Close
Faqja 21 prej 23 FillimFillim ... 111920212223 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 227
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Për: Sa janë shqiptarët afër kulturës evropiane?

Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    Philipp Fallmerayer

"...Madje në fushën mendore gjatë ekzistencës së tyre që mbushi një mijëvjeçar, shqiptarët nuk dhanë asgjë dhe sollën dëshminë e gjallë se një popull mund të jetojë … edhe pa shkencë, edhe pa art, bile edhe pa alfabet dhe mund të ruajë të patëholluar fuqinë e tij burimore madje edhe mes popujve shumë të arsimuar. … Shqiptarët gjithkund i brohorasin ngecjes … dhe konservatorizmit të ngurtë siç e kupton atë vetëm orienti i palëvizshëm dhe i ngurtësuar në vetvete. Shqiptarët kudo ku kanë mundur të zhvillojnë lirshëm natyrën e tyre njerëzore janë egoistë, kryengritës, dembelë… As në politikë, as në shkencë ky popull deri në ditën e sotme nuk ka pasur një mendim të përbashkët dhe duket se shqiptarët nuk e kanë ndier të nevojshme të depërtojnë përtej horizontit të kufizuar të familjes dhe klanit, të fitimit personal, të dobisë personale, të keqdashjes dhe hakmarrjes. Shqipëria është vendi i mendjeve të shkurtra, magazinë e fuqisë fizike, një vend që vullnetarisht nuk i nënshtrohet as vetes as të tjerëve; Shqipëria është element që përherë mohon dhe ku anarkia dhe paligjshmëria janë si të thuash shpirti dhe fryma e jetës.."

Studjusi i njohur i historise se Ciganeve(Sinti dhe Roma)Heinrich von Wlislocki duke provuar pranine e shumë fjaleve greke në gjuhen Cigane vjen ne perfundimin duke cituar se : “… Greqia eshtë konsideruar si atdheu i stervjeter i të gjith grupeve cigane ku qendruan per qindra vite deri sa permbyten pastaj te gjith Europen qendrore me pranine e tyre”

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Studjusi i njohur i historise se Ciganeve(Sinti dhe Roma)Heinrich von Wlislocki duke provuar pranine e shumë fjaleve greke në gjuhen Cigane vjen ne perfundimin duke cituar se : “… Greqia eshtë konsideruar si atdheu i stervjeter i të gjith grupeve cigane ku qendruan per qindra vite deri sa permbyten pastaj te gjith Europen qendrore me pranine e tyre”
    kur e lexova Fallmerayer, mu duk sikur e kishte shkruar sot ne 2013.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

kur e lexova Fallmerayer, mu duk sikur e kishte shkruar sot ne 2013.
    Edhe une kete mendim pata per greket :
    Race or mongrel
    By Alfred Paul, Karl Eduard Schultz. p.92

1908

“No race inhabits Greece. The “Greeks are the descendants of races so different that crossing can never produce anything else than human mongrels. ”

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Edhe une kete mendim pata per greket :
    Race or mongrel
    By Alfred Paul, Karl Eduard Schultz. p.92

1908

“No race inhabits Greece. The “Greeks are the descendants of races so different that crossing can never produce anything else than human mongrels. ”
    po e ben si muhabeti Dudijes nga laberia,.... e ke degjuar ne bejte??
    ja si thote:
    "Moj Dudi moj dudi,
    ku ta fus une
    e ku pjerdh ti""
    Ndryshuar për herë të fundit nga Akili-A : 17-02-2013 më 16:14

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

po e ben si muhabeti Dudijes nga laberia,.... e ke degjuar ne bejte??
    ja si thote:
    "Moj Dudi moj dudi,
    ku ta fus une
    e ku pjerdh ti""
    Studimi i Heinrich von Wlislock rreth gabelizmit te grekeve merr kuptim nga ana ime duke te njohur ty.Me sa mend une do regjistrohesha ne nje forum grek dhe tere energjine time ta fokusoja duke i fyer ??
    Kurre sdo ta beja ,jo per gje tjeter por sme interesojne..ne anen time thone ,mos u mirr me punet e huaja si gabel!
    I paskeni zgjidh te gjitha problemet ju greket sa keni kohe te mirreni me ne shqiptaret?
    Seriozisht me vjen cudi se pse ke kaq interesim per ne shqiptaret sa e hargjon tere kohen e lire duke u marr me ne ,shprehe hapur ,cte mundon !

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Studimi i Heinrich von Wlislock rreth gabelizmit te grekeve merr kuptim nga ana ime duke te njohur ty.Me sa mend une do regjistrohesha ne nje forum grek dhe tere energjine time ta fokusoja duke i fyer ??
    Kurre sdo ta beja ,jo per gje tjeter por sme interesojne..ne anen time thone ,mos u mirr me punet e huaja si gabel!
    I paskeni zgjidh te gjitha problemet ju greket sa keni kohe te mirreni me ne shqiptaret?
    Seriozisht me vjen cudi se pse ke kaq interesim per ne shqiptaret sa e hargjon tere kohen e lire duke u marr me ne ,shprehe hapur ,cte mundon !
    nese nuk e ke marre vesh, po ta them, qe ketu nuk eshte forum ku njerezit mastrubohen dhe i bejne qefin njeri-tjetrit aka. oh sa mire me ken shqiptar.
    ne kete forum secili sjell pikpamjet e veta dhe te tjereve, mbi tema te ndryshme.
    nese ne kulturen tende nuk pranohen keto gjera, nuk ke pse futesh ne forum, (shif rregulloren)
    sipas normave te mia te moralit, shqiptari i mire eshte ai qe nxjerr te vertetat ne shesh.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

Citim Postuar më parë nga akili-a Lexo Postimin
    nese nuk e ke marre vesh, po ta them, qe ketu nuk eshte forum ku njerezit mastrubohen dhe i bejne qefin njeri-tjetrit aka. Oh sa mire me ken shqiptar.
    .
    ooooooooooooooooooooooooo o akili po mastrubohesh ketu ne forum ti mo???-mire qe na e tregove,ja,dhe nje lajm i ri...bukur..mgjs nuk eshte bukur ti flasesh nje femre me fjal te tilla...po nejse gjikush tregon kulturen e vet.......
    -po,eshte shume mire me qene shqiptar.

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga BLEDI_SH Lexo Postimin
    ooooooooooooooooooooooooo o akili po mastrubohesh ketu ne forum ti mo???-mire qe na e tregove,ja,dhe nje lajm i ri...bukur..mgjs nuk eshte bukur ti flasesh nje femre me fjal te tilla...po nejse gjikush tregon kulturen e vet.......
    e lexove Fallmerayer

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga BLEDI_SH Lexo Postimin
    po pse e demostron? kush te pyeti??
    ai qe demostron ka probleme me veten. sepse ai qe ndihet me te vertete mire eshte cool, dhe nuk ka pse ta demostroje. ke degjuar ndonjehere norvegjezet te thone "oh sa mire me ken norvegjez??"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286

po pse e demostron? kush te pyeti??
    ai qe demostron ka probleme me veten. sepse ai qe ndihet me te vertete mire eshte cool, dhe nuk ka pse ta demostroje. ke degjuar ndonjehere norvegjezet te thone "oh sa mire me ken norvegjez??"
    jo mo nuk demostrova gje..mos caj hallin tim ti, ti shiko tendin sepse e pohove vete,ajo o-ja,ishte nga haboyja per nje pohim te tille,por me sa duket ti ke mendjen vetem aty dhe nuk di ta dallosh......
    po as shqiptar nuk degjuar,nese thuhet ne ndonje feste ok,ku ti degjoj norvegjezet?,jane shume larg per te marre vesh,po kam degjuar greke,serb etj,ku ajo o sa mire me kene shqiptar nuk asgje paerpara thirjeve te tyre.. qe duan te bejne lidhesa kepucesh me zorre shqiptaresh......................

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •