Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 27 prej 27
    A nuk eshte kjo nje katastrofe per njerzit me iman te dobet dhe per njerzit qe nuk dine asgje rreth ketyre perkthimeve te gabuara ? Shume njerez qe duan te pranojne Islamin dhe lexojne te tilla gabime mund ose e refuzojne menjehere nje fe qe propagandon nenshtrim ndaj "sundimtareve"

A kontrollohen keta shkrime ? Nese po, perse nuk i rregullojne gabime te tilla qe gjenden me bollek dhe duke shkaktuar konfuzion ne mendjen e besimtareve ose te atyre qe duan te pranojn Islamin ? Per mua fjale shqip ka sa te duash per te ndryshuar termin ( Sundimtar ) me nje fjale te pershtatshme. Pastaj nese ajo fjale e pershtatshme konkordon me nje sundimtare te vertete ne jeten reale nuk eshte faji i perkthimit, sepse per kete ka ajet qe flet hapur dhe mendoj qe per ne shqiptaret eshte hak ky ajet

6:129. Po ashtu (sikur u dhamė xhinve dhe njerėzve pėrjetim), Ne i bėjmė sundues disa mizorė mbi mizorėt e tjerė pėr shkak tė asaj qė fituan (vepruan).

Pershendetje
    Revolution 1848

Citim Postuar mė parė nga ganimet Lexo Postimin
    Porositė e Pejgamberit a.s. duhet lexuar me vėmendje sepse ai ka qenė shumė i kujdesshėm pėr ne bile mė i kujdesshėm se ne pėr vetveten tonė. Kėtė na e dėshmon All-llahu nė Kur’an ku thotė:
    “Pejgamberi ėshtė mė i ndieshėm ndaj besimtarėve se sa ata ndaj vetė vetvetes sė tyre”

Transmetojnė Ahmedi dhe Ebu Davudi.
    ganimet , pershendetje ,
    eshte ne doren e secilit te zgjedhe , librin e Zotit , apo librin e njeriut;

Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Nuk jam kundra haditheve, por jam kundra atyre qe kan abuzuar me shkrimin dhe perkthimin e tyre ne menyra te patolerueshme dhe me e keqja eshte se keta libra vazhdojne te botohen, shiten dhe qarkullojne lirshem pa asnje shqetesim.

Gjithashtu jam kundra te gjitha atyre haditheve te dobeta apo te dyshimta
    Revolution 1848

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Nuk jam kundra haditheve, por jam kundra atyre qe kan abuzuar me shkrimin dhe perkthimin e tyre ne menyra te patolerueshme dhe me e keqja eshte se keta libra vazhdojne te botohen, shiten dhe qarkullojne lirshem pa asnje shqetesim.

Gjithashtu jam kundra te gjitha atyre haditheve te dobeta apo te dyshimta
    Uroj dhe shpresoj qe ata te cilet kane perkthyer Kuranin dhe Hadithet e profetit te mos kene abuzuar.
    Duhet te keni parasysh qe arabishtja eshte nje gjuhe unike.
    Numerohen mbi 1.000.000 fjale te gjuhes arabe krahasuar me anglishten p.sh qe nuk i kap 70.000 fjale.
    Ndertimi dhe nderthurja e fjalise ne arabisht eshte teresisht ndryshe nga ajo e gjuheve evropiane.
    Te perkthesh Kuranin eshte veshtiresi akoma me e madhe pasi perdoret nje gjuhe arabe shume e ndryshme nga ajo e zakonshme dhe per me teper qe ai person qe merr nje angazhim te tille duhet te jete ne dijeni te te gjitha ngjarjeve dhe shkaqeve te zbritjes se ketyre ajeteve.
    Ndaj studimi i haditheve te profetit mbetet nje kusht i domosdoshem.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Ky justifikim eshte bere tashme demode dhe monoton. Nuk mund te arsyetohet ne asnje menyre kjo qe ti thua mbi fjalet e shumta qe ka arabishtja. Ne kemi 36 shkronja Fjala ne arabisht sic e the edhe ti me pare per sunduesin mund te thuhej udheheqje, pari, mbret etj... Pra shqipja ka fjale plot.

Kjo nuk eshte e vetmja gje qe eshte perkthyer ne menyre te patolerueshme. Por si gjithmone i njejti justifikim : Arabishtja ka 1.0000000000000000000000000 fjale dhe gjuhet e tjera jane te varfera. Le ti qendrojme realitetit dhe mos ta mbulojme fajin me nje faj tjeter
    Revolution 1848

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Ky justifikim eshte bere tashme demode dhe monoton. Nuk mund te arsyetohet ne asnje menyre kjo qe ti thua mbi fjalet e shumta qe ka arabishtja. Ne kemi 36 shkronja Fjala ne arabisht sic e the edhe ti me pare per sunduesin mund te thuhej udheheqje, pari, mbret etj... Pra shqipja ka fjale plot.

Kjo nuk eshte e vetmja gje qe eshte perkthyer ne menyre te patolerueshme. Por si gjithmone i njejti justifikim : Arabishtja ka 1.0000000000000000000000000 fjale dhe gjuhet e tjera jane te varfera. Le ti qendrojme realitetit dhe mos ta mbulojme fajin me nje faj tjeter
    Gjithsesi mbetet fakt i pamohueshem , gje te cilen e pohojne te gjithe te huajt te cilet merren me studimin e arabishtes.
    Sidoqofte jam me ty kur thua qe mbetet per te punuar me teper ne pershtatjen ne gjuhen shqipe.
    Kjo pune i mbetet komunitetit musliman shqiptar!
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Fragment nga Hytbeja e Lamtumires
    http://www.youtube.com/watch?v=vS92OUogf_Y
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ganimet : 01-11-2011 mė 11:25

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •