Sa duhet te jete gjatesia dhe pesha e bebes muaj per muaj,,une e kam lindur 53 cm tani eshte 4 muaj dhe eshte 65 cm kurse peshen e ka 6.700kg,po hy ne internet dhe vetem per gjatesine 50 cm kam gjetur peshen dhe gjatesine
Sa duhet te jete gjatesia dhe pesha e bebes muaj per muaj,,une e kam lindur 53 cm tani eshte 4 muaj dhe eshte 65 cm kurse peshen e ka 6.700kg,po hy ne internet dhe vetem per gjatesine 50 cm kam gjetur peshen dhe gjatesine
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ela11 : 12-10-2011 mė 15:29
urime per temen dhe per bebin.............dhe cuni im ka lindur 53cm i gjate... dhe 2 muajsh ka qene 56 cm,kater muajsh 62cm, dhe 7 muajsh 72 cm ma merr mendja qe eshte sh normale te libri i djalit normale e ka shkruar dr(eshte shume bukur te shkruash te temat per femijet)ishalla rritje te mbare dhe shendet bebit ,djale apo vajze??
Ti me sjell gjithmone fat dhe lumturi
te rroje me jete te gjate vajza
femija ne moshen dy vjec arrin gjysmen e gjatesise qe do kene ne moshe adult
mua vajza me lindi 51.8 cm, dhe isthe 3.27 kg kur lindi, pas asaj smbaj mend cdo muaj sa ishte rritur ose sa peshonte deri sa shkoja te doktori dhe me thoshte sa ishte me krahsim me moshataret e saj, zakonisht dilte 90% me e gjate dhe 75% me e shendoshe lol
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga *~Rexhina~* : 13-10-2011 mė 08:54
I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.
Unė zakonisht pėrdor kėtė http://www.babycenter.com/baby-child...ile-calculator pėr tė patur njė ide. Megjithse edhe pediatri eshte shume i rregullt ne matjen e ketyre statistikave dhe ne shpjegimin e permasave qe eshte djali ne momentin e vizites.
Ne fund te dites duhet te kini parasysh se njerzit jane te ndryshem, ashtu dhe femijet lindin e zhvillohen ndryshe. Ndaj statistikat s'jane prere me gershere. Per aq kohe sa femija vazhdon zhvillohet dhe eshte i shendetshem (pra nuk ka ndonje semundje) atehere edhe sikur te hyje ne % me te vogel sipas statistikave perseri eshte ne rregull.
---
Gjithashtu si faqe babycenter.com ne pergjithsi ndihmon shume si prinderit qe presin femije ashtu dhe ata qe kane femije te vegjel.
MijnWonder (22-01-2014)
kur kisha une vajzen e vogel u benja merak se nuk u shendoshte dhe te gjatesia sikur nuk u rriste ......une pyesja dr dhe ajo thoshte eshte shume normale dhe prinderit nuk jan shume te medhenj keshtu mos u bej merak se do rritet...
Krijoni Kontakt