Close
Faqja 6 prej 17 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 164
    i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    maqo nuku dhash mendimin per ty se keshe shkruar ti per mua..

apo nuku keshe shkruar..

jo fare..
    por po ta perseris.. keshtu si ty i duhen dhe gramozit dhe atij hasanit te ferizanit..

nuku habitem me ty kur degjova se dhe bedri blloshmi (se kurto koli dihet cfar zgjebaraku eshte) kish qen i rreshtuar me ziveret e rucit ne 21 janar..

nejse vazhdoni.. gramoz rucnë ta nderoni..

dalim ne teme nashti..

e prisja kte..qe do ja djegin librin ne kosove blendos..

e tha nje enverist ketu para dy ditesh..se..libri fevzos do rrije neper dollapa librarish e sdo guxojn ta blejne..

nashti te shohim si do reagoje politika kosovare.. ndaj djegjes se librit..

ju lutem juve te kosoves te sillni deklaratat e politikajve e zyrtarve te kosoves..

..

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anëtarësuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Nuk jane krejte qytetaret e Kosoves idiota,qe e adhurojne nje diktatore siq ka qene Enveri!

Ka si nga Shqipria, ashtu edhe nga Kosova qe kane ate shpirte te zi si ai!

AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    "Libri biografik për Enver Hoxhën i shkruar nga Blendi Fevziu është djegur në Ferizaj të Kosovës në shenjë demonstrative kundër asaj që thuhet në këtë libër. Qytetarët e Kosovës e kanë cilësuar librin si propagandë ndaj figurës së Hoxhës. Ata e përforcojnë këtë qëndrim me argumentin se libri është shkruar nga nipi i Esat Pashë Toptanit.

Një prej njerëzve që ka ndërmarrë këtë hap është edhe Remzi Hasani, profesor filozofie. Ai është shprehur se njerëzit duket të krahasojnë librin e Fevziut me librin e para 30 viteve të shkruar nga 12 gazetarë të agjencisë së lajmeve Tanjug me titull “Shqipëria e Enver Hoxhës”.

“Dallimi qëndron në atë se para 30 viteve për Enverin shkruanin ata të cilët e konsideronin si armikun numër një për shtetin jugosllav, ndërsa tash po bëhet nga një autor, i cili është ushqyer me propagandë dhe urrejtje për këtë figurë të ndritshme të kombit. Dallimi qëndron në atë se ky i dyti është shqiptar dhe është nipi i Esat Pashë Toptanit”, ka thënë Hasani. Qytetarët e Ferizajt që i kanë vënë flakën dy librave njihen si përkrahësit e “Frontit popullor për kultivimin e veprës revolucionare të Enver Hoxhës”.

top-channel"

Artikuj, Rreagime, dhe Gjarje te tilla jane te dirigjuara te programuare thjesht per te percare Shqiperine me Kosoven.

Mire Kosovaret qe nuk jetuan Brutalitetin e diktatures se Ordinerit hoxha, Disa nga ta mund te "justifikohen" per qendrimin e tyre Shtazarak dhe Injorant por shqipetaret cfar justifikimi kan???

Brari...Brari...Brari! Cfar te te them une ty tani.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Maqellarjot : 29-12-2011 më 15:17
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Citim Postuar më parë nga Maqellarjot Lexo Postimin
    "Libri biografik për Enver Hoxhën i shkruar nga Blendi Fevziu është djegur në Ferizaj të Kosovës në shenjë demonstrative kundër asaj që thuhet në këtë libër. Qytetarët e Kosovës e kanë cilësuar librin si propagandë ndaj figurës së Hoxhës. Ata e përforcojnë këtë qëndrim me argumentin se libri është shkruar nga nipi i Esat Pashë Toptanit.

Një prej njerëzve që ka ndërmarrë këtë hap është edhe Remzi Hasani, profesor filozofie. Ai është shprehur se njerëzit duket të krahasojnë librin e Fevziut me librin e para 30 viteve të shkruar nga 12 gazetarë të agjencisë së lajmeve Tanjug me titull “Shqipëria e Enver Hoxhës”.

“Dallimi qëndron në atë se para 30 viteve për Enverin shkruanin ata të cilët e konsideronin si armikun numër një për shtetin jugosllav, ndërsa tash po bëhet nga një autor, i cili është ushqyer me propagandë dhe urrejtje për këtë figurë të ndritshme të kombit. Dallimi qëndron në atë se ky i dyti është shqiptar dhe është nipi i Esat Pashë Toptanit”, ka thënë Hasani. Qytetarët e Ferizajt që i kanë vënë flakën dy librave njihen si përkrahësit e “Frontit popullor për kultivimin e veprës revolucionare të Enver Hoxhës”.

top-channel"

Artikuj, Rreagime, dhe Gjarje te tilla jane te dirigjuara te programuare thjesht per te percare Shqiperine me Kosoven.

Mire Kosovaret qe nuk jetuan Brutalitetin e diktatures se Ordinerit hoxha, Disa nga ta mund te "justifikohen" per qendrimin e tyre Shtazarak dhe Injorant por shqipetaret cfar justifikimi kan???

Brari...Brari...Brari! Cfar te te them une ty tani.
    I nderuar Maqellaras,

Hidhi nje sy nje teme te hapur vite me pare:

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=121475

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    maqo nuku dhash mendimin per ty se keshe shkruar ti per mua..

apo nuku keshe shkruar..

jo fare..
    por po ta perseris.. keshtu si ty i duhen dhe gramozit dhe atij hasanit te ferizanit..

nuku habitem me ty kur degjova se dhe bedri blloshmi (se kurto koli dihet cfar zgjebaraku eshte) kish qen i rreshtuar me ziveret e rucit ne 21 janar..

nejse vazhdoni.. gramoz rucnë ta nderoni..

dalim ne teme nashti..

e prisja kte..qe do ja djegin librin ne kosove blendos..

e tha nje enverist ketu para dy ditesh..se..libri fevzos do rrije neper dollapa librarish e sdo guxojn ta blejne..

nashti te shohim si do reagoje politika kosovare.. ndaj djegjes se librit..

ju lutem juve te kosoves te sillni deklaratat e politikajve e zyrtarve te kosoves..
    ..
    Pikerisht kete qe kam bere te theksuar me siper nuk duhet ta bejne politikajt (ne daç ne kete ane te kufirit, ne daç ne anen tjeter te kufirit) - ata kane pune me te rendesishme per te bere sesa te merren me nje biografi, e kujtdo qofte ajo.

Por nuk i vihet shume faj forumisteve si puna e ketij me siper - jane mesuar qe te kene vijen e komitetit central te shpalosur - zevendesuar sot me aq besnikeri prej politkuajve aktuale te demokracise qe kesh sjellur njeshi i tire ... me udhezim te ramizit, tashme i vijimesuar ne "perjetesi" me mesuesin per te cilin ben fjale biografia e perfolur.

Per ate biografi duhet te shprehen historiane, akademike e biografe (neqoftese kemi nga keta te fundit) ne Shqiperi, Kosove ose gjetke.

Per Marreveshjen e Mukjes, Dushan Mugosha dhe Miladin Popoviq i shprehen ndjenjat e tyre si më poshte:

"Ky bashkim i forcave shqiptare është i papranueshëm. Tashmë, ne po forcohemi nga dita në dite dhe shume shpejt do t'i sulmojmë në mënyrë të pamëshirshme. Ne kurrë nuk do t'i lejojmë të bashkohen dhe kurrë nuk do të lidhemi me këto qenër. Dhe pastaj, ç'është kjo Shqiperi Etnike! Le të përpiqen dhe ta bëjnë nëse ua mban."

Enver Hoxha më 2 tetor 1947 në Vlorë: Mareshalli Tito është miqësuar përjetë me popullin tonë

"Ne jemi të sigurtë se do ta ndërtojmë vendin tonë me ndihmën e Jugosllavisë mike. Unë jam pjekur me mareshallin Tito. Ay është interesuar për jetën e popullit tonë, më ka pyetur për vendin tuaj, për djemtë e krahinave të këtushme. Më tha Titua: Me trego për Labërinë, pse djemtë e atj populli u vranë edhe këtu. Kjo është madhështia e tyre, të cilët nuk menduan vetëm për çlirimin e vendit të tyre, por edhe për vendet e tjera. Do ta ndihmojmë vendin tuaj të rindërtohet dha do ta mbrojmë nga armiqtë e huaj. Ne kemi një aleacë më Jugosllavinë. Ne nuk jemi vetëm, por jemi 16 ‑ 17 milionë, se ne jemi të lidhur ngushtë me popujt e Jugosllavisë. Të rrojë Titua dhe Stalini i madh" (gazeta "Bashkimi" 3 tetor 1947).

Enver Hoxha më 2 tetor 1947 para popullit të Gjirokastrës: Mareshalli Tito është miku më i madh i populli tonë

"...Aleaca me popujt e Jugosllavisë së re është guri themeltar i ndërtimit të Shqipërisë së re, i forcimit të demokracisë popullore në vendin tonë, i sigurimit të indipendencës dhe sovranitetit të vendit tonë. Me popujt e Jugollavisë së re të mareshallit Tito na lidh gjaku i djemve dhe i shokëve tanë që u derdh së bashku, na lidh rruga e njejtë ku neve po shkojmë. Shqipëria e vogël është me fat të madh që në kufijtë e saj ka një shtet të madh dhe demokratik siç është Jugosllavia e re dhe ky shtet të jetë miku i sinqetë dhe i dashur i popullit tonë. Mendoni shokë e shoqe se ç`fat na priste ne, një popull i vogël pa një Jugosllavi demokratike dhe mike. Populli i vogël shqiptar nuk do të kishte lirinë që ka sot, por atë do ta prisnin ditë më të zeza dhe e ardhmja e tij do të ishte e errët......Mareshalli Tito, miku i shtenjtë i popullit tonë dhe Jugosllavia e re, e kanë me gjithë zemër miqësinë për popullin tonë......Me përkrahjen dhe ndihmën që Jugosllavia i jep popullit tonë, vendi ynë po përparon si në bujqësi, industri, industri apo arsim. Në Shqipëri do të kemi më tepër se një rrjet hekurudhor që do të lidhi qytetet dhe qendrat industriale të vendit tonë, që do të lidhi Shqipërinë me Jugosllavinë. Natyrisht të gjitha këto ndihma që po na jep Jugosllavia, do të sjellin për vendin tonë lumturinë dhe mirëqënien.....Rroftë Jugosllavia aleate dhe mike e shtrenjtë e popullit tonë. Rroftë aleanca dhe vëllazërimi me popujt e Jugosllavisë së re! Rroftë mareshalli Tito, miku i dashur i popullit tonë" (gazeta "Bashkimi" 4 tetor 1947).

Në një udhëzim që komisari i Korpormatës së I‑rë, Hysni Kapo u dërgonte brigadave 3 dhe 5, më 20 shtator 1944, ndër të tjera theksonte:

"Të popullarizohet miqësia e popullit shqiptar me popujt e Jugosllavisë, të theksohet lufta Mihajlloviç, Deva, e Mitrovica që janë shkaktarë...të përçarjeve midis popujve të Jugosllavisë dhe atij të Kosovës,.....të propagandohet lufta e përbashkët kundër okupatorit dhe nevoja e bashkëpunimit dhe e miqësisë midis popujve....Ne duhet të jemi të pamëshirshëm ndaj elementëve reaksionarë..".

Njëri nga ish pjestarët e Brigadës së 5‑të komuniste, më vonë edhe ministër në qeveritë komuniste, Zenel Hamiti, në gazetën "Bashkimi" ka botuar në disa numra kujtimet e tij në lidhje me historikun e këtij formacioni luftarak komunist në Kosovë. Në kujtimet e botuara më 18 mars 1945, ai ndër të tjera thotë në lidhje me luftimet e këtij formacioni në Kosovë:

"Më datën 14 nëntor 1944, të gjithë batalionet gjenden në luftime rreth Prizrenit. Kjo gjendje vazhdon deri në orën 6.00 të mëngjezit kur i gjithë qyteti bie në duart tona, i paprekur mbase armikut nuk iu dha rasti të digjte e të plaçkiste. KUFOMA NACIONALISTËSH kishin mbuluar rrugën Prizren ‑ Kukës, depo materiali kapen si dhe fuqia më e madhe luftarake vendase që kish qenë në shërbim të armikut dorëzohet....Brigadës e 5‑të i duhej të luftonte edhe më ngushtë me forcat e mareshallit Tito në tokat e Jugosllavisë, pse kështu e kish kryer misionin e vet".

Vetë Enver Hoxha gjatë një mbledhje të Komitetit Qendror të datës 18 dhjetor 1946, shprehet:

"Disa anëtarë partie duan të filozofojnë se mos thotë populli ç'bëtë me Kosovën. Në rast se një anëtar partie e ka të qartë vijën, e ka të qartë edhe çështjen e Kosovës. Jugosllavia është më e avancuar se ne, interesi ynë është që ajo të jetë e fortë. A është në interesin tonë të kërkojmë Kosovën? ‑ Kjo nuk është progresive. Pra në këtë situatë, përkundrazi, duhet të bëjmë çështë e mundur që kosovarët të vëllazërohen në Jugosllavi".

"...Ju siguroj se sot gjithë populli shqiptar është çuar në këmbë dhe brohoret për popujt e Jugosllavisë. Sot zemrat e njerëzve të Shqipërisë rrahin për ju dhe ndjenjat më të pastra dhe më vëllazërore janë për ju.......U çelnikos miqësia dhe vëllazërimi do të jetë i përjetshëm pse prej këtej varet e ardhmja e lumtur e popullit tonë, pse ky vëllazërim dhe kjo miqësi është e ngushtë është një nga faktorët më kryesorë të vëllazërimit të Ballkanit dhe është një faktor për mbrojtjen e paqes dhe demokracisë....(gazeta "Bashkimi" 25 qershor 1946).

"...Në të kaluarën populli shqiptar ishte ndarë nga Jugosllavia për shkak të veprimtarisë së kombinuar të klikave të vendit dhe të jashtme, që kishin qëllim të përçanin dy popujt vëllezër. Me gjithë këtë populli shqiptar tregoi gjatë kësaj lufte dëshirën e fortë që t`ia presë rrugën kësaj politike antipopullore. Më në fund populli shqiptar e gjeti rrugën e drejtë dhe sot ai sheh tek Jugosllavia jo vetëm popullin vëlla e aleat por edhe mikun e tij, popullin që i ka dhënë një përkrahje të fortë si gjatë luftës ashtu edhe tani në paqe për ndërtimin e një të ardhme më të mirë..." (gazeta "Bashkim" 26 qershor 1946).

"..Dita e prekjes sonë të madhe me Mareshallin Tito, udhëheqësin e madh të popujve heroikë të Jugosllavisë dhe njëkohësisht miku ynë shumë i madh dhe besnik, do të mbetet e paharruar dhe njëkohësisht një ditë e shënuar në historinë e popullit tonë.....Ne popujt vëllezër të Jugosllavisë i kemi miq të mëdhenj dhe nga më të sinqertit, dhe këtë miqësi do ta ruajmë si sytë e ballit, ta forcojmë dita‑ditës pse ajo është garancia shumë e madhe e mbrojtjes së indipendencës dhe sovranitetit të vendit tonë, është një nga faktorët kryesorë të përparimit të vendit tonë......Prandaj të vemë të gjitha forcat tona që vëllazërimi mes popullit me popujt e Jugosllavisë të forcohet shumë e shumë për të ardhmen e popullit tonë..." (gazeta "Bashkim" 3 korrik 1946).

Faqja 6 prej 17 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •