Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 27
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-10-2010
    Postime
    49

Si mund të luftojmë e të ndalojmë imoralitetin!

Stop degjenerimt..!
    Mos lejoni qe te tjeret te luajn me jeten dhe nderin tuaj!
    Mos bini pre e medias dhe shoqeris sekrete qe e kontrollon ate.
    Degjenerimi është një ndër plagët më të mëdha
    të shoqërise sonë.Askush nuk dëshiron që kjo plagë
    të përhapet edhe më tej,në shtëpite tona.
    Në Fëmijët,motrat tona ! Faleminderit !!!
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga DI_ANA : 18-02-2011 më 13:00

… ßriläntě … ΅ Ø λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    A se meshkujt mund te bejne ç'tu doje qefi, asgje per ta nuk eshte e pamoralshme, ose anashkalohet kollaj fare ehh...
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

_Karramele_ Maska e LOVELY_ANGEL
    Anëtarësuar
    09-08-2005
    Vendndodhja
    Between the stars........
    Postime
    256
    Vallaj si gje e paarritshme eshte te ndalosh imoralitetin ...
    I may BE a Cruel Heartless bitch BUT im Good at it ...

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    per te ndaluar imoralitetin duhet se pari te percaktohet se cfare eshte imorale.
    dicka qe eshte imorale per mua, nuk eshte per dike tjeter...
    koncepti i imoralitetit varet nga personi dhe nga shoqeria per te cilen behet fjale.
    prandaj nuk do ndalohet kurre.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Ne bregdet Maska e Asriana
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    186
    Citim Postuar më parë nga x_njeri Lexo Postimin
    Stop degjenerimt..!
    Mos lejoni qe te tjeret te luajn me jeten dhe nderin tuaj!
    Mos bini pre e medias dhe shoqeris sekrete qe e kontrollon ate.
    Degjenerimi është një ndër plagët më të mëdha
    të shoqërise sonë.Askush nuk dëshiron që kjo plagë
    të përhapet edhe më tej,në shtëpite tona.
    Në Fëmijët,motrat tona ! Faleminderit !!!

pergjegjesia morale

cdo specie njerzore per natyren e mendimit te vet qe permban gjykim vleresues, qe perputhet me domosdoshmerine e ekzistences dhe qe persoset nepermjet emetimit shpirteror ,eshte e paisur me pergjegjesi

shprehja e mirefillte e bindjeve te qenjes njerzore eshte menyra se si vepron dhe jo ajo qe thote,si e tille eshte subjekt kryesor dhe nuk karakterizohet nga padija e dobesia qe sjellin mjerimin dhe veset e saj ,as nga gjera qe pengojne progresin e vertete te arsyes dhe te zhvidhimit; por eshte plotesi e vehtes se vet

ndrydhja,ngushtesia ose atrofizimi i mendjes sjellin mungesen e vleres me te larte dhe karakterit Unikal te cdo njeriu qe si qenje e afte,zgjedh rruget dhe qellimet e individit te cilat i japin lirine e mendimit dhe te veprimit nga burime psikologjike,kur kjo zgjedhje mungon sjell mosnjohjen e pergjegjesise dhe domosdoshmerise morale,deri ne tronditje te thelle ne logjiken e sejcilit dhe turbullime shpirterore ku preket padyshim qellimi njerzor,ky qellim nuk eshte ciklik apo zig-zag ,por rrjedhe e njetrajtshme e se vertetes dhe dijes, ku entitet eshte virtyti qe behet i palekundshem duke u ndjere qetesisht natyren e tij te lire

por shpesh ne ndeshemi me zbrazesine e kesaj vendosjeje te crregullt te vlerave me moral diametralisht te kundert me thelbin e qenjes njerzore, qe krijon norma te menduari dhe vepruari te tjera jo korrekte ,ku veprimet nuk kane afrime themelore dhe permasa te verteta me fiziologjine ,ndjenjen dhe qendrimin estetik te saj,duke sjelle qemtim dhe shemtim arbitrar ,me te meta morale dhe intelektuale

mungesa e distilimit dhe pastrimit te ketyre impulseve solli metoda absurde dhe disiplina me karakteristika hapesinore dhe kronika e ngjyrime thare ku personazhe te pa lidhur e tone vagellt,shpesh levizin ne menyre te ligjshme duke shkaterruar pergjegjesine morale njerzore dhe duke sjelle reagimin e tyre te neveritshem

dhe jo vetem kaq ,por ky shkaterrim imponoi trajtimet e qenjeve njerzore ne menyre jo te vertete dhe prishi akordin e suazes te nje teresie te vetme me vecori dhe lidhje te ndermjetme per nga natyra,qellimin dhe dhe determinimin ne baze te arsyes qe eshte vetia per te kuptuar natyren e vertete te saj si njeri pa konflikte e drame kozmike

ketu e drejta e pranuar nga arsyeja eshte ne unison me rendin e te gjitha gjerave , ta detyrosh te drejten e shkallezuar te dorezohet tek arsyeja me dashje,me entitet paresor domosdoshmerine dhe pergjegjesine morale,do te thote te jesh krejtesisht i pa cenuar dhe ligji i autonomise per nga vlera njesohet ose shkrihet me autoritetin tend

me te drejte te shkallezuar do te vizionojme mos shtypjen dhe mos mbytjen e pasioneve ose deshirave ,por zoterimin e qenjes tone njerzore; gje qe gjendet tek cdo njeri qe e meriton te jete i tille dhe qe meriton gjithashtu ti afrohet e drejta qe nuk bie ne kundershtim me arsyen

pasi vetem drita e arsyes i parapelqen ligjet e saj ku moraliteti ka karakter universal, duke njohur arsyen e veprimit ,si eksperte merr mbi vete pergjegjesi ; shtyp elemetet e denigruara,siguron qetesine e qenjes njerzore si askush tjeter dhe pa pasoja

se gjykatesi gjykoi veten e vet me ligjet qe ka nxjerre vete, me ate te natyres se tij dhe te njejta per te gjithe,ku dija njesohet shkrihet me virtytin dhe pranon tja nenshtroje subjektivitetin e vet arsyes duke flakur tutje arbitraritetin e gjerave dhe duke gjetur eukuilibrin e vet ..........

nga libri njeriu perballe qenjes

Natyre e turbulluar... Maska e Robbery
    Anëtarësuar
    03-11-2007
    Vendndodhja
    Firenze
    Postime
    1,449
    Per te luftuar imoralitetin duhet perpara te kuptojme cfare eshte MORALE..
    E dini ju se une per vete nuk e di...
    https://www.behance.net/robberysk1100

Ne bregdet Maska e Asriana
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    186
    Citim Postuar më parë nga Robery Lexo Postimin
    Per te luftuar imoralitetin duhet perpara te kuptojme cfare eshte MORALE..
    E dini ju se une per vete nuk e di...
    morale eshte: KUR JE I LIRE DHE I PERGJEGJSHEM NE TE NJEJTEN KOHE

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    nuk e di nese mund te luftohet por mund ti shmangemi duke zgjedhur rrugen e drejt. besimi tek zoti eshte veprimi i pare e dyta duhet ti respektojme disa tradita edhe pse ato mund te na duken si te prapambetura.
    I LOVE GOD

j&g

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682
    Citim Postuar më parë nga Adna Lexo Postimin
    ....duke respektu rregullat islame!
    Vallahi bilahi bash mire e ke.
    Ene une bismila rrahman e rrahim me ty jam.
    Pra duhet ti veshin gjith grate e shqipnise me perce....Kush femer tradheton ta ekzekutojme ne stadium me nje plumb kallazhi ne koke.
    Te lejohet poligamia qe ne meshkujt te kemi deri ne 7-8 gra.
    Te denojme me vdekje te gjithe ata persona qe hane mish derri dhe konsumojne pije alkolike.
    Te pranojme te gjithe fene islamike dhe ti ndalojme predikimet e feve te tjera.
    Te mos lejohen te punojne grate neper instituzione shteterore e private.
    Te ndalohen te gjitha programet televizive si bigbrother etj.
    Te ndalohet shitja e televizoreve.
    Te mos kemi me energji elektrike.
    Etj...etj.....

Citim Postuar më parë nga [Perla] Lexo Postimin
    A se meshkujt mund te bejne ç'tu doje qefi, asgje per ta nuk eshte e pamoralshme, ose anashkalohet kollaj fare ehh...

Ne cdo teme qe diskutohet per femrat, ne vend qe te jepet pergj mbi te, direkt do behet krahasimi me meshkujt....

Sa per temen, nuk mendoj qe eshte dicka qe komandohet me "telekomande"... ka njerez qe preferojne nje menyre jetese qe per disa te tjere eshte imorale dhe e kunderta. Gjithmone kane ekzistuar imoralet, rendesi ka t'i evitosh e te mos kesh te besh me to....

La vita non si spiega, si VIVE!

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •