Luften ne Kosove e ka perkrahur edhe Evropa, kete jo....ketu ka dicka, dhe ne keto arsye nuk i dijme akoma...mirepo do t“i marrim vesh.
Ndihma qe dha Evropa per luften e Kosoves eshte e madhe dhe kjo gje e ben qe te pakten njehere ne historine tone t'i shkruhet emri pozitivisht, si nje teresi, pra EVROPE, nderkohe qe personalisht do te deshiroja qe brenda kesaj ndihme te diferencoja.
Nese e merr ne teresi Evropen, atehere te them me bindje te plote, se ajo lufte ne Kosove as nuk kishte per t'u bere ndonjehere dhe si njerez qe kemi qene ne kontakt me mediat evropiane, besoj se mundesh ta mbash mend, se nje nga shkaqet kryesore qe pranuan, ishte qe te mos i vinin refugjate e t'i zinin deren e shtepise.
Nese besojme ne Parime, atehere shtrohet pyetja pse te mos carmatoset Irani dhe pse te mso carmatoset Koreja VEriore...ka pyetje pas pyetje, mireposic thash edhe me larte, ky dikttator e meriton te crrenjoset...
Une s'po flas per parime Alban, as e kam permendur fjalen parim ne ate qe kam shkruar ne postimet e meparshme.
Eshte thjesht politik, ne nje moment vendosin te te ngrejne si person, te japin gjithe mbeshtetjen e duhur deri dhe ate ushtarake me armatime, te lejojne te qendrosh per vitet qe u intereson, e me pas kur behesh me i madh se c'e kishin parashikuar e fillon u ben konkurrence e deri dhe i kercenon me zhdukje atehere te eliminojne.
VEGLA qe dikur i vdesin.
Keshtu dhe Sadami.
Per Iranin dhe KOrene e veriut te them vetem kaq, kur t'i vije koha dhe atyre keshtu do t'u ndodhe.
Ti mendon se per parandalim...une thash me larte se mendoj se ne kete lufte ka dobi Izraeli dhe se ai perfiton. Ti i beson versionit zyrtar se lufta behet per parandalim...
Une nuk i besoj ketij versioni dhe e verteta kuptohet pasi te mbaroje lufta. Preteksti " PARANDALIM " eshte per t“i qetesuar amerikanet...
dhe sa per Izraelin.
Patjeter qe ai si shtet ka dobi ne gjithe ekte, por eshte nje nga perfituesit anesore dhe jo kryesore. Ne vend te pare qendron Amerika dhe rreziku qe i kanoset asaj, por edhe perpjekja qe njehere e mire te shuaje nje cerdhe mbeshtetese per terrorizmin.
Patjeter qe Izraeli perfiton se interesat i ka te njejta me Ameriken.
Edhe ne si shqiptare po prisnim deri atehere kur interesat e perendimit te drejtoheshin nga shqiptaret dhe jo nga fqinjet e tjere ne Ballkan. E lufta u be se i interesonte atyre e jo se na interesonte ne. Ndaj te thashe KUJTO PRETEKSTET, se shkaqet per kufte ekzistonin prej vitesh.
Krijoni Kontakt