Close
Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 92
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Lum si ti kenga, qe e vlersoke gjithe ate "logjike", sidomos kur shkruan, citoj:
    Logjike e "gjalle", s'ke ē'i thua.....!
    A thash de. Veq llaf bo bojme .

Vleresohet edhe mundi qe beri djali !

ps; per nje pale thonjeza (nuk e kam ate tast ne tastiere) , nuk e kemi kqyr asnjeher ahahah
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kėnga : 07-09-2012 mė 06:12

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Sigurisht se ke lexuar per Zeusin duke shtjelluar emrin e tij ne shqip nga historian te ndryshem, nena e tij duke e fshehur nga babai i tij per shkak se ai donte ta mbyste qe te mos ia zere vendin kur te rritet, Zeusi qante shume dhe nena e tij duke e perkundur i thoshte zus...zus.. ose zut..zut... ngjashem me kete dhe iu la emri Zeus. Edhe sot e kesaj dite perdoret nga nanat shqiptare kjo shprehje zus... kur i perkundin femijet e tyre ne djep dhe ata fillojne te qajne! Per shqiptaret fjala Zot rrjedh nga Zeus zut dhe zeus=Zot. Prandaj e perkrah mendimin tend Je-Zus, gjithashtu edhe Ungjill = U-ngjiz ose mund te jete U-ngjall
    O Goni!! Emri Zeus rrjedh nga togu "zė i ushtė", pra zeri qe ushton dhe, ne fakt, ishte zoti qe leshonte rrufete(me bubullima, ushtima)!!
    Me vjen mire qe ti perpiqesh te ngresh lart vlerat e gjuhes shqipe, por edhe sterzmadhimi(egzagjerimi) ka kufi!!
    Jarigas

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Lum si ti kenga, qe e vlersoke gjithe ate "logjike", sidomos kur shkruan, citoj:

Logjike e "gjalle", s'ke ē'i thua.....!
    Edhe ti fillove me tallje?

i/e larguar Maska e ahmed_tr
    Anėtarėsuar
    23-11-2003
    Vendndodhja
    TIR
    Postime
    98
    Besoj se tema do te ishte me interesante sikur te ishte "PROFETET FLISNIN PELLAZGISHTEN"
    lexova nje artikull interesant ne lidhje me temen.
    Mos ka ndonje lidhje midis peleg dhe pellazget, me sa duket dikush ben nje lidhje midis tyre, n.q.s. ka nje lidhje atehere me te vertete profetet paskan folur pallazgishten.
    linku
    http://dancingfromgenesis.wordpress.com/2011/03/05/balkan-mountains-bronze-age-etymology-origins-albanian-pelasgian-peleg-language-group-word-roots-pellazg-tribes-arvanitika-arvanites-arbers-greece-macedonia-albania-early-etruscan-civilization-italy-b/

https://dancingfromgenesis.wordpress...cal-greece-ro/

Ne nje link kam lexuar qe Abrahami (Profeti Ibrahim) na paska origjinen nga Pelegu qe do te thote Pellazget.
    http://creationwiki.org/Peleg

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga kleadoni Lexo Postimin

Sa per temen, s'lame njeri pa i nxjerr origjinen shqiptare...
    Kur flasim per koherat e hershme nuk eshte larg mendsh kjo, sepse sot dihet qe gjuha shqipe eshte nje nder gjuhet me te vjetra ne bote.

Sa per Moisiun, kam ndegjuar se kishte shkruar nje shkencetar per te dhe kishte thene se ai fliste shqip...

Kur thone se 'Thoti fliste shqip' dhe e llogarisin si nje gje shume te mundshme, pse atehere keto qe i kam thene une jane te pamundura? Madje ka histori te botes qe thone se pellazgo-iliret shtriheshin gjere ne Izrael

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Edhe ti fillove me tallje?
    ...haha.., mos e merr me inat Gon!! Po ta lexosh me vemendje ate qe ke shkruar(apo ke sjelle nga dikush tjeter), do te veresh se nuk ka asnjefare arsyetimi apo argumentimi gjuhesor, bile nuk ka asnje referim ne "ilirishten" apo "pellasgjishten" qe perkon ne kohe me periudhen kur eshte shkruar Bibla!! Edhe ti do te qeshje me te, pa ia hequr respektin deshires patriotike te atij qe e ka shkruar! Pra, merre lehte e me buze ne gaz....ngelesh gjithmone vellai im i nderuar!
    Jarigas

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    ...haha.., mos e merr me inat Gon!! Po ta lexosh me vemendje ate qe ke shkruar(apo ke sjelle nga dikush tjeter), do te veresh se nuk ka asnjefare arsyetimi apo argumentimi gjuhesor, bile nuk ka asnje referim ne "ilirishten" apo "pellasgjishten" qe perkon ne kohe me periudhen kur eshte shkruar Bibla!! Edhe ti do te qeshje me te, pa ia hequr respektin deshires patriotike te atij qe e ka shkruar! Pra, merre lehte e me buze ne gaz....ngelesh gjithmone vellai im i nderuar!
    E keni pare ate anetarin e akademise se shkencave te ballkanit kur i kishte bere disa studime rreth Muhamedit dhe kishte ardhur ne perfundim se ai ishte shqipetar?! Edhe me keto qe i kam shkruar une nuk eshte marrur askush, por mua me kane tingelluar ashtu, dhe ato fjalet qe ishin te shkruara dhe te pa perkthyera, ashtu sic i ka thene profeti Jakob psh, ato me ngjasonin me se shumti me shqipen... Futu dhe lexo te Dhjata e Vjeter duke iu qasur ne menyre studimore ose te pakten kur t'i gjesh ato qe i kam sjell ketu reflekto me teper ne aty, atyre fjaleve dhe emrave, atehere me jep mendimin tend ketu. Une normal se nuk kam ndonje referim ne ilirishten, sepse nuk kam studiuar letersine shqipe, por mua te pakten ashtu me tingellonin...

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Dan, kėtij emri nuk di se si mund ti gjejmė ndonjė farė kuptimi nė gjuhėn shqipe. Nėse ka dikush ndonjė mendim le ta thotė.
    Dan - @Goni bukuroshi eshte nga sllavishtja DAN= DITE,p.sh Dita e Premte (si sot).Kot e kerkon te shqipja
    Kurse sa i pėrket emrit Moisi, ky emrėr mė duket si emėr sllav e qė sllavishten ndoshta kanė mundur ta flisnin faraonėt.
    Nuk kan mundur faraonet te flitnin sllavishten,sepse vet fjala FARAON eshte Shqip.FARA -JONE,apo shumes FARAT-TONA.
    Faraonet kane folur Shqip,o Gon,madje edhe ne Atlantida eshte folur gjuha Shqipe. (Cka nuk lexon njeriu !)

Ik o @Gon mos u turpero,mandej kerkon bisede.
    Ja nje perkulje per ate qe shkruan.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 07-09-2012 mė 06:38
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Nuk kan mundur faraonet te flitnin sllavishten,sepse vet fjala FARAON eshte Shqip.FARA -JONE,apo shumes FARAT-TONA.
    Faraonet kane folur Shqip,o Gon,madje edhe ne Atlantida eshte folur gjuha Shqipe. (Cka nuk lexon njeriu !)
    Kam lexuar edhe per Atlantiden dhe e di. Por gruaja e Faraonit ka mund me qene dikur robereshe e zene nga ai qe i ka takuar fares sllave, dhe ne se thua se faraonet flisnin shqip (se per ta nuk di) atehere gjerat po behen edhe me te verteta, sepse Moisiu dikur jetonte me faraonet!!!! Cfare, tani mendon ti i nderuar?!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 07-09-2012 mė 07:33

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813
    Ku mbete, perse nuk pergjigjesh?!

Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •