Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-10-2011
    Postime
    17

Djaloshi i Kur'anit

Djaloshi i Kur’anit

Une, nese pyet , kush jam une? ……. Une jam besimtare dhe gjithmon besimtre do te jetoj
    Le ta dijne imoralet se une jam ketu .….. Nuk thyhem, nuk perkulem

Une e kam pare Allahun ne kozmosin e Tij ..…. Dhe e kam degjuar zerin e vertet ne Kur’anin e Tij
    E kam preke urtesine dhe fluksin e butesise se Tij …… Ne biografine e te zgjedhurit… ne imanin e tij

Une jam musliman, a njihni muslimanin? ……. Une jam drita e kesaj gjithesie kur ajo erreson
    Une ne mesin e krijesave jam shujtja e atij qe nga etja ankon ..… E kur thirresi therret une jam ruajtesi i megjeve

Une jam Kur’an qe ece dhe Islam qe shihet …… Une jam nje ere e larte mbi toke
    Kozmosi eshte i imi dhe per t’me sherbyer eshte krijuar .….. Per ke jam une? Per Ate qe krijoj krijesat

Une jam ushtare i Allahut ne partine e Muhammedit …… De vetem me udhezimin e tij udhezohem
    Larg qoft t’i pergjigjem thirrjes se laikut ……. Une jam djaloshi I Kur’anit dhe i biri i Xhamise

Une jam ylli qe drejton karavanet ne shkretetire ….. Une jam meteor nese shoh te padrejten
    Kam vetem nje shpirte qe krenohet per t’u shitur ……. Veq ia kam shite Allahut e Allahu e ka blere

Jusuf Al-Karadavi

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar mė parė nga Andalusi Lexo Postimin
    Djaloshi i Kur’anit

Une, nese pyet , kush jam une? ……. Une jam besimtare dhe gjithmon besimtre do te jetoj
    Le ta dijne imoralet se une jam ketu .….. Nuk thyhem, nuk perkulem

Une e kam pare Allahun ne kozmosin e Tij ..…. Dhe e kam degjuar zerin e vertet ne Kur’anin e Tij
    E kam preke urtesine dhe fluksin e butesise se Tij …… Ne biografine e te zgjedhurit… ne imanin e tij

Une jam musliman, a njihni muslimanin? ……. Une jam drita e kesaj gjithesie kur ajo erreson
    Une ne mesin e krijesave jam shujtja e atij qe nga etja ankon ..… E kur thirresi therret une jam ruajtesi i megjeve

Une jam Kur’an qe ece dhe Islam qe shihet …… Une jam nje ere e larte mbi toke
    Kozmosi eshte i imi dhe per t’me sherbyer eshte krijuar .….. Per ke jam une? Per Ate qe krijoj krijesat

Une jam ushtare i Allahut ne partine e Muhammedit …… De vetem me udhezimin e tij udhezohem
    Larg qoft t’i pergjigjem thirrjes se laikut ……. Une jam djaloshi I Kur’anit dhe i biri i Xhamise

Une jam ylli qe drejton karavanet ne shkretetire ….. Une jam meteor nese shoh te padrejten
    Kam vetem nje shpirte qe krenohet per t’u shitur ……. Veq ia kam shite Allahut e Allahu e ka blere

Jusuf Al-Karadavi
    Esselamu alejkum Andalusi.

Nuk e dij se sa e njeh Islamin, por nji gjė tė sugjeroj se kur poston diēka, tė kesh kujdes se mos e prek Teuhidin edhe pse ti e ke marrė kėtė nga ai i devijuari Jusuf Al-Kardavi. Pėr kėtė Jusuf El-Kardavin kanė folė dijetarė pėr devijimin e tij. Ai ėshtė i devijuar, por keni kujdes qė mos ju devijojė edhe ju qė nuk e njihni atė. Devijimi i tij nuk ėshtė nė nji qėshtje tė vogėl, por ai ka devijuar me Shirk dhe ne e dimė se i devijuari me shirk nuk gjen shpėtim asnjėherė, veēse nė rastėse pendohet natyrisht. Po ky sikur duket nuk don me u pentuar, mbasi vazhdon me devijimet e tija edhe mė tej.

Ky i pėrket grupit tė Ikhuanul Muslimin dhe pėr ta kuptuar se ky grup ėshtė i devijuar, mjafton me i ndėgjuar dijetarėt e Hakut se ēka thojnė pėr atė grup.

I kėshilloj tė gjithė vėllezėrit musliman qė tė kenė kujdes nė postimet e tyre, sidomos kur ėshtė nė pyetje teuhidi dhe shirku.

Esselamun alejkum

Ramazani.
    Kush nuk ėshtė robi i All-llahut, ai ėshtė robi i shejtanit.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-10-2011
    Postime
    17
    Citim Postuar mė parė nga ramazan_it Lexo Postimin

Nuk e dij se sa e njeh Islamin, por nji gjė tė sugjeroj se kur poston diēka, tė kesh kujdes se mos e prek Teuhidin edhe pse ti e ke marrė kėtė nga ai i devijuari Jusuf Al-Kardavi. Pėr kėtė Jusuf El-Kardavin kanė folė dijetarė pėr devijimin e tij. Ai ėshtė i devijuar, por keni kujdes qė mos ju devijojė edhe ju qė nuk e njihni atė. Devijimi i tij nuk ėshtė nė nji qėshtje tė vogėl, por ai ka devijuar me Shirk dhe ne e dimė se i devijuari me shirk nuk gjen shpėtim asnjėherė, veēse nė rastėse pendohet natyrisht. Po ky sikur duket nuk don me u pentuar, mbasi vazhdon me devijimet e tija edhe mė tej.

Ky i pėrket grupit tė Ikhuanul Muslimin dhe pėr ta kuptuar se ky grup ėshtė i devijuar, mjafton me i ndėgjuar dijetarėt e Hakut se ēka thojnė pėr atė grup.

I kėshilloj tė gjithė vėllezėrit musliman qė tė kenė kujdes nė postimet e tyre, sidomos kur ėshtė nė pyetje teuhidi dhe shirku.

Esselamun alejkum

Ramazani.
    Allahu ju shperblefte per keshillen..... personalisht kam rezerva te medhaja per kete njeri.... ka prej atyre qe e kan bere tekfire per disa thenje te tij, mirpo kjo nuk do te thot qe cdo gje qe vjen nga ai te hudhet ne kontinjerin e mbeturinave. Une mendoj se nese dikush ka njohuri te bollshme rreth tevhidit bon me i lexu edhe librat e tij ama vetem ata qe kan njehuri te bollshme rreth akides se selefit. Kjo e poezi e tij me pelqej andej edhe e postova, e nese ti ke vrejt diqka qe eshte ne kundershtim me tevhidin na trego o vlla Allahu ju shperblefte

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-10-2011
    Postime
    17
    Citim Postuar mė parė nga ramazan_it Lexo Postimin

Esselamun alejkum

Ramazani.
    Nese e ke fjalen te "E kam pare Allahun ne kozmosin e Tij" ateher neve themi "E kam pare madheshtine e Allahut ne Kozmosin e Tij"

Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anėtarėsuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    10,781
    Poezi e bukur dhe domethenese.
    - - Shumė shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askė!
    Agim Metbala"

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Allahu ju shperblefte per keshillen..... personalisht kam rezerva te medhaja per kete njeri.... ka prej atyre qe e kan bere tekfire per disa thenje te tij, mirpo kjo nuk do te thot qe cdo gje qe vjen nga ai te hudhet ne kontinjerin e mbeturinave. Une mendoj se nese dikush ka njohuri te bollshme rreth tevhidit bon me i lexu edhe librat e tij ama vetem ata qe kan njehuri te bollshme rreth akides se selefit. Kjo e poezi e tij me pelqej andej edhe e postova, e nese ti ke vrejt diqka qe eshte ne kundershtim me tevhidin na trego o vlla Allahu ju shperblefte
    Edhe ti All-llahu tė shpėrbleftė pėr pranimin e kėshillės!

Vėllau im Andalusi, duhet ta kuptosh nji gjė qė, kur dijetarėt e kanė pranuar dhe sqaruar kufrin e tij, ēka mbetet mė aty qė tė marrim nga ai?!!!

Ata qė i kanė bėrė tekfir personit nė fjalė kanė qenė dijetarėt e hakut dhe jo grupi i tekfircave, a e kupton kėtė?
    Ai Jusuf Kardavi ka thėnė se aprtia e jehudive qė ka fituar votat me 98%, sikur edhe Zoti tė kishte kandiuar, nuk do ti kishte fituar ata vota!

SubhanAll-llah, a spo ta mbushin mendjen kėto fjalė o vėllau im se ai nuk meriton as nji fjalė e vetme tė miret nga ai i devijuari.

All-llahu na i haptė sytė dhe na drejtoftė nė rrugėn e ndrejtė.

Esselamnu alejkum vėllau im Andalusi.

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Nese e ke fjalen te "E kam pare Allahun ne kozmosin e Tij" ateher neve themi "E kam pare madheshtine e Allahut ne Kozmosin e Tij"
    Tė lutem o vėllau im qė tė mos miresh me " neve themi ", nė ēėshtje tė Teuhidit dhe Akide, duhet pasur ma tepėr kujdes vėllau im dhe jo ne themi - ju thoni, se nuk ėshtė ēėshtje loje Dini Islam.

Pse ēka i ka kushtuar atij tė thotė: " e pashė madhėshtinė e All-llahut, por ka thėnė: " e kam parė All-llahun " ???

Dijetarėt e mėdhjenj tė mėhershėm, asnjėherė nuk flisnin me hamnedje dhe nuk i jipshin fetvatė ashtu siē po i japin shumica sot, sikurse me i nxjerur nga xhepi.

Unė nuk dua tė tregohem se jam ma i ditur se ti, por vetėm se e ndjeva vehten se duhet me kėshilluar vėllaun musliman pėr atė gjė qė unė e kuptoj se ėshtė nji ēėshtje e rėndėsishme.

Ma bėn hallall, nė rastėse kam gabuar vėllau im.

Esselamun alejkum we rahmetullahi we berekatuhu.

Ramazani
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ramazan_it : 15-11-2011 mė 18:29

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Esselamun alejkum.

Ja ku i ke edhe argumentet qi flasin dijetarėt pėr kėtė Jusuf Kardavin.

http://audioselefi.org/index.php?opt...=1&video_id=86

http://audioselefi.org/

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •