Close
Faqja 20 prej 23 FillimFillim ... 101819202122 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 227
    Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Diella1 Lexo Postimin
    Ashtu te ka ardhur informacioni ty, ne ate erresiren ku zakonisht vegjetojne shqiptaret?
    Nuk m'i dhe përgjigje pyetjes sime...nejse. M'thuj pak se cila fe ka pru përparim n'kët planet? Evropa nuk asht fetare, dhe hiqe prej mendjes ktë! Kulturë evropiane nuk ka, por ka kultura t'ndryshme simbas vendeve t'ndryshme t'Evropës. Feja i ka pru Evropës luftë 100 vjeçare, i ka pru qindra miliona t'vdekun, e i ka pru shkatrrim që mezi e mori veten pastaj. Nuk po them për fenë katolike, por t'gjitha fetë bashkë.

i/e regjistruar Maska e Diella1
    Anëtarësuar
    07-03-2011
    Postime
    1,162
    Ashtu po thua ti, po eja e pyeti vete europianet se c'mendojne ato vete, shihi se si do te pergjigjen.....

i/e regjistruar Maska e Alpha_Virginis
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Vendndodhja
    Freie Hansestadt Hamburg
    Postime
    157
    Ajo ngjarja me torten e pavaresise me ka ngritur shume dyshime ne lidhje me kulturen shqiptare, me ka bere te ndjehem shume keq!!!

Shqiptar nga Kosova Maska e prishtina75
    Anëtarësuar
    22-03-2012
    Postime
    3,360
    Citim Postuar më parë nga Alpha_Virginis Lexo Postimin
    Ajo ngjarja me torten e pavaresise me ka ngritur shume dyshime ne lidhje me kulturen shqiptare, me ka bere te ndjehem shume keq!!!
    Une per vete tani e tutje ha vetem bakllava, haha.. Edhe pse nuk e kam pare ate sken dhe nuk dua ta shofe, jane gjera qe ndodhin tek cdo popull.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Citim Postuar më parë nga fegi Lexo Postimin
    Kultura Evropiane esht marre(vjedhur) nga Iliret(shqiptaret)
    Por me duket se nje pjese e popullit ka harruar dhe ka perqafuare nje kulture te huaje qe eshte shume larg nga kultura dhe tradita iliro/shqiptare.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anëtarësuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832
    Cfare na duhet kultura Evropiane neve ore ? Ne kemi kulturen tone , dhe jemi krenar per kulturen tone me shekuj te kultivuar ne keto troje Evropiane.

Nje pyetje te tille vetem nje nejri i lige e ben qe se don kulturen e vete !
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu është Islami” (Ali Imran, 19).

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

Për: Sa janë shqiptarët afër kulturës evropiane?

Citim Postuar më parë nga Alpha_Virginis Lexo Postimin
    Alpha, mos u shqetsoni fare, edhepse ua kuptoj shqetêsimin tuaj, duhet ti perballojmi se bashku këto raste tëmira e te kqija që na vijnë....gjoja te pa pritura por...
    E kam hapur njê tem diku tek kuzhina shqiptare, apo shendeti para një viti...Ne kemi probleme të mêdhaja sa i perkete edukates së tê ushqyerit...këtë e kam vrejtur prej kohesh, kur u ktheva pas 20 vitesh nag mergimi, kohë shumë e gjatë, dy dekada pa u ktheyr në vendlindje... tragjike, paramendoje njêherê !
    Gjeja e parë qê mê ka ra nder medn mënjêhere ishte kthimi mbrapa, 30 vit mê parë kur isha si nxênes i shkolles fillore mësonim Amvisni...e edukat se si te ushqehêmi si duhet dhe vendin që individi zên nê shoqêri, qê fillon nga pjata, tavolina, perdorja e pirunit dhe e thikes...mu kujtua mesusi i lêndes sê Amvisnis i cili kishte bërë ndjekjet e kultues edhe kahê Parisi qysh atêhere para se te diplomohej si arsimtar i Amvisnisê...
    D ishte e tepert t'ju flasi per filozifinê time se çka do thotê te dijsh te ushqehesh si njeri... mjerisht e virtyte keto qe fitohen me mesim...por ekam vrejtur se askujt sot si intereson kshilla e duhur por e kunderta, si te behemi me te eger po e jo se si te perparojmi...me vjne keq...jemi ne katastrof e fajet i ka Ministria, duhet shpenzuar Miliona e miliona qe te RIEDUKOHEMI, dhe prape s'me besoni...!
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

i/e regjistruar Maska e Ke-ler
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Vendndodhja
    Bolonje
    Postime
    243

Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Alpha, mos u shqetsoni fare, edhepse ua kuptoj shqetêsimin tuaj, duhet ti perballojmi se bashku këto raste tëmira e te kqija që na vijnë....gjoja te pa pritura por...
    E kam hapur njê tem diku tek kuzhina shqiptare, apo shendeti para një viti...Ne kemi probleme të mêdhaja sa i perkete edukates së tê ushqyerit...këtë e kam vrejtur prej kohesh, kur u ktheva pas 20 vitesh nag mergimi, kohë shumë e gjatë, dy dekada pa u ktheyr në vendlindje... tragjike, paramendoje njêherê !
    Gjeja e parë qê mê ka ra nder medn mënjêhere ishte kthimi mbrapa, 30 vit mê parë kur isha si nxênes i shkolles fillore mësonim Amvisni...e edukat se si te ushqehêmi si duhet dhe vendin që individi zên nê shoqêri, qê fillon nga pjata, tavolina, perdorja e pirunit dhe e thikes...mu kujtua mesusi i lêndes sê Amvisnis i cili kishte bërë ndjekjet e kultues edhe kahê Parisi qysh atêhere para se te diplomohej si arsimtar i Amvisnisê...
    D ishte e tepert t'ju flasi per filozifinê time se çka do thotê te dijsh te ushqehesh si njeri... mjerisht e virtyte keto qe fitohen me mesim...por ekam vrejtur se askujt sot si intereson kshilla e duhur por e kunderta, si te behemi me te eger po e jo se si te perparojmi...me vjne keq...jemi ne katastrof e fajet i ka Ministria, duhet shpenzuar Miliona e miliona qe te RIEDUKOHEMI, dhe prape s'me besoni...!
    Ke te drejte por pushteti ka patur gjithmone me nevoje per injorancen e popullit se sa per t'i mesuar edukaten ose dijen.Nese nje popull di ai eshte i rrezikshem dhe pushteti duhet te permbushi detyrat,por nese mbizoteron padija atehere pushteti ben ashtu siç ben ne Shqiperi dhe ne treçerekun e globit.
    I pafajshmi qe pa Djallin,u mahnit.Fajtori qe pa Zotin,u zhgenjye.

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636

Citim Postuar më parë nga Ke-ler Lexo Postimin
    Ke te drejte por pushteti ka patur gjithmone me nevoje per injorancen e popullit se sa per t'i mesuar edukaten ose dijen.Nese nje popull di ai eshte i rrezikshem dhe pushteti duhet te permbushi detyrat,por nese mbizoteron padija atehere pushteti ben ashtu siç ben ne Shqiperi dhe ne treçerekun e globit.
    lol ! Këtu në Frncë thuhet një fjalë e madhe se, nëse të gjithë do ia arrin të korrnin suksese në shkollim, populli do vdiste nga uria, kush do hapte furra të bukës ?...të shklluarit apo të pa shkolluarit ...?...prandaj edhe me qellim disa nxënsve ua hupin shkollimin më qëllim që të shkojnë të gatuajnë bukë për popullin se perndryshe do bëhej revolucioni....falemnderit bukpjeksa !
    Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962

Citim Postuar më parë nga Ceni-1 Lexo Postimin
    Cfare na duhet kultura Evropiane neve ore ? Ne kemi kulturen tone , dhe jemi krenar per kulturen tone me shekuj te kultivuar ne keto troje Evropiane.

Nje pyetje te tille vetem nje nejri i lige e ben qe se don kulturen e vete !
    Philipp Fallmerayer

"...Madje në fushën mendore gjatë ekzistencës së tyre që mbushi një mijëvjeçar, shqiptarët nuk dhanë asgjë dhe sollën dëshminë e gjallë se një popull mund të jetojë … edhe pa shkencë, edhe pa art, bile edhe pa alfabet dhe mund të ruajë të patëholluar fuqinë e tij burimore madje edhe mes popujve shumë të arsimuar. … Shqiptarët gjithkund i brohorasin ngecjes … dhe konservatorizmit të ngurtë siç e kupton atë vetëm orienti i palëvizshëm dhe i ngurtësuar në vetvete. Shqiptarët kudo ku kanë mundur të zhvillojnë lirshëm natyrën e tyre njerëzore janë egoistë, kryengritës, dembelë… As në politikë, as në shkencë ky popull deri në ditën e sotme nuk ka pasur një mendim të përbashkët dhe duket se shqiptarët nuk e kanë ndier të nevojshme të depërtojnë përtej horizontit të kufizuar të familjes dhe klanit, të fitimit personal, të dobisë personale, të keqdashjes dhe hakmarrjes. Shqipëria është vendi i mendjeve të shkurtra, magazinë e fuqisë fizike, një vend që vullnetarisht nuk i nënshtrohet as vetes as të tjerëve; Shqipëria është element që përherë mohon dhe ku anarkia dhe paligjshmëria janë si të thuash shpirti dhe fryma e jetës.."
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Faqja 20 prej 23 FillimFillim ... 101819202122 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •