Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 4

Tema: Mikrotik

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-01-2010
    Postime
    156

Mikrotik

Ju lutem kush mundet te me ndihmoje , se si te lidh ne rrjet mikrotik pas mikrotiku.

Pra ne hyrje te rrejti te kem vendosur nje mikrotik , ku ne kete kam te lidhura 3 switche. Tani dua te marr internet tek njeri nga keto switche dhe ta lidh me nje mikrotik tjeter , ku nepermjet ketij mikrotiku tjeter te kontrolloj nje switch tjeter ne te cilen kam nje salle interneti.

E kam bere lidhjen , por sapo vendos kete mikrotikun tjeter me iken krejt interneti.

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Po e ngatron pak si shume punen ... perse do te perdoresh 2 routera njeri pas tjetrit? jep nje skeme me te detajuar se si e ke ndertuar tani networkun me arsyet pse e ke bere qe te gjejme nje zgjidhje me te sakte.

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-01-2010
    Postime
    156
    Citim Postuar mė parė nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    Po e ngatron pak si shume punen ... perse do te perdoresh 2 routera njeri pas tjetrit? jep nje skeme me te detajuar se si e ke ndertuar tani networkun me arsyet pse e ke bere qe te gjejme nje zgjidhje me te sakte.

Ardi
    Administroj te gjithe rrjetin e nje organizate , ku kam gjithsej 50 pc neper zyra
    dhe nje salle tjeter me 20 pc.

Te gjithe keto i kam futur ne nje hotspot ku futen ne internet sipas nje
    username dhe passwordi.

Kompjuterat e shefave dhe ate sallen dua ta heq nga hotspoti , pra
    dua qe kur te hyjne ne internet te mos logohen.
    Prandaj dua te perdor 2 routera njeri pas tjetrit...
    Si mund ta bej kete ??

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-03-2011
    Vendndodhja
    München/Gjermani
    Postime
    71
    Mirembrema shkurt po ta pershkroj
    te parin Mikrotik e krijon nje Ip per te dytin mikrotik te parin mikrotik i lajsh userat kurse te dytin shefat ose te kundert qysh dush ti
    ne mikrotikun e userave normal e krijon nje PPoe server edhe Ip Pool tani te duhet ty Profil me caktu limitin edhe me secret i regjistron userat normal kjo ke per usera normal kurse per shefat ne mikrotikun e dyten e ban me ip statike ose me dhcp ti edish ma mire per ty aty e hek mshelsin nese din edhe kur te hyn shefat ne ate salle menjeher munden mu kuq ne rrjet
    perndryshe nese nuk din me kontakto privat te ndreqi une me teamviewer
    naten e mire

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •