Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 67
    MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga cool_shqype Lexo Postimin
    shkrimi im ishte me teper nje kerkese mendimi se c'mund te behet ne raste te tilla...personalisht e quaj krim ti heqesh shpula ne koke apo ti kapesh veshin femijes, dhe pa dyshim nuk pajtohem me hedhjen e fajit teresisht tek babai kur fare qarte "vogelushja" 16 vjece kishte koshience te plote te veprimeve te saja te bera ne perseritje....
    PO JU PYES EDHE JU: SI DO TE VEPRONIT JU NE RAST TE TILLE ......
    TE LUTEM MU PERGJIGJ ME REALITET JO ME MORAL...
    une nuk kam si te pergjigjem me realitet, pasi nuk jam prind.
    thjeshte nuk arrij te shoh as nje minimum justifikimi ndaj nje prindi qe godet vajzen e vet ne ate menyre. FAJIN E SHOH 100% TE BABAIT.
    cfaredo qe te beje nje 16 vjecare, duke e goditut ne ate menyre nuk zgjidh asgje.
    mendon se ka zgjidhur gje ky prind ne rastin aktual me nje veprim te tille???
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anėtarėsuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    une nuk kam si te pergjigjem me realitet, pasi nuk jam prind.
    thjeshte nuk arrij te shoh as nje minimum justifikimi ndaj nje prindi qe godet vajzen e vet ne ate menyre. FAJIN E SHOH 100% TE BABAIT.
    cfaredo qe te beje nje 16 vjecare, duke e goditut ne ate menyre nuk zgjidh asgje.
    mendon se ka zgjidhur gje ky prind ne rastin aktual me nje veprim te tille???
    edhe une para se te behesha prind kisha po te njejtin kenveshtrim mbi kete fenomen me ju dhe shum te tjere ne forum.
    mu ndryshua kryekeput kur ndieva dhe u ballafaqova vete me xheste te tilla qe jane krejtesisht ne fillimet e tyre dhe hapesira krejete e vogel per manovrim me ka vene ne nje dileme te madhe ku rrugzgjidhja eshte nje enigme qe ka si pike reference momentin dhe kohen e veprimit...
    nje 16 vjece medoj qe ka aftesine e ndergjgjesimit qe te perpunoje faktet e implikuara prej saj (me kete rast ) dhe te arrije te perceptoje qe veprimet e saja kane nxjerre prej lekure njeriun me te rendesishem ne jeten e saj, njeriun qe ka nje dashuri dhe pergjgjesi sa sublime po edhe te paster e pa interes.
    te mendoje e pranoje qe ato c'ka beri e praktikoi jane ne kundershtim me keshillat e verejtjet e prinderve qe menduan se do ti zgjidhnin ne kete menyre por kur ajo i ri perserit atehere nuk ak me besim. nuk ka me tolerance dhe ketu un ARSYETOJ NE MENYREN TIME SE KY PRIND VERTET NUK ZGJIDHI GJE POR NDOFTA BERI TE KUPTOJE SE C'DO GJE KISHTE KUFIRIN E TIJ, SE NJE PROBLEM I MADH NUK U ZGJIDH SIC DUHET DHE INSTIKTI KAFSHEROR IU PERGJIGJ PO NJE VEPRIMI KAFSHEROR DHE KETU NE NDALOJME SE QENURI NJEREZ.
    NDOFTA PRANDAJ DISA PRANOJNE TE MARRIN E RRISIN NJE QEN SESA FEMIJE ??????

NDOFTA KJO "VOGELUSHE" DO TA KUPTOJE C'KA BERE KUR TA MARRI NE VIDEO FEMIJA E SAJ DHE KU I DIHET NDOSHTA JEMI GJALLE.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga cool_shqype : 21-11-2011 mė 13:54
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anėtarėsuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    E tmershme,une vetem prinder nuk do ti quaja keta dy!Athua do te jene denuar edhe keta,une do te ua ktheja ne te njejten menyre ketyre,dhe shume prinder tjere qe keqtrajtojne femijen e tyre me kete lloje rrahje

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Pak a shume po mundohem te kuptoj your point of view por still...

e di si eshte puna. Sic e the vete ca poste me lart, eshte e veshtire te rrisesh nje teenager ne usa. Te gjithe jemi koshiente per kete, nuk e vejme ne dyshim. Cdo gje ka deningruar a degjerenuar. Por, kjo menyre te beat-esh up femijen, nuk e shoh si rezultat pozitiv per femijen. E humbi durimin apo jo, fundja cfare do te kishte bere ajo, (krim se besoj se kish bere), ka shume menyra te tjera qe tu vine mend ne koke ketij brezit te sotshem. Autoriteti nuk vjen me dhune. Perkundrazi, femija te urren. Edhe ku ishte qellimi i edukimit ne kete rast?

Personalisht as nje shpulle skam ngrene ndonjehere nga prinderit e mi.Po ama babin e kam pas frike ne kuptimin, qe nuk ma mbante te beja ndonje gje qe ishte kundra normave te jetes. Jo se do haja dru, aq as e coja neper mend, por se autoriteti vjen ne forma te tjera.

Femija te urren me kete lloj/forme edukimi- beat up, me rrip.Sidomos dhuna ndaj nje femre, adoleshente-je qe truri mund ti kete marre ca ere, por prindi duhet te gjeje formen e duhur te depertoj te femija e tij/saj. E jo ne kete menyre, qe e kthen femijen kundra deri aty sa ta raportoj. Nuk behet fjale per nje shpulle, po disa rripa te mira bam bum. Te dhembin dreqi ta haj. Se e pashe dhe njehere videon tani. Ouch. lol

Citim Postuar mė parė nga cool_shqype Lexo Postimin
    edhe une para se te behesha prind kisha po te njejtin kenveshtrim mbi kete fenomen me ju dhe shum te tjere ne forum.
    mu ndryshua kryekeput kur ndieva dhe u ballafaqova vete me xheste te tilla qe jane krejtesisht ne fillimet e tyre dhe hapesira krejete e vogel per manovrim me ka vene ne nje dileme te madhe ku rrugzgjidhja eshte nje enigme qe ka si pike reference momentin dhe kohen e veprimit...
    nje 16 vjece medoj qe ka aftesine e ndergjgjesimit qe te perpunoje faktet e implikuara prej saj (me kete rast ) dhe te arrije te perceptoje qe veprimet e saja kane nxjerre prej lekure njeriun me te rendesishem ne jeten e saj, njeriun qe ka nje dashuri dhe pergjgjesi sa sublime po edhe te paster e pa interes.
    te mendoje e pranoje qe ato c'ka beri e praktikoi jane ne kundershtim me keshillat e verejtjet e prinderve qe menduan se do ti zgjidhnin ne kete menyre por kur ajo i ri perserit atehere nuk ak me besim. nuk ka me tolerance dhe ketu un ARSYETOJ NE MENYREN TIME SE KY PRIND VERTET NUK ZGJIDHI GJE POR NDOFTA BERI TE KUPTOJE SE C'DO GJE KISHTE KUFIRIN E TIJ, SE NJE PROBLEM I MADH NUK U ZGJIDH SIC DUHET DHE INSTIKTI KAFSHEROR IU PERGJIGJ PO NJE VEPRIMI KAFSHEROR DHE KETU NE NDALOJME SE QENURI NJEREZ.
    NDOFTA PRANDAJ DISA PRANOJNE TE MARRIN E RRISIN NJE QEN SESA FEMIJE ??????

NDOFTA KJO "VOGELUSHE" DO TA KUPTOJE C'KA BERE KUR TA MARRI NE VIDEO FEMIJA E SAJ DHE KU I DIHET NDOSHTA JEMI GJALLE.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar mė parė nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Nje baba kafshe dhe nje nene me kafshe qe e sheh dhe nuk leviz asnje milimeter me mbrojt te bijen .
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Mirė se vini nė Harlan Maska e FreeByrd
    Anėtarėsuar
    05-02-2011
    Vendndodhja
    Tennessee
    Postime
    1,023
    How do Albanians discipline their children? I've had to pop my little nieces bottoms from time to time when they went "wild in the streets" on me. I'm not talking about abuse but sometimes you have to apply enough force to their back ends to get their attention or they'll take advantage of you. Am I wrong?

Si e shqiptarėve tė disiplinojnė fėmijėt e tyre? Unė kam pasur tė pop pak e mia mbesat e fundeve nga koha nė kohė kur ata shkuan "egra nė rrugė" mbi mua. Unė nuk jam duke folur rreth abuzimit, por ndonjėherė ju duhet tė aplikoni fuqi tė mjaftueshme pėr tė kthyer tė tyre pėrfundon pėr tė marrė vėmendjen e tyre ose ata do tė pėrfitojnė nga ju. A jam i gabuar?
    We are the part of the Cosmos that discovered and understands its unfolding story

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anėtarėsuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Citim Postuar mė parė nga Izadora Lexo Postimin
    Nje baba kafshe dhe nje nene me kafshe qe e sheh dhe nuk leviz asnje milimeter me mbrojt te bijen .
    Iza ajo le qe nuk e mbrojti,po i dha edhe nje tjeter dajak,me se shumti me habiten qe e kishin perkrahur ketu disa disa

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar mė parė nga Nete Lexo Postimin
    Iza ajo le qe nuk e mbrojti,po i dha edhe nje tjeter dajak,me se shumti me habiten qe e kishin perkrahur ketu disa disa
    Sepse nuk dine te te bindin me fjale , njohin vetem dhunen.
    Ashtu i zgjidhin problemet e tyre , nuk njohin rruge tjeter.

Ata te dy te kesh ti marresh edhe sa kamshiqe u rraf e bija shumzim per 100 edhe ku te dhemb e ku te djeg , pa meshire !!
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Shqiptaret i disiplinojne femijet duke perdor artet marciale, se po pyet ai qe fluturon i lire!

Me karate etj etj.

P.sh une jam disiplinuar ne ambiente ku ka dominuar kung-fu keshtuqe keni kujdes!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Rina_87 : 21-11-2011 mė 17:35

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    ne fakt ndeshkimi eshte paksa ekstrem..nuk rrihet vajza 16 vjeqe ashtu me rrip..edhe nje alien te ishte njeriu ka ndjenjen e dhembshurise..le me ta kesh femije tendin dhe ta godasesh me keq se sa goditet nje gomar..megjithate ne gjykojme vetem per 7 minutat e videos.nuk e dim se si ka qene sjellja e kesaj vajze ne vazhdimesi..mund te kete qene sjellje aq e keqe sa qe prindi ka humbe llogjiken dhe ka kaluar ne anen kafsherore qe e posedon cdo njeri..te mos harrojme se cdo njeri ka nje pike te dobet..ndoshta ky baba duke pare ate cka po i sillte vazhdimisht sjellja e vajzes se tij nuk ka arrite dot te kontrollonte veten dhe ja ku e dergoi zemerimi i tij..dicka ka ne mes kur shohim qe edhe e ema e ndeshkon..mire babai qe qenka kafshe po e ema cfare eshte..

nuk e di por besoj se vajza mund ta kete mbushur aq shume kupen saqe i ka bere prinderit te tejkalojne cakun..gjithsesi qendron ajo shprehja e famshme shqiptare '' cta ben femija , s'ta ben as perendia ''...
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •