Close
Faqja 19 prej 23 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 227
    i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    Epo c'te te them une ty o Admiral, kam vene re qe te gjithe shqiptaret qe diskutojne ne kete forum jane te verber ndaj cdo arritje ne Krishterim, e te thuash qe periudha e Krishterimit eshte periudha 'me e erret' eshte gafa me e madhe, aq e madhe sa as nuk ia vlen t'a luftosh, sepse njerez qe bejne nje 'claim' te tille i kane syte e verber e s'ke c'te debatosh shume me ta. Por, po te them qe pervec paqes shpirterore qe kishte ne ato kohe, mos shko me larg po shih arkitekturen e muziken e asaj kohe, a ka te krahasuar? Sa vite-drite larg jane nga cfare na serviret sot, ne epoken e sekularizmit, ku mediokriteti ka kapur maja te pa para ndonjehere, e ku njerezit jane kafsheruar e s'njohin bese e kufij.....

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    26-10-2012
    Postime
    95
    Vetem tortja e pamvarsise te tregon se kush jane shqiptaret

Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    Pikerisht Farang, e mbajtet 500 vjet, e anihiluat, e dhunuat e tani sigurisht qe shfaqja me e mire do te jete torta e Pavaresise....

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Diella1 Lexo Postimin
    Epo c'te te them une ty o Admiral, kam vene re qe te gjithe shqiptaret qe diskutojne ne kete forum jane te verber ndaj cdo arritje ne Krishterim, e te thuash qe periudha e Krishterimit eshte periudha 'me e erret' eshte gafa me e madhe, aq e madhe sa as nuk ia vlen t'a luftosh, sepse njerez qe bejne nje 'claim' te tille i kane syte e verber e s'ke c'te debatosh shume me ta. Por, po te them qe pervec paqes shpirterore qe kishte ne ato kohe, mos shko me larg po shih arkitekturen e muziken e asaj kohe, a ka te krahasuar? Sa vite-drite larg jane nga cfare na serviret sot, ne epoken e sekularizmit, ku mediokriteti ka kapur maja te pa para ndonjehere, e ku njerezit jane kafsheruar e s'njohin bese e kufij.....
    une personalisht nuk i ve fare ne dyshim arritjet e krishterimit. sidomos ne aspektin moral. nuk i diskutoj fare, sepse ata qe i hedhin poshte nuk jane objektive.
    nuk veproj si ti qe shumezon me zero arritjet e greqise se lashte dhe popujve te tjere prekristijane... nderkohe qe filozofet greke studiohen akoma sot.

eshte qesharake te thuhet qe europa i ka rrenjet tek krishterimi per vete faktin se EUROPA ESHTE MJAFT ME E VJETER SE KRISHTERIMI...

sa per ato qe ti i quan periudhe arritjesh, shumica derrmuese e historianeve e quajne periudhe te turpshme. periudhe e erret.
    po flasim per periudhen e inkuizicionit spanjoll. periudhe e lavdoshme eshte kjo??????? pse? sepse kane ndertuar katedrale madheshtore?
    periudhe e lavdoshme quan ti djegjen e shtrigave??? djegjen e njerezve te shkences??? djegjen e atyre qe thonin se toka eshte e rrumbullaket???

zhan dark, qe ju sot e mbani si shenjtore sot, eshte djegur pikerisht ne kete periudhe ""arritjesh""... OK?
    Vasudhaiva Kutumbakam

.................... Maska e iktuus
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Cfare domethenie ka kjo kultur Evropiane?
    Kultura nuk studiohet bazuar ne pozicionin gjeografik por eshte permbajtje e artistikes dhe sjelljeve te pershtatura ne mjedisin qe te perket.
    Vetkuptohet qe vendet e zhvilluar ekonomikisht jane me trasparente kundrejt edukates dhe miresjelljes, kjo jo per shkak se jane Evropian por sepse mireqnie e tyre u lejon nje amortizim te ndjeshem kundrejt kafsheris.
    Shpesh here ajo qe te bene te paedukuar eshte varferia dhe injoranca.
    Shqiptarve nuk u mungon kultura sepse jane nje vend me kultur te gjere historike dhe artistike por u mungon deshira per ti studiuar ato.
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    E cfare i beri te zhvilluar ato vende ne rradhe te pare o iktuus, kush ia dha ate edukate e kulture fillimisht?

.................... Maska e iktuus
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Dielleza nuk te kuptoj o engjell, beje pyetjen pak me performante dhe te drejtperdrejt
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    26-10-2012
    Postime
    95
    Pikerisht Farang, e mbajtet 500 vjet, e anihiluat, e dhunuat e tani sigurisht qe shfaqja me e mire do te jete torta e Pavaresise....
    Gabim festuam pamvarsine ,duheshte te festohet 13 vjetori ,e jo 100 vejtori ,sepse para 100 vjetesh humbem Shqiperine e madhe

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    E cfare i beri te zhvilluar ato vende ne rradhe te pare o iktuus, kush ia dha ate edukate e kulture fillimisht?
    Cili asht vend i zhvillum n'BE? Se Anglinë e boni t'zhvillume revolucioni industrial e ai shkencor, që ishte kundra fesë e sidomos asaj katolike. Roma ishte perandori prrallore sa ishte pa fe katolike, kur ra nën sundimin e fesë katolike u shndrru në nji qytet ku çdo javë piqej n'turrë t'druve nga nji person që kishte trunin ma t'madh se pjesa tjetër e popullsisë.

Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    Ashtu te ka ardhur informacioni ty, ne ate erresiren ku zakonisht vegjetojne shqiptaret?

Faqja 19 prej 23 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •