Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 30
    i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin
    Ti nuk din asgje per fen ti thjesht fen islame e ke mesu ne net nga islamofobet e ne realitet nuk di asgje, eshte mir te besh nje vizit ne nje familje muslimane shqiptare dhe ta shohesh realitetin ,une nuk e di se ku feja te obligon mu martu me moter, perkundrazi ate ta ndalon, askund ne fen time se kam lexu se duhet mu martu pa tjeter me motra, kusherina, teze etj kete e kam degju dhe e degjoj vetem nga ju,

Askund ne fen time nuk shkrun se duhet mi pas 7 gra ,por lejohet mi pas 4 gra ,por nuk je i obliguar ti kesh 4 mundesh edhe hiq mos mu martu ajo eshte ne deshiren e njeriut ,por nese ai njeri nuk mund ti permbaj epshet e tij me mir esht ti ket kater gra se sa te dal me gra te kusherive e te kojshive e tja qet fytyren e zez familjes e fisit

Askund ne fen time nuk shkrun me hange me grushta ,dhe per pasterti dhe kulturen e te ngrenit qe ka islami sot ja ka lakmi e gjith bota une te thash me heret se ke nevoj te besh nje vizit ne nje familje muslimane dhe do e shohesh realitetin . Askund ne fen time nuk te obligohet se duhet mu martu patjeter ne moshen 12 apo 13 vjeqare kete e kam degju vetem nga ju,

Dhuna ne familje dhe shoqri eshte rrepsisht e ndaluar ,dhe kemi fakte se besimtarert qe praktikojn fen jan ata qe me se paku kan ber vepra te dhunshme mund te gjendet nje ne 10 000 raste kete nuk po e them une e ka then policia e Kosoves ,

Ndersa sa i perket kushtetutes islame kur ligjet e saj kan fillu te zbatohen ne shum shtete evropiane pse te mos zbatohen edhe ne kosov , une jam pro kushtetutes islame sepse ajo nuk e fal kriminelin dhe nuk e demton te dobetin,ju thyn turinjet kriminelve ,dhe nuk do te lejonte qe sot politikanat tan te beheshin milionera me parat e popullit

Dhe ajo e fundit qe thua mu ba terrorist ,natyrisht se qdo musliman eshte i obliguar rrepsisht qe te mbroj familjen e tij ,shtepin e tij ,atdheun e tij ,kombin e tij ,nuk lejohet ne fen time me vdek me marre kete sna lejon feja jon por na urdheron te jetojm te punojm dhe te vdesim me nder siq i ka hije nje njeriu ,kur eshte ne pytje ,nderi, familja ,kombi, atdheu ,pasurin dhe jeten nuk e kursejm

Nese je njeri qe kupton drejtov ne nje familje besimtaresh te fes islame ne drenic prishtin apo ne cilin dush qytet te kosoves dhe kaloje nje 24 oresh me ta dhe mesoe se qka eshte feja islame perndryshe nese ke pakez fytyr mos gjyko pa pasur njohuri per fen islame, largohu prej saj dhe mos ofendo pa te drejt .

Nese me ofendon mu dhe me quan ekstremist terrorist etje se besoj qe do fitosh diqka e as qe do mund te me demtosh mua me ofendime ,thjesht do tregosh kulturen tende dhe te familjes tende , andaj ti je ai qe do humbesh jo une
    Une per ty jam eciklopedi,por ty nuk te pelqen sepse je i verbuar ne fe.
    ne qoftse ti thua se islami eshte njesoi si ne azi afrik apo ne evrop ateher tregon hapur se nuk din asgje.
    une kam pas nje debat gati deri ne konflikt me nje gazetar arab ku thoshte se kurani lejon martesat me farefis,une thosha se kurani yn nuk e thot nje gje te till,aty u binda se ka shume kurana ku interpretohen ne menyra te ndryshme mvarsisht nga kulturat e popujve te ndryshem,prandaj themi se ne si mysliman evropian qe jemi dalloim si nata me dit prej atyre myslimanve afrikan apo aziatik.
    une per aq sa me duhet kam njohuri edhe per islamin,por une nuk mund te genjej ty qe muhamedi pershembull nuk ka qen pedofil,ket ta deshmoi me dokumente por edhe ti mund ta gjesh nese deshiron,une mund te dokumentoi qe myslimani aziatik martohet edhe me vajzen e agjes ,une mund ta dokumentoi qe femra ne shoqerin myslimane eshte vegel per prodhimin e femijve dhe konsiderohet si skllave,prandaj kam shume argumente qe nuk perputhen me genjeshtrat tua.
    ne shqiptaret per fat nuk jemi fetar dhe per ket kemi ecur ne aspektin kombetar,tani pas luftes po bejn perpjekje ta fusin nje islam aziatik ne kosove por e kan te kot sepse vetdija kombetar tejkalon ate fetare.
    I madhi kadare thot se konvertimi i kombit shqipetar ne islam, eshte demka me e madhe qe i ka ndodh kombit,dhe ti mund ta quash edhe kadaren te pa dishem sepse aq te thot truri yt
    Ndryshuar për herë të fundit nga drenicaku : 23-11-2011 më 14:39

Citim Postuar më parë nga safinator Lexo Postimin
    Shkruan:
    Shkëlzen Maliqi
    20-11-2011 11:58
    Kjo eshte tragjike.. ne vend qe te ndertojne shkolla dhe njerzit te shkollohen shkojne ne xhamia ku ju behet shperlarje truri nga disa manipulues te quajtur hoxhallare. Kjo eshte fatkeqsia me e madhe e Kosovarve.

Ti ximi abedini dukesh qe je mongol nga tiparet somatike pa marre parasysh fene apo kombesine. Tipik mongol.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    askund ne fen time se kam lexu se duhet mu martu pa tjeter me motra, kusherina, teze etj kete e kam degju dhe e degjoj vetem nga ju,
    Mos thuaj se "askund ne fen time se kam lexu" sepse kjo shkruan në Kuran dhe lexoje se si Allahu ne kuran ja ban "hallall" Muhamedit vajzen e axhes, halles, tezes, dajes...., bile ti e din shume mirë se Muhamedi u martua me vajzen e halles Zejnepen e cila ishte e martuar me djalin e tij te adaptuar Zejdin, e ndau nga djali dhe e mori Muhamedi per grua. Martesa me të afermit eshte praktikuar edhe ne fiset e popullit te izraleit, por Beslidhja e Re nuk permbane kesi lloj martesash.

Per ndryshe lexoje se si ne Kuran shkruan se Muhamedit ja lejoj martesen me vajzen e axhes, halles, dajes, tezez, roberesha dhe..... lexoje vet dhe nuk besoj se nuk e ke lexuar.

Sure El-Ahzab.
    50. O ti Pejgamber, Ne të kemi lejuar gratë, të cilave u ke dhënë shpërblimin e kurorës, dhe ato që me ndihmën e Akkahut hynë në posedimin tëned (robëreshat e luftës) dhe bijat e axhës tënd, bijat e hallave tua e dajës tënd, bijat e tezeve tua (të janë lejuar, pos grave me nuqah dhe të afërtat), të cilat kanë migruar (kanë bërë hixhret) si ti, dhe një grua besimtare nëse ajo ja falë veten Pejgamberit dhe nëse Pejgamberi dëshiron të martohet me të (një martesë e tillë pa shpërblim të niqahit) duke qenë kjo (rast) vetëm për ty e jo edhe për besimtarët. Ne e dimë se ç’u kemi bërë atyre obligim rreth grave të tyre dhe rrëth atyre që i kanë në pronësinë e vet, ashtu që ti të mos keshë vështirësi, e All-llahu është që falë shumë, është mëshirues.

Vargu më poshtë është vula që Allah-u i jep Muhamedit për t’u martuar me ish gruan e birit të tij të adoptuar!. Bile ja jep edhe duke iu kercnuar te tjerve se; "Pejgamberit nuk i përket kurrnjë qortim për atë që All-llahu e ngarkoi me të. Ky ishte ligj, i All-llahut edhe ndër ata që ishin më parë", dhe ne fund thotë se; " e urdhëri i All-llahut është vendim i kryer"!! Ky ishte vendimi; Muhamedi ta martoj vajzen e halles edhe pse njeher e kishtre martuar me Zejdi-n - djalin e tij te adaptuar.

Sura 33:37,38
    (Përkujto) Kur i the atij që All-llahu e kishte shpërblyer (me besim) e edhe ti i pate bërë mirë: "Mbaje bashkëshorten tënde dhe kij frikë na All-llahu!", e ti e mbaje fshehtë në veten tënde atë që All-llahu do ta zbulojë dhe u frikësohesh njerëzve, por më e drejtë është që t'i frikësohesh All-llahut. E pasi që Zejdi e kishte vendosur atë që kishte menduar ndaj saj, Ne ta kurorëzuam ty atë, e për të mos pasur besimtarët vështirësi (mëkat) në martesë me gratë e të adoptuarëve të tyre, kur ata heqin dorë prej tyre. E vendimi i All-llahut është kryer. 38. Pejgamberit nuk i përket kurrnjë qortim për atë që All-llahu e ngarkoi me të. Ky ishte ligj, i All-llahut edhe ndër ata që ishin më parë, e urdhëri i All-llahut është vendim i kryer.

Per ndryshe, ne Kosovë ka islam te moderuar ,tradicional dhe tolerant, jane njerez te mirë dhe shume te sjellshem, ja duan te miren njeriut dhe atdheut, flasin shqip dhe frymojne shqip, kan kulture dhe paqe ne familje dhe rrethin e tyre ku jetojnë. Por ka edhe islam arab te cilet eshte tmerr se cfar perfaqsojne keta. Edhe vet ato vende arabe kan probleme me keto sekte dhe grupacioni qe as dreqi nuk e merr vesh se nga frymohen keta, jane mazamakeq.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 23-11-2011 më 21:22
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar Maska e davidd
    Anëtarësuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016

Askund ne fen time nuk shkrun se duhet mi pas 7 gra ,por lejohet mi pas 4 gra
    cfare dryshimi ka te kesh 7 apo 4 gra?
    ky allau si paska ber mire llogarit....shikoji pak perqindjen e meshkujve dhe te femrave ne "toke" ne kete planetin ku jetojm ne.
    po te ishte i vertet ky allau do kishte shume here me shume femra se meshkuj sipas atij kuranit qe te lejon te martohesh me me shume se nje femer.
    si ka mundesi qe ka nje ndryshim shume te vogel ndermje perqindjese se meshkujve ndaj femrave?
    e di pse.....? sepse ai qe na ka krijuar i mban gjinin femerofe dhe ate mashkullore te balancuar.
    qe kur eshte krijuar qenja njerzore i ka ber llogarit ai shoku siper, nje mashkul nje femer, dhe jo nje mashkull dhe 10 femra.
    islami eshte fe e shpikur nge njerezit per te nenshtuar gjinin femerore.

http://www.geohive.com/earth/pop_gender.aspx

ma do mendja se keta qe po na i japin statistikat e popullsise te planetit tone e kan gabim, sjan fakte keto... vetem allau qe nuk egziston fare e di apo ka te drejt. te dhjefsha allaun dhe fen islame
    http://www.poodwaddle.com/clocks/worldclock/
    Ndryshuar për herë të fundit nga davidd : 23-11-2011 më 22:07

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga safinator Lexo Postimin
    Shkruan:

..........Mirëpo, sa i përket orientimit gjeneral të shoqërisë kosovare, shumica e të anketuarve kanë shfaqur preferencën pro-perëndimore të Kosovës. 60% kanë pohuar se Kosova definitivisht është Perëndim, kurse 30% po kështu konfirmuan drejtimin perëndimor, por njëkohësisht mendojnë se duhet të ruhen disa vlera tradicionale të vendit. Vetëm 4.5% kanë përkrahur opsionet se feja dhe kultura islame janë e vërteta e vetme, dhe se kosovarët duhet të janë të kujdesshëm ndaj Perëndimit...........

Shkëlzen Maliqi
    20-11-2011 11:58
    ....joooj, cka eshte "perendim" ???, ferrari, penthouse, party, jetset ???

Perendim eshte per 80% te popullates perendimore kjo :

06:00 grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr zilja e "sahatit"
    07:00 vula ne kartelen e ores dhe pozicionimi ne lenten transportuese ne fabrik
    09:00 mengjesi ne kantine ku sherbehesh me margarine, marmelade dhe nje kafe
    09:15 perseri tek lenta
    12:00 ne kantine, mvaret nga dita (diten e hene e ke menyjen javore) shnicel me sallat patatesh, nje pije joalkoholike dhe nje pjate me sitlijash
    12:30 perseri tek lenta
    17:00 vulen ne kartele
    18:00 hin ne banese, ne godinen 20 kateshe, e mbyll deren deri te nesermen ne ora 06:30.....

Ndermjet 18:00 dhe 06:00:

....shikon TV programmin e mbremjes, zakonisht dokumentacione mbi hitlerin, mbi grate e hitlerit, mbi shoket e hitlerit, mbi luften e hitlerit, mbi femijerine e hitlerit....pastaj king of queens, two and a half man, the big bang theory, scrubs, the simpsons.....ne vijim, CSI new york, CSI Miami, CSI Doberdoll etj..... (filmi i javes shfaqet diten e marte)...........dite e merkure shkon ne pizerri per dark, diten e ejte tek kinezi, te henen dhe te marten rrin ne shtepi sepse deshiron te ndjekish programmin televiziv, per me ngrane siguron ushqim te gatshem nga supermarketi qe duhet vetem me e ngroh ne furre.....

Nese ke grua, qe ne perendim nuk eshte normalitet, ne perendim ke "partnere" (per disa muaj apo disa vite), dhe ke fatin qe ajo te jete dashamire e kuzhines, ke ngrenje kualitative, nese jo, atehere rrezikon qe ti te marish roline gruas.....por, mendoj se per dy a tri haje ne jave mund edhe burri te "sakrifikohet" tek qymbeti me rryme....

Nese i ke 30 vjet, definitivisht je me partnere dhe nuk ke femije, sepse je akoma i RRI, dhe se duhet njehere te shijosh "jeten" tende, mundesisht deri ne moshen 45 vjecare, e njejta vlen edhe per gjinine tjeter.....natyrisht ke X Box dhe PSP 2, dhe 3, mundesisht edhe Nintendo Wii. Per ditelindje organizon zakonisht party, ne ndonje "club".......veres shkon diku ne deti per pushime, dimrit shkon ne skijim....gjithsej i ke 5 jave pushim per nje vit.

Ke natyrisht edhe internet dhe nje folder me material pronografik te kategorive te ndryshme (materiale pedofile jo, sepse jane krim dhe mund te hajsh hapsane - kjo me se normale, kur Bin Ladeni kish nje bibliotheke te terre, ku ka mbet me per Kevinin, Justinin, Brandonin etj... nje gje e tille )

------------------------------------------------

10% jane associal, fundesira, qelbesira, keqperdorues te sistemit social, te pakulturuar, thjesht, per ne qenef.

--------------------------------------------------

10% jan TOP:

Njerez me karakter te larte, me pozita te forta ne kompani te ndryshme, me familje te regulluara, ku cdo pune eshte ne vendin e vet.

---------------------------------------------------

Ndoshta mileti shqiptare me "perendim" i nenkupton keto 10% te fundit.......dhe per ti arrijt ata duhet thjesht, ARSIM....sepse kete 10% e ke ne secilendo shoqeri, edhe tek shqiptaret tone e ke kete shtrese, ndoshta jo kaq te madhe dhe kaq eficiente, por me siguri se e kena, e kena patur dhe do ta kena......

-------------------------------------------------------------

Pra, perfundimisht, synimi nuk eshte te behena si jane ata tjeret, por te rritim numrin e ketij 10% -shit produktiv dhe te rrezojm numrin e atij 10% destruktiv.....per te bere kete, nuk na nevojiten "enderra" mbi perendimin, por thjesht idealizim i shtresave te ndryshme te ekonomise, politikes dhe shoqerise.....

Kjo nuk do te arrihet kurren e kurres, duke i than shqiptarit musliman se ti po kerkove xhami ne sheshin kryesore te prishtines je turk ose harap........si alternative ju mbetet atyre qe mendojn keshtu te leshojn tokat shqiptare, dhe te shkojn atje, ku ne sheshin kryesore nuk ka xhamia.....por, zakonisht do te gjejn atje ne vend te xhamise tjeter send, BOSH, edhe atje nuk jane sheshet....

tungi
    albanish by nature

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga davidd Lexo Postimin
    cfare dryshimi ka te kesh 7 apo 4 gra?
    ky allau si paska ber mire llogarit....
    .....per 3 her me pak femije,
    .....per 3 her me pak shpenzime
    .....per 3 her me pak mundim seksual
    .....per 30 vjet jete me te gjate .........

tungi
    albanish by nature

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    03-11-2011
    Postime
    64
    Nuh edhe pse jam shume kunder feve dhe atyre mejkrave si musliman,krishter e cifuat ,ama nje gje ta pranoj ,kete qe e ke shkruajt se lune topi .

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Mos thuaj se "askund ne fen time se kam lexu" sepse kjo shkruan në Kuran dhe lexoje se si Allahu ne kuran ja ban "hallall" Muhamedit vajzen e axhes, halles, tezes, dajes...., bile ti e din shume mirë se Muhamedi u martua me vajzen e halles Zejnepen e cila ishte e martuar me djalin e tij te adaptuar Zejdin, e ndau nga djali dhe e mori Muhamedi per grua. Martesa me të afermit eshte praktikuar edhe ne fiset e popullit te izraleit, por Beslidhja e Re nuk permbane kesi lloj martesash.

Per ndryshe lexoje se si ne Kuran shkruan se Muhamedit ja lejoj martesen me vajzen e axhes, halles, dajes, tezez, roberesha dhe..... lexoje vet dhe nuk besoj se nuk e ke lexuar.

Sure El-Ahzab.
    50. O ti Pejgamber, Ne të kemi lejuar gratë, të cilave u ke dhënë shpërblimin e kurorës, dhe ato që me ndihmën e Akkahut hynë në posedimin tëned (robëreshat e luftës) dhe bijat e axhës tënd, bijat e hallave tua e dajës tënd, bijat e tezeve tua (të janë lejuar, pos grave me nuqah dhe të afërtat), të cilat kanë migruar (kanë bërë hixhret) si ti, dhe një grua besimtare nëse ajo ja falë veten Pejgamberit dhe nëse Pejgamberi dëshiron të martohet me të (një martesë e tillë pa shpërblim të niqahit) duke qenë kjo (rast) vetëm për ty e jo edhe për besimtarët. Ne e dimë se ç’u kemi bërë atyre obligim rreth grave të tyre dhe rrëth atyre që i kanë në pronësinë e vet, ashtu që ti të mos keshë vështirësi, e All-llahu është që falë shumë, është mëshirues.

Vargu më poshtë është vula që Allah-u i jep Muhamedit për t’u martuar me ish gruan e birit të tij të adoptuar!. Bile ja jep edhe duke iu kercnuar te tjerve se; "Pejgamberit nuk i përket kurrnjë qortim për atë që All-llahu e ngarkoi me të. Ky ishte ligj, i All-llahut edhe ndër ata që ishin më parë", dhe ne fund thotë se; " e urdhëri i All-llahut është vendim i kryer"!! Ky ishte vendimi; Muhamedi ta martoj vajzen e halles edhe pse njeher e kishtre martuar me Zejdi-n - djalin e tij te adaptuar.

Sura 33:37,38
    (Përkujto) Kur i the atij që All-llahu e kishte shpërblyer (me besim) e edhe ti i pate bërë mirë: "Mbaje bashkëshorten tënde dhe kij frikë na All-llahu!", e ti e mbaje fshehtë në veten tënde atë që All-llahu do ta zbulojë dhe u frikësohesh njerëzve, por më e drejtë është që t'i frikësohesh All-llahut. E pasi që Zejdi e kishte vendosur atë që kishte menduar ndaj saj, Ne ta kurorëzuam ty atë, e për të mos pasur besimtarët vështirësi (mëkat) në martesë me gratë e të adoptuarëve të tyre, kur ata heqin dorë prej tyre. E vendimi i All-llahut është kryer. 38. Pejgamberit nuk i përket kurrnjë qortim për atë që All-llahu e ngarkoi me të. Ky ishte ligj, i All-llahut edhe ndër ata që ishin më parë, e urdhëri i All-llahut është vendim i kryer.

Per ndryshe, ne Kosovë ka islam te moderuar ,tradicional dhe tolerant, jane njerez te mirë dhe shume te sjellshem, ja duan te miren njeriut dhe atdheut, flasin shqip dhe frymojne shqip, kan kulture dhe paqe ne familje dhe rrethin e tyre ku jetojnë. Por ka edhe islam arab te cilet eshte tmerr se cfar perfaqsojne keta. Edhe vet ato vende arabe kan probleme me keto sekte dhe grupacioni qe as dreqi nuk e merr vesh se nga frymohen keta, jane mazamakeq.
    He toni a u lodhe keshtu ti?Shume mire e ka sqaruar ximi mos te vije inat!PAQE

Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ....joooj, cka eshte "perendim" ???, ferrari, penthouse, party, jetset ???

Perendim eshte per 80% te popullates perendimore kjo :

06:00 grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr zilja e "sahatit"
    07:00 vula ne kartelen e ores dhe pozicionimi ne lenten transportuese ne fabrik
    09:00 mengjesi ne kantine ku sherbehesh me margarine, marmelade dhe nje kafe
    09:15 perseri tek lenta
    12:00 ne kantine, mvaret nga dita (diten e hene e ke menyjen javore) shnicel me sallat patatesh, nje pije joalkoholike dhe nje pjate me sitlijash
    12:30 perseri tek lenta
    17:00 vulen ne kartele
    18:00 hin ne banese, ne godinen 20 kateshe, e mbyll deren deri te nesermen ne ora 06:30.....

Ndermjet 18:00 dhe 06:00:

....shikon TV programmin e mbremjes, zakonisht dokumentacione mbi hitlerin, mbi grate e hitlerit, mbi shoket e hitlerit, mbi luften e hitlerit, mbi femijerine e hitlerit....pastaj king of queens, two and a half man, the big bang theory, scrubs, the simpsons.....ne vijim, CSI new york, CSI Miami, CSI Doberdoll etj..... (filmi i javes shfaqet diten e marte)...........dite e merkure shkon ne pizerri per dark, diten e ejte tek kinezi, te henen dhe te marten rrin ne shtepi sepse deshiron te ndjekish programmin televiziv, per me ngrane siguron ushqim te gatshem nga supermarketi qe duhet vetem me e ngroh ne furre.....

Nese ke grua, qe ne perendim nuk eshte normalitet, ne perendim ke "partnere" (per disa muaj apo disa vite), dhe ke fatin qe ajo te jete dashamire e kuzhines, ke ngrenje kualitative, nese jo, atehere rrezikon qe ti te marish roline gruas.....por, mendoj se per dy a tri haje ne jave mund edhe burri te "sakrifikohet" tek qymbeti me rryme....

Nese i ke 30 vjet, definitivisht je me partnere dhe nuk ke femije, sepse je akoma i RRI, dhe se duhet njehere te shijosh "jeten" tende, mundesisht deri ne moshen 45 vjecare, e njejta vlen edhe per gjinine tjeter.....natyrisht ke X Box dhe PSP 2, dhe 3, mundesisht edhe Nintendo Wii. Per ditelindje organizon zakonisht party, ne ndonje "club".......veres shkon diku ne deti per pushime, dimrit shkon ne skijim....gjithsej i ke 5 jave pushim per nje vit.

Ke natyrisht edhe internet dhe nje folder me material pronografik te kategorive te ndryshme (materiale pedofile jo, sepse jane krim dhe mund te hajsh hapsane - kjo me se normale, kur Bin Ladeni kish nje bibliotheke te terre, ku ka mbet me per Kevinin, Justinin, Brandonin etj... nje gje e tille )

------------------------------------------------

10% jane associal, fundesira, qelbesira, keqperdorues te sistemit social, te pakulturuar, thjesht, per ne qenef.

--------------------------------------------------

10% jan TOP:

Njerez me karakter te larte, me pozita te forta ne kompani te ndryshme, me familje te regulluara, ku cdo pune eshte ne vendin e vet.

---------------------------------------------------

Ndoshta mileti shqiptare me "perendim" i nenkupton keto 10% te fundit.......dhe per ti arrijt ata duhet thjesht, ARSIM....sepse kete 10% e ke ne secilendo shoqeri, edhe tek shqiptaret tone e ke kete shtrese, ndoshta jo kaq te madhe dhe kaq eficiente, por me siguri se e kena, e kena patur dhe do ta kena......

-------------------------------------------------------------

Pra, perfundimisht, synimi nuk eshte te behena si jane ata tjeret, por te rritim numrin e ketij 10% -shit produktiv dhe te rrezojm numrin e atij 10% destruktiv.....per te bere kete, nuk na nevojiten "enderra" mbi perendimin, por thjesht idealizim i shtresave te ndryshme te ekonomise, politikes dhe shoqerise.....

Kjo nuk do te arrihet kurren e kurres, duke i than shqiptarit musliman se ti po kerkove xhami ne sheshin kryesore te prishtines je turk ose harap........si alternative ju mbetet atyre qe mendojn keshtu te leshojn tokat shqiptare, dhe te shkojn atje, ku ne sheshin kryesore nuk ka xhamia.....por, zakonisht do te gjejn atje ne vend te xhamise tjeter send, BOSH, edhe atje nuk jane sheshet....

tungi
    Nuhi nuk asht njeri i keq.. nga ato qe shkruan ka studiuar shume por problemi i vetem i tij eshte se nuk ve ne levizje trurin..nuk llogjikon por shkruan vetem te gjitha gjerat qe di duke u shnderruar ne kete menyre siperfaqesore dhe jo i besushem.

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Islam tradicional apo Islam radikal,hajde e merre vesh ti tani se c'duan te nenkuptojne me keto etiketime..Islam nje eshte menyra e praktikimit e ben te diferencoje..Sa kam pare une ne Kosove nuk ja kane shume haberin e besimit,shkone me ato c'fare ju kane lene trashegimi gojore te paret e nuk eshte se interesohen shume per te mesuar me tej ndaj fese.Ti kesh syte nga perendimi nuk do te thote as me shume e as me pak qe ke lene fene menjane,duhet nisur e duhet te kuptohet diferencimi i fese nga politika.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •