Close
Faqja 17 prej 20 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 194
    100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar më parë nga HELEN OF TROY Lexo Postimin
    Ksanthula agapi haha une bej timen mbase nje dite kuptojne edhe keta njerez te mjere qe shpirti i tyre eshte i mbushur me helm ,keta sjan as came as arvanite te fliste nje nga ata do e respektoja po me te tjeret eshte e kote te meresh.

Nuk besoj se ja vlen te shpjegosh gjera qe shumica nuk i kuptojne lodhesh kot edhe te mbushet shpirti me urejtje.
    Shyqyr mua ne shkolle nuk me folen kur me ironi sic bene me emigrantet ne itali kur vonoheshin ne mesim edhe kur i fundosin ne fund te detit.....ne 1997 po sigurisht nuk ju leverdis ti lexoni keto gjera
    dini vetem te grini karota!
    Epo greket ishin too busy duke bere masakra ne kufi me bashkombasit e ty e te mite prandaj nuk kishin kohe te vinin ne klase. Kam pare filmin "peng" grek/shqiptare edhe pse eshte fiction sepse ngjarja e vertet eshte krejt ndryshe kame pare nje pjese atje qe te tmerron. Ne internet thuhej nga disa komentues qe greket keto veprime/torturime ia kane bere shume shqiptarve. Ty mbase te duket normale por nje shqiptari hell even nje human te vertet nuk i duken normale veprime/torturime te tilla. Nejse nuk ia vlen te diskutosh me ketu por do zoti 1 ore e me pare digjet & shkatrrohet greqia se e meritojne evgjitet e ndyre.
    I LOVE GOD

j&g

Citim Postuar më parë nga **** Lexo Postimin
    Mire e ke Klea duhet harruar fakti qe 500K emigrante kane punuar pa asnje benefit atje edhe nuk iu njifet nje dite e vetme per pension. Edhe se si mijra shqiptare jane rrahur abuzuar nga ushtria/policia e semur greke edhe te tjere qe kane vdekur. Sigurisht mire eshte te shikosh anet pozitive por kur negativja eshte shume here me e madhe ateher nuk ia vlen te shikosh pozitiven. BTW nga ata qe po i "ushqen greqia" e ke iden se cfare perqindje bejne pune te rendomta edhe ca perqindje bejne pune te white collar??? Greqia ka fituar shume here me teper nga emigrantet shqiptar. E keni iden cfare do te thote force pune pa benefit GM i duhet $5K per cdo makine te shkoj kundrejt benefit per cdo punetore. Emigrantet shqiptar ne greqi kane mesur si te behen good house keeper, si te merren me ndertim, farm & blektori. Per ata shqiptare qe thone qe greket i respektojne me teper se shqiptaret e besoj se ka shqiptar plot qe jane bere me grek se greket vet edhe per mendimin tim cdo individ qe pelqen kombesit e tjera me teper se e vetja meriton respekt nga ai komb.

Ah se harrova ti urrejme ata shqiptaret se fundja llumi jane keshtu i veme kapak ne gjithckaje duke bere cdo shqiptare tjeter llume e vet na duket vetja e mire pika qe nuk iu bie ata qe shkojne me ket mendim.
    Tani ty une si mos te te pergjigjem??
    Benefit nese e kuptoj mire fjalen sna i ka fajin greku por ne qe nuk mendonim per te ardhmen tone edhe per pensionin edhe i theshim ska gje na i jep lek ne dore edhe nuk ngulnim kembe te merni te drejtat tona ne dore...

Ketu ligjet jane si per shqipetaret ashtu edhe per greket sa ka te beje per pensionin nese se di me thuaj te te sjell info edhe nese dikush kapet qe ka nje punetor pa te drejtat e tij denohet njelloj eshte mbase i vetmi ligj qe fuksion akoma ketu.
    Cfare pune benin greket ne gjermani ?Te themi po pune te renda?
    Pse gjermania ska fituar nga emigrantet e saj?
    Emigrantet shqipetare ketu mesuan nje zanat edhe shumica vajti ne shqiperi edhe hapi bisnesin e tij ,si edhe emigrantet grek kur vajten ne amerike edhe ne gjermani beri po te njejten gje hapi bisnes ketu....
    tani nese klea te shau fene tende na fal e se pergjigjet siper ti dhashe me siper.
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

Mire e ke Klea duhet harruar fakti qe 500K emigrante kane punuar me nen minimum pa asnje benefit atje edhe nuk iu njifet nje dite e vetme per pension. Edhe se si mijra shqiptare jane rrahur abuzuar nga ushtria/policia e semur greke edhe te tjere qe kane vdekur. Sigurisht mire eshte te shikosh anet pozitive por kur negativja eshte shume here me e madhe ateher nuk ia vlen te shikosh pozitiven. BTW nga ata qe po i "ushqen greqia" e ke iden se cfare perqindje bejne pune te rendomta edhe ca perqindje bejne pune te white collar??? Greqia ka fituar shume here me teper nga emigrantet shqiptar. E keni iden cfare do te thote force pune pa benefit GM i duhet $5K per cdo makine te shkoj kundrejt benefit per cdo punetore. Emigrantet shqiptar ne greqi kane mesur si te behen good house keeper, si te merren me ndertim, farm & blektori. Per ata shqiptare qe thone qe greket i respektojne me teper se shqiptaret e besoj se ka shqiptar plot qe jane bere me grek se greket vet edhe per mendimin tim cdo individ qe pelqen kombesit e tjera me teper se e vetja meriton respekt nga ai komb. Greqia eshte mesuar me gjak emigranti edhe te printoj para se me teper sdi do zoti shkon bankrupt nje ore me pare.

Ah se harrova ti urrejme ata shqiptaret se fundja llumi jane keshtu i veme kapak ne gjithckaje duke bere cdo shqiptare tjeter llume e vet na duket vetja e mire pika qe nuk iu bie ata qe shkojne me ket mendim se te gjithe njelloj jemi pavarsisht ku jemi. Per mua llume je nese je imoral/kriminel/hajdut jo nese je shqiptar qe jeton ne greqi apo ne ndonje qoshe tjeter te botes.
    E more ti ne vija shume te thella. Po pse vetem ne greqi shqiptaret kane punuar ne pune te rendomta?? Ose ose, me thuaj ti mua nje shtet ku i jepet me shume e drejta nje te huaji sesa nje vendasi?
    E te lutem mos me merr shembull Ameriken sepse Amerika eshte e tera e ndertuar "me te huaj".

Negativja eshte shume here me e madhe ne syte e tu si shqiptare... por, po ta mendosh, kudo ne bote te huajt bejne punet e rendomta. Edhe ketu ne itali te vish, murator apo pastrues rrugesh jane vetem te huaj, nje nr i vogel eshte italjan. Madje, per house keeper jane moldave, rumune, bjelloruse etj.
    Edhe greku i shfrytezon normalisht e jam dakord qe ne krahasim me italjanin i trajton me keq... por nga kjo, e te dalesh e te numerosh vetem anet negative i bie te mos jesh fare koerent. Emrin e keq e kemi marre vete ne shqiptaret me bemat qe kemi bere, e jo vetem ne greqi po kudo.
    Shqiptaret qe kane emigruar ne fillim te viteve '90 sot i ke si zoterinj, respketohen e mirepriten kudo, madje ka plot qe bejne pune te mira. Cudi qe me kalimin e viteve, e sidomos pas '97 i prishem vetes emrin e normale qe bota mendon keq.

Me duket shume e cuditshme qe une rri bej te tilla komente me anetar qe e kane perjetuar vete situaten e viteve '90.... si arrini ti kunderviheni 100% nje shteti per menyren qe trajton disa emigrante (qe e thote vete fjala - jemi ne qe kemi patur nevoje per te vajtur atje, e jo ato te kishin nevoje per ne). Nese s'te pelqen, vazhdo... do viij nje marokin apo nje tunizin e do punoj per me pak lek e pa u ankuar fare.

Nejse, nuk dua te zgjatem shume. Edhe mua greku nuk me pelqen per shume gjera, por ka menyra e menyra te te shprehurit!

La vita non si spiega, si VIVE!

Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Tani ty une si mos te te pergjigjem??
    Benefit nese e kuptoj mire fjalen sna i ka fajin greku por ne qe nuk mendonim per te ardhmen tone edhe per pensionin edhe i theshim ska gje na i jep lek ne dore edhe nuk ngulnim kembe te merni te drejtat tona ne dore...

Ketu ligjet jane si per shqipetaret ashtu edhe per greket sa ka te beje per pensionin nese se di me thuaj te te sjell info edhe nese dikush kapet qe ka nje punetor pa te drejtat e tij denohet njelloj eshte mbase i vetmi ligj qe fuksion akoma ketu.
    Cfare pune benin greket ne gjermani ?Te themi po pune te renda?
    Pse gjermania ska fituar nga emigrantet e saj?
    Emigrantet shqipetare ketu mesuan nje zanat edhe shumica vajti ne shqiperi edhe hapi bisnesin e tij ,si edhe emigrantet grek kur vajten ne amerike edhe ne gjermani beri po te njejten gje hapi bisnes ketu....
    tani nese klea te shau fene tende na fal e se pergjigjet siper ti dhashe me siper.

ahahahah ky koment me ben te qesh mire e ke budallanj shqiptaret nuk i kerkonin pension ahaahahahahah. Greqia i dha gjithcka keta thjesht e refuzonin aaahahahahah. Feja ime eshte kristiane protestane edhe kombesia ime eshte SHQIPTARE. Nje komb qe thur himne si do ta shkatrroj kombesin time kurre nuk e adhuroj por dua ta shikon keq e me keq edhe koha po e tregon fundi po i vjen.
    I LOVE GOD

j&g

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Ah juve ua ka fajin qeveria shqiptare fillimisht, pastaj kaloni te greket.Shifini gjerat tamam.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Epo greket ishin too busy duke bere masakra ne kufi me bashkombasit e ty e te mite prandaj nuk kishin kohe te vinin ne klase. Kam pare filmin "peng" grek/shqiptare edhe pse eshte fiction sepse ngjarja e vertet eshte krejt ndryshe kame pare nje pjese atje qe te tmerron. Ne internet thuhej nga disa komentues qe greket keto veprime/torturime ia kane bere shume shqiptarve. Ty mbase te duket normale por nje shqiptari hell even nje human te vertet nuk i duken normale veprime/torturime te tilla. Nejse nuk ia vlen te diskutosh me ketu por do zoti 1 ore e me pare digjet & shkatrrohet greqia se e meritojne evgjitet e ndyre.
    Ne radhe te pare mundohu te flasesh shqip pa fjale te huaja sepse nuk meremi vesh nese ja filloj edhe une te fut fjale greqisht!
    Une shpirtin edhe zemren time dua ta mbaj te paster edhe nuk uroj gjera te tilla per asnje shtet sa me shume ketu qe mbase do kaloj edhe vitet e jetes time.
    Ne ke shtet ke pare trajtim tjeter kur nje njeri kalon kufirin ne menyre te pa ligjshme ?Edhe ta presin me lule ne dore?
    Ky eshte ligji po sigurisht asnje ska te drejte te sillet ne menyre te tille
    tani nese fshataret grek neper kufi ishin kafshe kjo zdo te thote qe te gjithe do i futim ne nje thes,se greke ishin edhe ato plaka qe ju jepnin shqipetareve buke edhe roba kur erdhen ne fillim.
    Mundohu te vesh llogjiken te punoje kur lexon postimet tona plot urejtje edhe lexoji dy tre here mbase kupton ku qendron problemi.
    Une nuk thashe qe keta jan engjell edhe i di mire se cfare kane bere.
    Zoti te dhente ndihme !
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar më parë nga kleadoni Lexo Postimin
    E more ti ne vija shume te thella. Po pse vetem ne greqi shqiptaret kane punuar ne pune te rendomta?? Ose ose, me thuaj ti mua nje shtet ku i jepet me shume e drejta nje te huaji sesa nje vendasi?
    E te lutem mos me merr shembull Ameriken sepse Amerika eshte e tera e ndertuar "me te huaj".

Negativja eshte shume here me e madhe ne syte e tu si shqiptare... por, po ta mendosh, kudo ne bote te huajt bejne punet e rendomta. Edhe ketu ne itali te vish, murator apo pastrues rrugesh jane vetem te huaj, nje nr i vogel eshte italjan. Madje, per house keeper jane moldave, rumune, bjelloruse etj.
    Edhe greku i shfrytezon normalisht e jam dakord qe ne krahasim me italjanin i trajton me keq... por nga kjo, e te dalesh e te numerosh vetem anet negative i bie te mos jesh fare koerent. Emrin e keq e kemi marre vete ne shqiptaret me bemat qe kemi bere, e jo vetem ne greqi po kudo.
    Shqiptaret qe kane emigruar ne fillim te viteve '90 sot i ke si zoterinj, respketohen e mirepriten kudo, madje ka plot qe bejne pune te mira. Cudi qe me kalimin e viteve, e sidomos pas '97 i prishem vetes emrin e normale qe bota mendon keq.

Me duket shume e cuditshme qe une rri bej te tilla komente me anetar qe e kane perjetuar vete situaten e viteve '90.... si arrini ti kunderviheni 100% nje shteti per menyren qe trajton disa emigrante (qe e thote vete fjala - jemi ne qe kemi patur nevoje per te vajtur atje, e jo ato te kishin nevoje per ne). Nese s'te pelqen, vazhdo... do viij nje marokin apo nje tunizin e do punoj per me pak lek e pa u ankuar fare.

Nejse, nuk dua te zgjatem shume. Edhe mua greku nuk me pelqen per shume gjera, por ka menyra e menyra te te shprehurit!
    Klea emigranti eshte i shtypur kudo qe shkon as e ve ne dyshim. E vertet te gjitha vendet nuk i pelqejne emigrantet por ke me shume mundesi kurse ne greqi shtypesh abuzohesh cdo dite me teper se ne cdo vend tjeter sepse ata e kane bere te qarte qe na urrejn. E keni iden sa fonde merr greqia per te ndihmuar emigrantet?? Tani te vij Helen e ta na thoj cfare ndihme ka marre si emigrante atje. Sa te keq jemi ashtu si cdo njeri tjeter ne bote askush nuk eshte perfect. Tani na doli qe kemi lene name kush tha??? Une cdo dite me bije rasti te diskutoj me admiral, avokat, inxhiniera etc. edhe me njerez teper te larte qe punojne ne instuticione teper te larta amerikane edhe flasin nga fjalet me te mira per shqiptaret kur marin vesh qe jam shqiptare sme ka thene kush nje fjale te keqe ku na ka dale nami keq ne??? Ah po harrova na ka dale ne greqi po sigurisht ata keq do flasin per ne na ka dale edhe ne forum se vdesim te shajme njeri tjetrin. btw nje admiral i njohur me ka thene me popull te paster & mikeprites se shqiptaret nuk ka sepse kishte qene kosove. Mua greku sme pelqen per asgje se nuk kemi pare kurre mire nga ata.
    I LOVE GOD

j&g

Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Ne radhe te pare mundohu te flasesh shqip pa fjale te huaja sepse nuk meremi vesh nese ja filloj edhe une te fut fjale greqisht!
    Une shpirtin edhe zemren time dua ta mbaj te paster edhe nuk uroj gjera te tilla per asnje shtet sa me shume ketu qe mbase do kaloj edhe vitet e jetes time.
    Ne ke shtet ke pare trajtim tjeter kur nje njeri kalon kufirin ne menyre te pa ligjshme ?Edhe ta presin me lule ne dore?
    Ky eshte ligji po sigurisht asnje ska te drejte te sillet ne menyre te tille
    tani nese fshataret grek neper kufi ishin kafshe kjo zdo te thote qe te gjithe do i futim ne nje thes,se greke ishin edhe ato plaka qe ju jepnin shqipetareve buke edhe roba kur erdhen ne fillim.
    Mundohu te vesh llogjiken te punoje kur lexon postimet tona plot urejtje edhe lexoji dy tre here mbase kupton ku qendron problemi.
    Une nuk thashe qe keta jan engjell edhe i di mire se cfare kane bere.
    Zoti te dhente ndihme !
    ahaah postimet e tua me shtojne me teper humorin. Po bie ne kundershtim me fjalet e tua. Shqiptaret jane llum se dolen 5 kafshe edhe bene krime ose me shume se 5 kurse greket pse fshataret u sollen keq nuk do te thote qe greket jane te keq. Zoti ma ka dhene ndihmen mua, me ka dhene qartesi qe shikoj se greket jane kafshe e kaluar kafshes. Btw rrenimin e greqis po e kerkon nje bote e gjithe per me teper shko e shif komentet ne CNN po do link me thuaj nuk e besoj qe te gjithe jane gabim.
    I LOVE GOD

j&g

ahahahah ky koment me ben te qesh mire e ke budallanj shqiptaret nuk i kerkonin pension ahaahahahahah. Greqia i dha gjithcka keta thjesht e refuzonin aaahahahahah. Feja ime eshte kristiane protestane edhe kombesia ime eshte SHQIPTARE. Nje komb qe thur himne si do ta shkatrroj kombesin time kurre nuk e adhuroj por dua ta shikon keq e me keq edhe koha po e tregon fundi po i vjen.
    Po smu pergjigje per ato qe te pyeta o viran pse kshu .
    Sa per komentin qe qeshe po te them edhe nje tjeter
    nese neser ne rruge te thote njeri hiq pandallonat mos ja ver fajin atij po mbaja vetes edhe hidhu nga ndonje urre se e ke vet fajin sta ka tjetri!

Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Ah juve ua ka fajin qeveria shqiptare fillimisht, pastaj kaloni te greket.Shifini gjerat tamam.
    E di si thua ti pink nje femij qe ka dy prinder te keq braktiset duhet qe patjeter te abuzohet nga te gjithe?????? Pastaj qeveria shqiptare e ka fajin per cdo emigrant qe eshte larguar, por kjo nuk do te thote qe amerika te na abuzoj ne qe jemi ketu e te na kendoj kenge ushtria amerikane ne 7/4 se si do na coptoj zorret. I am done me ket temen nuk ia vlen te diskutosh. helen "dhuroji verberis indiferencen tende" besoj se e more pergjigjen e dashur.
    I LOVE GOD

j&g

Faqja 17 prej 20 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •