po ju jap edhe disa shifra mahnistese mbi ekonomine e usa.
deri para 11 07 2001 borxhi publik usa ishte nen 6.000 miliard,deri ketu edhe mund te perballohet.
kurse sot 19 11 2011 ka arritur shifren absurde prej 14.000 miliardesh.
usa shpenzon ne armatime rreth 600 miliard dollare ne vite.(e habitshme qe kina financion indrustine e armeve usaduke blere obligacionet e tyre,mbi tjera keto obligacione dale nga dale po arrine vleren e letres higjenike.prandaj e ngriten zerin kinezet ).
fed blen 70% te obigacioneve qe i stampon vet.
usa cdo dite merr borxhe 4,5 miliardi di dollar per te vazhduar te jetoj ,dmth te mos falimentoj ,po deri kur ama???
e habitshme se si agjensite perkatese i japin usa 3 a kur ne realitet ajo eshte per nje 3 c .ndoshta agjensite i vlersojne shtetet ne baze te bombave nukleare.
ndersa tani po republikanet dhe demokratet diskutojne se si te ulin borxhin,nderkohe qe eshte e lehte per ta ta ulin borxhin ,mjafton qe te terhekin trupat te mbydhin bazat ane e mbane botes ti mbajne ne shtepine e tyre bombardieret portaaerit dhe dal nga dal do e ulin borxhin.
dmth nga 11 09 2011 deri sot amerikanet jan me te varfer dhe ekonomikisht te falimentuar .nderkohe qe bankat industria e armeve dhe industrit qe punojne per te jane me te pasur .
mu me lind nje pytje per free byrd;pse amerikanet jan me te varfer ???
ai bin laden paska qen nje financier gjenial qe e shkatarroi ekonomine usa me tre aviona.
merru merru me ameriken, shih o derezi health care-in shqiptar. ka 20 vjet qe derdellit nje pseudo doktor si kryeminister dhe vendi ka spitalet me skandaloze ne bote... ca palo mjeke shkerdhata qe nxjerrin dhjame dhe nga pleshti, u kerkojne me te varferve te me te varferve miliona leke per nje operacion...flas me te vjetra.
ne amerike ke nje health insurance dhe je krejtesisht i mbrojtur....ne shqiperi vdes mer, aq me keq po kuptuan keta mjeke legena qe ke ca para, te semurin me keq qe te te rrjepin me mire.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga MAGIC- : 19-11-2011 mė 09:03
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga MAGIC- : 19-11-2011 mė 09:52
Shqiponja I shkon kujdo qofte ai Musliman , i Krishtere apo dhe Budist.
Shqiponja i shkon cdo Shqiptari qe sakrifikon jeten per atdheun e tij e une jam nje i tille , dhe jo sklleverve te Amerikes ,Italise, Grekut, Turkut apo Serbit.
Shprehjen e Fallacit e kam vene me dashje qe ti vrase syte te verbuarve si puna jote qe sjane te afte te shohin realitetin.
Ja ku e ke te plote shprehjen e Fallacit:
Sa per ate qe Fallaci thote se muslimanet shtohen si minjte , une i marr anen pozitive pasi eshte thjeshte ceshtje vulgariteti ne te thene , si puna asaj shprehjes , Gjoksderre apo Derrgjoksi ,Europe is no longer Europe, it is Eurabia, a colony of Islam, where the Islamic invasion does not proceed only in a physical sense, but also in a mental and cultural sense.![]()
"And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"
"And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"
Krijoni Kontakt