Citim Postuar mė parė nga Ēaushi Lexo Postimin
Pershendetje Anita!

Te falenderoj shume per mendimin e shprehur lidhur me kete liber.

Mua me ka lene pershtypje jo te vogel, kur e kam lexuar per here te pare librin, dhe nga pa mundesia te ua dhuroj Dy Miqve... te mi, me te cilet jemi njohur permes ketij forumi, dhe per te cilet ruaj respekt te vecante, gjeta mundesine dhe ndava kohen time, qe librin pjes pjese te postoj ketu. Me vjen mire qe deri tani ka aritur ne mbi 1500 veta qe kane klikuar dhe lexuar nje ngjarje te vertet te ndodhur ne nje kohe jo shume te larget. Shpresoj qe te gjthe ata/o qe kane lexuar te kene ngelur me pershtypje te mire.

Pershendetje Ty, dy miqve te mij, dhe te gjithe dashamiresit e letersise shqiptare.

Ēaushi
I nderuar miku im “Ēaush!” Lexova nė tėrėsi atė qe e postove pėr kėtė histori. Por unė jam njė ēik i “poshtėr”, sepse pas kalėrimit me at, pėrtoi tė kalėroi me ēfarėdo kali! Pėr tė kuptuar mė mirė do e them ashtu siē e kuptoi vet. Pas Shkurte Fejzės, Shyhrete Behlulit, Mahmut Feratit e kalibrit te tyre pėrtoi me dėgjuar kėngė popullore nga kalibri mė vlerė mė tė ulėt. Pas Barcelonės, Real Madridit dhe kalibrit te tillė nė sport pėrtoi te shikoi futboll me vlerė mė tė ulėt. Pas Majlinda Kelmendit pėrtoi tė shikoi Judo me vlerė mė tė ulėt. Edhe nė kėtė rast, pėrveē pėrjetimeve tė mia qe kam pėrjetuar nė gjirin tim familjar, ky libėr qe lexova ėshtė mjaft edukativ nė drejtim tė moralit tė fortė njerėzor. Por kam vepėr qe ėshtė e kushėrirave tė mi pėr tė cilėt ėshtė shkruar libri, bėhet fjalė pėr Spasenka Vuliqin “Cenka” emri i vajzėrisė ndėrsa Serbezi emri pas martesės me Ahmet Nuhin. E pėrmendura ka pėrjetuar tragjedi tė pa shoqe nė trevat shqiptare, ka mbijetuar tė gjitha ato tragjedi, vetėm e vetėm ne saje te moralit tė sajė tė fortė duke ruajtur dhe fisnikėruar vetit fisnike tė shqiptarit, respektivisht burrit dhe fėmijėve tė saj. Njėkohėsisht gjatė rrėfimeve te saja, aq bukur i pėrshkruan virtytet e moralit tė lartė tė popullit shqiptar, po ashtu edhe vetitė mė tė poshtra te popullit nga gjiri i tė cilėve ajo buron – popullit serb. Pėr atė njeriun e ndaj nė atė tė mirė dhe atė te keq.