Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 44
    i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767

Luftë e vështirë kundër racizmit në Gjermani

Te barazia para ligjit- mund të mbështeten të gjithë qytetarët në Gjermani, pavarësisht nga ngjyra e lëkurës, origjina dhe feja. Megjithatë, kjo nuk mjafton për të luftuar me efektivitet racizmin që ekziston në Gjermani, thonë rezultatet e disa konferencave të KB. Zbatimi në praktikë i vendimeve kërkon kohë në Gjermani.
    Katër të rinj rreth 20 vjeçarë, pak të pirë ndodhen në një stacion metroje në një qytet jugor të Gjermanisë, në Nuremberg dhe kërkojnë një shishe birrë që është zhdukur. Dikur shohin Erikun, një të ri pak më të madh në moshë, me ngjyrë të zezë, me origjinë nga Burkina Faso. "Hej, neger“, thërrasin ata dhe e fajësojnë atë se u ka marrë shishen e birrës. Eriku kërcënon se do të thërrasë policinë nëse ata nuk pushojnë. Të rinjtë pushojnë dhe e lenë rehat.
    Diskriminim i përditshëm
    Raste si këto në Gjermani nuk përjetojnë vetëm afrikanët. Nuran Yigit nga rrjeti i shoqatave që luftojnë kundër diskriminimit në Berlin di dhe raste të tjera. Një neurolog nuk pranon të trajtojë një turke të moshuar, sepse ajo nuk flet gjermanisht, megjithëse shoqërohet nga e bija, që i përkthen të gjitha që thuhen. Një kolumbiane që jeton në Berlin nuk ftohet që të japë intervistën pasi ka aplikuar për vend pune sepse gjuha e saj amtare nuk është gjermanishtja. Një mjeke që mban perçe, nuk pranohet të aplikojë për një vend pune në një klinikë private sepse nuk pranon të heqë perçen.
    Të dish të mbrohesh
    Kush gjen rrugën drejt rrjetit të shoqatave kundër diskriminimit në Berlin, ka fat dhe gjen mbështetje: "Diskriminimi racist shihet si fenomen i përditshëm, si normalitet, shpesh me ndjenjat e pafuqisë dhe mospatjes gjë në dorë. Të prekurit thonë shpesh "Nuk ke çfarë të bësh". Kështu ne punojmë me detyra të qarta, të motivojmë të prekurit dhe t`i sqarojmë, në mënyrë që ata të dinë të mbrohen."
    Nuran Yigit, e lindur në Turqi, është pedagoge dhe drejtuese projekti në rrjetin e shoqatave kundër diskriminimit, një organizatë e shoqërisë civile, e cila mbështet viktimat me këshilltarë, avokatë dhe psikologë. Çdo vit ata ndihmojnë në 120 raste. Qyteti i Berlinit, që ka dhënë para në dispozicion për këtë punë, është shembull thotë Nuran Yigit. Në rajone të tjera të Gjermanisë mungojnë oferta të tilla, mungojnë konceptet sistematike.
    Konferenca kundër racizmit e zhvilluar në vitin 2001 në Durban, i pati bërë thirrje shteteve nacionale të zhvillojnë plane aksionesh për të luftuar kundër shkeljes së të drejtave të njeriut. Në Gjermani, ky ka qenë një proces i gjatë, thotë Petra Follmar- Otto, nga Instituti gjerman për të drejtat e njeriut me qendër në Berlin. "Ky plan aksionesh kombëtar është shumë i dobët dhe përmban masa që në Gjermani janë marrë prej kohësh, dhe është shumë pak i orientuar nga aksioni dhe e ardhmja." (dw)bota sot

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anëtarësuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Cudi si nuk paska asnje koment ne kete teme .Po te ish per greqine do ishin futur patriotet dhe nuk do linin gje te gjalle ne kembe .Kjo verteton se ngado eshte njesoj , ku me shume e ku me pak.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar më parë nga Ksanthi Lexo Postimin
    Cudi si nuk paska asnje koment ne kete teme .Po te ish per greqine do ishin futur patriotet dhe nuk do linin gje te gjalle ne kembe .Kjo verteton se ngado eshte njesoj , ku me shume e ku me pak.
    Je shprehur tamam , mirepo harrove se patriotet-nacionalistet-naziskinet e forumit kane akoma simpati ndaj gjermano-arjaneve duke e nis edhe me teme-hapesin i cili jam i sigurt qe eshte i lumtur pse egzistojne akoma segmente te tilla ne gjermani .

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Je shprehur tamam , mirepo harrove se patriotet-nacionalistet-naziskinet e forumit kane akoma simpati ndaj gjermano-arjaneve duke e nis edhe me teme-hapesin i cili jam i sigurt qe eshte i lumtur pse egzistojne akoma segmente te tilla ne gjermani .

Per mendimin qe kam,gjermani i mir esht vetum ai gjermane i vdekur?
    Ndryshuar për herë të fundit nga fegi : 27-10-2011 më 02:21

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar më parë nga Ksanthi Lexo Postimin
    μαδαμ......Lexoje pak me avash shkrimin qe ta kuptosh.
    Behet fjale per elemente te vecuar dhe jo per racizem shteteror.
    Nuran Yigit, e lindur në Turqi, është pedagoge dhe drejtuese projekti në rrjetin e shoqatave kundër diskriminimit, një organizatë e shoqërisë civile,
    kjo zonja Turke eshte pedagoge ne gjermani.......ne greqi ti si shqiptare nuk do ta kesh kurre kete shans.

Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Ska ndonje gje te keqe ketu.

===========
    sa e do ajo greqine

cfare e ke deklaruar veten? greke?
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

Citim Postuar më parë nga prenceedi Lexo Postimin
    μαδαμ......Lexoje pak me avash shkrimin qe ta kuptosh.
    Behet fjale per elemente te vecuar dhe jo per racizem shteteror.

kjo zonja Turke eshte pedagoge ne gjermani.......ne greqi ti si shqiptare nuk do ta kesh kurre kete shans.
    Po ik ore mesoj njeher te shkruash se na shkrive edhe boll brodhe mbrapa femra he de tregoju pak κυριος se nuk bejne keshtu burrat.
    μανδαμ η μανταμ zgjidh e mer se fjla μαδαμ nuk egziston ne fjalorin grek fjalen sta kane mesuar mire ...po thuaj ku te linte llaci ty te beje shkolle.
    Shqarim ka femra shqiptare qe kane marre taftotita edhe po japim mesim neper shkolla.si edhe shume infermjere edhe doktoresha neper spitale boll genejve kote!
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

i/e regjistruar Maska e safinator
    Anëtarësuar
    29-06-2011
    Postime
    711
    Multikulturalizmi po e shkaterron Europen.
    Po dynden arabet dhe zezaket qe pjelllin si Lepuj.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga safinator Lexo Postimin
    hahaha
    po te mos kishte emigrante qe punojne dhe paguajne taksa ne europe, taksapaguesit vendas nuk do mjaftonin per te mbajtur gjithe ato pleq me pensione...
    europianet me shume vdesin sesa lindin... ka me shume pleq sesa te rinj.
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anëtarësuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    Citim Postuar më parë nga safinator Lexo Postimin

edhe ne shqiptaret jemi shpernda neper ter boten.. nuk e di se a ka ndonje kontinent qe nuk ka shqiptar... se neper Evrop ka shqiptar neper secilin shtet...

p.s. mos u bon racist , se nuk ki arsye ... racist bohet nje budall i cili nuk din me mendue .. e ti paske internet edhe po dishe me lexu , pra ski nevoj mu bo racist ...

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •