Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15
    i/e regjistruar Maska e Stentori
    Anėtarėsuar
    11-01-2003
    Vendndodhja
    larg memedheut
    Postime
    148

Post Kam nje hall, ju lus per ndihme !!!

Te dashur motra dhe vellezer musliman

Si anetar i forumit shqiptar nuk kam qen mjaft prezent ne jeten e forumit per te dhene ide apo dhe per te debatuar neper tema te ndryshme , por gjithmone kam qen nje lexues thuajse i rregullt dhe keshtu rralle here kam reaguar aty ku me ka mar mendja se duhet reagur.

Hallin qe me ka kaplue kohet e fundit eshte se : Kam tre femij dy djem dhe nje vajze, materialisht qendrojm mjaft mire kam nje harmonie familjare te mrekullueshme,por e vetma gje ne familjen time eshte qe djali im i madhe nuk eshte sikur ishte dikur, pra nuk e ka ate kapacitetin qe kur ishte femij fare i vogel .

Qysh ne moshe kur ishte 3 vjec kendonte, fliste aq bukur , komunikonte ishte i dashur e donin te gjithe , kishte ze te bukur , por, disi kjo filloi te venitet qe kur u be 6 vjec , sidomos kur e ndrruam vendbanimin nga toka shqiptare per ne dhe te huaj.Nga ky moment per birin tim nuk pate me dite te bardhe , ai fillonte te rrinte vetem , mos te shoqerohej , ishte disi i humbur , e humbi interesin per gjithcka pra me nje fjale stagnoj apo ngeli ne vend pa as nje perparim .

Disa me thone se ka pasur mesysh, disa me thone se rrethi i ri ka ndikue qe ai te jete keshtu si eshte tani ,e une po kerkoje keshille fetare sepse keshilla pedagogjike kam perdor mjaft por pa rezultat final .Percejllje te psikologut kam pasur dhe djali im ka qen rresht tri vjet ne percjellje te tije por prap pa rezultat konkret.Une i ftoje gjithe ata qe din te me japin nje shpjegim cka te ndermare , cka te beje dhe si tia beje .Ju lus per pergjegje apo keshilla serioze ju mirepres ne debat .

Me respekt

Stentori
    Experience is the best teacher...

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Citim Postuar mė parė nga Stentori Lexo Postimin

Si anetar i forumit shqiptar nuk kam qen mjaft prezent ne jeten e forumit per te dhene ide apo dhe per te debatuar neper tema te ndryshme , por gjithmone kam qen nje lexues thuajse i rregullt dhe keshtu rralle here kam reaguar aty ku me ka mar mendja se duhet reagur.

Hallin qe me ka kaplue kohet e fundit eshte se : Kam tre femij dy djem dhe nje vajze, materialisht qendrojm mjaft mire kam nje harmonie familjare te mrekullueshme,por e vetma gje ne familjen time eshte qe djali im i madhe nuk eshte sikur ishte dikur, pra nuk e ka ate kapacitetin qe kur ishte femij fare i vogel .

Qysh ne moshe kur ishte 3 vjec kendonte, fliste aq bukur , komunikonte ishte i dashur e donin te gjithe , kishte ze te bukur , por, disi kjo filloi te venitet qe kur u be 6 vjec , sidomos kur e ndrruam vendbanimin nga toka shqiptare per ne dhe te huaj.Nga ky moment per birin tim nuk pate me dite te bardhe , ai fillonte te rrinte vetem , mos te shoqerohej , ishte disi i humbur , e humbi interesin per gjithcka pra me nje fjale stagnoj apo ngeli ne vend pa as nje perparim .

Disa me thone se ka pasur mesysh, disa me thone se rrethi i ri ka ndikue qe ai te jete keshtu si eshte tani ,e une po kerkoje keshille fetare sepse keshilla pedagogjike kam perdor mjaft por pa rezultat final .Percejllje te psikologut kam pasur dhe djali im ka qen rresht tri vjet ne percjellje te tije por prap pa rezultat konkret.Une i ftoje gjithe ata qe din te me japin nje shpjegim cka te ndermare , cka te beje dhe si tia beje .Ju lus per pergjegje apo keshilla serioze ju mirepres ne debat .

Me respekt

Stentori

>>> Stentor, mos u be merak.
    > Njerzit kur ndryshojne ambient ndryshojne edhe brenda vetes se tyre sidomos kur je i vogel akoma. Djali yt qenka i ndjeshem ndaj ketyre ndryshimeve dhe me sa kuptova po fillon te mbyllet brenda vetes dhe nuk eshte me ai i pari apo jo?
    Ka shume mundesi qe ky djale kur te rritet te behet goxha i urte, per vete faktin qe ai jeton ne nje bote ku ai nuk gjen veten dhe ne qetesine dhe vetmine e tij mund te gjeje disa gjera qe nuk mund ti gjesh dot ne rremujen e botes se sotme.
    > E rendesishme eshte qe ti te mos e merzitesh duke kerkuar patjeter ta besh ashtu si e do ti. Gjithe te mirat.
    La verita' ti rendera' libero!

Pervec rrethit te ri dicka i ka ndodhur edhe ka pesuar kete tronditje truri i tij nuk ben vaki ndryshe ...duhet te kthehesh para tre vjetesh se aty me duket se eshte problemi..dicka qe ai mbase nuk ka si e shpjegon ....duhet ti rini afer edhe ti flisni gjithmone.ti kendoni ,po gjithmone me pak fjale edhe fjale jo shume te veshtira...
    Femija juaj eshte i pari ?E them kete se mbase kini lindur edhe nje femije tjeter edhe xhelozia e tij e ka cvilluar kete largim...
    Doktori nuk dha asnje sqarim?Mbase duhet te ndryshohet doktori....
    Shpresoj qe engjelli i vogel te flas se shpejti mos humb besimin se do vine edhe dite me te bukura.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga HELEN OF TROY : 07-11-2011 mė 17:26
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    ka mundesi te kete ndikuar levizja familjare qe ju keni bere..pse nuk e provon te kthehesh edhe nje here atje ku jetoje..ndoshta eshte e veshtire per tu kthyer por mos harro se per femijet duhet te besh gjithcka..

mos po e egzagjerond ndoshta kete problem zoteri..ta them kete pasi shume prinder mendojne se femijet e tyre jane zheni te lindur dhe nuk pajtohen me ate qe kur rriten fillon te zbehet ky '' talenti '' i tyre ..une kam qene mesues dhe shpesh here e kam hasur kete problem neper prinder..kan ardhe prinder e jan ankuar per notat e femijeve te tyre duke thene po ja femija im eshte keshtu e ashtu ..

lereni femijen tuaj te rritet si te doje ai..normal qe ju duhet ti qendroni afer ..perballimi me nje psikolog tash sa kohe me duket dicka e nxituar..vete alarmi qe jepni me duket i nxituar dhe ka shume mundesi mund ti beje keq..dijeni qe eshte shume i vogel dhe gjera te tilla mund ta ngarkojne emocionalisht..

ajo cka mund te te sugjeroj une eshte kthimi ne vendlindje dhe lenia e tij te beje cka te doje..dhe dicka tjeter..asnje here mos e veni para pergjegjesise..
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Citim Postuar mė parė nga Stentori Lexo Postimin

Me respekt

Stentori
    Esselamu alejkum.
    Pasi e lexova problemin tėnd dhe mė erdhi shum keq pėr gjendjen e djalit tėnd.
    Unė po tė kėshilloj me kėshillė hyjnore pra nga aspekti fetar se kėtė gjė e shėndosh vetėm Allahu sunduesi dhe Zoti i tė gjith botėrave.
    Pėr atė po tė kėshilloj sinqerisht edhe pse po tė ndjej se ti nuk ke lidhje me fenė pra e ke humbur edhe lidhjen me Zotin tėnd,por Allahu ėshtė Ai qė kur ti e ke harruar Ai ty nuk tė harron sepse dyert e pendimit dhe shpresės i ka tė hapura pėr secilin njeri.
    Qofsh besimtar ose jobesimtar lutju Zotit tėnd me nji lutje tė sinqertė,sepse ai qė tė ka krijuar Ai i Vetmi meriton ti lutesh dhe i vetmi qė ka mundėsi tė tė jap shėrim edhe pėr djalin tėnd.
    NJi nga qindra lutje tė thjeshtė qė dueht ta bėsh :
    Un e kėtheva fytyrėn time nga Ai qė krijoj qiejt dhe tokėn,dhe un nevojtari jot trokita nė derėn tėnde tė mėshirės, O Zot i madh ti e din ma mir se un gjendjen e djalit tim,tė lutem dhe tė pėrgjėrohem sinqerisht ma shėro djalin tim, ktheja atij gėzimin,na kthej edhe ne gėzimin sė bashku me tė,ma mbro familjen time nga ēdo e keqe qė ke krijuar qofshin ata nga shejtanėt ose nga njerėzit....
    Kurse duaja ime ėshtė :
    O Zoti im ndihmoi kėta njerėz nevojtarė,shėroje djalin e tyre,jepju udhėzim dhe shtoju rrizkun dhe bereqetin..amin
    Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anėtarėsuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Pershendetje vella ,eshte mir te kerkosh ndihm nga mjek tjer mirpo nese prap ska permiresim ka hoxhollar qe sherojn me kuran mirpo ke kujdes se sot te gjith thojn se sherojm me kuran por realisht jan njerz qe bashkpunojn me shejtan, por te paket jan ata qe sherojn me ndihmen e Zotit me leximin e kuranit

Mir eshte qe ti vet te lutesh Zotin per sherimin e djalit tuaj ,dhe Zoti na ka tregu se ne pjesen e tret te nates eshte mir te behet namaz dhe te kerkohet ndihm nga Zoti sepse ne ate pjes te nates Zoti se kthen lutjen prapa ,dhe ne fund pasi qe thu se ke gjendje te mir ekonomike eshte mir te japesh sadaka sepse sadaka eshte sherim

Hadith
    Sadakaja ėshtė shkak pėr shėrimin e sėmundjeve tė shpirtit dhe tė trupit. U ankua njė person tek Profeti salallahu alejhi ue selem pėr ngurtėsinė e zemrės sė tij, ai i tha: “Nėse do zbutjen e zemrės tėnde, ushqeje tė varfrin dhe ledhatoje kokėn e jetimit” (Transmeton Ahmedi).Ndėrsa pėr sėmundjet e trupit, Profeti salallahu alejhi ue selem ka thėnė: “Shėrojini tė sėmurėt tuaj me sadaka”
    Zoti na ka paralajmru se do ju sprovoj me sprova te shumta edhe kjo eshte sprov nga Zoti ,andaj mos e humb shpresen dhe durimin kerko gjithmon ndihm nga Zoti ,qdo njeri qe duron dhe nuk e humb shpresen dhe mbeshtetet tek Zoti do ti kaloj te gjitha sprovat e kesaj bote
    Pėrderisa ėshtė dikush nė Qiell qė mė mbron...
    Nuk ka askush nė Tokė qė mė mposhtė...”

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Stentori,
    Dicka e tille i ndodhi dhe vellait tim. Ishte 8-vjec kur levizem ne. Ai nga me llapazani i familjes u be me i urti. Nuk komunikonte me asnje as ne shqip. U mbyll ne vete vete. Kjo zgjati gati 1 vit. E dinim qe levizja ndikoi shume tek ai dhe prinderit e mbanin afer. E pyesje si po ja kalon ne shkolle? Ok thonte dhe me kaq mbylleshe muhabeti. Doje ta nxirrje nga parku per te luajtur, jo thonte. Ndryshim i madh nga si ishte me pare qe dhe ne orar te mesimit s'rrinte ne nje vend, s'rrinte pa nderprere mesuesen, ishte i pari i klases por ketej ne amerike kishte veshtiresi me mesimet. Kur nje dite me pyeti mua mami si thuhet ne anglisht kjo fjali edhe ja perktheu vellai qe ishte duke kaluar. U habitem sepse kur ne praktikonim me njeri tjetrin si familje ai hic, rrinte po urte vetem degjonte. Ate dite prinderit filluan ta pyesin po kjo si thuhet, po kjo, po kjo. Nga 0-ra e te folures se gjuhes angleze filloi ta fliste me rrjedhshem se gjithe ne te tjeret. Nga kjo dite erdhi ne vete dhe u be sic mepare, notat po ashtu filluan te reflektonin mire serisht. Pra vete u mbyll dhe avash avash vete doli na kjo gjendja. Gjate kohes qe rrinte urte prinderit nuk bene ndonje gje speciale vetem se e mbanin afer. Thonte sdua te dal e merrte babi me zor, thonte sdua te bej kete apo ate....e bente me zor sepse ja detyronin prinderit. Po ashtu kur bente dicka mire prinderit e lavderonin shume per ate gjene qe bente.

Nuk e di sa kohe ka qe zgjat gjendja e djalit tend, por shpresoj qe jo shume dhe te kete te njejten gje si vellai im. Mbajeni afer djalin. Edhe pse sdo te dal te luaj me femije te tjere nxirreni me zor edhe pse sdo te flas beni pyetje qe ti pergjigjet. Mos harro ta lavderosh per gjera sado te vogla qe mund te jene. Po ashtu perkedheleni pak me shume nga ckeni bere mepare.

Gjithe te mirat.

Hidhi dhe nje sy kesaj faqe nese ka shume kohe djali ne kete gjendje.
    http://www.mayoclinic.com/health/chi...sorder/DS00801
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga s0ni : 07-11-2011 mė 19:02

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    I nderuar Stentor!
    Me vjen keq qe ke nje problem te tille me femine tend . Ky eshte nje problem qe i ndodh shume femijeve ne moshe te vogel kur ndryshojne ambjentin.

Une kam pasur nje mikun tim te huaj i cili kur erdhi ne Shqiperi vajza e tij ishte 3 vjece dhe deri ne ate kohe ajo nuk kishte shfaqur ndonje shenje qe ishte e vonuar por perkundrazi lozte , qeshte dhe fliste aq sa mund te flase nje femije 3 vjecar.

Gjithcka ndryshoi me ardhjen ne Shqiperi ,pas disa muajsh ajo kishte probleme me germezimin e fjaleve qofte ne gjuhen e saj meme e qofte ne shqip.

Per fat te keq per rreth 3 vjet miku im pati kete problem me vajzen e tij dhe pse ajo ishte 6 vjece zhvillimi i saj mendor ishte sikur 3 vjec.

Kudo qe e kish cuar vajzen te gjithe mjeket apo psikologet problemin e saj e shpjegonin me ndryshimin e ambjentit ku fliten 2 gjuhe te ndryshme dhe ajo e ben konfuze.
    D.m.th jo te gjithe femijet pershtaten me ambjentin e ri me nje gjuhe te re ndaj ky eshte nje problem qe nuk ka ndodhur vetem me femijen tend.

Ajo qe te sugjeroj eshte qe ta cosh tek nje psikolog pasi ata kane mjetet e pershtatshme per ti ardhur ne ndihme femise tend.

Gjithsesi mua me behet qejfi qe ti kete teme e ke ndare tek forumi musliman dhe sigurisht nje nga keshillat qe gjithashtu ta sugjeroj eshte qe qofte nje gjysem ore ne dite te vesh nje CD ku lexohet Kuran .

P.s I nderuar anetari Iktus , nuk eshte nevoja qe ne kete teme ku dikush kerkon ta ndaje me besimtaret muslimane te reagosh me shkrimin tend ndaj mllefeve te tua kundra islamit.
    Anetari i nderuar Stentor fare mire mund ta hapte kete teme tek psikologjia por ai proferoi qe ta ndante me besimtaret muslimane.
    Mos me keqkupto te lutem!
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Allahu i shperbleft vellezerit per pergjigjet e dhena, nuk mendoj se kam dicka per te shtuar.
    Kisha pas deshire ata qe kane nivel te ulet mos te shkruajn kunder dikujt, po secili ta tregoj mendimin e vet, pastaj hapesi i temes do ta shoh se cila zgjidhje i konvenon me shume. Prindi ne kesi rasti nuk i zgjedh metodat, kryesorja per te eshte qe femiu i tij te permiresohet.

Mos e haro vella i dashur se feja islame eshte fe e mesatarise.

Pejgamberi a.s. ka thene: "Per cdo semundje Allahu e ka zbritur edhe ilacin, e di kush e di, nuk e di kush nuk e di."

Poashtu ka thene: "Per cdo semundje ka edhe ilac, prandaj sherohuni."

Ne muslimanet nuk i mohojme shkaqet e sherimit, madje i preferojm ato, sepse Zoti na ka dhene mend dhe na ka urdheruar qe te sherohemi.

Ajo qe mund te them eshte: Kuptoje se disa femij jane me te ndijshem dhe ndrimi i ambientit ndikon tek ata qe te mbyllen, pra, fillimisht eshte dicka qe ndodhe, nuk eshte dicka teper e jashtzakonshme. Pastaj, ndihmoj sa te mundesh, duke u munduar ta dergosh ne cerdhe apo ne vende ku do te shoqerohet me shoke, po qofte edhe nese qane apo kundershton ne fillim, me kalimin e kohes do te mesohet.

Pastaj nuk duhet harruar edhe lutjet drejtuar Zotit dhe leximin e Kuranit ne shtepi, sepse ka disa gjera te cilave as mjeket nuk mund t'iu japin shpjegim, jane gjera mbi kapacitetin dhe arritjet e tyre. Andaj edhe kete mos e anashkalo.

Zoti te ndihmofte. E lus Allahun qe ta sheroj femiun tend dhe te gjithe femijet e tjere qe kane problem te tille.

Kalofsh mire.

i/e regjistruar Maska e Stentori
    Anėtarėsuar
    11-01-2003
    Vendndodhja
    larg memedheut
    Postime
    148
    Te dashur motra e vellezer musliman, te dashur miqe virtual

Ju faliminderoj nga zemra per pergjegjet e juaja te sinqerta dhe per mbeshtetjen dhe kurajon qe ma keni dhene.

Allahu ju shperbleft per mundin dhe angazhimin qe e keni bere

me respekt

Stentori
    Experience is the best teacher...

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •