Lutje nga Kurani - Dua-Ajete
Ali Imran ( 3 )
Zoti ynė,Ti je ai qė nė njė ditė do t΄i tubosh njerėzit,ditė pėr tė cilėn nuk ka dyshim.Allahu nuk shkel premtimin e vet. ( 3: 9 )
Thuaj:O Allah,Sundues i ēdo sendi,Ti jep pushtetin atij qė do.Ti ia heq prej dore pushtetin atij qė do,e lartėson atė qė do dhe e pėrul atė qė do,ēdo e mirė ėshtė vetėm nė dorėn Tėnde,vėrtet,Ti ke mundėsi pėr ēdo gjė! ( 3:26 )
Neve na mjafton qė kemi Allahun,Ai ėshtė mbrojtėsi mė i mirė! ( 3: 173 )
Zoti ynė,kėtė nuk e krijove kot,i lartėsuar qofsh,ruana prej dėnimit tė zjarrit! ( 3: 191 )
El Maide ( 5 )
Nėse i dėnon ata,nė tė vėrtetė ata janė robėr Tu,e nėse u falė atyre,Ti je i gjithėfuqishmi,i urti.! (5:118 )
El En΄amė ( 6 )
Thuaj:Namazi im,kurbani im,jeta ime dhe vdekja ime janė thjesht pėr Allahun,Zotin e botėve! ( 6:162 )
El A΄rafė ( 7 )
..falėnderojmė Allahun qė na udhėzoi pėr kėtė ( pėr iman,pėr punė tė mira,na hoq zilinė,na futi nė xhennet,) ..( 7:43 )
Zoti im,mė falė mua dhe falė vėllaun tim dhe na dhuro mėshirėn Tėnde,se Ti je mėshirues i mėshirusve ! ( 7: 151 )
Hud ( 11 )
Zoti im,unė mbėshtetėm nė mbrojtjen Tėnde qė tė (mos) kėrkoj prej Teje atė pėr ēka nuk kam njohuri,e nė qoftė se nuk mė fal mua dhe nuk mė mėshiron Ti,do tė jam i humbur! ( 11: 47 )
Unė iu kam mbėshtetur Allahut,Zotit tim dhe Zotit tuaj,pse nuk ka asnjė nga gjallesat,e qė Ai tė mos e ketė nėn sundimin,vėrtet,Zoti im ėshtė i drejtė! ( 11: 56 )
Jusuf ( 12 )
.po Allahu ėshtė mbrojtėsi mė i mirė dhe Ai ėshtė mėshirues i mėshiruesve. ( 12: 64 )
o Krijues i qiejve e i tokės.Ti je Kujdestar imi nė dynja e nė Ahiret,mė bėn tė vdes mysliman dhe mė bashko me tė mirėt. ( 12: 101 )
El Israė ( 17 )
Zoti im!mėshiroj ata tė dy ,sikurse mė edukuan mua kur isha i vogėl. ( 17: 24 )
Zoti im,mė shpjer nė vend tė mirė dhe mė nxjerr nė mėnyrė tė ndershme dhe nga ana Jote mė dhuro fuqi ndihmeuse! ( 17: 80 )
Erdhi e vėrteta e u zhduk e kota.Vėrtet,e kota gjithnjė ka qenė e zhdukur. (17: 81 )
Falėnderuar qoftė Allahu,i cili nuk pati fėmijė dhe nuk ka pėr Tė shok nė sundim dhe sa i pėrket aftėsisė,nuk ka nevojė pėr ndihmėtarė,dhe madhėroje Atė me madhėrinė qė i takon! (17:111 )
El Enbija (21 )
( Pėrkujto ) Edhe Ejubin kur iu drejtua Zotit tė vet me lutje:Mė gjeti belaja,e Ti ,je mė mėshiruesi ndėr mėshiruesit! ( 21: 83 )
Zoti im,gjyko ( mes meje dhe atyre gėnjeshtarėve ) me tė vėrteten!E Zoti ynė,Mėshirues ėshtė ai prej tė cilit kėrkohet ndihmė kundėr asaj qė ju pėrshkruani! ( 21:112 )
El Mu΄minunė ( 23 )
Zoti im,mos mė fut pra mua tek ai popull zullumqar! ( 23: 94 )
Esh Shuaraė ( 26 )
Zoti qė mė krijoj.Ai mė udhėzon mua . ( 26: 78 )
Dhe Ai qė mė ushqen dhe mė jep tė pijė. ( 26: 79 )
Dhe kur tė sėmurem ai mė shėron. ( 26: 80 )
Ai mė bėn tė vdesė e mandej mė ngjall. ( 26: 81 )
Ai tek i cili kam shpresė se do tė m΄i falė mėkatet e mia nė Ditėn e Gjykimit. ( 26: 82 )
Zoti im,mė dhuro mua urtėsi dhe mė bashko me tė mirėt! ( 26: 83 )
Mė bėn pėrkujtim tė mirė ndėr ata qė vijnė pas. ( 26: 84 )
Mė bėn prej trashėguesve tė xhennetit tė begatshėm. ( 26: 85 )
E mos mė turpėro ditėn kur do tė ringjallen. ( 26: 87 )
Ditėn kur nuk bėn dobi as malli as fėmijėt. ( 26: 88 )
( bėn dobi ) vetėm kush i paraqitet Zotit me zemėr tė shėndoshė. ( 26: 89 )
En Neml ( 27 )
I falėnderohemi vetėm Allahut qė na dalloi ( me tė mira ) mbi shumė robėr tė Tij besimtarė. ( 27: 15 )
Zoti im,mė mundėso qė tė falėdneroj tė mirat Tuaja qė mi dhurove mua dhe prindėrve tė mi dhe qė tė bėj vepra tė mira qė Ti i pėlqen,e me mėshirėn Tėnde mė shtie nė mesin e robėrve Tuaj tė mirė! ( 27: 19 )
Falėnderimi i qoftė Allahut,e shpėtimi qoftė ndaj robėrve tė Tij qė Ai i zgjodhi (Pejgamberėt). ( 27: 59 )
Er Rrum ( 30 )
Atėherė,Allahun lartėsonie kur tė vijė mbrėmja dhe kur tė agojė mėngjesi. ( 30: 17 )
Falėnderimi i takon vetėm Atij,prej gjithēka ka nė qiej e nė tokė,edhe nė mbrėmje edhe ditėn. ( 30: 18 )
Ai krijon tė gjallin prej tė vdekurit dhe tė vdekurin prej tė gjallit.Ai e ngjall tokėn pas vdekjes sė saj,e po ashtu edhe ju do tė nxirreni ( tė gjallė prej varrezave). ( 30: 19 )
Fatir ( 35 )
Falėnderuar qoftė Allahu qė largoi prej nesh brengatėrtet,Zoti ynė ėshtė qė falė shumė dhe ėshtė bamirės. ( 35: 34 )
Es Safatė ( 37 )
Zoti im,mė dhuro mua (njė fėmije) prej tė mirėve! ( 37: 100 )
I pastėr e i lartė ėshtė Zoti yt,Zoti i gjithfuqishėm nga ajo qė ata i pėrshkruajnė. ( 37: 180 )
ēdo e mirė qoftė ndaj tė dėrguarve. ( 37: 181 )
Dhe falėnderimi i qoftė Allahut,Zotit tė gjithėsisė! ( 37:182 )
Ez Zumer (39 )
Thuaj:O Allah,Krijues i qiejve e i tokės,Njohės i tė fshehtės edhe i tė dukshmės,Ti je qė gjykon mės robėrve Tu pėr atė qė ata kundėrshtoheshin. ( 39: 46 )
Gafir ( 40 )
I cili fal mėkatin dhe pranon pendimin dhe qė ėshtė ndėshkues i ashpėr,por edhe bamirės.Nuk ka Zot tjetėr pėrveē Atij.Te Ai ėshtė e ardhmja e ēdokujt. ( 40: 3 )
Ez Zuhruf ( 43 )
Falėnderuar qoftėAi qė i nėnshtroi kėto pėr neve,sepse ne nuk do tė kishim mundėsi ta bėnim kėtė.( 43: 13 )
Larg asaj ėshtė Zoti i qiejve e i tokės,Zoti i Arshit,nga ajo qė ata i pėrshkruajnė. ( 43: 83 )
El Ahkaf ( 46 )
Zoti im,mė inspiro mua qė tė falėnderoi pėr tė mirėn Tėnde qė ma dhurove mua dhe prindėrve tė mij,qė tė bėj vepra tė mira qė i pėlqen Ti dhe m΄i bėn tė mirė pasardhėsit e mij,unė pendohem te Ti dhe unė jam mė myslimanėt! ( 46: 15 )
El Hashr ( 59 )
Zoti ynė,falna ne dhe vėllezėrit tanė qė para nesh u pajisėn me besim dhe mos lejo nė zemrat tona fare urrejtjeje ndaj atyre qė besuan.Zoti ynė Ti je i butė,mėshirues. (49: 10 )
El Mumtehine ( 60 )
Zoti ynė,vetėm Ty tė jemi mbėshtetur,vetėm nga Ti jemi kthyer dhe vetėm te Ti ėshtė e ardhmja! ( 60: 4 )
Et Tahrimė ( 66 )
Zoti im,mė bėn njė vend pranė mėshirės sate nė xhennet ( 66: 11 )
Nuh ( 71 )
Zoti im,mė falė mua dhe prindėrit e mi,dhe ata qė hynė nė shtėpinė time,duke qenė besimtarė,dhe besimtarėt e besimtaret,ndėrsa jobesimtarėt mos u shto tjetėr,vetėm dėshprim. ( 71: 28 )
Krijoni Kontakt