Tė gjitha gjėrat qė ne shohim apo duken, janė vetėm njė ėndėrr brenda njė ėndrre
E drejt e drejt popujt levizin.... Por problemi eshte se keta nuk e quajn veten si arbereshet apo si boshnjaket qe jane ketu, keta thone dhe Athina thote VORIO EPIR... aaaaa te lutem shume, kjo me cudit mua, jo qe ca ikin andej dhe ca vijne ketej. Fjala VORJO EPIRJOT ne mes te Shqiperise ( pra ne jug se sic e thashe dhe ne postimin e pare qe mesi i Shqiprise te bashkuar me camerine i bie Jugu ) si mund te kete te tille vorjo epirjot ne mes te shqiprise ?
Pershendetje
Revolution 1848
Po edhe Enver Hoxha nje palo burr ishte mund te them me plot goje nje tardhetar.Ai ato pak greke qe ishin i beri me poste si ps Kico Mustaqin e tj,kurse camet,qe nuk mjaftuan vuajtjet qe i solli greku e vrasje e prejre dhe ky pederasti na i burgosi dhe i uli si njerez me batutat e famshme si ''cm i pabese''
Nejse minoritet grek ne shqiperi ka,por qe ata kane qene sherbetore te bejlereve dhe pashallarve shqiptare,d.m.th kane ardhur tek ne si emigrante.
Une qe kam jeuar afer zones minoritare,duke gjykuar sesa popullsi ka Dropulli qe eshte krahina me me shume minoritare ne Shqiperi,mendoj se nuk jane me shume se 30.000 minoritare ne te gjithe Shqiperine.Keta minoritare jane ngulur ne kete krahine, por edhe ne zonen e Sarandes dhe Permetit si bujq.Jane sjelle nga bejleret e Delvines,Libohoves,Gjirokastres dhe Kelcyres per te punuar tokat e tyre,prandaj jane vendosur afer tokave bujqesore.Ne Dropull ka pasur edhe dy fshatra me popullsi Shqiptare orthodokse, qe jane Frashtani dhe Lugari,por qe jane asimiluar nga minoritaret, sepse filluan te benin krushqi me ta.Ndersa fshati Kordhoce ( Kollorci sipas regjistrit Osman) u shperngul drejt Dropullit ne vitet 1913,po ashtu edhe Pjesaku.
... E ku thuhene ne karte
Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!
Jam komentues edhe ne revisten The Economist, me po te njejtin "nick" sikurse ne kete forum. Ne nje nga komentet e mia e potencova faktin se minoriteti grek ne Shqiperi ne fakt paraqet nje numer te fryre nga pensionet e shumta qe Greqia u jep pleqve ne Jugun e Shqiperise qe te deklarohen si greke.
Problemi eshte se komentues greke kerkonin nga une te cekja ndonje rast konkret! Une dhash per referim nje punim te Miranda Vickers, ku ajo ne nje paragraf e prek pak kete ceshtje, mirepo nuk ia dola te gjeja ndonje rast konkret, sigurisht ne gjuhen angleze. E permenda faktin se dhenia e emrave eshte e pamundur duke qene se ata qe marrin pensionet deshirojne te mos behen publike, nga frika se ato pensione do t'u ndalen! Megjithate lash shije te keqe, sepse pohimi im i ngjante me shume nje hipoteze sa sa nje fakti .
Do te doja te dija nese ka dikush te dhena se sa pensione te tilla jepen ne Shqiperi, ne cfare zonash, a koincidojne ato zona me pretendimet e Vorio Epirit? A ka ndokush ndonje emer konkret te personave qe marrin keto pensione, apo te fshatrave/qyteteve ku haset kjo dukuri?
Eurostar , ti po mohon levizjet e popujve pergjate shekujve ndaj nevojave personale qe kane pase?
S'diskutohet qe ka minoritet grek ne shqiperi.
A eshte ky minoritet me permasat qe pershkrohet nga mediat greke?
Jo nuk eshte .
Pse pretendojne minoritaret grek se jane ne tokat e tyre?
Sepse ajo ceshtja e epirit , qe ta dish ti , nuk eshte aq e lehte sa e mendon ti.
Epiri mund te kete pase orrigjine ilire ose te kete qene e populluar me shumice ilire , por askush se mohon faktin se ndikimi grek ne epir ka lene gjurmet e saja . Shume qytete epiriote jane ngrit nga greket pergjate pushtimeve te tyre dhe vet epiri ka qene i asimiluar shume here nga kultura greke.
Keshtuqe , pretendimet e grekeve apo minoritareve grek te sotem se epiri eshte toke e tyre , nuk ngrihen mbi kotesira , mgjth duhet theksuar se te tilla pretendime jane te pavlefshme sot per sot , duke dit sesi rrodhi historia keto shekujt e fundit.
Jo jo jo i nderuar Smth_Poetic, une nuk po mohoj levizjet e disa shekujve me pare te njerezve ane e mbane botes dhe as ndertimet Greke. Por po ngrej ceshtjen e Epirit i cili sipas Grekeve eshte thelle ne shqipri. Pastaj po te nisemi nga ndertimet qe kane bere Grekerit i bie qe dhe Romaket te kerkojne pjesen e tyre ne Shqiperi.
Pershendetje
Revolution 1848
Krijoni Kontakt