Close
Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 83
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    qofte ajo boterore, qofte ajo shqiptare.

Ajo qe ke thene me lart eshte njesoj sikur te te thosh femija yt neser: perse Zoti me dha mami dhe babi kur une jam i zoti i vetes?!

Albo
    Shume krahasim pa vend me duket. Ti per prindin ke nevoje jo vetem te te japi keshilla, por dhe per dashurine e tij. Per priftin qe as e njeh fare dhe nuk ze asnje vend ne jeten tende u dashka patur nevoja vetem per tu falur? Nese une e kam kuptuar gabimin dhe i kerkoj falje Zotit pse nuk duhet te me falet mekati? Duhet patjeter ti hapem nje njeriu te thjeshte mekatar si une? Kush eshte prifti njehere? Ne fund te fundit ai eshte zgjedhur nga nje njeri si ne per te bere punen qe ka dhe jo nga Zoti. Nuk besoj se Zoti vendosi me miratimin e tij prifterinjt pedofila , abuzuesa apo jo?
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e SatanMyMasterSS
    Anėtarėsuar
    02-10-2011
    Vendndodhja
    Hell
    Postime
    217
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Mendim i thelle i nje personi inteligjent!!Pergezime....!
    Ska perse.

“We are all atheists about most of the gods that societies have ever believed in. Some of us just go one god further.” ― Richard Dawkins

“One would go mad if one took the Bible seriously; but to take it seriously one must be already mad.” ― Aleister Crowley

“Religion is excellent stuff for keeping common people quiet. Religion is what keeps the poor from murdering the rich.” ― Napoleon Bonaparte

“[The Bible] has noble poetry in it... and some good morals and a wealth of obscenity, and upwards of a thousand lies.” ― Mark Twain
    Religion is hate,
    Religion is fear,
    Religion is whore

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga mia@ Lexo Postimin
    Per priftin qe as e njeh fare dhe nuk ze asnje vend ne jeten tende
    Ama, fjala ishte per ketė pytje tėnden e cila realisht ishte per turp, une nuk dhash pergjigje pasi qe kjo ishte njė pytje e jotja qe nuk duhet te buron nga nje zemer e nėnes. Ja se cka pyete:
    Zoti ka nevoje per sekretare?
    Gjithsesi, kur njeriu (i krishteri) nuk e njeh priftin, as besimtarin, kjo ngjason si ne rastin e gjymtyrės se trupit, nėse thotė dora kėmbės se; "nuk te njoh dh nuk kam nevojė pėr ty", apo nėse syri i thotė gjymtyrės tjetėr se "nuk me nevojitesh fare bile", kjo ėshtė e gabuar, ne Kishėn e Krishtit jemi njė TRUP me shumė gjymtyrė, Krye e kėtij TRUPI ėshtė Krishti. Secila gjymtyrė e ka rėndėsinė dhe rrolin e sajė brenda TRUPIT. Ne asnjė mėnyrė nuk mund te thuhet se nuk e njoh priftin, siē nuk lejohet qe prifti te thotė se nuk e njoh besimtarin. Nėse ndodhė, nga prifti apo besimtari, kjo ėshtė e gabuar, apo mė mirė te them se ajo gjymtyrė ėshtė shkėputur nga trupi dhe jeton jashtė trupit dhe jashtė KRYE - Krisht.

Nese une e kam kuptuar gabimin dhe i kerkoj falje Zotit pse nuk duhet te me falet mekati? Duhet patjeter ti hapem nje njeriu te thjeshte mekatar si une?
    Si e ke kuptuar ti mėkatin? Nga e din se kjo apo ajo ėshtė mėkat? Te gjitha i mėsove nga Kisha, nga prifti dhe Shkrimi i Shenjt, por t'i tash po ben zgjedhje, po zgjedh/ ato qe te pelqejnė..., kjo nuk duhet te jetrė ashtu. Ke njė mundėsi nėse je i krishtera, ta pranosh besimin e Kishės dhe te lexosh ne Shkrimin e Shenjt, ama, kur e lexon Shkrimin, dhe kur mėson mėsimin e besimit te Kishės, kjo dėshmon se pendimi dhe besimi duhet te dėshmohet.
    P.sh., ti beson se ne Pagėzim e ke marrė Shpirtin e Shenjt. OK. por unė ty tash te them se; si ka mundėsi qe ti e ke marrė Shpirtin e Shenjt pasi tu u pagėzove para Priftit dhe ishte Prifti ai qe te pagėzoj ne emėr te Krishtit, Si? jep pėrgjigje te lutem. Apo, pse ti nuk u pagėzove drejt pėr drejt si ne rastin e pendimit dhe rrėfimit, pse nuk e dėshmove ti para Zotit pasi qenka kjo mundėsi? Pse u dashtė te shkoj te prifti apo pastori secili njeri qe dėshiron te pagėzohet? Sepse Zoti ashtu krijoj njė rend, njė rregull mbi tokė, Ai e themeloj Kishėn e Tij - Mbretėri e Zotit mbi tokė. Qe, neper Kishė dhe brenda Kishės Ai te veproj. Kjo ėshtė kjo. Krishti dashtė qe njeriu te pagėzohet para njeriut - priftit dhe ashtu ti merr te gjitha; rrėfimin, kungimin, kurorėn e martesės, vajimin dhe.... Ti dhe secili, nėse mendojnė ta respektojnė Zotin, duhet respektuar vullnetin e Tij dhe rendin qe Krishti vendosi mbi tokė. Pėr ndryshe, kjo qe thua ti ėshtė rebelim pra fjalės dhe vullnetit te Zotit. Asgjė ma shumė nuk bėri Adami dhe Eva pos qe u rebeluan dhe nuk iu binden fjalės se Zotit por vepruan ndryshe duke menduar se veprim dhe qėndrimi i tyre ėshtė i drejt, por ēka ndodhi pas? Ndodhi dėnimi. Dėnimi erdhi di pasojė e mosbindjes ndaj fjalės se Zotit, kjo ndodhė edhe sot.

Kush eshte prifti njehere?
    Ėshtė ai qe ty te ka pagėzuar ne emėr te Zotit dhe ta ka dhėnė te drejtėn te jesh e Krishtit. Ti e beson pagėzimin apo? Nėse e beson qe ne pagėzim e more Shpirtin e Zotit dhe u bere e Krishtit (e krishterė), atėherė ai ėshtė prifti qe Zoti veproj nėpėrmes tij. Nėse nuk e beson, atėherė ti nuk je Krishtit. Tani unė me ty flas ne njė gjuhė tjetėr.

Prifti ėshtė i SHUGURUARI i Krishtit, njėjte siē ishte Jezusi i Shuguruari i Atit qiellor.“Sikurse mua mė dėrgoi Ati, po ashtu edhe unė po ju dėrgoj ju” (Gjn 20, 21). Ėshtė shėrbėtori i Tij, nėse nuk e njeh shėrbėtorin e Tij, nuk po e njeh as Zotėrinė.
    Mos harro se njėjta siē thua ti than edhe farisenjtė pėr Jezusin. Por ēka ndodhi he, e humben te drejtėn te quhen populli i Tij.

Kush eshte prifti njehere? Ne fund te fundit ai eshte zgjedhur nga nje njeri si ne per te bere punen qe ka dhe jo nga Zoti.
    Njėt deklaruan kundershtarėt e Jezusit, edhe ata gjykuan ne dukje te jashtme, dhe bile sa her e than se "ti je nje njeri", keshtu qe, ata harronin se brenda Krishtit ishte DIKUSH qe ata nuk e nihnin dhe kjo beri qe ata te deshtojnė para Zotit.

Nuk besoj se Zoti vendosi me miratimin e tij prifterinjt pedofila , abuzuesa apo jo?
    Ke te drejt. Zoti nuk i vendosi. Zoti i dėnon ato veprime. Asnjė i krishtera nuk duhet ta pranon si vepėr te mirė. Kjo ėshtė vepėr e keqe. Por, mos harro se ty po te kujton ne memorien tende djalli vetėm te keqen, ama prift ishte edhe shenjti shė Ndou qe e njohim mrekullinė e e Zotit nėpėrmes kėtij prifti brenda Kishės. Kujdes dhe shikoj te mirat e shumė e shumė priftave dhe besimtareve te Kishės. Jo pse duhet pranuar te kėqijat, ne asnjė mėnyrė jo, por duhet shtuar kujdes sepse brenda Kishės pati gjithnjė JUDĖ. Juda tradhtar ishte edhe me Krishtin. Ai ishte i djallėzuar edhe pse ishte i zgjedhuri i Krishtit. Por, Juda dėshtoj dhe u dėnua sepse veproj ne frymėn e djallit, ndėrsa Pjetri u bekua dhe u bė njė shkėmb mbi THEMEL-in e Kilėshes.
    Kurrė nuk duhet pranuar as arsyetuar veprimin e keq, qofte nga prifti apo besimtari, por kurrė nuk duhet te na behėn pengesė pėr te ecur bashkė me TRUPIN e Krishtit ne shtegtimin tonė pėr ta arritur jetėn - JETEN e pasosur.

Edhe diēka “mia”, mos harro se Nėna Tereze u rrėfye shpesh para njė prifti, por ajo nuk e pau priftin as natyrėn e tij njerezore, por ne rrėfim ajo pau Krishtin dhe gjeti hire te mėdha sa sot Kisha e ka si shmebull per te mirė.
    Ta imitojmė Nėnen Tereze qe na drejton te krishti.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 17-11-2011 mė 11:41
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Ti nuk di te dallosh gabimin qe ke bere toni po s'ta vuri ne dukje prifti?! Come on! Ti e di qe s'duhet te mekatosh dhe cfare quhet mekat apo jo?!
    Gjersa vete per tu rrefyer te prifti e di qe ke gabuar.
    Kur thashe ka nevoje per sekretare dmth per ndermjetes lol.
    Nuk ma mbushe mendjen.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Shen Kozma Etoliani, kur u predikonte shqiptareve ne shekullin e XVIII, u thosh keshtu:

"Kur te perballeni ne rruge me nje prift dhe me nje gjykates, mos nxitoni te shtrengoni doren e gjykatesit, por shkoni e puthni doren e priftit. Gjykatesi ka pushtetin e ligjit, mund t'iu denoje me vdekje ose t'iu fuse ne burg. Por Perendia i ka dhene fuqi priftit qe te lidhi e te zgjidhi shpirtrat tuaj ne kete bote e ne ate boten tjeter."

Albo
    Prifti qenka "dora e djathte " e Zotit

P.s Albo ,te kam paramenduar me te arsyeshem!!!!!!!!!

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Ti nuk di te dallosh gabimin qe ke bere toni po s'ta vuri ne dukje prifti?! Come on! Ti e di qe s'duhet te mekatosh dhe cfare quhet mekat apo jo?!
    Unė e dij, e din edhe ti, por tash duhet ta japim ketė pergjigje; nga na erdhi kjo? Pergjegja eshte se nga Kisha. Kisha nga Krishti, Apostuj pas Apostujve deri ne ditet e sotme. Por ketu ka nje dallim, pra, njėri deshiron ta besoj komplet Ungjillin si te verteten e Krishtit, njėra gjymtyrė te ec ne TRUPIN e Krishtit duke respektuat gjymtyret tjera, ndersa tjetra gjymtyrė ka bė "reduktime" dikund po dikund jo. Kjo nuk duhet te jet te nje i krishter. Gjymtyrėt e TRUPIT duhet ta respektojnė rrolin e njera tjetres keshtu qe TRUPI te mund te funksionij i tėri me Krishti KRYE ketij trupi.

Gjersa vete per tu rrefyer te prifti e di qe ke gabuar.
    hahaha, jo "mia" motra ime e dashur, unė kam respektuar dhe kam vepruar ne vullnetin e Atij qe i besoj. Nėse kam gabuar pse jam rrefye para njė prifti, atėher edhe ti ke gabuar pse je pagezuar para njė prifti.

Nuk ma mbushe mendjen.
    Ti e din se unė te kam respektuar ēdoher. Per ndryshe, ne asnjė mėnyrė nuk pretendoj tė mbushi mendjen dikujt, aq ma pak ty pasi une e shoh se je e pjekur dhe ke mundesi ti dallosh gjėrat nėse nuk te mungon vullneti dhe guximi. Por thjeshtė, unė shprehi mendimet dhe besimin tim, gjithsesi respektoj edhe mendimin e tjetrit.
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Nuk mendoj qe prifti ka fuqine ose autoritetin te fal mekatet por shkuarja i ben mire personit sepse kjo tregon qe ka filluar ta breje ndergjegjja dhe nese ndergjegjja "aktivizohet" te x personi ,gjasat per te bere tjeter mekat jane me te vogla.

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Faleminderit Zoti-t qe me ne fund mora nje shpjegim bindes dhe konkret mbi fakte te pa kundershtueshme
    Shembull tipik i katastrofes kishtare dhe monopolizimit te "hyjnores" si dhe "hyjnizimit te prifterinjeve", saqe Zoti sipas tyre ka nevoje per "nenshkrimin" e prifterve, pastaj thone: S'jemi politeista. Kameleonizem tipik.

Thuhet se ne kohen e "Dark Age" ne Europe kisha katolike bente "shitjen e tokave te Parajses", andaj secili prej "besimtareve" shkonte te prifti "pergjegjes per shitjen e parajses" dhe blente toke aq sa kishte para.

Mirepo aty kishte nje njeri i mencur, i cili kishte vendosur te blente ferrin. Shkoi te prifti dhe tha: Deshiroj ta blej ferrin. Prifti i tha: Po c'te duhet ferri o i gjore? I tha: Ti shitma mua ferrin, per te tjerat mos u merakos. Keshtuqe e ben marreveshjen per blerjen e ferrit, prifti i futi te hollat ne xhep dhe vazhdoi.

Te nesermen ky "i arsyeshmi" doli para deres se priftit dhe tha: "O ju besimtare, mos u merakosni, une e kam blere tere ferrin, keshtuqe mos e blini parajsen, sepse s'ka gjasa te hyni ne ferr, i teri eshte i imi, e une nuk lejoj qe dikush tjeter te hyj ne ferr."

i/e regjistruar Maska e SatanMyMasterSS
    Anėtarėsuar
    02-10-2011
    Vendndodhja
    Hell
    Postime
    217
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Ke te drejt. Zoti nuk i vendosi. Zoti i dėnon ato veprime. Asnjė i krishtera nuk duhet ta pranon si vepėr te mirė. Kjo ėshtė vepėr e keqe. Por, mos harro se ty po te kujton ne memorien tende djalli vetėm te keqen, ama prift ishte edhe shenjti shė Ndou qe e njohim mrekullinė e e Zotit nėpėrmes kėtij prifti brenda Kishės. Kujdes dhe shikoj te mirat e shumė e shumė priftave dhe besimtareve te Kishės. Jo pse duhet pranuar te kėqijat, ne asnjė mėnyrė jo, por duhet shtuar kujdes sepse brenda Kishės pati gjithnjė JUDĖ. Juda tradhtar ishte edhe me Krishtin. Ai ishte i djallėzuar edhe pse ishte i zgjedhuri i Krishtit. Por, Juda dėshtoj dhe u dėnua sepse veproj ne frymėn e djallit, ndėrsa Pjetri u bekua dhe u bė njė shkėmb mbi THEMEL-in e Kilėshes.
    Kurrė nuk duhet pranuar as arsyetuar veprimin e keq, qofte nga prifti apo besimtari, por kurrė nuk duhet te na behėn pengesė pėr te ecur bashkė me TRUPIN e Krishtit ne shtegtimin tonė pėr ta arritur jetėn - JETEN e pasosur.

Edhe diēka “mia”, mos harro se Nėna Tereze u rrėfye shpesh para njė prifti, por ajo nuk e pau priftin as natyrėn e tij njerezore, por ne rrėfim ajo pau Krishtin dhe gjeti hire te mėdha sa sot Kisha e ka si shmebull per te mirė.
    Ta imitojmė Nėnen Tereze qe na drejton te krishti.
    Kur shkon keq menjehere terhiqen fjalet "Pra Zoti i denon ata qe i zgjodhi vet pra denon ata te cilet i ka zgjedhur per ne qe te na falin apo na lidhin me te" pra dicka shume e pakuptueshme. Perseri askund ne jeten e Krishtit nuk ka permendur Kishen apo ka thene te luten perballe tij ne kryq apo puthin doren e meshtarit.
    Sikur muslimanet qe vrasin te pafete duke vetvrare veten dhe pastaj shkojn ne parajse dhe i kane te siguruar 72 virgjeresha. Eshte shume interesante se si jane bere gjerat ne besimet fetare ne menyre per te arritur qellimet e tyre, pra me anen e shkopit dhe karrotes ato shperdorin njerzimin per qellimet e veta mizore.
    Religion is hate,
    Religion is fear,
    Religion is whore

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet nė Bllog
    22
    Komentet jashte teme u fshine. Permbajuni temes per diskutim.

Albo

Faqja 6 prej 9 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •