete ,vetekuptohet qe njeriu e bene kete akt krimi per te mbijetuar, ashtu si ē,mund te beje nje shtaze qe instiktivisht vret pren e vete per te mbijetuar,qe do te thote edhe ke shtaza egziston nje form egoje,por qe per dallim nga njeriu shtaza vetemjaftohet me aq sa i duhet per te shuar urine,ndersa njeriu eshte i pangopur,nje krijes qe ne esenc i gjithkund i qendron egoja!Ai vret nga egoja,Ai beson nga egoja,dhe ironija me e madhe e njeriut eshte se te gjitha veprimet qe bene njeriu ia atribuon zotit!

Ndersa ne pytjen tende se ku shkojne shtazet kur ngordhin??une do te thoja se ngordhin sikur qe ngordh "krijesa" super-shtaze e quajtur njeri!!Njerzit e kane te kot qe pretendojne se pasi qe vdesin do shkojne ne "parajs"!!Ne fakt ēdo pretendim i tyre per ne parajs eshte vetem nje pretendim me shume per te ushqyer nje ego me shume!!...

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Ximi per ty personalisht mendoj se nuk je njohes i mire i fese, por gjithsesi flm per perpjekjen.

Islaminfo, une i kam lexuar mjaftueshem te dyja sa per ta pare qe nuk jane libra qe me kane lene ndonje pershtypje apo qe kam mesuar dicka nga to, pa dashur te ofendoj dike!

Besoni apo jo, kur i lexoj keto librat fetare, pres te ngazellehem apo ta perjetoj ate sic e perjetojne disa qe i kam lexu edhe ketu, po ncuk, hic kurfare emocioni, madje cuditem me veten pse po i lexoj !

Ndonjehere dyshoj qe edhe tjeret ndihen qashtu!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Rina_87 : 27-11-2011 mė 17:17

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Rina, e perseris se dyshoj thelle se e ke lexuar Kuranin. Sidoqofte, tash dole nga akuzimi per paqartesi tek dy gjera tjera:

1. Ske mesuar asgje te re nga ato. Fjale kote nese me pyet mua.

2. Ske ndjer ndonje emocion special. Une se di se cka ke pritur te ndjejsh, mirepo sidoqofte Zoti te ndihmofte.

Tek e fundit, edhe une edhe ti nje dite do te dalim para Zotit tone, dhe secili do te pergjigjet per veprat e veta. Do te kujtohen keto fjale, me heret ose me vone, mirepo dije sigurt se do te vije dita kur do te kujtohen ato, po qofte edhe Dita e Gjykimit.

Tash kalofsh mire se nuk e kam ndermend me te te drejtohem ty me ndonje fjale tjeter.

Pershendetje.

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Nejse eshte pune per ty a dyshon apo jo. Po normal qe kur e lexon librin fetar pret qe te krijohet ndjenja e besimti, apo adhurimit, por hic kurfare ndjenje apo emocioni, sic ju kam pare ju qe emocionoheni kur flisni per besimin tuaj!
    Ndoshta edhe pse nuk qartesohen gjerat thellesisht!

Te ndihmofte edhe ty!

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •