Close
Faqja 5 prej 11 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 110
    AKA-MANO Maska e Maqellarjot
    Anëtarësuar
    16-06-2011
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    972
    Po te lexosh te gjitha postimet qe jane bere ne kete teme, do te kuptohet se problemet pa fund ne shqiperi jane nje pergjegjesi e drejt per drejt e popullit. Kaq te percare jemi saqe "arrim" edhe te justifikojm apo Urojm Serbet, Rrace Kriminele, qe na ka vrare dhe prere per qindra vejte sikur te ishim Bageti.

Qe serbet jane kriminela ajo as qe nuk mund te vihet as ne diskutim. Nuk jane vetem politikanet por edhe populli mbar. Sepe sado qe te "keqinj" te ken qen "kosovaret" kur ushtar te armatosur masakrojn Gra, Pleq, Foshnje eshte nje krim i shemtuar. Krime te tilla nuk behen per te mbrojtur "Trojet" e veta, ashtu sic e konceptiojn disa, por behet nga Urrejtja dhe Kafsheria. Populli doli dhe protestoj kur Kryekrimenelet qe than urdhera per Genocidin u arrestuan.

70 vjet me vone Gjermanet akoma Hidhen ne gjyqe nga Cifutet. 70 vjet me vone Plaga e nazizmit, do ti lendohet Gjermaneve sa here qe dikush do te permendi gjarjet qe ndodhen ne ate kohe dhe hapesire. 70 vjet me vone Serbet ben Krime shume me te shemtuara se Nazistet, ndoshta barabart me Genocidin Cam, nga Greket. Serbet marin statusin e kandidatid... Sote Greqia, shtet krimenele dhe hajdute, gjunjezoj te gjithe ekonomine e Everopes, me mashtrimet dhe vjedhjet qe beri. Sote eshte ne Prag te Falimentimit Total si nje shtet dhe popull...cfar bejn evropianet...i japin miliarda e miliarda Euro per ta shpetuar.

Sote Politikanet e shqiperise, 20 vjet me vone akoma mbarjn popullin e roberuar. Sote ata akoma vrasin popullin e vet ne mese te dites, pastaj i etikojn si Grusht Shteti. Vjedhin votat, Kontrollojn medjen plotesisht. Denuan Admiralin qe qe nxorri horlliqet e marrveshjes sekrete te qeverise shqiptare per te dhuruar detin tek Greket. Ate pjese deti qe mban nafte dhe mund te gjeneroj 25 miliard Euro.

Evropa i quan politikanet ordinere "burra shteti"

Cfar Prisni juve nga Evropa???

Pse habiteni kaq shume???

[B]Ajo qe me habit mua jan Urime qe i behen Serbise per fitoren e Statusit. Eshte per tu habitur, po e perserise edhe nje here jane Skandale. [/B]
    Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Qe Europa eshte nje ca i ka thene Fishta nuk ka dyshim. Na Europen do ta shohim edhe nja 50 vjet, me kete klase politike qe kemi. A i degjuat komentet e qeverise per raportin e progresit. haj medet haj o kuku Paramendoni nje vend si na korrupcionin deri ne fyt, dhe sa e sa here u diskutu ky muhabet, hajnat kriminelet na moren ne qafe.

Shkojne bisedojne me Serbine per me cu perpara. ja taci & co. Lopar eshte dhe lopar ka me mbet ja hongt dreqi kryt e katunarit, inatin e katunarit e ka . Ata qe nuk kane dale nga katuni deri ne moshen 18 vjece jau kisha ndalu hyrjen ne politike. Gjithashtu dhe atyre qe ardhja ne Prishtine ju duket si me shku ne Hene.

Ptuu skane faj turqelite qe e kane nje thenie : me mire i vdekur se katunar:

Kur cirreshin tjeret kunder bisedimeve pa kushte vishin ata qe jane pjek ne sistemin komunist e sllavist e slenin gje pa u thene. Ja mentaliteti tek ne. E tille ka qene fushata e fuqishme e lopareve. Tani Serbia nuk ka nevoje ta njeh fare Kosoven per ta marr statusin e kandidatit, vetem ti permbush disa gjera teknike.

Edhe ju shkiet e forumit mos u gezoni shume se nuk e keni marr statusin ende, por vetem si rekomandim nese i permbushini disa pika.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 13-10-2011 më 13:17

Para se t'ju pergjigjem dua te bej te qarte qe po jap mendimin ne lidhje me kerkesen qe BE pranoj per anetaresim te Serbise, e nuk po e mbroj aspak Serbine, perkundrazi, jam e mendimit qe nuk e meriton te futet ne BE jo vetem per shkak te luftes me Kosoven por sepse per mendimin tim nuk ploteson edhe disa kritere te tjera.

Citim Postuar më parë nga fattlumi Lexo Postimin
    Pikerisht edhe ne po bejme ate gje.
    Pse nje Serbi me te kaluar te fresket kriminale,me shume ceshtje te pazgjidhura sa i perket detyrimeve te saj ndaj Evropes lidhur me kriminelet e luftes qe ende ka shume te tille ne Serbi(qe kane mbrojtjen shteterore serbe),dhe me te gjitha keto te keqija i jepet nje PO,gjersa nje Shqiperije qe nuk diti kurre te shkel territor te huaj,dhe nder popujt me bujar e te urte te Evropes i thuhet JO.
    Spo flasim per kritere tjera pasiqe jane sterdebatuar ketu ne forum,mirepo per mendimin tim BE-ja ka pasur kuptimin e saj deri ne momentin qe hapi kufijt ne lindje per popujt magjup dhe jevg.Qe nga ai moment nuk mund te quhet Bashkesi Evropiane mirepo Bashkesi qe ju mundeson integrimin popujve jevg.
    Fattlum, me kete koment i je permbajtur tematikes se temes. Pikerisht ketu ke thene mendimin tend, e jo ne komentin e pare kur vure ato foto. Ne shkrimin e BE thuhej qe Serbia merr kerkesen e anetaresimit vetem nese zgjidh nje pike problematike, qe eshte pikerisht relata e saja me Kosoven. E une, kete po them qysh ne fillim... kjo eshte pika qe punon ne disavantazh te Serbise.

Citim Postuar më parë nga anita340 Lexo Postimin
    Klea me fal por krejt gabim je. Jo po ia ke fut krejt kot me ato qe une te futa ne bold.
    Cfare demokracie garanton Serbia te lutem shume?Cilat te drejta njerzore?Garanton te drejtat e boshnjakeve,hungarezeve shqiptareve e romeve ?
    Ne fakt ti edhe mund te kesh te drejte ketu; Serbia garanton te drejtat e atyre qe ajo i konsideron njerez dmth serbeve pa per te tjeret ajo sgaranton asnje lloj gjeje sepse as qe i trajton si njerez.
    Le pastaj ekonomine qe ma ka. Me bombona Negro do ti beje balle konkurrences se vendeve te BE-se Serbia ?....
    Ne Serbi funksionon ekonomia e tregut ne ate menyre qe pensionistet mbledhin shamponin e derdhur ne rruge nga nje fuqi e prishur e nje fabrike aty prane hahahahaha kam vdeke se qeshuri duke pare ate pamjen.... ke pa ti nje pus ne rrugen e prishur i mbushur me shampoo e tre pleq qe po mbushnin kuti te zbrazta nga aty.......
    Thuaj kjo ishte karrota per Serbine nese do te pranoje Kosoven si shtet. Po se pranoi do haje shkopin. Tani nje problem tjeter eshte se ca do perfitoje Evropa me Serbine brenda.
    Dhe eshte per te vene kujen nese ajo arrin BE-ne para Shqiperise.
    Pa sa per mendimin tim ata jo ne BE po as gjeografikisht sdo duhej te ishin ne Evrope. E mira te mires do te ishte te zhdukeshin fare po edhe te zhvendoseshin atje prej nga kane ardhur sdo te ishte keq.
    Ti ne fillim me thua qe ia futa kot, e pastaj jo vetem kundershton veten tende, por i jep pergjigje vete pyetjes. E the mire: demokracia nenkupton situaten e brendshme, nese istitucionet punojne duke iu bazuar kriterit te demokracise.... ndersa sjellja e saj ndaj te tjerve ben pjese te kriteri i "respketimit te minoriteteve", gje qe Serbia kurrsesi nuk e ploteson si kusht.
    Shembulli pleqve qe more tregon thjesht urrejtjen tende ndaj tyre e s'ka aspak te bej me kushtin ekonomik. Ne cdo vend te botes ka patur e ka akoma njerez qe flejne jashte edhe ne pike te dimrit, qe skane buke per te ngrene e jo me shampo per te lare koken; por kjo nuk i ben keto shtete te varfer ekonomikisht. Nuk kam qene ndonjehere ne Serbi, nuk e kam idene se si jane infrastrukture e ndertime, por them qe do jene ne nje nivel te mire perderisa BE i ben nje kerkese te tille.

Citim Postuar më parë nga halla mine Lexo Postimin
    As ju nuk e dini se sa bezdi me jep nje shqiptare qe nuk e ka iden se ç'fare shteti eshte serbia dhe e konsideron te denje per BE.
    Serbia per ta rikujtuar.. perveq tjerash ka edhe pretendime territoriale ndaj nje shteti tjeter, armatos banda paramilitare per ta luftuar nje shtet tjeter fqinje.. e shume te tjera..

Mediat italiane i bera fajtore.. qe ta arsyetoj sadopak keqinformimin tend.
    Nuk jam asapk e keqinformuar, por je ti qe po interpreton fjalet e mia sipas llogjikes tende. Une nuk e konsideroj te denje Serbine per BE, me thuaj ku e lexove ti kete?? Thjesht u perpoqa te them qysh ne fillim qe fakti qe ka vrare e masakruar mijra njerez nuk eshte nje faktor me aq rendesi; per BE i perket te shkuares... sepse po ti perkiste te tashmes nuk do thoshte qe Serbia mund te anetaresohet ne BE nese zgjidh problemin me Kosoven.
    E thene ndryshe, nese Serbia i jep fund kesaj situate, merr nje pike me shume per te hyre ne BE... pak rendesi se c'ka bere deri para ca vitesh.

Shpresoj te kem qene e qarte! Mos me akuzo per gjera qe nuk i kam thene e qe nuk i mendoj.

Citim Postuar më parë nga Milkway Lexo Postimin
    Serbia ploteson kushtet thojne shqiptaret e zi
    Po cfare kushte ??
    Ato kushte qe pretendon territore te shteteve tjera ?
    Ato kushte qe pakicat (shqiptaret) jetojne si mos ma zi dhe jane te diskriminuar ?
    E ke lexuar ti deklareten qe beri BE per shtetet? Mendoj se jo, sepse po ta kisha lexuar do e kisha kuptuar qe vetem kapja e Mladicit i ka dhene shume pike ne favor Serbise.

La vita non si spiega, si VIVE!

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    kleadoni , mos u bej naive.
    Kujton ti kapja e mladicit i dha pike vertet serbise?
    Po pse serbia e strehoi ate per 10-15 vjet ne territorin e saj , kesaj pyetje a u pergjigj serbia ndokujt? Jo , sepse asnjeri sja beri ate pyetje.
    Serbia ben luftera me 3 shtete brenda nje periudhe 10 vjecare, e kapja e nje krimineli lufte e beka kete si shtet te favorshem per tu bashkuar familjes se madhe europiane?

Come on , kaq e veshtire eshte per tu kuptuar valle?

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Maqellarjot Lexo Postimin
    Cfar Kushtesh ka Plotesuar Serbia???
    nuk me intereson ca kushtesh ka plotesuar serbia.
    une di qe shqiperia nuk plotesoi asnje kusht, kete thone zyrtaret e BE, qytetaret shqiptare mbahen peng nga pozita dhe opozita.
    tango luhet me dy veta, ne vend te tangos keta kane zgjedhur luften, asnjeres pale nuk i intereson integrimi europian, por 4.5 milione shqiptareve po

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e çudirave
    Postime
    3,776
    Ti ne fillim me thua qe ia futa kot, e pastaj jo vetem kundershton veten tende, por i jep pergjigje vete pyetjes. E the mire: demokracia nenkupton situaten e brendshme, nese istitucionet punojne duke iu bazuar kriterit te demokracise.... ndersa sjellja e saj ndaj te tjerve ben pjese te kriteri i "respketimit te minoriteteve", gje qe Serbia kurrsesi nuk e ploteson si kusht.
    Shembulli pleqve qe more tregon thjesht urrejtjen tende ndaj tyre e s'ka aspak te bej me kushtin ekonomik. Ne cdo vend te botes ka patur e ka akoma njerez qe flejne jashte edhe ne pike te dimrit, qe skane buke per te ngrene e jo me shampo per te lare koken; por kjo nuk i ben keto shtete te varfer ekonomikisht. Nuk kam qene ndonjehere ne Serbi, nuk e kam idene se si jane infrastrukture e ndertime, por them qe do jene ne nje nivel te mire perderisa BE i ben nje kerkese te tille.

kleadon,
    une lexoj postimet e tua me kenaqesi edhe kur ndonjehere has ne gjera me te cilat spajtohem. Me pelqen menyra se si arsyeton dhe me sa kam kuptu je e informuar mire mbi gjerat qe debaton. Prandaj nuk arsyetoj dot keqinformimin kur eshte ne pyetje Serbia. Ajo qe sme pelqen fare eshte se ti je e keqinformuar ne sensin pozitiv. Vetem se Europa i beri nje kerkese te tille Serbise nuk do te thote qe ajo plotesonte kushtet e duhura. Europa jo vetem i beri ftese po edhe e ka pranu nder te parat Greqine po iu kthye bumerang kjo pune. I beri kerkese dhe e pranoi madje Rumanine dhe ne te dyja e dime mire ku eshte Rumania.

Po te them dicka qe une e kam degjuar vete nga nje kosovar qe vinte permes Serbise nga Italia para dy vitesh dhe mbase do formosh nje pasqyre per infrastrukturen dhe ndertimin e saj. I shkelqente fytyra kur tregonte se si Sllovenia Kroacia madje edhe Kosova po ndryshonin pamjen per te mire ndersa Serbia jo vetem qe nuk perparonte po rruget ndertesat dhe gjithe pamja perreth te jepnin pershtypjet e nje ekonomie ne humnere. Dhe situata nuk ka ndryshu as ne keto dy vite shume.

Edhe ate shembullin me pleqte e solla per te tregu pikerisht zhvillimin e ekonomise atje. Ata pleqte nuk ishin te pastrehe po ishin pensioniste dhe para kamerave ankoheshin per pikerisht funksionimin e shtetit te tyre, per pensionet qe nuk u dilnin per ilace. Qe une i urrej ata ,tregon fakti qe une po qeshja pafund. Une i urrej ata(serbet ne pergjithesi-jo ata 3 pleqte) Klea dhe me gezon shkalla ku kane rene. Kam frike se mos dalin nga aty qe ta dish.
    AUTOCHTHONOUS

Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    kleadoni , mos u bej naive.
    Kujton ti kapja e mladicit i dha pike vertet serbise?
    Po pse serbia e strehoi ate per 10-15 vjet ne territorin e saj , kesaj pyetje a u pergjigj serbia ndokujt? Jo , sepse asnjeri sja beri ate pyetje.
    Serbia ben luftera me 3 shtete brenda nje periudhe 10 vjecare, e kapja e nje krimineli lufte e beka kete si shtet te favorshem per tu bashkuar familjes se madhe europiane?

Come on , kaq e veshtire eshte per tu kuptuar valle?
    Po ta kishe lexuar me kujdes se cfare kam shkruar, ndoshta do e kishe kuptuar. Thashe qe ne shkrimin qe BE kishte bere per kete teme, ishte e shkruar qe "kapja e Mladic" beri te mundur qe Serbia te fitoj pike. Nderkohe qe ajo qe mendoj une personalisht eshte qe, Serbia u tregua shume e shkathet ne kete aspekt, sepse e dorezoj Mladicin pikerisht ne nje moment kyc. Per mua ato e kane ditur gjithmone se ku fshihej e se ku ishte Mladic, por kane pritur momentin e duhur per ta derguar ate ne gjykaten e krimeve.... edhe, po te kesh qene sistematik me leximin e lajmeve, do e kesh lexuar qe qysh kur doli lajmi i kapjes se Mladicit, gazetat e gjthe botes e shkruan qe Serbia beri nje hap vigan, nje hap pozitiv ndaj denimit te kriminelve.

Ama, te fitosh pike nuk do te thote qe ishte arsyeja kryesore. Nuk arrij te kuptoj pse ju duket kaq e veshtire per ta kuptuar qe per tu bere shtet i BE duhen disa kushte, disa permiresime!

Citim Postuar më parë nga anita340 Lexo Postimin
    kleadon,
    une lexoj postimet e tua me kenaqesi edhe kur ndonjehere has ne gjera me te cilat spajtohem. Me pelqen menyra se si arsyeton dhe me sa kam kuptu je e informuar mire mbi gjerat qe debaton. Prandaj nuk arsyetoj dot keqinformimin kur eshte ne pyetje Serbia. Ajo qe sme pelqen fare eshte se ti je e keqinformuar ne sensin pozitiv. Vetem se Europa i beri nje kerkese te tille Serbise nuk do te thote qe ajo plotesonte kushtet e duhura. Europa jo vetem i beri ftese po edhe e ka pranu nder te parat Greqine po iu kthye bumerang kjo pune. I beri kerkese dhe e pranoi madje Rumanine dhe ne te dyja e dime mire ku eshte Rumania.

Po te them dicka qe une e kam degjuar vete nga nje kosovar qe vinte permes Serbise nga Italia para dy vitesh dhe mbase do formosh nje pasqyre per infrastrukturen dhe ndertimin e saj. I shkelqente fytyra kur tregonte se si Sllovenia Kroacia madje edhe Kosova po ndryshonin pamjen per te mire ndersa Serbia jo vetem qe nuk perparonte po rruget ndertesat dhe gjithe pamja perreth te jepnin pershtypjet e nje ekonomie ne humnere. Dhe situata nuk ka ndryshu as ne keto dy vite shume.

Edhe ate shembullin me pleqte e solla per te tregu pikerisht zhvillimin e ekonomise atje. Ata pleqte nuk ishin te pastrehe po ishin pensioniste dhe para kamerave ankoheshin per pikerisht funksionimin e shtetit te tyre, per pensionet qe nuk u dilnin per ilace. Qe une i urrej ata ,tregon fakti qe une po qeshja pafund. Une i urrej ata(serbet ne pergjithesi-jo ata 3 pleqte) Klea dhe me gezon shkalla ku kane rene. Kam frike se mos dalin nga aty qe ta dish.
    Ane, une me lart te kam shkruar gjithashtu qe per mendimin tim nuk i ploteson Serbia kushtet (lexo shkrimin ne rreshtat e pare). Por ky mendimi im nuk lidhet krejtesisht me luften e Kosoves (kriminalitetin ne pergjithesi) por edhe me disa pika te tjera si psh korrupsioni. Ka qysh ne 2007 qe parlamenti europian e ka hedhur kete propozim. Ja c'thote:

Parliament welcomes recent political events in Serbia, such as a new constitution, the formation of a new government, and the signing of a visa facilitation agreement with the EU. Nevertheless, MEPs underline that full cooperation with the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY), and the arrest of the four remaining indicted war criminals, is a pre-condition for the signing of a Stabilisation and Association Agreement (SAA).The Parliament notes that "the future of Serbia lies in the European Union," and that it "deserves special commendation for the peaceful resolution of a series of difficult challenges over the past year," including the independence of Montenegro, parliamentary elections and the formation of a new, pro-European government. It also "welcomes the completion of technical negotiations on an SAA," and the signing of the visa facilitation and readmission agreements on 18 September 2007.

Nevertheless, Members note that "corruption, particularly in the police and the judiciary, remains a serious problem," and that the Constitutional Court is not functioning, which is "not conducive to the development of democracy" in the country. The report also says that "a resolution to the status of Kosovo will both consolidate stability in the Western Balkans and facilitate the integration of the region into the European Union."
    E perseris edhe njehere qe personalisht mendoj qe nuk i ploteson ende kushtet per te hyre ne BE, por nuk eshte ne natyren time te llogjikoj disa veprime duke u bazuar ne urrejtjen personale.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Klea per cfare permisimesh po thua?
    Te shkaktosh luftera e pastaj vetem te dorezosh disa palaco gjenerale si shenje faljeje?

Dmth eshte me e mira me be djallin e pastaj engjellin sipas Be-se eh?

Po ne te shkretet si shtet si kemi rene me qaf asnje shteti deri tani.

Neve sna takojne pike per kete gje , apo duhet te ndermarrim hapat e serbise duke bere luftera e pastaj te pendohemi rreth tyre?

lol

Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Klea per cfare permisimesh po thua?
    Te shkaktosh luftera e pastaj vetem te dorezosh disa palaco gjenerale si shenje faljeje?

Dmth eshte me e mira me be djallin e pastaj engjellin sipas Be-se eh?

Po ne te shkretet si shtet si kemi rene me qaf asnje shteti deri tani.

Neve sna takojne pike per kete gje , apo duhet te ndermarrim hapat e serbise duke bere luftera e pastaj te pendohemi rreth tyre?

lol
    Epo he... keto jane pyetjet qe i duhen shtruar BE, e jo te mbajme fjalime qe na e ka fajin opozita, e qe kemi kete e kemi ate!!
    Lajkat qe i behen "vetes" s'kane asnje vlere per BE, as qe i intereson fare se plas sherri 24 ore mes politikaneve te vendeve te ndryshme!
    Kur ne s'duam njeri tjetrin, pse duhet te presim qe BE te na doje neve??

Me lind pyetja ne Serbet e urrejne kaq shume njeri tjetrin? Pozita-opozita serbe punon tamam apo ben lufte si ato tonet? Keto jane pyetje qe duhet ti bejme ne shqiptaret vetes para se te shajme BE pse na tha jo.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Serbet ta donin njeri tjetrin aq shume nuk i vrasin kryeministrat apo ti rrahin me mes te rruges pederastat kur bejne paradat e tyre.

Ja qe edhe serbet nuk e duan njeri tjetrin aq sa mendohet.
    Pastaj , dashuria ndermjet njeri-tjetrit qeka kushti primar i futjes ne BE?

Se dija kete gje une.

Faqja 5 prej 11 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •