Close
Faqja 9 prej 15 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 149
    Konservatore Maska e Dita
    Anėtarėsuar
    17-04-2002
    Postime
    2,925
    Luften ne Kosove e ka perkrahur edhe Evropa, kete jo....ketu ka dicka, dhe ne keto arsye nuk i dijme akoma...mirepo do t“i marrim vesh.

Ndihma qe dha Evropa per luften e Kosoves eshte e madhe dhe kjo gje e ben qe te pakten njehere ne historine tone t'i shkruhet emri pozitivisht, si nje teresi, pra EVROPE, nderkohe qe personalisht do te deshiroja qe brenda kesaj ndihme te diferencoja.

Nese e merr ne teresi Evropen, atehere te them me bindje te plote, se ajo lufte ne Kosove as nuk kishte per t'u bere ndonjehere dhe si njerez qe kemi qene ne kontakt me mediat evropiane, besoj se mundesh ta mbash mend, se nje nga shkaqet kryesore qe pranuan, ishte qe te mos i vinin refugjate e t'i zinin deren e shtepise.

Nese besojme ne Parime, atehere shtrohet pyetja pse te mos carmatoset Irani dhe pse te mso carmatoset Koreja VEriore...ka pyetje pas pyetje, mireposic thash edhe me larte, ky dikttator e meriton te crrenjoset...

Une s'po flas per parime Alban, as e kam permendur fjalen parim ne ate qe kam shkruar ne postimet e meparshme.
    Eshte thjesht politik, ne nje moment vendosin te te ngrejne si person, te japin gjithe mbeshtetjen e duhur deri dhe ate ushtarake me armatime, te lejojne te qendrosh per vitet qe u intereson, e me pas kur behesh me i madh se c'e kishin parashikuar e fillon u ben konkurrence e deri dhe i kercenon me zhdukje atehere te eliminojne.

VEGLA qe dikur i vdesin.

Keshtu dhe Sadami.

Per Iranin dhe KOrene e veriut te them vetem kaq, kur t'i vije koha dhe atyre keshtu do t'u ndodhe.

Ti mendon se per parandalim...une thash me larte se mendoj se ne kete lufte ka dobi Izraeli dhe se ai perfiton. Ti i beson versionit zyrtar se lufta behet per parandalim...

Une nuk i besoj ketij versioni dhe e verteta kuptohet pasi te mbaroje lufta. Preteksti " PARANDALIM " eshte per t“i qetesuar amerikanet...

dhe sa per Izraelin.
    Patjeter qe ai si shtet ka dobi ne gjithe ekte, por eshte nje nga perfituesit anesore dhe jo kryesore. Ne vend te pare qendron Amerika dhe rreziku qe i kanoset asaj, por edhe perpjekja qe njehere e mire te shuaje nje cerdhe mbeshtetese per terrorizmin.
    Patjeter qe Izraeli perfiton se interesat i ka te njejta me Ameriken.

Edhe ne si shqiptare po prisnim deri atehere kur interesat e perendimit te drejtoheshin nga shqiptaret dhe jo nga fqinjet e tjere ne Ballkan. E lufta u be se i interesonte atyre e jo se na interesonte ne. Ndaj te thashe KUJTO PRETEKSTET, se shkaqet per kufte ekzistonin prej vitesh.

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Dita,

pajtohem me verejtjen tende dhe eshte me vend analiza yte. Dua vetem te sqaroje se kur pata fjalen te parimet , nuk pata ndermend shkrimin tend, por parimet amerikane.

Sidoqofte, analiza yte me duket me e drejte se imja...dhe me binde edhe mua dhe kjo me gezon!!!

i/e regjistruar Maska e skampin
    Anėtarėsuar
    12-01-2003
    Vendndodhja
    Spanjė
    Postime
    947
    khalid (vendndodhja -aty ku sduhet )ekzakt

Survivor Maska e Orku
    Anėtarėsuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    mjellma ata qe jane kunder luftes nuk do te thote se mbeshtesin sadamin....por mendojne se kjo lufte nuk behet per qellimet e deklaruara dhe eshte e jashteligjshme dhe ne kontekstin historik apo gjeopolitik perfaqeson standarte te dyfishta....nuk mund te kete analogji me Kosoven jo se sadami eshte me pak gkasor se milloshevici por se kur sadami bente genocid ndaj kurdeve ata qe e sulmojne sot e mbronin.....me thuaj ti ku ndryshon iraku i vitit 2000 me irakun e vitit 2003 per te nisur pikerisht sot nje lufte...dhe nese pergjigja eshte 11 shtatori...po ju kujtoj se askush nuk vertetoi dot lidhje te irakut me terroristet.

Jam plotesisht dakort se lufta nuk behet per parandalim por per hegjemoni dhe nafte....keto jane aresyet kryesore pse shumica derrmuese e popullsise se globit eshte kundra saj.

Nderimet e mia Orku.
    Ai shkrim ju ka dediku dikujt tjeter...Alvit edhe dashuris se tina per Serbin c'ka ne asnje menyre nuk kam te drejte te perzihem pasi qe me Serbin e lidhi Alvin feja e me Shqiptaret nga Kosova nuk e lidh asgje...

E urrej c'do luft pasi qe ne ate luft vdesin te pafajshmit ashtu siq ndodhi ne Kosove...U burgos Miloshi edhe c'ka?Do mund te ktheht ne gji ajo foshnja 3 mujshe e mbutur me thike ne gjokes nenes se vete ?
    A do munden ata femije qe humben prinderit ne Kosove ti perqafojn prap ata pasi u burgos Miloshi ?
    Miloshi do merre nje burg prej 25 vjetev edhe do jeton si ne hotel..
    Mbas nje kohe do harrohet kush ka qen Milosheviqi pasi qe bota do preukupohet me Millosha tjere...

Nje kohe do jete Sadami ne agjenda nderkombtare mbas nje kohe do harrohet edhe ai.Une thjeshte e urrej Sadamin mendoj se ka ba shume krime nder Kurdet,Kurdet jan popull qe ka 25 milion banor e kund nuk ka shtet te tyre...

C'do luft qe eshte bere deri me tani eshte bere per interesa nga c'do shtet qe coft ai...Arsye pse ne Kosove reaguan aq shpejt eshte pasi qe u ben Masakra te medha ne Bosne,keto dite bataljoni i Holandes po i cet ca te verteta...Srebrenica me deshir te Bataljonit te Holandes ra ne duarat e Serbeve...Te ju perkujtoj se ne Bosnje ka pas kamp te perqendrimit sikur ne kohen e nacizmit fashist,ne Srebrenice per nje dite jan masakru 6000-7000 Boshnjak para syve te kombeve te bashkuara.
    Po te njejtit ata filluan te bejn ne Kosove por Kombet e Bashkuara duke pare gabimin e bere ne Bosne reaguan shpejt.
    Ketu qendron une mendoj arsye pse kombet e bashkaura reaguna ne Kosove ashtu te bashkuara,e me i bujshmi reagim ka qen ai i Sh.B.A edhe Uk me c'ka duhet ne Shqiptaret tu falnderohemi gjenerata mbas gjeneratash..

C'do luft qe behet ne bote behet per nje interesa materjale apo teritoriale.Jan shume te rralla ato lufta qe behen per nje drejtesi te vertet...
    Franca,Gjermani,Rusia nuk eshte se po e mbrojn te drejten elementare ne Irak por edhe ata kan interesat e veta,kemi ne pervoj shume te mire me Francen edhe Rusin gjate historis son.

Ju deshiroj forcave tona suksese ne luften ne Irak...

Orku ju pershndes...

alvi
    i/e ftuar
    Mjellma, simpatite e mia, nuk ke pse i permend.
    Sa per dijeni, me Serbet nuk me lidh aspak feja sic mund te te lidhe ty me Hamasin ose Sadamin.
    Un jam ateist, nuk besoj ne Zot, dhe po te mos isha, do kisha qen muslimon, se ashtu i kam dhe nonen dhe baben etj.
    Mos u kruj kot me mu.
    Ke nai gjo per te thone per Irakun, fol, po nuk pate, atehere hesht, se dukesh shume e ngushte nga ana mendore kur merresh me bashkebiseduesit ne vend te temes.

alvi
    i/e ftuar
    P.S. Ai eshte dress i Jugosllavise, qe ti ndoshta nuk e di, po perbehej nga 6 republika dhe 2 krahina autonome.
    Per Jugosllavine, po kam patur simpati te madhe, dhe kete nuk e mohoj as per te bere qefin ty, e askujt tjeter.
    Per ty ndoshta Jugosllavia ka qene Serbi, per mua ka qene dicka me e madhe se Serbia.
    Pranej mos i jep drejtime koti temes, dhe mos e trego injorancen e mendjengushtesine tende ne kete fare feje.
    Nese ti ke komplekse inferioriteti apo urrejtje te cfaredo lloji, mbaji per vete, mos u mundo tua imponosh te tjereve.
    Sa per dijeni, un e di shume mire qe jam Shqiptar, i lindur ne Shqiperi nga prinder Shqipetare etj.
    Ti deri para 5 vjetesh ke qene Jugosllave, prandaj nuk te takon te flasesh.
    Ik tashi se na cave e di vete ti.

Alvo
    Mua me lindjen e mesme nuk me lidh asgje...Por ty c'te lidh me Serbin?

Ne ca tema ke mbojt Milosheviqin...dhe ke arsytu luften e tina ne Kosove...

Do festoj duke pire raki rrushi me miqet e mi amerikan ate dite kur do mbysin Sadamin...

Sa i perket aftesive te mija mendore nuk jeni ju kompetent te me vlersoni...

Shko me mikun e juaj Rus e pini nga nje votk(keto te gjithe i keni cek ne kete forum) e vajtoni si po ju shkatrrohet Iraku ejejej se ai ju ka perkrah shume gjate luftes ne Kosove...

Thuani se jeni Shqiptar nuk besoj se se jeni ...nje Shqiptare i vertet nuk do veshte dresin e shtetit qe vrau edhe masakroj gjakun tend apo nuk eshte ai gjaku i juaj pasi qe ne Shqiptaret e Kosoves jemi Turq sipas teje e disave ketu ne kete forum

Tungi
    Mjellma
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Mjellma : 21-03-2003 mė 12:49

Survivor Maska e Orku
    Anėtarėsuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Shqiptar qe ka simpati per Jugosllavine ??????

Shqiptar nuk te ben nje cope leter por genet, shpirti dhe sakrificat dhe per aq sa me rezulton mua Shqiptaret e Kosoves kane derdhur per Shqiptarizmin me shume gjak se asnje pjese tjeter e vendit qeveria e te cilit i tradhetoi....eshte shume e cuditshme se si nje shqiptar pranon hapur simpatine per ate vend qe kreu masakren e tivarit dhe para tyre nje seri masakrash te tjera...???

alvi
    i/e ftuar
    Mjellma, se cfare beson ti, mua aq me ben te them te drejten.
    Dhe shoqnin time(serb jo rus) e zgjedh vet, dhe nuk i hedh poshte as per ty, e as per ate qe te ka bere ty.
    Simpatia ime eshte deklaruar gjithmone hapur, se nuk jam zorraxhi te mos e shprej mendimin tim per cfaredo lloj ceshtje.
    Tashi, ti krejt pajtohesh me at qe them une, por urrejtja ne shpirt, ajo cmira, ako dashakeqesia nuk te lejon temos flasesh.
    Patjeter, ndonese thua te njejtat gjera qe them dhe une per Irakun, prap nuk te rri menderja pa u krujt dhe pa share.
    Kjo tregon nivelin tend mjellma, nuk ka nveoje te jem psikolog ta kuptoj kompleksin tend.
    Nejse, dhe i here, ty zoti ta shtofte inotin, se ne fund te fundit ty do te te haje nga perbrenda, mua nuk me prish as rregullon pune.
    Tashi ose ktheju temes, ose me verte mjaft se nuk ta kam as ngene.

Faqja 9 prej 15 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Berisha u dėrgon shqiptarėve SMS, u kėrkon t'i shkruajnė
    Nga Albo nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 41
    Postimi i Fundit: 22-06-2009, 06:36
  2. Shqipėria dėrgon si dipllomat nė Londėr njė zooteknik
    Nga Shijaksi-London nė forumin Emigracioni
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 07:57
  3. SHBA dėrgon ish tė dyshuar pėr terrorizėm nė Shqipėri
    Nga ideus nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 18-11-2006, 18:42
  4. Qeveria e Kosovės dėrgon ndihma pas tėrmetit nė Himarė
    Nga DYDRINAS nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 08:20
  5. besımı te dergon ne paqe
    Nga ardit nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-05-2002, 17:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •