Po normal qe ka meshkuj qe jetojne ne kurriz te femres, se di raste ku femra ka pasur mundesi te bleje shtepi se ka pase trashigimi ose e ka pagen e mire, dhe burri ka jetuar nga parate e gruas, madje eshte perkujdes dhe per femijet, tamam rolin e gruase!
Sigurisht se shpenizmet e meshkujve jane me te medha se te femrave : vetura/makina, motora, shpia, aeroplana etj. etj. Perderisa nje mashkull ka ambicie qe ti kete tere keto pse mos te kete dhe nje femer, apo perderisa nje mashkull enderron ta kete nje biznes te fuqishem si "Coca-Cola" pse mos ta kete dhe nje femer. Ti tallesh, ca ka lidhje nese nje femer ka mundesi ti shpenzoje 100 000 euro ne grim gjate tere jetes, sjane asgje ato.
Me nje fjale materializimin e keni zbuluar ju dhe jeni materialista te medhenj per ate edhe beni tere keto luftera dhe krime ndaj shoqerise njerezore.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Rina_87 : 24-11-2011 mė 06:50
shiko se e keqkupeton termin "materialist". te enderrosh te kesh biznes te fuqishem, nuk te ben materialist.
pastaj nuk ka te beje ajo qe ke ambicje. ka te beje ajo qe ke. sendet materiale qe posedon.
nese une kam ambicje te kem nje UFO, kjo me beka mua materialist?
femrat kane gjithe ato rroba, bizhuteri e canta, e ti na thua qe mashkulli eshte me materialist.
bej listen e sendeve materiale qe posedon nje femer dhe listen e sendeve materiale qe posedon nje mashkull dhe shiko ndryshimin...
pastaj mos u merr me sasine e shpenzimeve. une mund te shpenzoj 50.000€ ne nje udhetim neper bote, dhe ti mund te shpenzosh 1.000€ per te blere 15 pale kepuce. ne kete rast ti do ishe me materialiste se une...
p.s. pastaj cfare kane te bejne ketu krimet ndaj njerezimit?????? po zgjerohesh pak si shume.
p.p.s. ahaaa. te blash shtepi ku do jetosh me gruan dhe femijet eshte shpenzimi mashkullit? po pse i mbetet femres ne rast divorci??? e sheh qe kjo shoqeri nuk eshte edhe aq patriarkale sa mendon ti?
ne perendim, nga ana ligjora, femra favorizohet me shume se mashkulli.
Vasudhaiva Kutumbakam
Jo jo gabim je. Tema eshte per etjen ndaj parave po me duket dhe ne kete rast cdo gje qe blehet me para eshte materialiste. Nese UFO-n e blen me para je materialist dhe nese harxhon para ne ndonje pushim sigurisht se je materialist i madh, se me para po kenaqesh ne bukurite e kesaj toke.
Po keto lufterat behen per toke, per pasuri natyrore, e tera materializem. Po edhe nese ke ambicie te pasurohesh te besh para te medha nepermjet biznesit edhe ajo eshte materializem!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Rina_87 : 24-11-2011 mė 07:31
nese une shpenzoj per te shijuar bukurite e nje vendi, kjo me beka mua materialist?!?!?!?!
hahaha. dmth per te qene materialist, mjafton te kesh para dhe te shpenzosh. nuk ka rendesi se per cfare.
sipas teje nese une blej 200 bluza per tia dhurura femijeve ne nje fshat te varfer afrikan, une qenkem materialist... c'eshte ky arsyetim???????
jo moj rina jo. e ke gabim...
nje mashkull qe shpenzon 1.000 ne muaj per tu dehur e per tu bere spate, nuk e quan kush materialist (per vec teje). e quajne pianec.
nje mashkull qe shpenzon 1.000 ne muaj per te konsumuar kokaine, nuk e quan kush materialist (per vec teje). e quajne te droguar.
ndersa nje femer qe shpenzon 1.000 ne muaj per te blere kepuce, quhet materialiste...
dalloje ndryshimin!
Vasudhaiva Kutumbakam
Jo ti spo di ta besh dallimin, se sigurisht paraja ka te beje me materializimin e jo me shpirteroren lol
Po de ne kete rast me materialen e permbushe shpirteroren, sikurse edhe shume nevoja tjera njerezore sepse po jetojme ne nje bote materialiste apo jo?
po atehere edhe ushqimi eshte dicka materiale.
dmth cdo qenie njerezore qenka materialiste, per deri sa per te mbijetura ka nevoje per dicka materiale (nuk ushqehemi me mendime).
per te njejten arsye, edhe kafshet qenkan materialiste...
tani a ka kuptim t'i thuash materialist ketij???
Vasudhaiva Kutumbakam
Krijoni Kontakt