Edhe mos shpif.
Nuk e kam mbrojt Milloshevicin.
Mos rrej, se nuk gjen nje vend ku e kam lavderuar ose mbrojtur Milloshevicin.
Mos shpif!
Edhe mos shpif.
Mos shpif!
Keni kultur aman para exelenac
Po une vetem ju ngacmova pak e ju menjiher shprehet ate urrjetjen tende ndaj Shqiptarve te Kosoves...
Experimentoj une ashtu nga nje here se me duhen per punimet e mia
Tungi
Mjellma
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Mjellma : 21-03-2003 mė 13:38
Alvi, " kam daun " !Postuar mė parė nga alvi
Edhe mos shpif.
Mos shpif!
Mjellmen e kemi xhan...Sigurisht qe ka qene nje keqkuptim.
Lereni tani kete muhabet.
Me sa e njoh une, Alvi eshte shqiptar i vertete...
Le qė 25 vjec mesoi per here te pare, qe ekzistonte nje Serbi...jo mė te jete pro tyre..
Si ke qene ti i her?
Where does a thought go when it's forgotten?
Mjellma, nuk kam asnje lloj urrejtje ndaj Shqiptareve te Kosoves.
As nai dashuri nuk kam.
Une urrej ata qe perpiqen tu imponojne te tjereve se ke te duan, si te flasin, c'muzike te degjone, per cilin ekip te jen tifoz, njerez qe peziejne politiken me gjithshka.
Une ne bote kam vetem miq, pasi nuk i shoh njerezit nga prejardhja por i gjykj si individe.
Ti mund te jesh Shqiptar por je tutor prostitutash Shqiptare.
SI thua ti, vetem pse je shqiptar te te dua me shume se nje Boshnjak, serb apo Kroat qe eshte njeri i ndershem, punon per buken e gojes?
Megjithate, ty suksese me studimin tend.
Corazono, gjynof me u qa, ja tu pergatit i peticion mbeshtetjeje per trupat "tona"
On a personal note, mrom jom kenoq se Kingsat (te bardhet) myten Lakersat(te zinjte)
Postuar mė parė nga Orku
mjellma ata qe jane kunder luftes nuk do te thote se mbeshtesin sadamin....por mendojne se kjo lufte nuk behet per qellimet e deklaruara dhe eshte e jashteligjshme dhe ne kontekstin historik apo gjeopolitik perfaqeson standarte te dyfishta....nuk mund te kete analogji me Kosoven jo se sadami eshte me pak gkasor se milloshevici por se kur sadami bente genocid ndaj kurdeve ata qe e sulmojne sot e mbronin.....me thuaj ti ku ndryshon iraku i vitit 2000 me irakun e vitit 2003 per te nisur pikerisht sot nje lufte...dhe nese pergjigja eshte 11 shtatori...po ju kujtoj se askush nuk vertetoi dot lidhje te irakut me terroristet.
Jam plotesisht dakort se lufta nuk behet per parandalim por per hegjemoni dhe nafte....keto jane aresyet kryesore pse shumica derrmuese e popullsise se globit eshte kundra saj.
Orku, ishte pikerisht 11 Shtatori qe ndryshoi shume gjera. Iraku ndofta ka qene i njejte, por pikpamja e shume amerikaneve ndryshoi.
KU????
Tek fakti i parandalimit te krimit. Pra ta ndalosh perpara se te ndodhe. 11 shtatori erdhi si pasoje e mosparandalimit. Politika liberale e Klintonit beri qe Al-Qaeda te fuqizohej aq shume sa te merrte sulme ndaj Amerikes.
Mu pergjigj: Sikur Klinton ta koshte bombarduar Afganistanin qe me 1993, te kishte hequr nga pushteti talebanet te fillonte luften kundra terrorizmit njelloj sic po behet tani, a do te kishte ndodhur 11 shtatori?
Sikur Rooswelt te kishte bombarduar Gjermanine sapo Hitleri mori pushtetin dhe ta kishte eleminuar ate, a do te kishte ndhodhur Lufta e Dyte Boterore?
Sikur Rooswelt te mos nderrmente negociata me Japonine, por ti ishte kundervene menjehere, a do te ishte bombarduar dhe shkaterruar Perl Harbor?
Sikur Amerika te kishte ndalur Milloshevicin 10 vjet me pare, a do te ishin masakruar gjysem milioni vete ne Ballkan?
Cfare te ben ty dhe te tjeret te mendojne qe nese neser, Sadam Husein te kete ne dore Bomben Atomike, nuk do ta perdore?
Kur them neser, e kam fjalen per nje te ardhme te papercaktuar, ndofta dhe pas 10-20 vitesh. Qetesia ne shume raste eshte e demshme, pasi te ve ne gjume kur te tjeret kurdisin dicka.
Amerika ka mesuar nga historia dhe kete gje duhet ta beje dhe pjesa tjeter e botes.
Jo te kujtohen per terrorizmin atehere kur te plase atomi.
Sikur Pakistani t'ia lėshonte njė bombė atomike Indisė qė ta parandalojė bombėn qė India do ta hidhte pėr ta parandaluar bombėn e Pakistanit qė pėr parandalim do tė hidhej nė Indi...Postuar mė parė nga Redi
Mu pergjigj: Sikur Klinton ta koshte bombarduar Afganistanin qe me 1993, te kishte hequr nga pushteti talebanet te fillonte luften kundra terrorizmit njelloj sic po behet tani, a do te kishte ndodhur 11 shtatori?
The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.
Ca trupash more amani!
Shqiperia po ca preparimi ka ne ushtri me thuani aman se Amerika vetem ka nevoj per numer ne kete dreq lufte kunder botes, jo per shqiperine se se njeh kush jo!
Po ec mo!
Alvi,
mendoj se askush nuk te konteston te drejten se kend ben mik, ketu eshte ne pyetje dicka tjeter. Nese nje hebre 4 vite pas luftes do te fliste per gjermanet , sic flet ti per serbet, atehere kjo nuk do te kishte qene e mire.
As per ty nuk eshte.
Shembull yt eshte shembull tipik i indiferentizmit kombetar ne emer te nje kozmoplitizmi bosh. Ne shmebuj si ti reflektohet qendrimi enverian ndaj shqiptareve jasht kufirit; dmth. me indiference, ne emer te ideologjise ruse!!!
ti e ke dashur Jugosllavine, se ka pasur me shume liri se ne Shqiperi, ke te drejte, por ta duash jugosllavine edhe pas nje zezone kombetare, jo qe mund te quhet tradheti, por kolaboracionizem i peshtire. Nuk di kush je dhe cka je , por qendrimi yt eshte tejet provokativ.
Nje dite lexova se ka shume shqiptare, ndoshta qindra familje qe jetojne ne Serbi, sepse nenat i kishin serbe e eterit ne sherbim te Milloshevicit, dhe bij te ketyre njezve bejne kater qind te zeza ne Evrope, edhe ate ne emer shqiptar. Mirren me kriminalitet se kane mbetur pa atdhe. NE Serbi jane te huaj, ne Kosove nuk mund te kthehet dhe sillen rrugeve te perendimit dhe damkosin emrin shqiptar...
Perzierje te tilla ka edhe turk, shqiptar, rome serb, e ashkali qe flasin shqip, por me shqiptarizmin nuk i lidh asgje, sepse ata lehte behen kunder kombit, mjafton qe armiku jone te jete me i forte se ne, respektivish me i pasur.
Humanja eshte prezente ne njeriun si edhe e kunderta e saj. Ti Alvi mendon te behesh njeri monden duke u bere kunder kombit tend. Ne jasht kufirit te Shqiperise jemi shqiptare e jo kosovar , maqedon e ku ta di une.
Nese ti e konsideron patriotizem , ndjenjen tende provinciale atehere gabohesh: te lindurit ne shqiperi nuk te ben me shume shqiptar se tjetri qe ka lind ne Cameri, Kosove, Presheve e Ulqine! Ty kosovaret nuk te intersojne, por ja qe gjendesh ne nje forum gjthshqiptar, se paku ne forum jemi bashkuar, e nese te pelqejne serbet, ne kete nuk mund e as nuk dojme ta ndalojme, por ka forume serbe ku mund te shpaloset ajo simpati qe ke ti, por ti gabimisht dhe me inat e perplas ketu per te irrituar njerez, ne vend te gabuar!!!!
Lufta ne Irak!
Fitofte me shpejt Amerika...
Alvi,
provat per qendrimin tend ndaj Milloshevicit, serbeve, kosovareve i ke shprehur me se miri ne temen e hapur ne kete forum tek problematika nderkombetare, nje teme qe u zgjat me shume se c'eshte e lejueshme per nje forum kombetar shqiptar.
Anetari i forumit me nick-un KOSOVAR atehere ka "luftuar" me ty dhe ato qe ti shprehje pa u ndalur, dhe fjalite e tua te mbushura me shprehje perulese dhe fyese. Keto fundit nuk kane munguar edhe per personin tim atehere. Nese ka nje gje per te cilen me vjen keq, eshte se atehere kam marre vesh me shume vonese per temen e kam nderhyre me shume vonese.
E konsiderova turp per kete forum atehere, e konsideroj edhe tani.
Une ate teme e kam te ruajtur alvi, pavaresisht se tani ate e kane larguar nga pamja kryesore e forumit ne ate te padukshmen.
Ndjenja e nje njeriu e qendrimi i tij ne nje ceshtje apo nje tjeter shprehet dhe ne fjalet qe ai perdor, ne ironite e ne menyren se si paraqitet. Ka folur ajo teme per ty me se mii.
Ndaj mos na u hiq per miell zero.
Pas nje referati te tille, nuk me ngelet gje tjeter per te thene pervec se: VK.
Sic e the dhe vete, eshte e drejta ime te bej mik ke te dua, prandaj mos i jepni vetes te drejten te gjykoni se na merzitet shpirtin.
Ka Shqiptare plehra, ka amerikane plehra, ka gjermane plehra ka serbe plehra, sic ka shqiptare te mire, amerikane te mire, gjermane te mire e serbe te mire.
Un i gjykoj njerezit si individe, ti i gjykon me kombe e me perkatesi shteterore.
Bravo te qofte, e drejta jote, ti pelqen stereotipet, un kam qef te vendos me ndergjegjen e intelektin tim, perseri e drejta jote, sic eshte dhe e drejta ime.
Un as nuk te quaj injorant, as nacionalist te semure, as nxites te urrejtjes etnike, per arsye se nuk me intereson te gjykoj zgjedhjet e tua ne jete.
Prandaj mos u merr me analizimin e bindjeve te mia, pasi gjithashtu nuk duhet te interesojne.
Un jam individ dhe mendoj e gjykoj si i tille.
Pike!
Tashi o folni per temen o hapni teme tjeter ku doni xhevap.
Krijoni Kontakt