Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 25
    100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar më parë nga iktuus Lexo Postimin
    Flm per informacionin, por a ka mundesi ta zgjerosh me shume. Praktikisht dua te di se cfare dokumentash nevojiten. P.sh une jetoj ne It, cfare duhet te beje
    Nese pas aplikimit perzgjidhesh duhet medoemos te kesh nje person ne Amerik qe te mbeshtet apo jo? Duhet te dish anglisht patjeter apo jo?
    Anglishtja eshte plus por jo domosdoshme. Po te duhet nje njeri ne amerike sepse do te kerkohet nje garanci per ate qe do te presi ty kur te vish ne amerike

1. ploteson formularin ketu https://www.dvlottery.state.gov/ESC/
    tani eshte mbyllur por zakonisht cdo vit hapet ne tetor edhe zgjat 1 muaj

ne formularin qe do te plotesosh jane thjesht info personale. te duhet nje foto dixhitale speciale nese nuk e ke mund ta rregullojne ata ne web por do paguash $30-40 fee.

kerkohet qe te kesh mbaruar shkollen e mesme patjeter edhe te kesh rekord te paster

2. Ne maj zakonisht dalin fituesit per raundin e pare. Fituesit njoftohen vetem me poste jo me email ose telefonate.

3. nese shpallesh fitues ne raundin e pare ateher ata te kerkojne disa dokumenta qe ti plotesosh edhe ti postosh mbrapsht. gjithcka eshte ne aglisht edhe te duhet nje perkthyes gjithashtu cdo dokument duhet noterizuar. per dokumentat qe kerkohen nuk jam e sigurt

4. mbas 4 muaj te dergojne dokumentat fituese per raundin e dyte (95% chance nese je aprovuar ne roundin e pare). ne keto dokumenta ke daten e intervistes edhe daten per vizit tek mjeku. mjeku eshte i aprovuar nga ambasada edhe kontrollojne per std, hiv, tb te bejne edhe x-ray (do kryesh pagese tek mjeku ndryshon cdo vit e di qe eshte shume e larte)

5. shkon ne ambasade per interviste ne interviste te kerkohen shume dokumenta origjinale. diploma, rekordi nga ministria e mbrojtjes, garanci per ate qe do te presi, rekorde financiare etc. Ata te dergojne nje list per te gjitha dokumentat edhe duhet qe ti kesh te gjitha dokumentat ndryshe nuk ta japin vizen.
    ka pas raste qe i kane pas gjithe dokumentat edhe ambasada nuk ia ka dhene vizen deri sa ka bere verifikime vete. (ketu paguan nje shume tjeter me duket rreth $600.00 per individ. nese ti e humb vizen kjo shume nuk kthehet me.

6. nese aprovohesh ne daten e intervistes ateher ata te mbajne passports i vendosin vizen edhe ti kthejne mbas 2 ditesh

7. pasi merr passporten me vizen ateher udheton drejt usa por ka nje afat viza qe merr duhet te udhetosh brenda atij afati

8. kur arrin ne amerik kalon ne customs atje behet regjistrimi edhe zakonisht zgjat max. 1 muaj te vjen greencard me poste. ( ne adresen e atij/asaj qe do te presi ose atij/asaj qe te ka bere garanci

9. shkon edhe regjistrohesh ne zyren social ne shteti/qytetin ku jeton per ss#

nese ndodhedh ne nje vend te huaj ilegal nuk duhet ti japesh ate adrese ose ti tregoesh qe ke jetuar atje skualifikohesh automatikisht nese ke qene ne vend te huaj ilegal.

ne keto qe kam vendosur i kemi bere para 16 vjetve ndoshta ka ndryshuar pak tani por se besoj se ka ndryshuar shume.
    Ndryshuar për herë të fundit nga loneeagle : 22-03-2012 më 15:28
    I LOVE GOD

j&g

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Une spo muj e fitoj llotarine kosovare qetu brenda le ma ata amerikane qe eshte me mijra km larg

Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar më parë nga Fisnikku87 Lexo Postimin
    Kam nje pyete,

une kam aplikuar ne kete lotari i vetem.
    Sikur te me bie pozitive.
    por me vone jam fejuar,mund te e marr gruan time , apo si shkon puna.

Dmth ajo nuk eshte e perfshire ne aplikim pasi me vone kemi lidh fejesen.

Pres pergjigje.
    falemiderit
    Nese je beqar kur ben aplikimin edhe pasi aprovohesh per raundin e pare fejohesh ateher kur te dergosh dokumentat mbrapsht duhet te besh dokumenta edhe per te fejuaren ose gruan. Nese fejohesh pasi i ke derguar dokumentat mbrapsht ateher jo nuk mund ta vendosesh dot te fejuaren ose gruan.
    I LOVE GOD

j&g

Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar më parë nga Lexuesi_ Lexo Postimin
    Une spo muj e fitoj llotarine kosovare qetu brenda le ma ata amerikane qe eshte me mijra km larg
    ahaha keshtu ankohem edhe une per jackpot etc. por duhet ta luash qe te fitosh lol
    I LOVE GOD

j&g

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014
    Citim Postuar më parë nga **** Lexo Postimin
    ahaha keshtu ankohem edhe une per jackpot etc. por duhet ta luash qe te fitosh lol

Po ta dergoj nje foto teme te dhanat e mija personale edhe mbushma aplikacionin nashta po i bi fukarallakut shkelem

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-10-2010
    Postime
    12
    A ka ndokush nga keto ne forum qe ka fituar lotarin vitin e fundit.
    Te na informoj me ne detaje, per rrugen se si shkon kjo ..
    po ashtu dhe pervojat (veshtiresit,sfidat) e muajit te pare qe ka qendruar ne USA.

Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar më parë nga Lexuesi_ Lexo Postimin
    Po ta dergoj nje foto teme te dhanat e mija personale edhe mbushma aplikacionin nashta po i bi fukarallakut shkelem
    lol patjeter
    I LOVE GOD

j&g

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-10-2010
    Postime
    12

rezultatet nga lotaria e USA

Pershendetje,

desha tu pyes a kane dal rezultatet e selektimit per Amerik.
    Dhe se per kete viti qe aplikuam , ka vetem nje here selektimi, apo edhe ne tetor .

Tung.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-04-2009
    Postime
    14
    Ju lutem nje pergjigje per pyetjen e fisnikut.

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    Citim Postuar më parë nga Fisnikku87 Lexo Postimin
    Pershendetje,

desha tu pyes a kane dal rezultatet e selektimit per Amerik.
    Dhe se per kete viti qe aplikuam , ka vetem nje here selektimi, apo edhe ne tetor .

Tung.
    Citim Postuar më parë nga Anushja Lexo Postimin
    Ju lutem nje pergjigje per pyetjen e fisnikut.

Përgjigjet e llotarisë amerikane dërgohen nëpërmjet postës elektronike, e-mail-it. Këtë do t'ua kenë thënë në momentin e aplikimit.

Kalofshi mirë.
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •