Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 26
    Follow the Light Maska e presHeva-Lee
    Anëtarësuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    toka e shqiponjave
    Postime
    1,019
    Kur'ani po nxitka qe ta hedhin veten ne er !!! ne cilen sure ke kjo ...
    Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman

Love all, but trust a few Maska e angmokio
    Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga landi45 Lexo Postimin

ai eshte nje dhe ska nevoje per sekretare prifterinj apo hoxhallare,,,
    Muslimanet besojne se zoti eshte nje . Zoti sigurisht nuk ka nevoje per hoxhallare por ata qe kane nevoje per to jemi ne pasi hoxhe do te thote mesues . Feja islame eshte fe qe urdheron per mesim dhe dije pasi fjala e pare qe zoti i drejtohet besimtareve ne kuran eshte LEXO!
    Sigurisht qe nuk mjafton te thuash qe une besoj ne zot dhe kaq , ashtu sikurse nuk mjaton te thuash une e dua filanin apo filanen dhe kaq . Nese nuk e shpreh dashurine tende me vepra atehere c'vlere ka ajo dashuri?
    Zoti eshte i njejte si i muslimaneve ashtu sikurse i krishtereve apo hebrenjve , jane njerezit ato te cilet ne baze te xhelozive , pushtetit , krenarise apo dhe keqinformimit qe transformojne dhe keqinterpretojne mesazhin qe zoti ka derguar ne toke nepermjet profeteve te tij.
    Zoti shprehet ne Kuran se te gjithe profetet kane urdheruar ne fene Islame , dhe shkaku i zbritjes se shume profeteve ka qene qe cdo pupull te jete i informuar me mesazhin hyjnor per ceshtjet e ndryshme te jetes dhe besimit.

Te jesh besimtar eshte nje mrekulli qe vetem ai qe beson ka fatin ta perjetoje. Pasi te qenurit besimtar do te thote qe te luftosh te keqen dhe te arrish te miren. Nese te vjen e keqja duhet ta pranosh pa u merzitur , dhe nese te vjen e mira te falenderosh zotin , pasi e mira dhe keqja eshte percaktim prej zotit. Perfundimisht jeton ne paqe , je me energjik dhe optimist.
    Thote profeti Muhamed a.s ''Jetoni dhe punoni per kete jete sikur nuk do vdisnit kurre''.

Paqe!
    "And speak kindly to mankind '' Quran - 2:83"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga angmokio Lexo Postimin
    Zoti shprehet ne Kuran se te gjithe profetet kane urdheruar ne fene Islame , dhe shkaku i zbritjes se shume profeteve ka qene qe cdo pupull te jete i informuar me mesazhin hyjnor per ceshtjet e ndryshme te jetes dhe besimit.

[kurre''. [/B]
    Paqe!
    Cuditerisht te gjithe ata "profete" qe permenden ne kuran kinse ju kane derguar popujve te ndryshem te botes nuk njihen,njhen vetem "profetet" hebrenje dhe nje arab
    Cili ka qene profet i popujve evropian ,i kinezve ,i japonezeve,i indianeve te Amerikes ,indusve te Indise etje tje ,pse i vetmi "fakt' gjindet ne kuran??!!!!!!
    Pse te gjithe "profetet' tjere jane harruar nga njerezimi dhe kane mbijetuar vetem profetet semit???

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar më parë nga piu Lexo Postimin
    http://www.youtube.com/watch?v=8Q2ZPEf7F4U

Cfare mendoni per kete video?
    Ky as që ka qen muslimanë ndonjëherë edhe pse nuk kam kohë të dëgjoj këtë njeri...mirpo e vërteta është se ky ka qen muslimanë në fizionomi e jo me zemër.

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Cuditerisht te gjithe ata "profete" qe permenden ne kuran kinse ju kane derguar popujve te ndryshem te botes nuk njihen,njhen vetem "profetet" hebrenje dhe nje arab
    Cili ka qene profet i popujve evropian ,i kinezve ,i japonezeve,i indianeve te Amerikes ,indusve te Indise etje tje ,pse i vetmi "fakt' gjindet ne kuran??!!!!!!
    Pse te gjithe "profetet' tjere jane harruar nga njerezimi dhe kane mbijetuar vetem profetet semit???
    Cdo popull ka patur profetin e tij pamvaresisht se ato qe permenden ne Kuran kane qene me te dalluarit . Megjithate nese do shikosh shume popuj pagane evropiane , asiatike , afrikane apo indianet e amerikes do shikosh qe edhe ne besimet e tyre pagane kane disa ngjashmeri me fete monoteiste sikurse agjerimi, kurbani, perulja, sunetlleku etj , por me kalimin e shekujve besimi i tyre eshte transformuar nga ajo e nje zoti te vetem ne adhurim te profetit i cili i kish sjellur mesazhin me pas nje skulpture per ta perkujtuar ate me pas vizite tek varri , e deri sa e kane adhuruar sikur zotin e tyre. Megjithate ne Kuran flitet dhe per popuj te cilet nuk kane qene as hebrenj e as arab , lexo historine e Dhul- Karnejnit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Cdo popull ka patur profetin e tij pamvaresisht se ato qe permenden ne Kuran kane qene me te dalluarit . Megjithate nese do shikosh shume popuj pagane evropiane , asiatike , afrikane apo indianet e amerikes do shikosh qe edhe ne besimet e tyre pagane kane disa ngjashmeri me fete monoteiste sikurse agjerimi, kurbani, perulja, sunetlleku etj , por me kalimin e shekujve besimi i tyre eshte transformuar nga ajo e nje zoti te vetem ne adhurim te profetit i cili i kish sjellur mesazhin me pas nje skulpture per ta perkujtuar ate me pas vizite tek varri , e deri sa e kane adhuruar sikur zotin e tyre. Megjithate ne Kuran flitet dhe per popuj te cilet nuk kane qene as hebrenj e as arab , lexo historine e Dhul- Karnejnit.
    E di qe ne kuran flitet por pse eshte zhdukur" ekzistenca" e tyre ,pse kane arritur te mbijetojne vetem "profetet" semit???
    A thu cili kush ka qene "profeti" i shqiptareve???!!!

Anëtarësuar
    02-09-2011
    Vendndodhja
    AngMoKio
    Postime
    3,928
    E di qe ne kuran flitet por pse eshte zhdukur" ekzistenca" e tyre ,pse kane arritur te mbijetojne vetem "profetet" semit???
    A thu cili kush ka qene "profeti" i shqiptareve???!!!
    Ne nuk shquhemi si popull problematik deshen te behemi pagane ne u beme , na thane te behemi te krishtere u beme , u ndame ne katolik e orthodoks me pas muslimane e bektashi e sot ne hebrenj , tawiste , budiste, jehovai, bahai, rashid khalifa, etj.
    Kushdo profet qe do kete qene shqiptar mendoj se sdo ta kete pasur te veshtire misionin e tij ndaj dhe nuk njihet.

i/e regjistruar Maska e Alti Elezi
    Anëtarësuar
    04-04-2010
    Postime
    794
    Citim Postuar më parë nga aadili Lexo Postimin
    Jooooooo, ky ende nukë është zgjuar akoma po edhe ty poashtu.
    Juve gjumi do tu dale tek atëherë kur kthimë prapa nuk ka dhe çdo pendim nuk ju pranohet, atë ditë do ti hapni sytë aq sa nuk hapen.

Më vjenë sinqerisht keqë për ju.
    Allahu ju ndihmoftë po qe se jeni të sinqert dhe pendoheni sa jeni gjallë.
    Mire mire,po thoi njeher Zotit te dale njeher ketej nga Forumi se na jane bere gjerat corap.....))

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Ne nuk shquhemi si popull problematik deshen te behemi pagane ne u beme , na thane te behemi te krishtere u beme , u ndame ne katolik e orthodoks me pas muslimane e bektashi e sot ne hebrenj , tawiste , budiste, jehovai, bahai, rashid khalifa, etj.
    Kushdo profet qe do kete qene shqiptar mendoj se sdo ta kete pasur te veshtire misionin e tij ndaj dhe nuk njihet.
    Po profet i gjermaneve a thu kush ka qene ,i italianeve,i popujve skandinave,i kinezve bile me kurioze jam te dij se pse Zoti hebrenjeve ua ka rifreshu profetet nje mbas nje e popujve tjere vetem nga nje
    Te duket drejtesi hyjnore kjo???

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    motra anushe,

Edhe kur mendoj se banaliteti i disave nuk mund te tejkalohet, ju te kishes jeni "karta" e sigurte qe kjo pune nuk ju eshte nenshtruar ligjeve natyrore....ka, si jo, fundot e kishes mundin gjithecka te "tejkalojn".....

NJE.....kurani e ka shtuar VETEM NJE profet....tjeret jane te ashtuquajturit profet BIBLIK !!!, pra mos e permend kuranin ne kete konteks, por biblen...

DY....ndash sipas fese ndash sipas shkences, gjeneza e njerezise (se paku asaj moderne) eshte nga nje trung i vogel, nga nje grup i vogel njerezish, qe supozohet te jete diku ne afriken e sotme (ethiopia)......pra, kuptohet se gjenezes apo trungut ju jane sjellur "profet", kurse brenda kohes njeriu nga mosmarveshja, nga lufterat i largohet trungut per tu "mbrojtur", pra, ja ngjet malit, ja ngjet fushes, kalon detin, etj....

Si e paramendon ty nje reagim te Zotit ne kete rast ???, tja fus me gooogle nje kerkimi ku ka popull pa profet dhe tja leshoj nje profet per hire te "barazise" ???. kush hamamin i con njerezit te bejne luftera dhe te largohen dhe farohen njeri me tjetrin ???..........por sidoqoft, ja ku ka ardhur koha qe ne vend te profeteve te shkojne "misionaret" ne ato vende ta shperndajne fene....pra, me ne fund, kishe ti te drejte zonja ane....

Ne essence gjithe fete dhe ideologjite mbi rruzull kane paralelizma.....qe deshmon gjenezen e perbashket.

tungi
    Ndryshuar për herë të fundit nga Nuh Musa : 19-10-2011 më 02:33
    albanish by nature

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •