Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 42
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-03-2004
    Postime
    108
    Pershendetje forumi,

ne postimin e mesiperm kame bere perpjekje tu pergjigjem pyetjeve te Hyllien, Blue Baron, ****, nje kerkese per Hyllien nese s'prish pune per ty te na tregoje dicka me teper per aktivitetin tuaj ne trading se cilat kompani blen e shet ose dhe ke stockex perdor dhe cfare je daytrader apo nuk merresh fare me kete sport, por dukesh qe je ndoshta individi qe ti te na shkruash rregullisht per ne te tjeret, dhe pergjigjet qe jep per pyetjet qe kemi i pergjigjesh me saktesi pra ky forum ka nevoje per anetar si ty kam deshir qe te jene me teper te jete pjesemarrja me e madhe qe ne fund te jete nje diskutim i dobishem dhe te mundohemi ti mbajme cdo gje ne lidhje me TRADING sa me te thjeshte mos te jete e komplikuar per ata qe jane amator ose fillestar dhe te dergojme nje mesazh pozitiv, real dhe jo te tremben jo te jete e pamundur ndoshta e vishtire po por jo e pamundur, so falenderoj pjesemarrjen tende dhe anetareve te tjere, ju lutem te vazhdojme te postojme edhe me tej...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-03-2004
    Postime
    108
    Pershendetje,

kam harruar midis te tjera te shtoj qe luan nje rol shume te rendesishem se si te ndertosh kapitalin tend financiar ose pasurine tende, DRIP (DIVIDEND REINVESTMENT PLAN) kjo eshte vertet nje mjet ose nje vegel apo mekanizem qe duhet te perdoret patjeter per ata Investitor Konservativ me synim afat gjate, DRIP ka qene shkaku kryesor qe Une jam atje ku jam sot qe shume te tjere e kane zili ne forume qe kam diskutuar 99% e anetareve e kane perkrahur a kane aprovuar dhe e kane miruatuar unanimisht se DRIP eshte nje variant qe te dergon ne klubin e borgjezave me kuptim te mire e kam fjalen. Une psh vetem ne 1 kompani perdor DRIP dhe 2 ETF pra 3 gjithesej dhe kur perdor DRIP ti perfiton zbritje (discount) deri ne 5% kurse ne ETF nuk perfiton zbritje ato jane te perjashtuara nga discount dhe te perdoresh DRIP nuk kushton asgje eshte pa asnje kosto 0 Ne MF qe une Investova per vite me radhe gati 12 vjet DIVIDEND qe shperblehesha cdo muaj e rinvestoja blija Units te reja cdo muaj dhe kjo strategji me ndryshoi qe mbas 12 vitesh me dha nje ndryshim te shkelqyer, mbaj mend isha vetem 20 vjecar kur hodha hapin e pare prej $500 dhe pjesa tjeter mbetet HISTORY
    Dua te permend qe eshte e natyrshme duhet te kesh nje suport te ardhura financiare mujore qe te realizohet ky projekt Une kam punuar shume fort dhe me ore te gjata. Qellimi im pse i hedh ne kete forum te gjitha keto eshte qe te tregoj se s'duhet dhe seshte e novojshme te fillosh me kapital te madh, dhe dua te pergenjeshtroj te gjitha ata qe jane pesimizem dhe ata te ndryshojne mendje te flasin me eksperiencat e tyre dhe jo me thashetheme por duhet ta vertetojne ta dokumentojne te sjellin pervojen e tyre te jene realist dhe jo te flasin me ILUZIONE dhe fantazi dhe imagjinate boshe apo me enderra, per te realizuar kete projekt nevojiten mbi 15 vjet dhe nje kontribut mujor i shendetshem, nevoitet DISIPLINE GUXIM OPTIMIZEM KURAJO ne 2008 pjesa derrmuese humben duke shitur aksionet e tyre me humbje kurse Une beja te kunderten, kaq per sot ju lutem ti permbahemi temes dhe jo ta kthejme qesharake, njekohesish vazhdoni te diskutojme se bashku faleminderit per kohen tuaj.

Atdhe i dashur te lashe me zemer te plasur...

Eshte teme interesante. Vertete edhe pa ndonje kapital shume te madh mund te besh trading dhe te fitosh. Duhet te kesh njohuri, por edhe pak fat, sidomos ne stock market te viteve te fundit qe eshte bere me i paparashikueshem.
    FIERI1 si mendon ne ekonomine e tanishme, eshte me mire to short a stock apo go long?
    Mos shkruaj gjė kur je me nerva, sepse, ndėrsa plaga e gjuhės ėshtė mė e keqe se e shpatės, mendo ē’ka mund tė jetė ajo e pendės

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Fieri pėrshėndetje.

E kam pak tė vėshtirė tė tė ndjek se shkruan pak rrėmbyeshėm . Jam marė dhe merrem me trade ende. Por ti punon pėr veten tėnde a si se spo marr vesh ?

Me DRIP, varet, sigurisht compounding vlen, Warren Buffet sikur ka thėnė qė nėse investoje me shumė pak lek tek Coca Cola para 50-60 vitesh sot do ishe supermilioner duke pėrdorur DRIP, pa DRIP do bėje lekė por shumė herė mė pak. Pra edhe ajo vlen pėr kompani qė janė gjigantė e shumė afatgjatė.

Megjithatė, borgjezia e vėrtetė nuk ka tė bėj mė shumė a investon me DRIP apo pa DRIP, por me atė qė quhet "Trust". Llojet e trusteve janė tė shumta, duke shkuar nga truste tė thjeshta pėr fėmijėt qė mund tė kontribuosh pėr shkollė, e deri tek ato shumė komplekse, si psh, dynastic trusts, qė shkojnė me gjenerata tė tėra, ose "skipping trusts" qė nuk preket dhe lihet pėr njė gjeneratėn tjetėr, pra gjyshi ja lėn nipėrave qė mos taksohen asetet nė vdekjen e tij dhe tė vazhdojnė tė marin dhe pėr shumė vite interesa etj. Kėto janė mjetet e vėrteta tė "estate planning" dhe janė tejet komplekse, pėrvec se Shqiptarėt, pėr shkak tė Enver Hoxhės dhe Komunizmit qė i kyci brėnda nė vitet e arta tė ekonomisė perėndimore, janė ende larg kėtij realiteti financiar, sado disa janė pasuruar tmerrėsisht nė kompleks shuma e njerėzve qė mund tė quhen milionera nuk ėshtė aq e madhe. Ato "biznesmenat" e Shqipėrisė nuk i llogaris pasi pasuria e tyre nė shumicėn e rasteve ėshtė e vjedhur dhe e ndėrtuar pa ndonjė djersė kushedi se cfarė, pėrvec se "horizonti i investimit" tė tyre ėshtė "ndėrto pallat" dhe kaq dhe kapitalin e kanė tė bllokuar atje.

Unė rregullisht investoj nėpėr "income funds" dhe REITs sidomos pas kolapsit tė 2008 ato janė shumė tė vlefshme pėr atė strategjinė e reinvestimit pasi paguajnė dividendė mujorė nė mėnyrė konstante, dhe duke qėnė se cmimi ėshtė ende i ulėt ke mundėsi qė tė kesh njė cost-avarage shumė tė leverdishme pėr disa vjet, derisa marketi i Real Estate tė filloj avash avash tė hypi, prej ku do kesh dhe "capital appreciation" shumė tė lartė.

Nėse ti ke 15-20 vjet qė ke filluar, i bie ta kesh kapur tullmbacen e parė dhe tė dytė, NASDAQ-un dhe Housing. Me tė parėn njoh njerėz qė kanė 10 vjet qė nuk punojnė nga lekėt e bėra nė ato vite. Pra mė shumė interes do ishte pėr mua tė pyesja ku je ti i pozicionuar tani nė kėtė kohė, jo kur P/E-tė flututonin dhe nuk e cante shumė kokėn njėri pėr analizėn strukturore tė ekonomisė.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Pershendetje Hyllien,

Cilet jane burimet tuaja primare te informacionit (websites, gazeta, etj.) qe ju perdorni me shpesh (per mos te thene perdite) dhe qe ju ndihmojne per te vendosur cfare te blini apo shisni?

A perdorni E*Trade, Fidelity, etj si keto?

Cfare mendim keni per penny stocks?

Faleminderit paraprakisht!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga INFINITY© : 29-11-2011 mė 23:43

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Alternativa nėse nuk ke akses nė kėto terminale qė janė institucionale do ishte nėse do filtra tė fuqishėm apo tė dhėna, grafiqe etj, http://www.worden.com/. Kėtė e kam pėrdorur pėr nja 2 vjet. Program shumė i fuqishėm, me stockfinder filtra, dhe madje mund edhe tė programosh dhe tė bėsh "backtesting" qė quhet. Ka njė fee mujore. Mė duket e kam patur diku tek 30-40 USD, planin mesatar. Program tjetėr pėr tė dhėna ėshtė dhe ESignal por ėshtė pak mė i shtrenjtė, 80 e sipėr, dhe kanė njė paketė qė ėshtė 5000 USD qė ka gjithė aparatin dhe mjetet teknike tė pėrdorura nga masterat teknicien(donchians e elemente tė tilla).

ETrade pėrdore po qe nėse do Global Equities Brokerage Account, dhe se ke njė flat fee edhe pėr penny stocks, sepse tė tjerėt kanė surcharge nėse ke "large order". Por broker ėshtė, asgjė speciale. Nuk i pėrdor researchet e tyre sja vlen.

Penny stocks rriji larg, jam djegur disa herė personalisht, ėshtė monstėr i cuditshėm, nuk ke disclosure sic duhet, ka periudha ku ke superlikuiditet ka periudha ku nuk tregtohet fare. Nė pėrgjithėsi pėr tė ndjekur c'ndodh me insiderat nė kėto stoqet e vogla shoh:

www.insidercow.com

Pėr tė patur njė ide tė shpejtė se sa ėshtė "short % of float" etj kryesisht pėr short e pėrdor kam kėtė poshtė:

http://shortsqueeze.com/

Pėr lajme, nga periodikė tė ndryshėm tė kompanive qė investoj, tek njerėzit qė janė "big shots" dhe i vlen llafi qė i ndjek periodikisht.

Psh lexoj:
    http://www.gmo.com/America/

Jeremy Grantham ėshtė legjendė nė qarqet e moneymanaging, shif "Newsletters" tek ai siti sipėr. Krijo njė listė me firma si Private Equity, Venture Capitals(kjo tė ndihmon tė gjesh trendet e tė ardhmes, sepse kėto kompani do jenė ato qė do bėjnė IPO qė tė "shkarkohet" investimi i VC-ve nė "publik"), Hedge Funds(kėto spara publikojnė shumė "quarterly letters"), dhe krijo njė ide kush ėshtė analisti mė i shquar nė x apo y sektor, jo qė ta ndjekėsh fjalė pas fjale por ti kuptosh gjuhėn, ta lexosh nė kontekst se cfarė thotė pėr sektorin qė tė arrish nė atė pikė qė je mė nė sintoni me marketin dhe lajmet qė kanė rėndėsi jo lajme CNN e MSNBCje. Emra si Jeffrey Currie ja vlen tė ndiqen me kujdes dhe duke ecur pėrpilon njė listė.

Rriji larg lajmeve nga "google" tip "The Street" se ckanė dalur ca qė as e kanė idenė se cfarė thonė, vec janė atje pėr tė joshur njerėzit tė hudhin pare nė market pa patur idenė minimale se cfarė bėjnė.

Pėr Gazeta ndiq Financial Times, WSJ.

Por mos kujto se kėto do tė ndihmojnė tė blesh e tė shesėsh. Pa kėrkuar vetė aktivisht e krijuar njė ide si do tė investosh mos prit gjė nga gazetat, ato janė me vonesė pėr shumė gjėra. Unė kryesisht i lexojt tė marr vesh c'ndodh nė nivelin macroekonomik.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Hyllien : 30-11-2011 mė 01:35
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-03-2004
    Postime
    108

Ekonomia

Citim Postuar mė parė nga shigjeta Lexo Postimin
    Eshte teme interesante. Vertete edhe pa ndonje kapital shume te madh mund te besh trading dhe te fitosh. Duhet te kesh njohuri, por edhe pak fat, sidomos ne stock market te viteve te fundit qe eshte bere me i paparashikueshem.
    FIERI1 si mendon ne ekonomine e tanishme, eshte me mire to short a stock apo go long?
    Pershendetje Forumi,
    per ekonomine momentalisht dhe per te ardhmen me afat te shkurter, se me afat te gjate, veshtire te parashikosh, Une ndjek rregullisht Peter Schiff, Gerald Celente, Nouriel Rubini, Marc Faber my favorite, Jim Roger, Jim Sinclair, Tarpley Webster eshte dhe Historian ky sjell lajme interesante dhe Catherine Austin Fitts, ne youtube te gjithe keta qe permenda rekomandojne te jesh ne GOLD SILVER pra nje pjese e mire e portofolit tuaj duhet te jete ne precious metals sipas ketyre. Per crash e 2008 Une qendrova ne market nuk shita asnje vetem blija, buy when there's blood in the streets, sic e kam perseritur Une gjithmone jam 20% e portofolit ne cash goverment dhe corporate short term bonds, 10% Precious Metals 40% REIT ketu kam perfshire dhe Shtepine qe jetoj, 30% DIVIDEND paying Stock, nje shperndarje e tille ne te gjithe sektoret je disi i mbrojtur sidomos Utilities Sector, varet dhe nga profili juaj personal se sa rrezik pranon dhe gjithashtu mosha, po te isha 55 - 60 vjecar natyrisht qe do perdor STOP LOSS ORDER por tani nuk perdor sic kam folur me lart nese nje nga 50 stock qe kam peson ngritje 9 - 11% e shes kete pjese te fituar dhe ble dicka tjeter qe ka rene ose duke perdorur LIMIT price.

Kalorės i Lirisė Maska e BlueBaron
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    @Fieri1

Te gjitha kursimet i ke te investuara apo ke lene edhe diēka ne banke ???
    Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-03-2004
    Postime
    108
    Citim Postuar mė parė nga BlueBaron Lexo Postimin
    @Fieri1

Te gjitha kursimet i ke te investuara apo ke lene edhe diēka ne banke ???
    Shko ne temat me permbajtje Humori per Humor.

IT Professionals Maska e Sirius
    Anėtarėsuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582
    Citim Postuar mė parė nga FIERI1 Lexo Postimin
    Pershendetje Forumi,
    per ekonomine momentalisht dhe per te ardhmen me afat te shkurter, se me afat te gjate, veshtire te parashikosh, Une ndjek rregullisht Peter Schiff, Gerald Celente, Nouriel Rubini, Marc Faber my favorite, Jim Roger, Jim Sinclair, Tarpley Webster eshte dhe Historian ky sjell lajme interesante dhe Catherine Austin Fitts, ne youtube te gjithe keta qe permenda rekomandojne te jesh ne GOLD SILVER pra nje pjese e mire e portofolit tuaj duhet te jete ne precious metals sipas ketyre. Per crash e 2008 Une qendrova ne market nuk shita asnje vetem blija, buy when there's blood in the streets, sic e kam perseritur Une gjithmone jam 20% e portofolit ne cash goverment dhe corporate short term bonds, 10% Precious Metals 40% REIT ketu kam perfshire dhe Shtepine qe jetoj, 30% DIVIDEND paying Stock, nje shperndarje e tille ne te gjithe sektoret je disi i mbrojtur sidomos Utilities Sector, varet dhe nga profili juaj personal se sa rrezik pranon dhe gjithashtu mosha, po te isha 55 - 60 vjecar natyrisht qe do perdor STOP LOSS ORDER por tani nuk perdor sic kam folur me lart nese nje nga 50 stock qe kam peson ngritje 9 - 11% e shes kete pjese te fituar dhe ble dicka tjeter qe ka rene ose duke perdorur LIMIT price.

Per SHORT futja AAPL se sigurt do kthehet ne 420, eshte muaji i dhuratave per kershendella, ndjek shembullin nga dy vitet e kalume.
    Nothing comes from nothing

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kutia E Pandores - Pandora's Box
    Nga Darius nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 123
    Postimi i Fundit: 01-06-2011, 17:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •