Close
Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 106
    i/e regjistruar Maska e lisa12
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    2,624
    hajt se kur te ze kot ndonje plumb qorr por ku je ne gjume dhe te vjen tjetri dhe te qero...........di nje rast qe kunati vrau dhenderrin ne gjume............vrasesi e dinte ku i fsheh kunati leket dhe shkoi me nje shok te merrte............. viktima i hoqi masken dhe e njohu,dhe i gjori hajdut ju desh ta vriste burrin e motres skish rruge tjeter............... la femijet pa baba
    Ti me sjell gjithmone fat dhe lumturi

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Hmm spo e gjej faqen e meparshme qe lexova. Mund te jem gabim, ato qe jetojne ne Shqiperi duhet te dijne me shume.

Mundesia e armes rrit shancin per te bere vrasjen, nuk eshte fenomen shqiptar eshte fenomen njerezor.
    Shume shqiptare kane arme ne shpi dhe dine sesi te gjuajne me te. Une prsh kam frike ta shoh, jo me ta mbaj ne dore sepse s'dij cte bej. Arma eshte bere problem shoqeror ne Shqiperi. Dita dites po degjojme te behen vrasje. Duhet bere dicka qe tja heqesh nga dora armen popullit.
    Me ligjin e ri qe e kaluan ne parlament nja dy jave me pare me duket, cdo njeri shkon e merr nje leje gjuetie (qe do te thote qe thjesht ben pagesen per nje cope leter) e me ate shkon ne dyqane armesh qe i ke me bollek ne Tirane, e blen shotgun, cifte dyshe e teke, shotgun automatik qe gjuan 10 fisheke pa pasur nevoje as ta mbushesh etj etj. Pra, praktikisht, cdo shqiptar mund te ktheje shtepine ne nje depo armatimi ne emer te "gjuetise".

i/e regjistruar Maska e alem_de
    Anëtarësuar
    02-10-2009
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    6,745
    Citim Postuar më parë nga lisa12 Lexo Postimin
    hajt se kur te ze kot ndonje plumb qorr por ku je ne gjume dhe te vjen tjetri dhe te qero...........di nje rast qe kunati vrau dhenderrin ne gjume............vrasesi e dinte ku i fsheh kunati leket dhe shkoi me nje shok te merrte............. viktima i hoqi masken dhe e njohu,dhe i gjori hajdut ju desh ta vriste burrin e motres skish rruge tjeter............... la femijet pa baba
    Kjo ndodh ne nje vend ku civilet jane te armatosur.Armet jane per ushtaraket e jo per civilat.
    Da steh' ich nun, ich armer Tor,
    Und bin so klug als wie zuvor!

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Admiral duhet pare dhe diskutuar arsyeja pse ndodhin keto qe ndodhin....jo thjeshte shqiptar hesapi apo fenomen shqiptar. Me pelqeu shkrimi i Gerit sepse e solli arsyen dhe "pse-ne" sipas mendimit te tij.
    jo jo. nuk them keshtu une "shqiptar hesapi".
    por arsyen se pse ndodhin keto gjera e dine te gjithe. nuk ka shume per te diskutuar.
    NUK KA SHTET.
    as gjakmarrjen nuk arrine ta ndaloje.
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-04-2011
    Postime
    16
    Kshu rastesh ka gjithkun ne bot,s'mund te perjashtohena na .........por jeta ne Shqipri vlen 0,se ne rradh te par ska shtet,kur ska shtet ska ekonomi,kur ska ekonomi ka varfni edhe pasoje e tana ktyne asht qe njerzit fitojn stres shum te madh psikologjik edhe kryjn veprime tilla..

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Një shtet që nuk lejon armbajtjen është i destinuar të kthehet në diktaturë. Në Shqipëri nuk e ka pushka fajin, e ka fajin gjëndja politike dhe niveli i ulët i edukimit dhe i zbatimit të të drejtave. Shumë konflikte i ka gjeneruar shteti, duke filluar nga Piramidat e deri tek Pronat që të dya këto fenomene kanë shkaktuar shumë më tepër vrasje se sa ato që dëgjojmë përditë për motive të dobta gjoja. Hakmarrjet shumica e rasteve kanë qënë për këto arësye, prona dhe piramida dhe krimet që kanë pasuar.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Me ligjin e ri qe e kaluan ne parlament nja dy jave me pare me duket, cdo njeri shkon e merr nje leje gjuetie (qe do te thote qe thjesht ben pagesen per nje cope leter) e me ate shkon ne dyqane armesh qe i ke me bollek ne Tirane, e blen shotgun, cifte dyshe e teke, shotgun automatik qe gjuan 10 fisheke pa pasur nevoje as ta mbushesh etj etj. Pra, praktikisht, cdo shqiptar mund te ktheje shtepine ne nje depo armatimi ne emer te "gjuetise".
    Nese ka ndonjeri kete ligjin qe ka dale para dy javesh, le ta sjelli ta lexojme sic eshte shkruar...
    Persa i perket blerjes se armeve ne Shqiperi, vete shekulli sjell kete informacion

Procedurat për të siguruar një armë gjahu:

Raport mjeksor
    4 fotografi
    Certifikatë familjare
    Fotokopje e kartës së identitetit
    Një kërkesë me shkrim ku shkruhen arsyet për të marrë armën.

Këto dokumeta kërkohen nga komisariati i policisë ku banon personi. Ky komisariat, pas një muaji të jep një përgjigje në lidhje me këtë kërkesë. Ai gjykon në lidhje me precedentët penalë që mund të ketë personi si dhe konfliktet që ai ka. Por nëse dikush nuk ka asnjë precedent dhe asnjë konflikt, përgjithësisht i jepet leja për të blerë një armë. Më pas personi mund të drejtohet në një dyqan armësh dhe ta blejë armën. Pasi ta ketë blerë duhet sërish të paraqitet në komisariat për ta regjistruar në emrin e tij.

http://www.shekulli.com.al/shekulli/...u-ne-shqiperi/

BE nuk e ka shume me ndryshe legjislacionin, per mos thene qe statistikat e armeve per disa vende ne Europe te habisin
    Per rreth 5.3 milion finlandez, ka 1.6 milion arme te rregjistruara.
    Per cdo 100 persona ne Qipro, ka 36 arme, ndersa ky numer zbret ne 32 per Suedine.
    Nuk jam pro armeve, por i tille eshte realiteti
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

i/e regjistruar Maska e davidd
    Anëtarësuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    kan te bejne shum gjera pse nuk vleresohet jeta e njeriut ne shqiperi, nje nga ato aryet eshte dhe mungesa e edukates, nje pjese e madhe e shqiptareve jan injorant, edhe shkollen e marrin me pare e jo me zotesi. pastaj varferija i shtyn njerezit te bejn budallalleqe, edhe ato arsyeje qe ka then the admiral gjithashtu. po spati shtet aha

Dark Angel Maska e smokkie
    Anëtarësuar
    08-01-2004
    Vendndodhja
    verdalle
    Postime
    1,137
    Me mire qe lejohen armet...vrasjet do ishin makabre me thika e sopata !
    Cdo gje eshte relative...

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Ja disa statistika per krahasim.

P.sh.

Vrasje me arme zjarri:
    1. Slovakia 2356
    2.Gjermania 269
    3. Cekia 181
    4.Shqiperia 135
    5. Polonia 111
    6.Spania 97
    7.Portugalia 90
    8.Kroacia 76
    ...
    http://www.nationmaster.com/red/grap...irearms&id=EUR

Crime stats: Albania vs Germany

P.sh.
    Total Crime:

-Shqiperia radhitet ne vendin 53 me 5303 krime
    -Gjermania radhitet ne vendin 3 me 6,507,394
    http://www.nationmaster.com/compare/.../Germany/Crime

Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •