Keto jane mllefe provinciale balkanase qe per fat te keq te nxitura per qellime te caktuara.
Dmth i bie qe serbet , greket , maqedonsit jane palo popull kurse ne qenkemi me te miret me te ndershmit me trimat dhe me te vuajturit.
Vrasjet dhe krimet greke kunder popullsise muslimane ne Shq. ishin nje kunderpergjigje e atyre qe kishin bere shqiptaret musliman kunder tyre. Duke patur dhe ndihmen e Portes se Larte si dhe duke qene te nje feje e merrni me mend ckane bere ... . Nga ana tjeter cilet ishin ata greker qe erdhen dhe dogjen fsjatrat e Korces psh? Se ne baze te pretendimeve te superpatrioteve shqiptare, gati- gati , ska patur popullsi greke sidomos afer kufirit ekzistues me Shq.
Ik orë kërriç! Se sipas teje krimet serbe në Tiranë e Elbasan nuk mund t'i kenë bërë serbët, se ata nuk jetonin afër Elbasanit e Tiranës.
Këto janë vetëm një pakicë e atyre që kanë bërë surratzinjtë greko-thothothoksë në Shqipëri në ato vite.
Çudi, si s'kanë ardhur tifozët e Janullaqit të bëjnë avokatinë e grekëve këtu?!
do jete me pushime Albo, ilia etc.. Shume na kane bere si greket & serbet prandaj me acarohen nervat kur disa qe e mbajne veten per shqiptare thone qe greket po na mbajne me buke. Zoti do marr hake nje dite!
KONFERENCA E LONDRËS 1913, FILLIMI I TRAGJEDISË KULMORE TË ÇAMËRISË
Shkruan : Eugen SHEHU
“A mund të merret me mend që Shqipëria e kufizuar nga Konferenca e londrës më 1913,të jetë një Shqipëri e shëndoshë dhe solide ? Asaj i janë privuar tokat më të mira që kishte,fushat më të bukura,qendrat më të rëndësishme dhe i janë shkëputur dy të tretat e popullsisë.Tokat pjellore të Janinës dhe Prevezës,kullat e famshme të Çamërisë,iu dhanë Greqisë…”(Mid’hat Frashëri”Shqiptarë dhe Sllavë” botuar në frengjisht në Lozanë-Zvicër më 119,dhe në shqip në Tiranë 1997, faqe 61 ).
.
Ne keto treva qe permend ne shkrim me sa di une, popullata ishte e perziere, madje ne janine shumica ishin greke.
Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru
Krijoni Kontakt