Close
Faqja 32 prej 36 FillimFillim ... 223031323334 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 311 deri 320 prej 351

Pėr: Rashad Khalifa, i derguar i zotit apo mashtrues?

Citim Postuar mė parė nga Xhemis Lexo Postimin
    Ky dhe drejteshkrimin dhe kontekstin gjuhesor e ka sikur po perkthen biblen dhe jo Kuranin.Asnjehere sperdor fjalen dhe emrin e Zotit Allah por perdor fjalen biblike Perendi qe vjen nga fjala perendoj,Krishteret mendojne se Ungjillin e Barnabes e kane publikuar muslimanet dhe ne kete kontekst kane nxjerre kete Khalifan si dexhall e njerzit duke thene se jam nebij dhe atyre qe sdine matematike i mashtron kollaj sepse qellimi i tij nuk eshte matematika ne Kuran por mohimi qe njerzit do bejne ne momentin qe do pranojne khalifen per nebij nderkohe ai eshte vetem nje sharlatan qe pretendon se ka zbuluar dicka por eshte pjelle e cifuteve sepse Allahu thote ne Kuran per metoden e tyre ne humbjen e besimtareve qe ne kohen e lashta e deri mbas ardhjes se profetit Muhamed a,s si vula e gjithe profeteve.
    R.Khalifa ka thene qe eshte resul(i derguar) e jo nebij(profet),
    Fjala Allah nuk eshte emer i Zotit , por fjale e fjalorit arab qe perdoret per Zotin , pasi edhe te krishteret arabe perdorin fjalen Allah,
    Rashad Khalifa nuk "pretendon" se ka zbuluar dicka , por : KA ZBULUAR ME TE VERTETE DICKA, shiko dhe kontrolloje vete nese eshte e vertete apo jo mrekullia matematikore e nr 19 ne Kuran tek http://nenshtrimi1.blogspot.com/
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928

Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    R.Khalifa ka thene qe eshte resul(i derguar) e jo nebij(profet),
    Fjala Allah nuk eshte emer i Zotit , por fjale e fjalorit arab qe perdoret per Zotin , pasi edhe te krishteret arabe perdorin fjalen Allah,
    Resul ? E di ti se c'do te thote resul? Nebijte sjellin profeci (lajme) kurse resulet sjellin dergesa hyjnore sikur , Kurani , Inxhili, Teurati , Zeburi etj. C'fare solli Rashadi pervec se nje tufe mashtrimesh qe i ke ne faqe te pare.

Sa per emrin. Emri yt eshte Shaban . Sipas teje meqe jemi ne shqiperi hajde te te quajme ''QERSHOR''?

Allahu ka 99 emra te tjere por ai e vecoi emrin e tij duke u vetquajtur Allah. Shume mire mund tu quante ''RAB'' pasi i thone zotit ne arabisht.

Po te shikosh shkrimet e shenjta do shikosh qe edhe Hebrenjte i thote Allahut '' Eloh'' dhe po ashtu Allahut i ne arabisht thuhet . Ilah , Lilah, allah.

Po te kthehemi dhe ne Krishterim do shikosh qe Allahut ata i thone Alaluja. Ne arabisht apo hebraisht a- behet ja- qe do te thote o .,ja allah ja laluja.

Pra qe te 3-ja fete monoteiste kane te njejten origjine per thirrjen e Allahut pamvarsisht ndryshimit qe kane pesuar me kohe.
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Resul ? E di ti se c'do te thote resul? Nebijte sjellin profeci (lajme) kurse resulet sjellin dergesa hyjnore sikur , Kurani , Inxhili, Teurati , Zeburi etj. C'fare solli Rashadi pervec se nje tufe mashtrimesh qe i ke ne faqe te pare.

Sa per emrin. Emri yt eshte Shaban . Sipas teje meqe jemi ne shqiperi hajde te te quajme ''QERSHOR''?

Allahu ka 99 emra te tjere por ai e vecoi emrin e tij duke u vetquajtur Allah. Shume mire mund tu quante ''RAB'' pasi i thone zotit ne arabisht.

Po te shikosh shkrimet e shenjta do shikosh qe edhe Hebrenjte i thote Allahut '' Eloh'' dhe po ashtu Allahut i ne arabisht thuhet . Ilah , Lilah, allah.

Po te kthehemi dhe ne Krishterim do shikosh qe Allahut ata i thone Alaluja. Ne arabisht apo hebraisht a- behet ja- qe do te thote o .,ja allah ja laluja.

Pra qe te 3-ja fete monoteiste kane te njejten origjine per thirrjen e Allahut pamvarsisht ndryshimit qe kane pesuar me kohe.
    cfare libri sollen keta te derguarit ne ajetin me poshte???
    51:31. Ai (Ibrahimi) tha: "E ē'ėshtė puna juaj, o ju tė dėrguar?"

nqs Allah do te ishte emer , atehere Zoti do e kishte sqaruar kete ne Kuran, kurse neve veme re qe fjala Allah eshte perdorur ne Kuran njelloj ashtu sikurse per anglezet eshte fjala God , dhe fjala Rrab ne Kuran ehste perdorur ashtu sic eshte fjala Lord per anglezet , argumenti qe sjell ti nuk ka nje baze te forte logjike pasi gjuhet arabe dhe hebraike kane ngjashmeri me njera tjetren

i/e regjistruar Maska e Xhemis
    Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Thuaj: "Thėrrisni: All-llah ose thėrrisni Er Rrahman, me cilindo qė ta thėrrisni (me kėta dy emra), emrat e Tij janė mė tė bukurit. E ti mos ngrit zėrin (duke lexuar) nė namazin tėnd, po as mos e ul tepėr nė tė, mes kėsaj kėrkoje njė rrugė mesatare".17:110
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

Thuaj: "Thėrrisni: All-llah ose thėrrisni Er Rrahman, me cilindo qė ta thėrrisni (me kėta dy emra), emrat e Tij janė mė tė bukurit. E ti mos ngrit zėrin (duke lexuar) nė namazin tėnd, po as mos e ul tepėr nė tė, mes kėsaj kėrkoje njė rrugė mesatare".17:110
    emrat e Tij janė mė tė bukurit.
    si mundet qe nje emer te jete i bukur , kur eshte ne nje gjuhe kur ti nuk e kupton?
    emrat me te bukur shprehen ne gjuhen qe ti kupton me se miri,..qe zakonisht eshte gjuha e nenes...
    Profeti Muhamed ishte arab dhe iu predikoi arabeve dhe atyre qe dine arabisht ose atyre qe arrijne te kuptojne permes atyre qe kuptojne arabisht(perkthyesve), nese profeti Muhamed do te ishte anglez , qe do te thote qe normalisht qe do ju predikonte anglishtfolesve ai nuk do te perdorte fjalen Allah , por God , ngjashem , nese profeti Muhamed do te ishte shqiptar do perdorte fjalen Perendi,per tju predikuar shqiptareve , ....kete nuk e them une por Kurani(14:04)

dhe meqe ra fjala , ajeti qe ti solle thote per te mbajtur nje ze mesatar ne namaz, atehere pse ju ulni zerin krejt ne namazin e drekes dhe te ikindise...dhe ku thuhet ne Kuran per namaze farz dhe namaze suneti???

Pesė kohėt e namazit bėjnė katėrdhjetė rekate. Nga kėto, shtatėmbėdhjetė rekate janė farz http://sq.wikibooks.org/wiki/Libri_i...%ABt_e_namazit
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 01-07-2013 mė 11:28

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008

*
    'shnetje bani
    Ende qenke ketupari, a?
    Sic te pata thene nje here me heret...
    ...Rashad Khalifa mund te quhet (disi) i derguar por as perafersisht jo aq sa pretendon ti. Per me keq, sa pretendon edhe ai vet.
    Sic te kam thene, te derguar sikur ky Rashadi sot mund t'i kemi me qindra, ne mos me mija, sosh. Qe dmth se eshte nje lloj i derguari i ulet.
    Kriter per te e vertetuar se eshte i ulet/vogel eshte marrja e ekzagjeruar me vetveten dhe me ate fare matematiken e tij.
    Ndoshta ka qene "i frymezuar" nga ajetet kur'anore ku permenden me rend te derguarit/profetet me (afersisht) : "O populli im, une jam i derguar i Zotit".
    Shume njerez, madje edhe (me shume gjase) vet ky fare Rashadi, i kane keqkuptuar keto ajete.
    Megjithese ajetet thone: "O populli im, une jam i derguari i Zotit", profetet e vertete e kane permendur me se pakut kete gje. Cfare dua te them me kete? Dua te them se e tere jeta e tyre permbahet ne kete ajet, perkushtimi i tyre ka qene per ta drejtuar popullin e vet. Dhe ata nuk e kane kaluar kohen me "O poppulli im, me besoni, sepse une jam i derguari i Zotit."
    Me nje fjale, Rashid Khalifa, me teper merret me emrin e tij dhe "formulat matematikore" se me ate cfare duhet te jet i ngarkuar nje i derguar. Ai qe flet ne veten e pare, ka probleme me vetveten, me personalitetin, unin e vogel...dmth nuk e ka te kryer Xhihadin e Madh (mposhtjen e unit te vogel, egos...)

Sa i perket perdorimit te emrave te Zotit, ke te drejte. Ne shqipe duhet te perdoren emrat: Hyj, Perendi, Zot (nese dikush thot se keto jane marrje nga Bibla e ka 100% gabim).
    Fundja, nuk ka rendesi se si e quajme Ate. Me rendesi eshte te kemi vetedije/koshience hyjnore (ja p.sh. ne shqip s'mund te themietedije/koshience allahore). Vetedijesimi hyjnor eshte dhe duhet te jet caku (final) i cdo njeriu. Kurse ata qe merren me emra s'jane gje tjeter pos injorante grindavec...

*
    klipp&klar

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

emrat e Tij janė mė tė bukurit.
    si mundet qe nje emer te jete i bukur , kur eshte ne nje gjuhe kur ti nuk e kupton?
    emrat me te bukur shprehen ne gjuhen qe ti kupton me se miri,..qe zakonisht eshte gjuha e nenes...
    Profeti Muhamed ishte arab dhe iu predikoi arabeve dhe atyre qe dine arabisht ose atyre qe arrijne te kuptojne permes atyre qe kuptojne arabisht(perkthyesve), nese profeti Muhamed do te ishte anglez , qe do te thote qe normalisht qe do ju predikonte anglishtfolesve ai nuk do te perdorte fjalen Allah , por God , ngjashem , nese profeti Muhamed do te ishte shqiptar do perdorte fjalen Perendi,per tju predikuar shqiptareve , ....kete nuk e them une por Kurani(14:04)
    Po mire si ka mundesi qe ti thua Muhamed kur ky eshte emer Arab, por khalifa cfare emri eshte po rrashid cfare emri eshte?Pse pra i perdor arabisht e si perdor shqip kete qafirin khalifa pse sia thua emrin ne shqip.Po ju jeni pjelle cifute qe do ti fusi njerzit ne dyshime por Islami eshte si drite.

Allah eshte emri i Zotit, sepse keshtu Allahu e ka quajt veten e Tij ne Kuran, quhet Kuran sepse keshtu e ka quajtur Zoti, quhet Islam se keshtu e ka quajtur Allahu, e ka zbrit Allahu Kuranin ne gjuhen arabe se keshtu ka dashur edhe pse kete e urrejne cifutet sepse i ndryshoi shpallja nga populli i tyre dhe me gjuhen e tyre tek populli arab dhe me gjuhen arabe.

dhe meqe ra fjala , ajeti qe ti solle thote per te mbajtur nje ze mesatar ne namaz, atehere pse ju ulni zerin krejt ne namazin e drekes dhe te ikindise...dhe ku thuhet ne Kuran per namaze farz dhe namaze suneti???

Pesė kohėt e namazit bėjnė katėrdhjetė rekate. Nga kėto, shtatėmbėdhjetė rekate janė farz http://sq.wikibooks.org/wiki/Libri_i...%ABt_e_namazit

E shikon qe Kurani do kuptuar nga ato qe e kane studiuar ate, kane ato qe kane studiuar shkencen e tefsirit, si mund te behet doktor nje person pa studiuar mjekesine, si mund te behesh ti teolog kur sdi asgje nga islami, sdi kush jane shkencat e tij, tefisir, hadithi, Usuli, Fikhu,gjuha arabe,etj etj.Ajetet kane zbritur per namazet me ze.
    Celesi i Parajses:Ska hyjni tjeter pervec Zotit, dhe se Jezusi dhe Muhamedi a.s jane profetet e Tij.

Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    1,430

Sa i perket perdorimit te emrave te Zotit, ke te drejte. Ne shqipe duhet te perdoren emrat: Hyj, Perendi, Zot (nese dikush thot se keto jane marrje nga Bibla e ka 100% gabim).
    Fundja, nuk ka rendesi se si e quajme Ate. Me rendesi eshte te kemi vetedije/koshience hyjnore (ja p.sh. ne shqip s'mund te themietedije/koshience allahore). Vetedijesimi hyjnor eshte dhe duhet te jet caku (final) i cdo njeriu. Kurse ata qe merren me emra s'jane gje tjeter pos injorante grindavec...
    Nuk eshte pune grindavecesh eshte pune se injoranca ka kaluar cdo kufi.Ti i thua Zotit Hyj, prej kujt e merr kete emer, ti i thua Zotit, Perendi prej kujt e ke huazuar kete emer.Prej shqiptareve, njerzve, fjalorit, prej kujt?Po si pranon ta quash Zotin Perendi dhe nuk do ta quash Allah, kur me kete emer e quajti vete Zoti veten e tij, kur me kete emer e quajti profeti yt dhe i imi e gjithe botrave me kete emer.ALLAH.A je ti me e zgjuar se profeti a.s ,Feja oj moter nuk eshte nacionalizem qe ti se sben do ta thuash ne gjuhen tende qe eshte e huazuar ose e shpikur prej dikujt si emertim fjala Zot, Perendi, Hyj.Nese Zoti ka thene Allah perdor Allah nese profeti a.s ka thene Allah perdor Allah, le te behet fjala Allah pjese e fjalorit te perditshem sikurse jane shume fjale te huaja dhe shqipja i ka huazuar.Nese do thuaji Zoti por jo perendi sepse ky eshte krasim me emertimin e krishtereve.Vete bibla thote se Zo do therritet me emer te ri.Vete Jezusi e therriti Zotin e tij Alah, kurse dalin muslimanet tone nacionaliste e duan ta therrasin Perendi.Po Perendi ne kuptimin gjuhesor do te thote dhe perendon po Zoti nuk perendon.Allah do te thote i Adhuruar, vetem Atij i takon Adhurimi, lutja falja, dhe jo krijesave.Feja Jone eshte Islami dhe nenshtrimi sic thote ky me lart.Emertimet vijne prej Zotit, emri i Profetit tone eshte Muhamed a.s dhe jo i lavderuar i perkthyer sepse njerzit sdon ta kuptonin se per ke behej fjale pastaj.

Citim Postuar mė parė nga Norēa.li Lexo Postimin
    *
    'shnetje bani
    Ende qenke ketupari, a?
    Sic te pata thene nje here me heret...
    ...Rashad Khalifa mund te quhet (disi) i derguar por as perafersisht jo aq sa pretendon ti. Per me keq, sa pretendon edhe ai vet.
    Sic te kam thene, te derguar sikur ky Rashadi sot mund t'i kemi me qindra, ne mos me mija, sosh. Qe dmth se eshte nje lloj i derguari i ulet.
    Kriter per te e vertetuar se eshte i ulet/vogel eshte marrja e ekzagjeruar me vetveten dhe me ate fare matematiken e tij.
    Ndoshta ka qene "i frymezuar" nga ajetet kur'anore ku permenden me rend te derguarit/profetet me (afersisht) : "O populli im, une jam i derguar i Zotit".
    Shume njerez, madje edhe (me shume gjase) vet ky fare Rashadi, i kane keqkuptuar keto ajete.
    Megjithese ajetet thone: "O populli im, une jam i derguari i Zotit", profetet e vertete e kane permendur me se pakut kete gje. Cfare dua te them me kete? Dua te them se e tere jeta e tyre permbahet ne kete ajet, perkushtimi i tyre ka qene per ta drejtuar popullin e vet. Dhe ata nuk e kane kaluar kohen me "O poppulli im, me besoni, sepse une jam i derguari i Zotit."
    Me nje fjale, Rashid Khalifa, me teper merret me emrin e tij dhe "formulat matematikore" se me ate cfare duhet te jet i ngarkuar nje i derguar. Ai qe flet ne veten e pare, ka probleme me vetveten, me personalitetin, unin e vogel...dmth nuk e ka te kryer Xhihadin e Madh (mposhtjen e unit te vogel, egos...)

*

Norca, pershendetje ,
    une te kuptoj mire se si ti mendon dhe se pse ti mendon ashtu , sepse ti nuk e konsideron dicka te rendesishme mrekulline matematikore te nr 19 ne Kuran , kjo per faktin se ti nuk e ke pare mrekulline matematikore , nese do ta beje vete prove dhe te shikoje lidhjet me emrin e tij do te shikoje nje mrekulli te madhe dhe nje fakt bindes , si per Kuranin edhe per R.K si te derguar ...mbase ti ke menduar qe kjo mrekulli nuk ekziston ...e pra une po te them qe jo vetem ekziston por eshte fakt bindes per te rrezuar cdo teori tjeter fetare ne bote pos asaj qe natyrshem dhe te shoqeruar me mrekulli predikon Kurani...

Po mire si ka mundesi qe ti thua Muhamed kur ky eshte emer Arab, por khalifa cfare emri eshte po rrashid cfare emri eshte?Pse pra i perdor arabisht e si perdor shqip kete qafirin khalifa pse sia thua emrin ne shqip.Po ju jeni pjelle cifute qe do ti fusi njerzit ne dyshime por Islami eshte si drite.

Allah eshte emri i Zotit, sepse keshtu Allahu e ka quajt veten e Tij ne Kuran, quhet Kuran sepse keshtu e ka quajtur Zoti, quhet Islam se keshtu e ka quajtur Allahu, e ka zbrit Allahu Kuranin ne gjuhen arabe se keshtu ka dashur edhe pse kete e urrejne cifutet sepse i ndryshoi shpallja nga populli i tyre dhe me gjuhen e tyre tek populli arab dhe me gjuhen arabe.

E shikon qe Kurani do kuptuar nga ato qe e kane studiuar ate, kane ato qe kane studiuar shkencen e tefsirit, si mund te behet doktor nje person pa studiuar mjekesine, si mund te behesh ti teolog kur sdi asgje nga islami, sdi kush jane shkencat e tij, tefisir, hadithi, Usuli, Fikhu,gjuha arabe,etj etj.Ajetet kane zbritur per namazet me ze.
    Zoti nuk ka shpalluar asnje emer njerezor , keto jane thjesht emra qe prinderit tane na i kane vene , por njekohesisht edhe iniciale apo kuptime per te na dalluar nga te tjeret , ..sa i perket Zotit , Ai nuk na dallon neve nga emrat ..

ti thua qe "Ajetet kane zbritur per namazet me ze"..duke keqinterpretuar keshtu Kuranin , pasi aty nuk behet ky diferencim qe ben ti , pra ti diferencon sepse keshtu te intereson edhe kur interesat e tua nuk perputhen me ato te Kuranit , ti shpik nje arsye te paargumentuar me kuran per te perkrahur ineresin tend ..kjo thjesht dhe qarte eshte KEQINTERPRETIM

Faqja 32 prej 36 FillimFillim ... 223031323334 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •