Close
Faqja 11 prej 20 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 194
    Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anëtarësuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Ok Pink meqe po flasim me shifra. Kam 3 kushurira ne Greqi.
    Tani i bie 3 x .90 = 2.7

2 nga kushurirat e mia po e po qe jane llum.
    Po edhe tjetra 70% e karakterit te saj eshte llum dhe vetem 30% eshte e mire.

Keto shifra s'me dalin tamam se qe te treja jane njerez shembullore te shoqerise!! E pse s'me del shifra tamam?

Cfare ndryshimi ka llumi qe kemi ketej ne amerike me llumin ne greqi? S'ka ndryshim po llum jane!

Cuditem me ty. Nuk e sheh sa keq ja ka shperlare mendjen propaganda greke shqiptarve atje? Ti qe shume shpejt dole ne kete konkluzion te pa vertete, paramendo ato qe jetojne aktualisht ne Greqi cfare presioni i behet te urrejne cdo gje shqiptare.
    O Soni kush me ben mua presion qe te urrej shqiptaret ??????? Jeni ne vete ju apo jo ??//Moj goc i kam kaluar une te 30 nuk jam adoleshente dhe te me drejtojne te tjeret nga do vete .Une them te verteten , ate qe shikoj , qe perjetoj .

Citim Postuar më parë nga HELEN OF TROY Lexo Postimin
    PTU RACE E QELBUR
    E paske shkruar edhe me gërma të mëdha ! Tani meqë këta kriminelët dolën që janë shqiptarë, mënyra se si ti shprehesh me terma racorë, madje dhe fyes, nënkupton se racë e qelbur qenkan shqiptarët që ta paskan marrë fytyrën ty ! Në jetën e përditshme, për këtë mënyrë të shprehuri urryes racor, ti sipas ligjit dënohesh, por nejse, edhe sipas forumit shkrimet urryese racore, siç ke bërë ti me koment - janë arsye përjashtimi, por edhe këtu ligjin e bën maliqi !

Së pari, krimi ka karakter individual, madje është parimi më kryesor dhe më i lashtë si së drejtës penale, dhe jo vetëm ! Pra të doli huq sërish, dhe nxore në pah edhe më shumë mosdijen tënde...
    Së dyti, shkenca e kriminologjisë dhe kriminologët, ndër shkaqet e kriminalitetit, nuk rendisin hiç si faktor kriminolog racën, etninë, origjinën....Kështu që e dashur, atë vrerin racor ndaj shqiptarëve në lidhje me krimet, mbaje për vete, ose shko ta shfrysh me ata që janë injoranta në këtë aspekt.

Citim Postuar më parë nga HELEN OF TROY Lexo Postimin
    Clidhje ka kjo pyetje ?Ksaj I THONE PYLLI DIGJET edhe .....
    shqiponje eshte ..edhe cfare?
    Jo, as nuk është tatuazhi yt, dhe as që është shqiponjë. Nga ata mjeshtrat e tatuazheve quhet : zanë, pra si ato zanat e malit që i kemi ne në folklor, sepse jam interesuar për një tatuazh të tillë, paçka se tani më është mbushur mendja të mos bëj asnjë tatuazh. Ajo vajza të cilës ti foton i ke marrë si avatar, është një anëtare shumë simpatike e forumit xlindax
    http://www.forumishqiptar.com/showpo...7&postcount=97

Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Kjo mesiper qe degjove dhe diskutove ti me keto njerez injorant quhet "Hate crime" apo krim urrejtje. Ligjet jane teper te ashpra per gjera te tilla. Mbase dikush qe ka njohuri ligjore te flase me shume.....? Nga aq sa di une vetem e folura ne kete menyre ka denim. Nuk po justifikoj apo mbroj keto kriminela shqiptare, ne djall te shkofshin. Por me acarojne nervat injorantet pa pike llogjike qe flasin si mesiper. Maratonomak shume mire bere qe ike, nuk llogjikohet me budallenj te tille. DHE me ligj keto budallenj denohen!!!

Nga wikipedia gjeta kete qe tregon per Greqine dhe ligjet e saj.

Pra paskam te drejte, njesoj qenka dhe ne Greqi, nuk lejohen te flasin ne kete menyre urrejtje.

Me thuaj pak ku e identifikon veten ti me keto vrases? S'ka derra vetem Shqiperia!!!
    Je shumë e saktë në lidhje me ndalimin ligjor ndaj racizmit, madje edhe ndaj thirrjeve racore. Raste të tilla janë të ndaluara nga çdo shtet, sidomos edhe nga vetë Kushtetuta greke është e ndaluar, sepse duke qenë se ndalime të tilla janë të shprehura si nga ligjet europiane, paktet ndërkombëtare, po ashtu edhe nga Konventa e të Drejtave të Njeriut.
    Po të citoj për thjeshtësi veç nenin 20/2 : Çdo thirrje për urrejtje kombëtare, raciale ose fetare që përbën një nxitje për diskriminim, armiqësi dhe dhunë, ndalohet me ligj.

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anëtarësuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Citim Postuar më parë nga **** Lexo Postimin
    O njerez dihet qarte qe keta jane kriminela por ne greqi mund te jene afersisht 300,000 shqiptar jo te gjithe jane kriminela por dihet qe te gjithe diskriminohen nga greket kush e mohon ket, problem per ata. Njeriu nuk duhet te flasi ne interesat e veta pse shkon mire ti me komshien greke nuk do te thote qe gjithe greket i duan shqiptaret. Greket jane shume here me kriminela kundrejt shqiperis sepse ushqehen nga shteti qe te na urrejne. Per ju qe krahasoni perendimin me greqin ahahahahahah me beni te qesh. Po shqiptari derri i ndyre vrau ushtar amerikan me keq ska ku shkon edhe amerika nuk u ndie te kishte vrare ushtar greke te gjithe shqiptaret ne greqi do i kishin varur. Mos na krahasoni evgjitet greke me perendimin sepse edhe ata vet e kane enderr perendimin & btw mos pertoni shkoni e shifni sa greke kane aplikuar per viza pune ne amerike. Eshte kulmi te krahasosh greqin me perendimin. Shqiptaret kane arritur gjithcka me pune & mund ne cdo qoshe te botes sigurisht ka edhe kriminela shqiptare ashtu si ka ne cdo popull edhe askush nuk po i mbron keta derra por ne po veme ne dukje qe populli greke e ka shprehur qarte qe na urren ne kulm edhe do shkatrrimin e kombit tone.
    Ne greqi ishin rreth 1.000 000 shqiptare.Qe kur ra kriza u larguan shume dhe po largohen.
    Disa nga ju thoni pse bazoheni neper shkrimet e gazetave etj etj .Ti personalisht pse bazohesh ne ato shkrime ku thone qe shqiptaret ne greqi diskriminohen , nuk dalin nga shtepia , nuk flasin shqip neper rruge .Ketu kercet shqipja e muzika per qejf .

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga Ksanthi Lexo Postimin
    O Soni kush me ben mua presion qe te urrej shqiptaret ??????? Jeni ne vete ju apo jo ??//Moj goc i kam kaluar une te 30 nuk jam adoleshente dhe te me drejtojne te tjeret nga do vete .Une them te verteten , ate qe shikoj , qe perjetoj .
    Qe te shajne shqiptaret kaq shume rracen e tyre nuk kam pare te behet pervec ne kete teme nga ju qe jetoni ne Greqi. Tani une kete s'kam si ta arsyetoj ndryshe! Kete pershtypje me ke dhene ti dhe te tjere ketu.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Soni, si I bere ato llogari ashtu? Sa shqiptare Jane atje? Dikush tha me lart- 300 mije, po e marrim si statistike reale. Pak rendesi ka. 10% qe ngeli sa I bie? Pastaj, tregohuni realist dhe praktike. Lerini menjane atdherarizmat e tepruara. Kur lexon ndonje 'bem' shqiptaresh ne USA apo vend tjeter, te gjithe hidheni perpjete. Pale te degjoni te ndodhin aty ku jetoni. A pa pa pa. Kot nuk thone- me barin e thate digjet dhe ai I njome. Ka njerez te ndershem, qe padyshim u mbyllen mundesite per nje jete, shkolle, Pune me te mire. Opinioni kudo vret! Pastaj, sa here kemi lexuar apo degjuar atje- shqipet vriten, hane kokat dhe me njeri tjetrin. Pse? Se shumica Jane rrefugjat/kriminele/hajdute/ trash qe I Kane ikur ligjit ne shqiperi, dhe Jane strehuar atje .
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    Kete hapjen e kembeve sic duket e ke shume qejf se ndoshta e keni ne fis dhe fare .
    Kush e ka fajin qe erdhem ne ne Greqi ...Greku apo qeveria jone qe na la pa nje te ardhme ???????? Pse vetem ne greqi nuk jepen dok????? Erdhem nga halli jo nga malli ne Greqi .Shteti yne ku eshte ne kete rast ? Cfare perkrahje me dha mua si emigrante ?
    un fola per ju dhe sidomos perfola idete tuaja dhe pergjithsimet rradikale jashte c'do kriteri social shtjelluar prej jush ne postimet e sipershtjelluara.
    mos u merrni me fis, se beheni edhe me qesharake.
    personalisht ndiej keqardheje per kapacitetin bashkebisedues si dhe percmimin qe ndieni e valevitni per bashkekombasit tuaj qe si do qe te jene jane dhe mbeten gjaku yne dhe ndofta mund edhe ti kesh / kem te afert.
    mos kaloni nga dega ne dege dhe iu largoni pikdebatit ku duke ndiere nje mllef te pa baze shprehur prej jush ne pergjithsim per te GJITH SHQIPTARET QE JETOJNE E PUNOJNE ATJE sipas NA QENKERKAN VJEDHES E ME KRITERE VRASESISH.....turp e faqia e zeze ....vetem nje e rropatur menderisht mund te rreagonte ne kete menyre. i bashkohesh nje tribune te tere me prepambetje sociale qe akoma edhe pas 21 vitesh pershendesin sedrat e semura apo deformuara qe fusin te gjith ne nje thes.
    SHPRESOJ QE NE PERGJITHSIMET TUAJA TE MOS KENI PERMBLEDHUR EDHE VETEN, FAMILJEN APO FISIN TUAJ.
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Soni, si I bere ato llogari ashtu? Sa shqiptare Jane atje? Dikush tha me lart- 300 mije, po e marrim si statistike reale. Pak rendesi ka. 10% qe ngeli sa I bie? Pastaj, tregohuni realist dhe praktike. Lerini menjane atdherarizmat e tepruara. Kur lexon ndonje 'bem' shqiptaresh ne USA apo vend tjeter, te gjithe hidheni perpjete. Pale te degjoni te ndodhin aty ku jetoni. A pa pa pa. Kot nuk thone- me barin e thate digjet dhe ai I njome. Ka njerez te ndershem, qe padyshim u mbyllen mundesite per nje jete, shkolle, Pune me te mire. Opinioni kudo vret! Pastaj, sa here kemi lexuar apo degjuar atje- shqipet vriten, hane kokat dhe me njeri tjetrin. Pse? Se shumica Jane rrefugjat/kriminele/hajdute/ trash qe I Kane ikur ligjit ne shqiperi, dhe Jane strehuar atje .
    Qyfyre kerkoi shume here % e ketyre krimeve!!! Edhe asnjeri nuk doli te na tregoje. Ti the 90% dhe une nxorra ato qe vete njoh se per te tjeret qe s'njoh s'bej dot llogari.

S'eshte pune atdhedashurie, eshte pune mentalitetin qe po lexoj ketu. Shqiptaret kriminela, shqiptaret rrace e qelbur. Po dale njehere...avash me keto epitete.

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anëtarësuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Ne greqi ishin rreth 1.000 000 shqiptare.Qe kur ra kriza u larguan shume dhe po largohen.
    Disa nga ju thoni pse bazoheni neper shkrimet e gazetave etj etj .Ti personalisht pse bazohesh ne ato shkrime ku thone qe shqiptaret ne greqi diskriminohen , nuk dalin nga shtepia , nuk flasin shqip neper rruge .Ketu kercet shqipja e muzika per qejf .
    AhahaAaaahhahahaha me ben te qesh asnjeher ne greqi nuk kane qene me shume se 500K biles edhe kjo eshte shume e ekzagjiruar. Tani pse besoj une te tjeret well let me see. ne 2004 shkova me pushime ne greqi ishim 6 veta me passport amerikane na thane te delnim ne fillim te rreshtit nderkoh para nesh kishte nena me foshnje ne krahe qe qanin pleqe te moshuar e te semur. Pastaj kapen nje shqiptar qe dyshonin per vizen ia morren passport ia peshtyn ia shkelen edhe cfare nuk i punuane kur e ofendonin shanin ne pergjithesi gjithe shqiptaret. Ushtria greke nxjerr video ku do ta na caj zorret ne shqiptarve a do me prova. Po se harrova derrat greke pinin e hanin nderkoh autobuze me qindra njerez prisnin ne dimer ne temp. teper te ulta ose ne vere temp. teper te nxehta. Ai djali qe u vrau ther ne shtepin vet vetem pse fitoj shqiperia me greqin apo i harruat ju. Keta jane kriminel te denohen ne maksimum por mos te mohoj kush faktin qe shqiptaret diskriminohen ne kulm Jam jashte teme edhe kerkoj falje por jane disa postime ketu qe me grrisin nervat. Pink a te ka thurur ndonjeher amerika ty kenge shqiptar rrace e poshter do i cajme zorret???? E pra greqia e beri kete. Ushtria greke ushqehet me kete urrejtje cdo dite.
    Ndryshuar për herë të fundit nga loneeagle : 17-10-2011 më 12:33
    I LOVE GOD

j&g

e Shqipes Maska e Foleja_
    Anëtarësuar
    04-08-2004
    Postime
    1,694
    sOni e ke respektin dhe perkrahjen time maksimale per analizat dhe sqarimet qe i ben ne kete teme. E keqja me e madhe eshte qe disave greku jo vetem qe ua ka shperlare trurin por edhe ua ka mbjellur me ide antikombetare . Nuk ipet i tere nje popull apo nuk etiketohet per te bema individuale . Te keqijat dhe krimet i denon secili njeri me mendje te shendoshe ,dhe kjo eshte nje e mire e madhe, por jo te futen te gjithe ne nje thes ..e per kend ,per grekun pffff

e Shqipes Maska e Foleja_
    Anëtarësuar
    04-08-2004
    Postime
    1,694
    Vetem nje shembull i "miresjelljes " se grekut ndaj shqiptareve

"Sot nuk ka shok!"....

Albert Zholi

Me një shok, të porsaardhur në Athinë, hymë në një lokal vetëshërbimi. Shoku im zuri vend në një nga tavolinat e fundit, ndërsa unë u afrova në banak.

Dy koka-kola,- i them banakierit. Banakieri hapi banakun dhe më zgjati pijet freskuese. Kur i zgjata paratë e pashë me vëmendje. Ishte Kadriu, shoku im i shkollës. Ishte shëndoshur ca, por ato vetulla të trasha e të lidhura me njëra-tjetrën, e bënin ta njihje mes njëqindave e jo më këtu, të vetëm pas banakut …Doja të bëja ndonjë shakka, si ato të shkollës, por s’mu dha në cast, vetëm i fola duke qeshur në emër.

Ai, sikur nuk e kish dëgjuar zërin tim të gëzuar, që tha emrin e tij, pa asnjë reagim më ktheu reston e parave.

I fola përsëri në emër, por Kadriu i shkollës përsëri nuk reagoi. Ktheu kokën nga një burrë, që hyri në banak, nga e prapsmja e dyqanit dhe heshte si për inatin tim…E shikova në sy e s’i besoja vetes. E mendova se e gjitha ishte një shaka dhe prisja ndonjë befasi nga Kadriu. Burri tjetër që unë e përktheva si pronar të lokalit, hyri andej nga kish dalë. Kadriu dhe unë ishim vetëm. Ai, pa më parë në sy, foli: “ Dëgjo këtu ! Së pari nuk jam Kadriu, por jam Spirua. Edhe në gjendjen civile kështu e kam emrin. Dhe së dyti, në punë mos më shqetëso. Kam familje. Secili ka zgjedhur udhën e tij për të jetuar. Sot nuk ka shok…” Dhe iu drejtua një klienti tjetër.

“ Sot nuk ka shok!”, më bucitën veshët deri në dhimbje. Ato fjalë m’i tha Kadriu, shoku i shkollës, që kishim mësuar bashkë, duke e tërhequr zvarrë për të mos mbetur në klasë, gati në të gjithë vitet. Dhe Kadriu i shkollës ose Spirua i banakut, nuk më respektoi as sa një grek i panjohur.

“… Sot nuk ka shok…” më godisnin fjalët dhe këmbët më nxorrën nga lokali. Dy shishet me freskuese i lashë mbi banak. Vetëm shoku, që kish këmbë më ndoqi nga pas, pa marrë vesh se c’kishte ndodhur e pa dëgjuar ato fjalë të plumbëta : “ Sot nuk ka shok!”…

Faqja 11 prej 20 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •