vajza ime thot "no do" gjysem anglisht gjysem shqip lol i ka ngjar mamkesme gallat eshte kur thot "thank you" e thot " tentu"..... me shume pelqen te flasi ne Anglisht sesa shqip... ujit i thot "wawa"
I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.
po i them une thuaj :nuk dua
ajo : nuk do
me lufte e veme te fle, i merr te gjitha lodrat e saj , i mbledh ne krah, nem dudu(arushi), shpejt i japim dudun, me jep mia( bleta), me jep dodo(qenushi), me jep macin, i japim te gjitha vetem te shtrihet , pastaj thote pacim
uf themi ne , u shtri me ne fund
kur pas 5 minutash fillon me ze lozonjar: mamiiiiiiiii, mamiiiiiiiii, hic heshtje , nuk pergjigjem
pastaj therret te atin ne emer: rexhep( nuk quhet ashtu), rexhep, nuk i thote babi, une shkrihem se qeshuri dhe nuk duroj dot dhe e marr nga krevati qe te lozi edhe ca me ne ajo ngrihet gjithe qef thua se e nxorra nga nje torture ; ky sport cdo nate
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Marya : 09-12-2013 mė 08:15
Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo
gra keni pasur ekseperience qe dikush qe i flisni per femijet te japin keshilla ose te thon hapur pa menduar "ti nuk di te sillesh si prinder?"...sot tek klinika kemi nje Nurse Practioner, dhe kjo eshte munduar te bie me barr me in vitro disa vjet 10-15 vjet me perpara por nuk ishte e sukseshme...nejse po flisnim si kemi qen si femije dhe sesi rra muhabeti dhe i them "femijet e mi nuk rrijn ne nje vend jan shume te prapt dhe koke fort...kur i coj tek gjyshrit e tyre e kthejn shpin permbys"...kjo me shikon e habitur dhe me thot "dhe ti e lejon"..."i bertas por nuk degjojn"....i zgurdullon syte prap dhe me shikon e habitur...dhe un i them "vajza i madhe i them dicka dhe kur jam duke i then te ndaloj mos ta bej e ben ne te njejten kohe...por burri eshte qe eshte me i rrepte"...kjo me thot "po si ndalove tani do te disrespektojn"...dhe un i them "jan vetem 3 dhe 1 vjece, nuk dua te jem aq e rrepte se me vjen keq kur qajn....kur burri i bertet me vjen aq keq sa i them "hajde te mami"...kjo dhe nje vajze tjeter pa martuar dhe pa femije me thon shokuara "ohhhhhh nooo that is the worst parenting skill"....'you are enabling them to be bad"...dhe per vajzen qe eshte 18 muajshe u shokuan kur i them qe kur merzitet me godet me dack lol....se di por mua me duket sikur ato mendojn sikur skam fare parenting skills, kur ne te vertet un sdua qe ato te mendojn sikur un si dua apo jam e rrepte...i want them to know i love them know so they can feel secure...si mendoni ju mamkat? si jeni ju me femijet tuaj?
I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.
Une nuk jam bere prind akoma Rexhina...,por nuk besoj se do e lejoja femijen time te mos me degjonte apo te me qellonte.Nuk do te thote aspak se ti nuk di te jesh prind nese e lejon femijen tend te sillet ashtu..,thjesht ti rritjen e femijeve te tu e shikon ashuTe jesh shume tolerante demton femijen dhe veten.Une kam mbajtur femijet e kusheririt time te pare...,1 vjec e gjys dhe tjetri 2 vjec e gjys...,me beso...,ne njeres jo e jo..,nuk vinim dot..,por edhe ne shtepi ishte nje harmoni e pakendeshme...,prinderit e tyre punojne vetem 3 muaj..,muajte e tjere jane pushim,femijet nje sekonde nuk rrinin pa zhurem..,e ema qe vinte e lodhur..,dhe nuk kishte nerva te merresh me ta..,i qellonte kur nuk duhej..,dhe e gjitha vetem sepse gjate gjithe muajve pushim..,ajo nuk ja u prishte njehere..,thyenin dhe benin ca te donin...,nuk e di..,por une jam e mendimit ose krijoje nje familje dhe perkushtoju,dhe rriti femijet sic duhet..ose nuk e di..,por ashtu nuk ben...,dashuri nuk do te thote te thuash po per cdo gje..,por edhe ti flasesh dhe ta mesosh,edhe nje dacke(ka per ta kujtuar me dashuri
)gjithesesi..,thashe...,jemi njerez me mendime dhe kendveshtrime te ndryshme
![]()
Pyetni te diturit ,rrini me te urtet dhe shoqerohuni me te varferit.
Dikush para disa ditesh solli kete thenie: "Mos i jep 1000 dikujt qe arrin deri ne 100...". Kjo shprehje vlen edhe tek marredhinia prind-femi.
Femijet nuk kane llogjiken e nje te rrituri, duhet te trajtohen per aq sa dine, duhet te trajtohen per ate mosh qe kane. Thuajse ēdo situate femija e perjeton ne menyre shpirterore.
Te vesh dore mbi femin tend, qofte edhe nje dacke, esht gabim i rend, jo vetem per traumen fizike, por mbi te gjitha ti ne njefare mnyre i mesove dhunen...
paqen, e sjell vetem drejtsia
Rexhina,
Kam vellane e shokut tim te ngushte, esht rreth te 50-ve i martum me 2 femije me moshe diku tek 13 dhe 20 vjeē. Jane ēift model, shkojn aq mire saaaa prishet. Para dy vitesh kishim organizu pushimet dimerore te gjithe s'bashku, dhe normalisht gjate darkave benim edhe shaka, tregonim edhe ngjarje familjare etc.
Gjate ketyre shakave, vellai i madh akuzonte vellane e vogel (shokun tim), qe sipas tij ishte shume tolerant me femijet. Shoku im mbrohej duke i then se ishin shum te vegjel per te kuptu, nuk mund te pretendonte shume prandaj edhe sillej teper bute me ta.
Nje nate tjeter, ra muhabeti tek ushqimi, se ka gra qe perkushtohen ne guzhine dhe te tjera jo aq shume... dhe vellai i madh tregoi nje darke kur ishte kthy ne shpi, tmerrsisht i lodhun nga puna, pasi shtrohet tavolina veren qe (sipas tij) e shoqja nuk i kishte pergatit nje darke te denje pas nje dite te tille. Nuk kishte fol asnje fjale, thjesht kishte shtyre lehte pjaten perpara... dhe aq...
Sapo mbaroi, un i ndenja gatiduke lidhe "akuzat" qe i bente mikut tim me historine qe na tregoi, dhe i them: "Dmth ti thua qe me femijet tolerance 0 edhe pse nuk i kuptojne te gjitha gjerat. Ndersa te rriturit qe i dine te 99-at duhet te jene tolerante me njeri-tjetrin.... "
Mamara, thuajini: "Jo dhunes"![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga skender76 : 10-12-2013 mė 04:30
paqen, e sjell vetem drejtsia
femijet e mije jane fix si te tute...megjithese ne rastin e familjes sone une jam me e rrepte se im shoq.Kam kohe qe mendoj qe keshtu jane femijet shqiptar.Ne i perkedhelim shume.Edhe kur ata jane te qete dhe merren me dicka...une u flas me bejte duke i perkedhel...shkoj i kap papritur dhe i shtrydh e i puth fort...s'le fjal pa u thene...qe patjeter nje i huaj do habitej...dhe kur gabojne dhe e teprojne, jam e eger...qe ne kete rast nje i huaj do ishte me i duruar.
ah se harrova...dacka dhe fjal fyese su shkon ne mend te japin.Dhe ti ketu mos i tolero.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Prudence : 10-12-2013 mė 05:15
"Mė e mira ėshtė armike e sė mirės"
Krijoni Kontakt