Close
Faqja 23 prej 32 FillimFillim ... 132122232425 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 221 deri 230 prej 313
    Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    ... Shtëpitë ishin të vogla e të thjeshta, po të paktën e fusje kokën brenda dhe më kryesorja: ishin falas ...

Babes tim i shemben shtepine brenda ne unaze, buze rruge, 1200 metra katrore, pasi 600 metra katrore i kishin "krasitur" disa vjet me pare. Babes dhe dy xhajave i dhane nga nje shtepi dhome e guzhine, 50 metra katrore.

Perfundimi, i moren 1800 metra katrore dhe i dhane vetem 150 metra katrore. NA GRABITEN !!!

Falas mund te kete qene per sigurimsat, oficeret dhe funksionaret e dulles qe u shkulen me "kuç e me maç" nga malet e gerxhet e zbriten ne TIRONE ...
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    une mbaj mend haja mish per dite. nuk genjej . nga maja e ballkonit me patate apo qepe vrisja minj. lol

Citim Postuar më parë nga Besoja Lexo Postimin
    Në vëndin tonë pordhohej aq shumë sa zumë edhe vëndin e parë për ushqimin kur nuk hanim dot as edhe një kg mish në muaj!Megjithatë,jam dakort.Pordhohej!Pordhoheshin vezë nga pularitë por nuk merrnim dot më shumë se 20 kokrra në muaj!E megjithatë,pordhohej!Pordhohej basma e dok plot por një palë pantallona të mira kishim që i lanim të dielë dhe i thanim tek tubat e sobës se na duheshin për të hënë!E megjithatë,pordhohej!Pordhoheshin tulla dhe çimento plot por nuk kishim shtëpi banimi.E megjithatë,pordhohej!Pordhonin edhe fushat tona të gjitha perimet por të gjithë e dimë që në shumë raste nuk gjenim as qepë!E megjithatë,pordhohej!
    Ky ishte realiteti.Nëse dikush do që ta fshehim e të shkruajmë gjëra të pavërteta,le të biem dakort dhe të mburrim të gjithë në këtë temë atë që pretendojnë disa që dinë për Shqipërinë edhe pse nuk e kanë jetuar as edhe një sekondë të vetme.
    E megjithatë,pordhohej!!!
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Pajtohem me të tjerat që the, por jo me këtë. Shtëpitë ishin të vogla e të thjeshta, po të paktën e fusje kokën brenda dhe më kryesorja: ishin falas. Pavarësisht gjithë të këqijave që ka komunizmi, të paktën strehimi nuk qe dhe aq keq.

Çështja e strehimit në kapitalizmin e sotëm nuk është ashtu siç mund ta mendosh ti. E di ti që sot në vendet perëndimore shumica e popullsisë nuk ka shtëpi, por rri në shtëpi me qira?

Nejse, unë nuk jam as me sistemin e kaluar dhe as të sotmin, por po e ndjek temën dhe shkruaj rrallë, kur shoh se ka ndonjë gjë për të shkruar.
    pyete babin a ishin falas apo jo?

jetonin tre kurora ne nje app.

shko Bato ke drejshkrimi se aty nuk ke konkurence

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    une mbaj mend haja mish per dite. nuk genjej . nga maja e ballkonit me patate apo qepe vrisja minj. lol
    Do e kesh pasur babanë Shef Sigurimi..

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga Station Lexo Postimin
    Do e kesh pasur babanë Shef Sigurimi..
    cfare do te thuash se ka qene komunist? jooooo ! never.

hej mbaj mend vdisja per ajken e qumeshtit. Kur zinte mami qumeshtin me nje tenxhere te madhe edhe gjithmone, sa ftohej, shkoja fshehura fusja buzet edhe fiuuu thethija ajken qe zinte qumeshti pasi zihej. Nje here motra me kap gjalle edhe: do ajke ti? ha ajke, edhe ma zhyti koken ne tenxheren plot. lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    Citim Postuar më parë nga Station Lexo Postimin
    Askush nuk po thot që atëhere jetohej si në parajsë, të gjith e pranojnë që kishte vetëm një pako kafe në muaj apo 1/2 litri vaj ulliri në muaj etj, etj.
    Por nuk mund të thuhet se atëhere prodhohej më pak (pamvarësisht se ku shkonin) sepse është krejt e pa pranueshme.
    Le të jemi pak realist
    .
    Ky pohim mund te verifikohet vetem duke krahasuar statistikat e asaj kohe me statistikat aktuale.
    Nje teme e tille nuk mund te diskutohet pa statistika zyrtare dhe te vlefshme...

i/e regjistruar Maska e bamatat
    Anëtarësuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Ne malet e Laberise atje ku Dielli dhe Shqiponja rrine bashke
    Postime
    1,070
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Ky pohim mund te verifikohet vetem duke krahasuar statistikat e asaj kohe me statistikat aktuale.
    Nje teme e tille nuk mund te diskutohet pa statistika zyrtare dhe te vlefshme...
    Ja nje te dhene zyrtare :

1 milion e gjysem shqiptare qe punonin ne Shqiperi , sot punojne ne Europe !

Se cfare prodhonin ata 1 milione e gjysem shqiptare ketu ne Shqiperi nuk jam ne gjendje me te thene !

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga BlueBaron Lexo Postimin
    Babes tim i shemben shtepine brenda ne unaze, buze rruge, 1200 metra katrore, pasi 600 metra katrore i kishin "krasitur" disa vjet me pare. Babes dhe dy xhajave i dhane nga nje shtepi dhome e guzhine, 50 metra katrore.

Perfundimi, i moren 1800 metra katrore dhe i dhane vetem 150 metra katrore. NA GRABITEN !!!

Falas mund te kete qene per sigurimsat, oficeret dhe funksionaret e dulles qe u shkulen me "kuç e me maç" nga malet e gerxhet e zbriten ne TIRONE ...
    Ti thua që e ke jetuar atë kohë, dhe duhet ta dish se shtëpitë ishin falas. Pasi martoheshe dhe ndaheshe nga familja, merrje shtëpi falas. Kështu ishte kudo, në Tiranë dhe në rrethe.

Sa për ardhjet, sigurisht që në kryeqytete ka ardhje. Pasi Tirana u zgjodh kryeqytet, në Tiranë dihej që do të kishte ardhje. Ti e do kryeqytetin me 10 mijë banorë?

Ardhjet më të mëdha në Tiranë ishin atëherë, apo pas vitit 90? Apo këto ardhjet e 90-ës nuk i shikon?

he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    Është njësoj sikur të thuash që babi vete në punë po lekë nuk sjell në shtëpi.Ama në punë është!

Metafore e mire..
    ..dhe zgjidhja nuk eshte qe babi ta lere punen fare(siç ka ndodhur) por qe leket t'i sjelle ne shtepi.
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Ti thua që e ke jetuar atë kohë, dhe duhet ta dish se shtëpitë ishin falas. Pasi martoheshe dhe ndaheshe nga familja, merrje shtëpi falas. Kështu ishte kudo, në Tiranë dhe në rrethe.

Sa për ardhjet, sigurisht që në kryeqytete ka ardhje. Pasi Tirana u zgjodh kryeqytet, në Tiranë dihej që do të kishte ardhje. Ti e do kryeqytetin me 10 mijë banorë?

Ardhjet më të mëdha në Tiranë ishin atëherë, apo pas vitit 90? Apo këto ardhjet e 90-ës nuk i shikon?

Shtepite nuk ishin falas. PAGUHEJ QERA çdo muaj. Shteti ishte pronar i shtepise.
    Llogaritej ne baze te metrave katrore dhe frymeve nqs nuk gabohem.

Me thuaj nje kryeqytet ku GRABITEN BANORET ???
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

Faqja 23 prej 32 FillimFillim ... 132122232425 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •