Close
Faqja 6 prej 20 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 194
    fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar më parë nga Ksanthi Lexo Postimin
    Ej se ketu po flasim shqip dhe vesh nuk po merremi .Qekur na quhet urrejtje e verteta ????? Kam mbi 12 vjet qe rroj ne greqi dhe di se cfare behet , di ligjet di gjithcka .Nuk me eshte bere fare mendja Greqi , po te ish per mua do ikja qe sot , nuk e lija as per neser por ne Shq nuk do kthehesha kurre te pakten tani per tani qe nuk me ofron as kushtet baze per jetesen .Para disa vjetesh familja ime hapi nje biznes ne Shq me mendjen se do ktheheshim nje dite .Biznesi nuk shkoi mire sepse shteti te rrjep, dogana , taksa , ekonomisti etj , puntorat po ashtu ( ne kete rast njerzit tane , jo te huaj ) .Ok mqs nuk shkoi mire deshem ta mbyllim .Letrat kane nje vit e gjysem qe jane dorezuar dhe akti perfundimtar i mbylljes se biznesit nuk eshte bere .Atehere ti per cfare shteti me flet?
    E ke gabim nuk urrej bashkatdhetaret e mi por ata qe mua me bejne te ofendohem , te ul koken .
    Miqte e mi me te mire jane shq por i njoh qe nga femijeria sepse ketu ne greqi te them te drejten shqiptaret nuk behen miq .
    Nuk ke pse ndihesh fajtore per nje tufe halabakesh qe bejne veprime te ulta.
    Nuk arrij te kuptoj per cfare te vertete me flet kur i cileson te gjithe bashatdhetaret e tu hajdute.!!!!!!!!! Nese ti si <> ke kete mendim, atehere cfare i mbetet te mendoj greku apo kushdo qofte.
    Kjo politike e grekut per ti perulur shqiptaret eshte e njohur dhe tek shumica e shqiptareve ne greqi ka zene vend.Jo me kot qe edhe per nje krim te ulet ordinere te gjitha radiot, televizionet shtypi(Τα ΜΜΕ) shkarkojne baterite ndaj shqiptareve .........bile arrijne deri aty sa ta bejne problem edhe ne parlament ne disa raste.Dhe sapo del ne ruge do degjosh vetem <>
    Nese ti ke 12 vjet ne greqi une kam 20 dhe e njoh me mire se ti greqine.
    Sa per biznesin qe paske patur nuk e di si ka qene para disa vitesh por tani aktualisht eshte nje nga shtetet besoj Shqiperia ku mund te hapesh nje biznes shume lehte dhe me kosto ZERO Per te hapur nje biznes te vogel paguhet vetem 200 leke te reja per te mare licensen
    Doganat paguhen ne cdo shtet te botes e jo me ne shqiperi.Pesa u perket taksave mos me thuaj se jane te larta se mua me rezulton e kunderta.
    Paga e puntoreve eshte nga me te ultat ne Europe dhe kjo eshte ne dem puntorit por fitimi i tregtarit eshte maximal ama
    Ti nuk ke dashur te qendrosh ne shqiperi jo se nuk te eci biznesi.......
    Me keto mendime qe ke per shqipeine dhe shqiptaret nuk mund te qendrosh dot ne shqiperi ti Ksanthi!!!!!

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga prenceedi Lexo Postimin
    Kjo politike e grekut per ti perulur shqiptaret eshte e njohur dhe tek shumica e shqiptareve ne greqi ka zene vend.Jo me kot qe edhe per nje krim te ulet ordinere te gjitha radiot, televizionet shtypi(Τα ΜΜΕ) shkarkojne baterite ndaj shqiptareve .........bile arrijne deri aty sa ta bejne problem edhe ne parlament ne disa raste.Dhe sapo del ne ruge do degjosh vetem <>

Po mendoja s'me takon te flas meqe s'kam jetuar ndonjehere ne Greqi dhe ne te vertete shqiptaret qenkan monstra sic po i paraqesin.

Helena, ke te drejte nuk kam jetuar ne Greqi por dij te bej krahasime dhe kjo qe pershkruan ti mua me duket e pa-llogjikshme, e pa pranueshme. Por ne Itali kam qene dhe kam degjuar nga kushurira e cila pse ishte me vonese ne klase (shkolla mesme) mesuesi i thote perpara nxenesve te tjere "U vonove se goma qe kalove detin nga Shqiperia do kete qene me defekt"!! Mesues....jo njeri ne rruge por mesues. Te ta provonin ketu e te thonte mesuesi pse je zezak, apo pse je meksikan u vonove ne klase. Jo punes te tanishme por munded qe edhe karrieres do ti thonte lamtumire.

Pra ka te bej shume me njerezit. Populli amerikan eshte me i dashur pikerisht sepse shumica jane te ardhur dhe emigrantet nuk e ka per turp te tregoj prejardhjen e tyre. More ne shembull meksikanet, kam shoqe nga meksika dhe nuk ndihet e ofenduar te thoj qe jam nga andej dhe flet me krenari per vendin e saj edhe pse degjojme ne lajme per "kartelet meksikane te droges" edhe pse zihen politikanet per emigracionin e paligjshem te meksikanve. Njerezit nuk e perbuzin pse eshte meksikane sepse ketu behet diference midis krimineleve dhe njerezve te thjeshte.

Porto rikanet s'di gje si jane ngaqe sic thashe me pare nuk behet diference nga vjen krimineli. Zezaket po ashtu bejne 100 llafe ne televizor nese shohin diskriminim ndaj tyre.

Ka njerez qe ofendojne? Po ka....por shihen si pa edukate. Jo ne normat e shoqerise.
    Ndryshuar për herë të fundit nga s0ni : 14-10-2011 më 11:17

Citim Postuar më parë nga HELEN OF TROY Lexo Postimin
    Edhe me i ndershmi ka vjedhur nje thes me ullinj .....
    Domethen cdo shqiptar vjedh?

Po per te tjeret ca mendimi ke? Si p.sh greket, sa nga ata vjedhin?

Ej se ketu po flasim shqip dhe vesh nuk po merremi .Qekur na quhet urrejtje e verteta ?????
    Si eshte e verteta? Une deri tani kam lexuar nga ju qe shqiptaret te gjithe vjedhin, shumica e krimeve behen nga shqiptaret, shqiptaret jane rrace e poshter etj etj.

A mbeshtetet kjo ne fakte? Se te gjitha me duken si opinione personale. Ti thua nuk rri me shqiptare, pervec atyre qe njihje nga Shqiperia, por ama e di qe shqiptaret jane te gjithe kriminela.

Na sillni ndonje statistike per krimet ne Greqi qe te na bindni me fakte, se thjesht duke thene "une di ligjet di gjithcka" nuk mjafton.

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anëtarësuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Si eshte e verteta? Une deri tani kam lexuar nga ju qe shqiptaret te gjithe vjedhin, shumica e krimeve behen nga shqiptaret, shqiptaret jane rrace e poshter etj etj.

A mbeshtetet kjo ne fakte? Se te gjitha me duken si opinione personale. Ti thua nuk rri me shqiptare, pervec atyre qe njihje nga Shqiperia, por ama e di qe shqiptaret jane te gjithe kriminela.

Na sillni ndonje statistike per krimet ne Greqi qe te na bindni me fakte, se thjesht duke thene "une di ligjet di gjithcka" nuk mjafton.
    Cfare faktesh do ti nga une ? Nuk punoj ne polici te mbaj statistika .Une them ato qe me kane pare syte dhe ato qe me kane degjuar veshet dhe po me degjojne .Nuk te mjaftojne ty lajmet ne gazeta apo Tv ???Ketu ku banoj une nuk eshte Athine qe nuk njeh njeri tjetrin sepse jetojne mbi 5 milion , ketu fjala del dhe kur degjoj gjera te tilla me vjen turp per llogari te tyre por ju mos kujtoni se fsheh identitetin dhe te mos them qe jam shqiptare , them me plot gojen qe jam Shq dhe po me thane ndonje gje u them qe nuk jane te gjithe njesoj.

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anëtarësuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Citim Postuar më parë nga prenceedi Lexo Postimin
    Nese ti ke 12 vjet ne greqi une kam 20 dhe e njoh me mire se ti greqine.
    Sa per biznesin qe paske patur nuk e di si ka qene para disa vitesh por tani aktualisht eshte nje nga shtetet besoj Shqiperia ku mund te hapesh nje biznes shume lehte dhe me kosto ZERO Per te hapur nje biznes te vogel paguhet vetem 200 leke te reja per te mare licensen
    Doganat paguhen ne cdo shtet te botes e jo me ne shqiperi.Pesa u perket taksave mos me thuaj se jane te larta se mua me rezulton e kunderta.
    Paga e puntoreve eshte nga me te ultat ne Europe dhe kjo eshte ne dem puntorit por fitimi i tregtarit eshte maximal ama
    Ti nuk ke dashur te qendrosh ne shqiperi jo se nuk te eci biznesi.......
    Me keto mendime qe ke per shqipeine dhe shqiptaret nuk mund te qendrosh dot ne shqiperi ti Ksanthi!!!!!

Nuk e kisha fjalen per biznes te vogel .Me larte thashe qe paguanim dogane , biznesi i vogel nuk paguan por vetem ai i madh.U sqaruam????/
    Nje pyetje dua tju drejtoj juve qe jetoni ne Greqi dhe e urreni kaq shume.......Ju mban njeri me zorr??????????
    Personalisht nuk e kafshoj doren qe me jep per te ngrene .

.

Cfare faktesh do ti nga une ? Nuk punoj ne polici te mbaj statistika .Une them ato qe me kane pare syte dhe ato qe me kane degjuar veshet dhe po me degjojne .Nuk te mjaftojne ty lajmet ne gazeta apo Tv ???Ketu ku banoj une nuk eshte Athine qe nuk njeh njeri tjetrin sepse jetojne mbi 5 milion , ketu fjala del dhe kur degjoj gjera te tilla me vjen turp per llogari te tyre por ju mos kujtoni se fsheh identitetin dhe te mos them qe jam shqiptare , them me plot gojen qe jam Shq dhe po me thane ndonje gje u them qe nuk jane te gjithe njesoj.
    Nuk me mjaftojne lajmet neper gazeta? Sa lajme kane dale neper gazeta? 10?, 20? 30? Po sa krime jane bere gjate kesaj periudhe ne Greqi?

Nuk krijohet opinioni me artikuj gazetash, po duhet te kerkosh pak me thelle, se ashtu i bie qe te na ndryshoje opinione cdo dite pasi cdo dite dalin lloj lloj artikujsh. Mund te fillosh me nje statistike te thjeshte nga shqiptaret qe njeh personalisht. Sa kane kryer krime nga ata?

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Nuk e kisha fjalen per biznes te vogel .Me larte thashe qe paguanim dogane , biznesi i vogel nuk paguan por vetem ai i madh.U sqaruam????/
    Nje pyetje dua tju drejtoj juve qe jetoni ne Greqi dhe e urreni kaq shume.......Ju mban njeri me zorr??????????

.
    Nuk e di se cfare biznesi te madh ke pasur por me fal qe po ta them nuk ke ditur si te punosh.......

Ne lidhje me pyetjen perse nuk largohem nga greqia.......personalisht jam larguar ketu e nje vit.Arsyeja.......te ardhurat po fillonin te ishin pothuaj te barabarta me shpenzimet dhe nuk shikoja ndonje te ardhme te sigurt per femijet.

Personalisht nuk e kafshoj doren qe me jep per te ngrene
    Po ate qe te dha para 12 vjetesh per te ngrene perse e kafshon!!!!!!!!!!!!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga prenceedi : 14-10-2011 më 13:16

Ke te drejte qe nuk kafshon doren qe te jep per te ngrene, po s'ka nevoje ti gjuash dhe ti me shpull cdokujt qe i gjuan ajo dore.

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024

.

-mos harro ata djem e vajza nenash qe jane varare maleve prane kufirit, perdhunuar, cnderuar e poshteruar deri ne frymen e fundit, familjet e vazhdojne ti kerkojne.
    -mos harro ato vajza e djem qe jane rropatur fushave me muaj te tere duke fjetur stallave e kanaleve dhe pas 3-4 muajsh "o eksipakias afendikolos" ka sjellur autobuzin blu nje jave para se ti pagonte.
    -mos harro ato qindra e mijra qe kane punuar pa "IKA" pa te drejta, qe kane ketu e 20 vjet qe i vjedhin e i sorollasin per "prasini salata" e "horiatiki karta".
    mos harro ata shqype qe per hir te stomakut nderruan emer e kombesi dhe tani mendojne se e kapen per bithesh "homo-gjenizimin".......
    MOS NA U KAPNI TANI ME RASTE SE RASTE KA ME MILIONA NGA TE DYJA ANET....

TE PARET TANE KANE PATUR NJE TE SHARE "TU NDRROFTE EMRI"

tu ngjat jeta
    Ndryshuar për herë të fundit nga ☆Angie☆ : 17-10-2011 më 14:26
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

Faqja 6 prej 20 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •