Close
Faqja 14 prej 32 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 313
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar më parë nga Station Lexo Postimin
    DYDRINAS unë nuk e di se ç'ka si prapamendim Projekti.
    Pyetja është e shtruar thjesht: "Shqipëria dje dhe sot - Çfar prodhon sot Shqipëria"
    Unë mendoja dhe mendoj se dje Shqipëria (pa politikë brënda) prodhonte shumë më shum se sot dhe konsumonte një thërime.
    Ndërsa sot ndodh krejt e kundërta, Shqipëria nuk prodhon asgjë dhe është kthyer në një konsumator pa fre i importeve.
    Kaq, ç'hyn politika këtu? (përveç asaj ekonomike)

P.s. Sidoqoft nuk ju përgjigje pyetjes time se ç'prodhon Shqipëria sot më shumë se dje??
    i nderuar station!
    po te llogarisesh buxhetin e shtetit ne ate kohe dhe ne kete kohe, e shikon edhe pa sy sikur te jesh se rritja ekonomike nuk ka te krahesuar .
    Madje pjesa me e madhe e buxhetit ne ate kohe shkonte per militarizimin e shtetit.( Kujtoj bunkeret e famshem qe cuditen Boten). A e ke idene se sa i kane kushtuar bunkeret Shqiptareve?????
    Aq sa cdo familje do kishte nga nje apartament te bollshem dhe nuk do flinin nga tre kurora ne nje garsonjere.
    A e di se sa i ka kushtuar Shqiperise"prodhimi i bukes ne vend" ?
    I ka kushtuar punen e papaguar te diteve te pushimit apo edhe mbasditeve, per mijera puntore fshatare, nxenes, ushtare e police te cilet u angazhuan per mbjelljen e misrit me kubik e me pas per korjen e tij me sepate, por kjo ndodhi vetem dy vite se u pa qe ishte teper cfilitese per te gjithe.
    Po, ne ate periudhe u ndertuan hekurudha te cilat kane nje kosto te larte, por ti e di shume mire se u ndertuan me koston e nje pjate grosh per "vullnetaret" qe ishin qe nga mosha e Shkurte Vates se shkrete e deri tek pensionistet.
    Sot po ndertohen autostrada kapilare ne gjithe Shqiperine dhe me nje cmim madje te larte. Pa infrastukture nuk mund tu pergjigjemi kerkesave te kapitalizmit. dhe ti e di kete shume mire. Por nuk eshte se ju nuk e doni infrastrukturen rrugore, cybernetike, elektrike , celulare etj, problemi juaj eshte se nuk doni qe keto ti beje Sala, sepse po e beri ai, atehere kjo nuk eshte gje e mire..
    Ka ardhur ora(madje ka kaluar) , qe te hapni syte e te shifni me realizem arritjet e Shqiperise dhe emrin qe po e pastron e po e rrit cdo dite
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

i/e regjistruar Maska e bamatat
    Anëtarësuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Ne malet e Laberise atje ku Dielli dhe Shqiponja rrine bashke
    Postime
    1,070
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin

Cfare prodhon sot Shqiperia?

Kjo pyetja e dyte eshte po aq e rendesishme sa e para. ....................

Ne 1991, te ardhurat per fryme te Shqiperise ishin $100/fryme. Sot mos gaboj, 20 vjet me pas, eshte $8000/fryme. Kjo eshte mbase indeksi me i mire qe jep nje ide se si ka ndryshuar mireqenia e shqiptare: mireqenia eshte permiresuar 8000% ose shqiptaret sot bejne nje jete 80 here me te mire se shqiptaret nen komunizem.

Gjeja e fundit qe do te shtoja, eshte qe eksporti me i madh i Shqiperise ne bote, eshte eksporti njerezor, eksporti i trurit. Kjo nuk matet dot me dollare kollaj, por eshte nje pasuri e paimagjinueshme, me e madhe se nafta e Ballshit apo se mineralet e Veriut, apo se energjia e digave ne lumenj. Gjithe ata shqiptare qe kane emigruar nga ai vend e kane ndertuar nje jete me te mire ne vende te tjera me te zhvilluara, jane shkolluar, kane fituar eksperience pune, dhe japin nje kontribut te madh ne shoqerite ku punojne. Pyes ndonjehere veten, ku do te isha sot nese nuk do te kisha emigruar ne Amerike, por te isha ne Shqiperi? Besoj se do te kisha mbaruar nje shkolle, e do te kisha zene nje pune, por asnjehere nuk do te kisha arritur dot potencialin tim njerezor ne Shqiperi. Vendi im nuk me ofronte dot ato mundesi qe mi ofron Amerika. Dhe si une, jane me qindra mijera shqiptare te tjere qe jetojne ne Perendim. Procesi i importimit te ketij truri shqiptar ka filluar, e do te pershpejtohet ne vitet ne vazhdim. Shume do te kthehen ne Shqiperi per te punuar e hapur biznese, te tjere nuk do te kthehen fizikisht por do te investojne ne ate vend kapital, talente apo kohen e tyre.

E perseris, kapitali me i madh i Shqiperise, jane burimet njerezore. Dhe kjo eshte e vertete jo vetem ne Shqiperi, por edhe ne Kosove e Maqedoni. Fatkeqesisht, shume pak shqiptare arrijne ta kuptojne kete gje. Kromi dhe nafta nje dite do te shterrojne. Edhe ujrat e lumenjve nje dite do te thahen. Ajo qe nuk do te shterroje kurre, eshte resursi njerezor, shqiptaret. Prandaj te gjithe, duke filluar nga shteti e duke perfunduar tek mesuesi, edukatoria e prindi, duhet te investojne per te rritur nje brez te edukuar e arsimuar mire. Cdo brez punon e ben sakrifica, qe femijet e tyre, brezi i ri te bejne nje jete akoma me te mire se sa vete ata. Njerez te lire ne ndjekje te prosperitetit.

Albo
    Mos te lidh gje me grekun apo serbin ty Albo ?

Po te pyes se po kaq i interesuar eshte dhe serbi dhe greku per shpopullimin e territorit shqiptar ! Madje jo vetem , por edhe per ikjen e trurit shqiptar dhe lenien e Shqiperise pa tru ........!

Ndersa ato shifrat qe jep ti me siper nuk guxoi t'i permendte as vete Saliu para kater ditesh ne TV . Eshte e vertete se po te jesh antishqiptar sot jeta eshte shume e lulezuar .... Ketu ke te drejte !

Ndersa ai "kapitali njerezor" i Shqiperie qe permend zotrote , sapo del nga Shqiperia me gomone apo me vize , nuk eshte me i Shqiperise por i vendit ku ndalon per te ndertuar jeten ....

Cfare te te them me shume lumturi e madhe gjithandej dhe njeriu shqiptar e gjen veten e tij ne shume fronte dhe deshira apo endra ku mundet te jetoje !

Lumturi e madhe ,,, a nuk e ke pare qe te gjithe duan te ndertojne jeten e tyre ne Shqiperi dhe asnje nuk do te largohet nga Shqiperia ..... Kane fronte pune kudo dhe si i duan .....

Do me per Saliun ?

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar më parë nga DYDRINAS Lexo Postimin
    Z.Projekti21_dk,

Per mbyllje une jam lindur dhe rritur ne kete qytet qe ti e ke pare ne kete emision propagandistik te TVSH dhe na e sjell ketu tere mburrje a thua se çfare ke zbuluar.

Kane qene dhe mbeten nje mashtrim i madh.

Nuk jetohet nje jete me mashtrim!
    epo kesaj i thone '' eja baba te te tregoj kufinjte ''..ti dhe une e kemi vuajtur ne kurriz kete '' lumturine '' e kuksianeve kurse tjetri nga danimarka vjen e na tregon se ja cfare lumturie ka kaluar kukesi..jetojme ne boten e cudirave..

Atëher të lutem më thuaj çfar prodhon sot Shqipëria më shum se dje??? (përveç pordhëve)
    lab djali ..do te te tregoj nje histori te jetuar nga une..para tre vitesh isha ne vlore per pushimet e veres..bera plazhin aty..mora nje hyrje me qera tek lagjja '' orizi ''..personi qe e kishte hyrjen jetonte ne katin e pare kurse katet tjera i kishte leshuar me qera..ishte mikprites dhe sa here kthehesha nga plazhi ulesha ne bahqen e vogel te shtepise dhe benim muhabet bashke..e shoqja zakonisht gatuante ne ballkon..shihja qe i zoti i shtepise ishte shume i dhene pas vajit te ullirit..e habitshme por ne cdo gje ai leshonte vaj ulliri pa mase..ishte nga fshatrat e vlores dhe ne fshat kishte shume ullinj te tij..ishte fanaik i enverit dhe nuk linte gje pa share per demokracine ..e shoqja vetem e kundershtonte..nje nate po hanim buke bashke dhe kur mori bidonin e vajit me ja leshuar gjelles i thash ndalu nje here..me trego te drejten - i thashe - a e leshoje vajin e ullirit keshtu ne gjelle ne kohen e enverit..mbeti..jo po keshtu jo po ne kohen e enverit keshtu e ashtu..menjehere nderhyri e shoqja..me pyet mua more bir qe me ka rene kurrizi kooperatives ..vajin e ullirit nuk e shihnim me muaj edhe pse ullirin e kishim ne pronen tone por tjeter kush e vilte..

gjate kohes qe bera plazhin provova edhe mishin e hellit te labeve o lab djali..ne shume rrugica te vlores kishte mjeshtra te pjekjes se mishit ne hell..gje me te shijshme nuk kam provuar..tani me kete rast do te te bej edhe une ty dy pyetje..

sa here ne dite , ne jave apo ne muaj e shihje vajin e ullirit ne sofren tende lab djali gjate kohes kur qeveriste idolli i hapesit te temes dhe sa here ne dite , ne jave apo ne muaj e sheh tani ne kohen e atyre qe po e djegin shqiperine....
    sa here ne dite , ne jave apo ne muaj gjate kohes kur qeveriste idolli i hapesit te temes babai jot kishte mundesi te te pjekte ty dhe femijeve te tjere te tij nje kec , nje qengj apo nje dele etj..dhe sa ka mundesi sot...

ka shume gjera per te te pyetur por une te pyeta vetem per dy gjera baze pa te cilat nuk rri dot labi..keshtu me kan thene se me mire merri shpirtin labit se sa ti heqesh te drejten e konsumimit te vajit te ullirit dhe mishit te hellit...
    Ndryshuar për herë të fundit nga _MALSORI_ : 08-12-2011 më 15:47
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar më parë nga 2043 Lexo Postimin
    i nderuar station!
    po te llogarisesh buxhetin e shtetit ne ate kohe dhe ne kete kohe, e shikon edhe pa sy sikur te jesh se rritja ekonomike nuk ka te krahesuar .
    Madje pjesa me e madhe e buxhetit ne ate kohe shkonte per militarizimin e shtetit.( Kujtoj bunkeret e famshem qe cuditen Boten). A e ke idene se sa i kane kushtuar bunkeret Shqiptareve?????
    Aq sa cdo familje do kishte nga nje apartament te bollshem dhe nuk do flinin nga tre kurora ne nje garsonjere.
    A e di se sa i ka kushtuar Shqiperise"prodhimi i bukes ne vend" ?
    I ka kushtuar punen e papaguar te diteve te pushimit apo edhe mbasditeve, per mijera puntore fshatare, nxenes, ushtare e police te cilet u angazhuan per mbjelljen e misrit me kubik e me pas per korjen e tij me sepate, por kjo ndodhi vetem dy vite se u pa qe ishte teper cfilitese per te gjithe.
    Po, ne ate periudhe u ndertuan hekurudha te cilat kane nje kosto te larte, por ti e di shume mire se u ndertuan me koston e nje pjate grosh per "vullnetaret" qe ishin qe nga mosha e Shkurte Vates se shkrete e deri tek pensionistet.
    Sot po ndertohen autostrada kapilare ne gjithe Shqiperine dhe me nje cmim madje te larte. Pa infrastukture nuk mund tu pergjigjemi kerkesave te kapitalizmit. dhe ti e di kete shume mire. Por nuk eshte se ju nuk e doni infrastrukturen rrugore, cybernetike, elektrike , celulare etj, problemi juaj eshte se nuk doni qe keto ti beje Sala, sepse po e beri ai, atehere kjo nuk eshte gje e mire..
    Ka ardhur ora(madje ka kaluar) , qe te hapni syte e te shifni me realizem arritjet e Shqiperise dhe emrin qe po e pastron e po e rrit cdo dite
    I nderuar 2043!
    Po të drejtohem për thjeshtësi Ty, jo për faktin se je agjitatori më i flaktë partiak sepse për këtë ka të tjerë që të lënë ku e ku mbrapa.

Ju më thoni mua se ka ardhur koha të hap sytë ??? Me çfar do mi hapni sytë me ato fjalimet lajle-lule alla sekretarësh partie me hosanara për regjimin???

Zotërinj të nderuar tema është shum e qartë dhe hapsi i sajë kërkon të dijë duke shtruar pyetjen: "Sa prodhon Shqipëria më shumë sot se sa dje" dhe unë nuk dua të shoh asnjë nënkuptim rreth kësaj pyetje të thjeshtë dhe të drejtëpërdrejtë.

Unë bëj pyetjen e thjeshtë: "Sa grurë prodhonte Shqipëria dje dhe sa sotë" dhe Ju më ktheni përgjigjen: "Po e di ti sa hiqte fshatari ynë për ta prodhuar atë grurë"!!!!
    Miq të dashur këtu nuk është në pyetje se kush sistem është më i mirë ai apo ky, nuk është fare në pyetje se kur shfrytëzohej më shum shqiptari dje apo sot, nuk është fare në pyetje se si prodhohej dje dhe si prodhohet sot (megjithëse të gjitha hanë diskutim) por SA , pra sa dje dhe sa sotë??

Nëse keni shifra më thoni pa hezitim mua dhe kujtdo që ka interes ta dijë se ç'prodhohet më shum sotë?? (përveç pallate banimi që e di)

Mos vall naftë?
    Krom?
    Bakër?
    Drithra?
    Tekstile?
    Perime?
    Fruta?
    Arrorë?
    Çfarë ju lutem shumë, çfarë???

i/e regjistruar Maska e bamatat
    Anëtarësuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Ne malet e Laberise atje ku Dielli dhe Shqiponja rrine bashke
    Postime
    1,070
    Po pse o Station , nuk te kuptojne ata ? Te kuptojne shume mire , por nuk kane cfare te thone !

Cfare te thone , qe ne Shqiperi luhet loja e serbit dhe e grekut kunder Shqiperise , shqiptareve , Kosoves dhe faktorit shqiptar ne Ballkan ?

Nuk te mjaftojne faktet ty ? E do qe te ta pohojne edhe me goje dhe me shkrim keta saliçeviçet ketu ? Prandaj e quajne "arritje" shpopullimin e territoreve shqiptare ! I tremben popullit shqiptar ! Me mire te degdiset ne dhe te huaj se sa te kete pretendime ne territorin qe i lane te paret ...!
    Ndryshuar për herë të fundit nga bamatat : 08-12-2011 më 16:12

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    lab djali ..do te te tregoj nje histori te jetuar nga une..para tre vitesh isha ne vlore per pushimet e veres..bera plazhin aty..mora nje hyrje me qera tek lagjja '' orizi ''..personi qe e kishte hyrjen jetonte ne katin e pare kurse katet tjera i kishte leshuar me qera..ishte mikprites dhe sa here kthehesha nga plazhi ulesha ne bahqen e vogel te shtepise dhe benim muhabet bashke..e shoqja zakonisht gatuante ne ballkon..shihja qe i zoti i shtepise ishte shume i dhene pas vajit te ullirit..e habitshme por ne cdo gje ai leshonte vaj ulliri pa mase..ishte nga fshatrat e vlores dhe ne fshat kishte shume ullinj te tij..ishte fanaik i enverit dhe nuk linte gje pa share per demokracine ..e shoqja vetem e kundershtonte..nje nate po hanim buke bashke dhe kur mori bidonin e vajit me ja leshuar gjelles i thash ndalu nje here..me trego te drejten - i thashe - a e leshoje vajin e ullirit keshtu ne gjelle ne kohen e enverit..mbeti..jo po keshtu jo po ne kohen e enverit keshtu e ashtu..menjehere nderhyri e shoqja..me pyet mua more bir qe me ka rene kurrizi kooperatives ..vajin e ullirit nuk e shihnim me muaj edhe pse ullirin e kishim ne pronen tone por tjeter kush e vilte..

gjate kohes qe bera plazhin provova edhe mishin e hellit te labeve o lab djali..ne shume rrugica te vlores kishte mjeshtra te pjekjes se mishit ne hell..gje me te shijshme nuk kam provuar..tani me kete rast do te te bej edhe une ty dy pyetje..

sa here ne dite , ne jave apo ne muaj e shihje vajin e ullirit ne sofren tende lab djali gjate kohes kur qeveriste idolli i hapesit te temes dhe sa here ne dite , ne jave apo ne muaj e sheh tani ne kohen e atyre qe po e djegin shqiperine....
    sa here ne dite , ne jave apo ne muaj gjate kohes kur qeveriste idolli i hapesit te temes babai jot kishte mundesi te te pjekte ty dhe femijeve te tjere te tij nje kec , nje qengj apo nje dele etj..dhe sa ka mundesi sot...

ka shume gjera per te te pyetur por une te pyeta vetem per dy gjera baze pa te cilat nuk rri dot labi..keshtu me kan thene se me mire merri shpirtin labit se sa ti heqesh te drejten e konsumimit te vajit te ullirit dhe mishit te hellit...
    MALSORI, do të përgjigjem për pyetjet që ke shtruar pa merak dhe drejt e drejt.
    Por më parë dua të të them që Ju (jo vetëm Ti personalisht) i jepni temës një drejtim tjetër qëllimisht apo jo kjo pak rëndësi ka.
    Që ti përgjigjesh pyetjes së shtruar në krye të temës pa dredhi dhe drejt e drejt duhet të më thuash përshëmbull që Shqipëria sot prodhon më shum (ose më pak) se dje:
    X ton naftë, x ton drithra, x ton minerale, x ton qymyr, x ton agrume, x, x, x, x.......

Tani po i përgjigjem pyetjes që ke shtruar më sipër.
    Në kohën e Enverit çdo familje merte 500 ml ose 0.5 kg vaj ulliri në muaj (nuk dilte as për ti marë era)
    Sot unë ç'do gjë në shtëpinë time e gatuaj me vaj ulliri dhe nuk përdor asnjë lloj vaji tjetër sepse e kam mundësinë.

Por nga ana tjetër kjo që të thash më lartë nuk është aspak tregues se Shqipëria prodhon më shum se dje dhe më tej akoma mos harro se ka shumë familje që nuk e shohin as me sy vajin e ullirit pa le ti marin era.

ti biem shkurt se shume e zgjatem

na e thoni aman te keqen: a jetohej,ushqehej,pihej,beje qef me mire ateher kur ne shqiperi prodhohej me shume,a'po tashti qe ne shqiperi prodhohet me pake ???

eshte nje pyetje konkrete,pa fute politiken ne mes.

I nderuar 2043!
    Po të drejtohem për thjeshtësi Ty, jo për faktin se je agjitatori më i flaktë partiak sepse për këtë ka të tjerë që të lënë ku e ku mbrapa.

Ju më thoni mua se ka ardhur koha të hap sytë ??? Me çfar do mi hapni sytë me ato fjalimet lajle-lule alla sekretarësh partie me hosanara për regjimin???

Zotërinj të nderuar tema është shum e qartë dhe hapsi i sajë kërkon të dijë duke shtruar pyetjen: "Sa prodhon Shqipëria më shumë sot se sa dje" dhe unë nuk dua të shoh asnjë nënkuptim rreth kësaj pyetje të thjeshtë dhe të drejtëpërdrejtë.

Unë bëj pyetjen e thjeshtë: "Sa grurë prodhonte Shqipëria dje dhe sa sotë" dhe Ju më ktheni përgjigjen: "Po e di ti sa hiqte fshatari ynë për ta prodhuar atë grurë"!!!!
    Miq të dashur këtu nuk është në pyetje se kush sistem është më i mirë ai apo ky, nuk është fare në pyetje se kur shfrytëzohej më shum shqiptari dje apo sot, nuk është fare në pyetje se si prodhohej dje dhe si prodhohet sot (megjithëse të gjitha hanë diskutim) por SA , pra sa dje dhe sa sotë??

Nëse keni shifra më thoni pa hezitim mua dhe kujtdo që ka interes ta dijë se ç'prodhohet më shum sotë?? (përveç pallate banimi që e di)

Mos vall naftë?
    Krom?
    Bakër?
    Drithra?
    Tekstile?
    Perime?
    Fruta?
    Arrorë?
    Çfarë ju lutem shumë, çfarë???
    Kemi prodhuar krom me miliona ton per eksport. Perfundimi! Te gjithe ish-minatoret pa shtepi e katandi,.

Kemi prodhuar miliona ton baker per eksport dhe per perdorim te brendshem. Perfundimi! Te gjithe ish-minatoret pa shtepi e katandi.

Kemi prodhuar drithera, bile kemi "prodhuar buken ne vend". Perfundimi! Shumica dermuese e popullsise pa buke.

Kemi prodhuar tekstile sa ne Mao Ce Dun e sa ne Stalin. Perfundimi! Popull i zhveshur ose si thuhej ne Vlore asokohe - 6 muaj gango e 6 muaj lango. Kishin te drejte se 6 muaj rrinin vetem ne mbathje plazhi.
    Popullsi me te zhveshur se shqiptaret besoj nuk ka patur as ne Mongoli. Me te evsurit ishin ushtaraket sepse perfitonin rrobat dimerore aq te lakmueshme per te tjeret. Nje popull i tere vishej me rroba pune, ku vendin kryesor e zinin thaset e xhinsit me te cilat beheshin pantollona.

Kemi prodhuar me mijera ton fruta dhe perime, mirepo en dyqanet shqiptare gjeje vetem laker dhe presh. Ku shkonte ky prodhim? Kush e hante?

Kur ishim studente kalonim gjithe qejf pergjate rruges se ambasadave sepse na dukej se po shkonim jashte shtetit.

Prodhonim miliona ton qumesht e bylmet. Po ku shkonin se ne dyqane nuk gjeje as quemsht, as djathe, as gjize e as kos.

Te gjithe i mbanin syte hapet kur dilte ose vinte dikush nga jashte shteti, mor qofte edhe ne nje katund te humbur te Kosoves, sepse ishte e sigurte se ai do te kthehej ndryshe.

Meqe ei ke permendur me shaka edhe arroret, besoj se e di se gjeja me veshtire per te gjetur per festa ishin pikerisht arrat.

Ne mburreni ketu se prodhonim dhe radio e televizore ne URT e Durresit, mirepo shumica dermuese e shqiptareve nuk kishte tv, sepse duhej miku dhe autorizimi per te blere nje tv dhe kjo shoqerohej me borxhe te hatashme.

Nje magazinier ne Shqiperi asokohe kishte me shume vlere se shefi i deges se puneve te brendshme. Ndersa nje merceolog kishte me shume vlere edhe se kryetari i komitetit ekzekutiv.
    Ndryshuar për herë të fundit nga DYDRINAS : 08-12-2011 më 16:39

Lab 100% Maska e Station
    Anëtarësuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipëri
    Postime
    6,624
    Po mirë o DYDRINAS, jam dakortë me ato që ke shkruar megjithse nuk është kjo kërkesa e temës.
    Por megjithatë duke lexuar shkrimin tënd gjithkujt i lind një pyetje e thjeshtë dhe e pafajshme

Pse nuk prodhohen më ato miliona ton (nga të gjitha asortimentet që ke shkruar) dhe të përdoren në të mirë të minatorit, fshatarit, punëtorit shqiptar??

Dje ja u mohonte Enveri gjith këto të mira, po sot kush ja u mohon??

Po mirë o DYDRINAS, jam dakortë me ato që ke shkruar megjithse nuk është kjo kërkesa e temës.
    Por megjithatë duke lexuar shkrimin tënd gjithkujt i lind një pyetje e thjeshtë dhe e pafajshme

Pse nuk prodhohen më ato miliona ton (nga të gjitha asortimentet që ke shkruar) dhe të përdoren në të mirë të minatorit, fshatarit, punëtorit shqiptar??

Dje ja u mohonte Enveri gjith këto të mira, po sot kush ja u mohon??
    Eshte tjeter ekonomi sot o Station. Atehere shteti mbante ne kembe nje ekonomi fiktive ose siç thone shkodranet "sa per tu gjet Kola ne pune".

Nese nuk arrin ti kuptoje mesimdhenesi shqiptar (mos ta marre per ters pse i drejtohem keshtu se na jane mbush trojet shqiptare me profesora e doktora), ty nuk te falet. Edhe po te kesh qene i indoktrinuar dikur (siç kemi qene shumica), sot vazhdimi i indoktrinimit nuk eshte normal.

Ne letra ne kemi qene nje vend me plane te realizuara, sepse çdo gje ka qene fiktive. Sistemi i fiktivitetit ka qene i shkallezuar dhe niste nga poshte-lart. Perndryshe te ikte koka. Me shifrat e planit nuk behej shaka.

Genjente punetori, genjente brigadieri, genjente normisti, genjente inxhinieri, genjente sekretari i partise, genjente seksioni i kontrollit, genjente kryetari i komitetit dhe sekretari i pare, genjente ministri dhe kryeministri, sepse i duhej bere qejfi shokut Enver.

Kur kam filluar pune nuk dija nga keto genjeshtra dhe deklarime fiktive, mirepo shume shpejt te detyronin te beheshe pjese e kesaj piramide fiktiviteti. E ne themi sot se pse ne shqiptaret jemi dyfytyresh!
    Ndryshuar për herë të fundit nga DYDRINAS : 08-12-2011 më 17:16

Faqja 14 prej 32 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •