Close
Faqja 26 prej 36 FillimFillim ... 162425262728 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 251 deri 260 prej 351
    i nėnshtruar Maska e master2006
    Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Citim Postuar mė parė nga IslamInfo Lexo Postimin
    O Master a u ngjalle a???
    Isha ne pune, gjat rruges pertoja te kycesha me telefon, keshtu qe tani jam ne shtepi, ne kolltuk, i gatshem te ballafaqohem me korruptuesit e Islamit.

Gurezimi master eshte transmetuar nga Resulullahi ashtu sic eshte transmetuar Kurani, nga nje numer shume i madh i njerezve, teper i madh, gjenerat pas gjenerate
    .

Si eshte e mundur, per te pamartuarit ke sjell fakte nga Kurani, kurse per te martuarit nga Hadithi? lol
    Vazhdojm me tutje: Per gurezimin PAJTOHEN te gjithe muslimanet ce 1400 vite.
    A eshte ky argument se ata kan pasur te drejte? Te krishteret jane te tille qe 2000 vjet, jane ne numer me shume, a do te thote se edhe ata e kan mire?

Merhaba ne boten e muslimaneve. Te deshiroj kthellje sa me te shpejt
    .

Merhaba sekti i suniteve... ju flet Muslimani

Thirr ne rruge te Zotit! Maska e IslamInfo
    Anėtarėsuar
    09-08-2011
    Vendndodhja
    Ne token e Allahut!
    Postime
    1,457
    Hahahaha, ah i shkreti ti, po as musliman nuk je, sepse i mohon dy ajetet e fundit te sures teube.

Pse ty praktika e profetit Muhamed nuk te duket argument apo??? A e mohon Resulullahin a?

Qafir i keq je ti o "mysliman" ne thojza!

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anėtarėsuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    angmokio , ne e dime se kush jane keta anetare prej kohesh.
    Mgjth po pres prej arabnologeve te na thone se cfare kuptimi ka ne arabisht maredhenia seksuale jashte martese.
    Po e anashkaluan edhe njehere pyetjen , sdo lejohen te shkruajne me pacavurre ne kete nenforum.

Te marresh ajetet e ti perdoresh jashte kontekstit eshte dhunim i intelektit te bisedes ne fjale , dicka qe cdo njeri me pak dinjitet duhet ta denoje fuqishem .
    Por me e renda eshte se i hyjne ne hak fjaleve te shenjta kur ato dihen se cfare kuptimi kane sipas teksirit te kuranit i cili eshte bere nga njohesit me te njohur te arabishtes nder shekujsh. Pra keta i hedhin hi edhe mundimit te linguisteve pergjate shekujsh qe jane munduar me te gjitha forcat te mbajne nje linje korrekte ne perkthimin e sakte te kuranit sipas perkthimit gjuhesor , teksirit e fikhut ne te.

Ja kam thene edhe me pare se keta jane si bizhdilet e reja kristiane te shekullit te parafundit kur u munduan me ngushtesine e mendjeve te tyre te sfidonin ideologjite/shkollat e vjetra kristiane si ortodoksine dhe katolicizmin. Jane si shkendija zjarri qe sapo ndizen po ashtu edhe zbehen derisa zhduken perfundimisht.
    Te falenderoj per mirekuptimin Smith Poetic, e vlersoj jashtezakonisht shume imepenjimin tend ne kete ceshtje.

Ketu nuk behet fjale per debat por per shtremberim te Kuranit. Eshte e tmerrshme te shikosh dita dites menyren se si e perdhosin Kuranin keto anetare.

Une e njoh arabishten prej vitesh dhe e di fare mire kuptimin e fjales 'zina'

Megjithate nuk dua te ndikohesh prej fjaleve te mia , dua te jem ne pozicion neutral dhe saktesine rreth kesaj ceshtje ta marresh prej atyre personave qe i beson dhe qe e njohin arabishten.

Respekte!
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Qafir i keq je ti o "mysliman" ne thojza!
    Nese jeni per debat, vazhdojme. Nese deshironi te vazhdoni me ofendime, ju lutem mbylleni temen

cfar kulture ncncnc
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga master2006 : 02-11-2011 mė 10:54

Anėtarėsuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,238
    Zėvendėsojme AJET apo zėvendėsojme mrekulli (argument, shpallje)?

Sipas SUNITEVE:

16:101. Kur njė ajet e zėvendėsojmė me njė tjetėr - e All-llahu di mė sė miri se ēka shpall - ata thonė: “Ti (Muhammed) je vetėm trillues”. Jo, por shumica e tyre nuk dinė.

WE ‘IDHA BEDDELNA ‘AJETEN MEKANE ‘AJETIN ĖEL-LAHU ‘A’LEMU BIMA JUNEZZILU KALU ‘INNEMA ‘ENTE MUFTERIN BEL ‘EKTHERUHUM LA JA’LEMUNE (EN-NEHL: 101).
    __________________________________________________ __________________________________________________ __

Kurse ne ajetin 16:101 ne realitet nuk behet fjale per ajetin, por per mrekulli, argument, shembuj, etj.
    Cfare kuptimi tjeter ka fjala arabe Ayah perpos kuptimit te ajetit? Angmokio, IslamInfo, smth_poetic do te duhej te na tregonin, por ja po u tregoj une.
    Ja shembulli:

17:101 WE LEKAD ‘ATEJNA MUSA TIS’A ‘AJATIN BEJJINATIN FAS’L BENI ‘ISRA’ILE ‘IDH XHA’EHUM FEKALE LEHU FIR’AĖNU ‘INNI LE’EDHUNNUKE JAMUSA MESHURĘN.

17:101. Ne i patėm dhėnė Musait nėntė argumente (mrekulli) tė qarta. (…)

Shihni si pėrdoret fjala e njėjtė (nė arabisht). Pra, kėtu sqenka ajet por argument???

Shembulli tjeter:

25:37 WE KAWME NUHIN LEMMA KEDHDHEBU ER-RUSULE ‘EGREKNAHUM ĖE XHE’ALNAHUM LILNNASI ‘AJETEN WE ‘A’TEDNA LILDHDHALIMINE ‘ADHABĘN ‘ELIMĘN

25:37. Ne e pėrmbytėm edhe popullin e Nuhut meqė ata tė dėrguarit i quajtėn rrenacakė, e pėr njerėzit, tė cilėt mendojnė, le tė marrin mėsim nga ata.

Edhe kėtu fjala e njėjtė ???

Ja edhe nje shembull tjeter:

19:10 KALE RABBI EXH’AL LI ‘AJETEN KALE ‘AJETUKE ‘ELLA TUKELLIME EN-NASE THELATHE LEJALIN SEWIJĘN.

19:10. Ai (Zekerija) tha: “Zoti im, mė jep mua njė shenjė (qė tė di)!” Ai (All-llahu) tha: “Shenja jote ėshtė se, (duke qenė shėndoshė e mirė), nuk do tė mund t‟u flasish njerėzve tre net (e tri ditė)”.

Edhe kėtu fjala e njėjtė?

Edhe nje shembull tjeter:

KITABUN ‘ENZELNAHU ‘ILEJKE MUBAREKUN LIJEDDEBBERU ‘AJATIHI WE LIJETEDHEKKERE ‘ULUL-’ELBABI (SAD: 29).

38:29. (Ky ėshtė) Libėr i begatshėm, Ne ta shpallėm ty kėtė, qė t‟i studiojnė argumentet e tij dhe qė tė marrin mėsim prej tij ata qė kanė mend.

Pra cdokund ėshtė pėrkthyer si duhet, pėrpos ne ajetin 16:101, tė cilit me qėllim i ėshtė dhėnė kuptimi (ajet), vetėm pėr tė korruptuar Islamin, pėr tė menduar njėrėzit se Allahu shfuqizon ajetet e Tij. Larg nga kjo e metė ėshtė Ai.

Kurani eshte i lehte per ta kuptuar, per ata qe deshirojne ta kuptojne.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga master2006 : 02-11-2011 mė 12:33

Mos e anashkalo pyetjen se vlen edhe per masterin qe eshte mjeshter i google-mania e gon-gogolin arabnologun .

Edhe njehere.

Cfare fjale perdorin arabet ne arabisht per marredheniet seksuale para marteses?
    nqs do me besh pyetje per nje gjuhe qe nuk e njoh , nuk kam se si te jap pergjigje ,
    neve po diskutojme ketu ne menyre te lirshme duke pranuar qe mbase perkthimet nuk jane te sakta, qe neve nuk kemi faj per keto,
    kam pershtypjen se po diskutojme ne forum dhe jo para gjykates ,

megjithate ajeti i meposhtem besoj se e mbulon edhe denimin e nje te martuare qe tradhton burrin , nqs jo me shpjego pse ,
    nqs perkthimi eshte gabim , faji s'eshte i imi, shiko;

perkthim sherif ahmeti
    4:15. Ato nga gratė tuaja qė bėjnė imoralitet (zina), kėrkoni qė kundėr
    tyre tė dėshmojnė katėr vetė prej jush (burra); nėse vėrtetohet mė
    dėshmitarė (imoraliteti), mbyllni ato nė shtėpia derisa t'i marrė
    vdekja ose derisa All-llahu tė pėrcaktojė ndonjė rrugė pėr to
    .

pra edhe po u pa qe u fut organi seksual i mashkullit ne ate te femres si unaza ne gisht (sic thote islaminfo) nga kater deshmitare , denimi perseri nuk eshte gurezim , pra ketu juve dilni kundra Kuranit!!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 02-11-2011 mė 12:21
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    nqs do me besh pyetje per nje gjuhe qe nuk e njoh , nuk kam se si te jap pergjigje ,
    neve po diskutojme ketu ne menyre te lirshme duke pranuar qe mbase perkthimet nuk jane te sakta, qe neve nuk kemi faj per keto,
    kam pershtypjen se po diskutojme ne forum dhe jo para gjykates ,

megjithate ajeti i meposhtem besoj se e mbulon edhe denimin e nje te martuare qe tradhton burrin , nqs jo me shpjego pse ,
    nqs perkthimi eshte gabim , faji s'eshte i imi, shiko;

perkthim sherif ahmeti
    4:15. Ato nga gratė tuaja qė bėjnė imoralitet (zina), kėrkoni qė kundėr
    tyre tė dėshmojnė katėr vetė prej jush (burra); nėse vėrtetohet mė
    dėshmitarė (imoraliteti), mbyllni ato nė shtėpia derisa t'i marrė
    vdekja ose derisa All-llahu tė pėrcaktojė ndonjė rrugė pėr to
    .

pra edhe po u pa qe u fut organi seksual i mashkullit ne ate te femres si unaza ne gisht (sic thote islaminfo) nga kater deshmitare , denimi perseri nuk eshte gurezim , pra ketu juve dilni kundra Kuranit!!!!
    Atehere , meqenese nuk e njeh kete gjuhe , kush ta jep ty te drejten ta perkthesh ajetin ne ate menyre?

Pergjigju njehere kesaj pyetjes , pastaj kalojme tek ajeti me poshte , sepse nuk behen lidhjet sipas qejfit . Besoj se ketu biem dakort.

Atehere , meqenese nuk e njeh kete gjuhe , kush ta jep ty te drejten ta perkthesh ajetin ne ate menyre?

Pergjigju njehere kesaj pyetjes , pastaj kalojme tek ajeti me poshte , sepse nuk behen lidhjet sipas qejfit . Besoj se ketu biem dakort.
    kush te tha ty se une kam perkthyer ajetin????

perkundrazi , jam i gatshem te ndjek sikur eshte origjinali ne arabisht , nqs vertetohet se perkthimi nuk i pershtatet origjinalit per nga kuptimi.

tani te lutem me kthe pergjigje per ajetin qe solla ,
    a ka arsye se pse duhet te gurezohet nje e martuar qe tradhton burrin edhe pse kjo gje deshmohet nga kater deshmitare , dhe te lutem me thuaj se pse.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 02-11-2011 mė 12:41
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    kush te tha ty se une kam perkthyer ajetin????

perkundrazi , jam i gatshem te ndjek sikur eshte origjinali ne arabisht , nqs vertetohet se perkthimi nuk i pershtatet origjinalit per nga kuptimi.

tani te lutem me kthe pergjigje per ajetin qe solla ,
    a ka arsye se pse duhet te gurezohet nje e martuar qe tradhton burrin edhe pse kjo gje deshmohet nga kater deshmitare , dhe te lutem me thuaj se pse.
    Avash mjeshter se debatet nuk behen si loja hide and seek .
    Ku e gjete ate lloj perkthimi ti , kur asnje nga perkthimet e njohura te kuranit , jo vetem ne gjuhen shqip por ne shume gjuhe boterore , si japin ate lloj perkthimi?

Pastaj , si mund te jesh i gatshem ti , tu qendrosh orrigjinalit ne arabisht , kur ti akoma smu je pergjigj pyetjes se cfare fjale perdoret per aktin seksual para martese ne arabisht??

Tek ajeti qe solle , perqendrohemi me vone.

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga master2006 Lexo Postimin
    Smth_poetic eshte zene ngusht loool

bani kujdes, tani ne cdo moment ky do ta mbyll temen, kinse ne jemi qafira hahahah, nga pervoja e kam
    Mos u bej fmi e fut hundet kot se koti .

Faqja 26 prej 36 FillimFillim ... 162425262728 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •