Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 42
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-03-2004
    Postime
    108

Red face Kazino

Citim Postuar mė parė nga Enii Lexo Postimin
    sme pelqen te harxhoj shume kohe online e te fitoj peanuts ...lol

play big win big .. if u got the b@@@@
    KAZINO nese je pjese e 1% po, eshte e pamundur te parashikosh tregun ekonomine globale se si do lundroje, ti duhet te jesh me fat te madh nese fiton me interval pozitiv, ne se ti merresh me kete sport te besh timing market eshte impossible per pjesen tjeter 99% ti duhet te punosh per shembull John Paulson ose George Soros keta bejne pjese ne 1% qe korrin fitime me hedge funds dhe me spekullime SPEKULATOR megjithate te uroj suksese por ne nuk duhet te dergojme kete sinjal per ata qe jane fillestar dhe amator ne kete fushe ne na takon tu tregojme se duhet te kene kujdes pjesen tjeter e mesojne vete gjate punes, anyway good luck.

i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Citim Postuar mė parė nga il_padrino Lexo Postimin
    pershendetje

kam 2 jave qe bej trade ne linje,( index, valuta) tek plus500, por meqe jam fillestar do te dija nese dikush nga forumi merret me te njejtin program
    Pershendetje
    2 jave demo apo real money?
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

i/e regjistruar Maska e davidd
    Anėtarėsuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    fieri, flm per informacionin

Kalorės i Lirisė Maska e BlueBaron
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Nė Tironėn e Ondrrave
    Postime
    5,046
    Citim Postuar mė parė nga FIERI1 Lexo Postimin
    @FIERI1

Nuk te kuptoj, je trader apo investitor si shumica e popullsise ???

Pershendetje,
    teknikisht jam TRADER, por Une perdor termin per veten time INVESTITOR sepse jam BUY AND HOLD TRADER ose blej dhe mbaj nen pronesine time per kohe te gjate koha mund te jete minimumi 1 vit, nuk e di a jam i qarte per ty me shpjegimin qe po jap te lutem nese nuk je i qarte me ve ne dijeni dhe do bej perpjekje dhe nje here te shpjegoj, te lutem cfare nenkupton me kete "investitor si shumica e popullsise" perse e ke fjalen ndoshta po kuptoj dicka tjeter, faleminderit nese kthen pergjigje dhe te uroj suksese !

Investitor si shumica e popullsise do te thote qe nuk i mbaj parate poshte dyshekut, por i investoj ne produkte financiare te cilat me ofrohen nga brokeri apo keshilltari im financiar. Pra profesioni im primar nuk eshte investimi i drejtperdrejte duke anashkaluar profesionistet qe permenda me lart.

Ndersa Ty te shoh si trader, pasi anashkalon profesionistet ...

Desha te te pyes, sa para investon dhe sa eshte numri i koutave qe ben trading zakonisht ???
    Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!

100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Postime
    4,224
    Citim Postuar mė parė nga FIERI1 Lexo Postimin
    Une jam pjeserisht dakord me ty ose vetem 10% nuk eshte e vertete qe duhet te keshe shuma te medha ose te jesh me specifik, te me falesh nuk dua te tregoj qe une jam me i zgjuar nga ty por dua qe te bejme nje diskutim qe ne fund, debat me kuptim te mire qe te mesojme nga njeri tjetri dhe te behemi nje shembull pozitiv per te tjeret qe kane plan te jene INVESTITOR te japim nje sinjal pozitiv tu japim kurajo ata qe jane fillestar ose amator Une fillova me MUTUAL FUNDS me investim fillestar $500 ,kurse vitin e kaluar hapa llogari me QUESTRADE.COM dhe Kapitali Fillestar vetem $1000 kurse do rekumandoja ata qe jane amator dhe fillestar te fillojne me ETF EXCHANGE TRADING FUND jane te diverskuar pra te shperndare ne cdo fushe ose ne te gjitha sektor pra index. Ky eshte vetem mendimi im dhe pervoja ime suksesi i shkuar ndoshta nuk mund te perseritet prandaj ju lutem tregoni kujdes dhe merrni informaion te mjaftueshem para se te beni ndonje veprim Une nuk dua te jem shkaktar negativ. Cdo pyetje qe te keni Une me deshire do ju pergjigjem ne se kam pergjigjen ndryshe me sinqeritet do jap pergjigjen reale, jam shume i sigurte qe ketu ka anetare te tjere qe duke perfshire dhe Veten Time mund te mesojme me shume pra do ju lutesha te jepni Kontributin tuaj ne kete forum se eshte shume teme interesante ne kuptim pozitiv.
    Dmth ti ke investuar $1,500 sa ishte return per 1 vit???
    I LOVE GOD

j&g

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    FIERI1,

Spo tė kuptoj shumė. Investitori dhe spekullatori janė njerėz me portafol disi tė madh, disa miliona . Por hajde po e pėrdorim fjalėn mė mirė "luaj" nė treg se sa investoj e spekulloj. Pak vetė e kanė atė luks, dhe normalisht nėnkupton njerėz qė janė nė gjėndje tė krijojnė trende nėse duan me shkarkimet apo blerjet e portafoleve tė tyre.

Ti si luan, nė bazė tė analizės teknike apo duke analizuar kompanitė me balance sheet, IC, CF, ratio analysis etj, sepse kjo e dyta i pėrket mė tepėr investitorit klasik, e para ėshtė mė tepėr cėshtje psikologjie/patterns etj. Dhe kjo e dyta do dhe shkollim se nuk bėhet tafti bafti. Tek e para edhe mund ti futesh pa patur background financiar e ekonomik.

Nuk e kuptoj pse ke filluar me MUTF, ato nuk janė tė pėrshtatshme pėr ti blerė e pėr ti shitur dhe ke shumė fees backend, frontend, mgmt fees etj. ETF-tė janė mirė por rriji larg "leveraged ETF-s", 3x BULL, apo 3x SHORT. Vec ato merren nėse ke strategjira rebalancing intraday dhe hedge intraday, nė asnjė mėnyrė pėr longterm, sepse matematikisht nė njė market qė lėviz "sideways" do e humbėsh kapitalin avash avash. Pra leveraged ETF-s unė tė paktėn do i rrija larg nėse nuk je aktivisht 24 orė mbi treg dhe nėse nuk del e hyn brėnda ditės ose nė njė periudhė maksimale 3 ditore, pa marrur parasysh qė as qė bėhet fjalė ti mbash kėto stoqe nė fundjavė, sepse gjithmonė qė nga kolapsi i Bear Stearns qė u ble, tek cdo gjė tjetėr madhore "deals" janė bėrė nė fundjavė, dhe tė hėnėn marketi ėshtė hapur nė mėnyra tė paparashikueshme pėr ata qė ishin futur javėn paraardhėse.

FOREX sic tha the Blue Baron ėshtė tmerrėsisht e vėshtirė, dhe as me analizė teknike unė nuk do ju afrohesha, ndėrsa me analizė "fundamentale" as nuk ke gjasa tė bėsh kompeticion. Ai market ėshtė pėr titanėt e financės si Sorosi me shokė qė kanė ekipe e vizion se si janė politikat monetare tė x apo y banke qėndrore, si ndikon cmimi i x apo y pair nė cmimin e drithrave nė Kili bie llafi qė krijon presion diku nė ndonjė treg tjetėr etj. Me kėto merren Sorosat, Hedge Funds si puna e Bridgewater etj, ska vėnd atje pėr milingonat. Me kėtė llogjikė edhe Futures tė tjera rriji larg, kafes, naftės, pork bellies etj se edhe ai ėshtė market shumė leveraged dhe pėr xhaxhat e mėdhenj, pėrvec se mund tė bllokohesh nė pozicione. Options gjithashtu rriji larg, edhe ato janė pėr njė fazė mė tė sofistikuar nėse sapo ke filluar, sepse pėrndryshe do humbasėsh shumė lekė shumė shpejt dhe do mėrzitesh.

Cfarė librash ke lexuar qė ke filluar ?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Hyllien : 21-11-2011 mė 20:39
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anėtarėsuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    Hyllien,
    po ti ke sygjeron per fillestaret?

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Si libėr ?

Si libėr un them fillo me kėtė, po ti rendis:

1)Reminiscences of a Stock Operator - nga Edwin Lefčvre

Kjo ėshtė pa asnjė minimum dyshimi Bibla e Traderit, historia legjendare e Jesse Livermore, i ashtuquajturi "Boy Plunger". Unė zakonisht dicka kur e lexoj apo njė subjekti kur i futem e filloj me njė background historik, dhe ky libėr i tejkaloi pėrmasat. Mėson cdo gjė nga pikpamja psikologjike, kapitalizmin e atėhershėm qė ende aplikohet por nuk mėsohet mė sepse nuk ke ku e mėson, dhe sidomos psikologjia e masave, humbjet e fitimet pėrrallore tė kėtij njėriu dhe jeta e traderit, sidomos dhe psikologjia e "PIT-it" qė nė pamundėsi pėr tu futur ėshtė jetike pėr ta patur qoftė dhe me tė paramenduar. Shumica e legjendave si Richard Dennis etj kanė qėnė brėnda nė exchange kishin karrike dhe e mėsuan atje se si lėviz psikologjia e brokerave tė mėdhenj tė financės. Kėtė libėr e kam lexuar disa herė tashmė.

2) Market Wizards - nga Jack Schwager - edhe ky libėr i jashtzakonshėm, intervistė me legjendat e traderit dhe mbahet gjithashtu njė klasik. Edhe kėtė e kam lexuar disa herė me laps nė dorė sepse flet shumė pėr psikologjinė, riskun e traderave etj.

2 tė parat si fillim janė tė kesh njė "overview" tė pėrgjithėshme se cfarė tė pret.

3) Getting Started in Chart Patterns - Thomas Bulkowski (Ka dy versione, fillo me tė shkurtrin jo enciklopedinė, ėshtė mė e lirė dhe ke goxha material). Ky ėshtė njė nga librat mė tė mirė qė kam lexuar si fillim pėr analizėn teknike tė grafiqeve tė ndryshme.

4) Way of the Turtle - Curtis Faith - Libėr dhe ky interesant qė shėrben si njė introduksion shuumė i thjeshtė nė quantitative strategies dhe mechanical trading. Nėse ke background nė programim mund tė gjesh aplikim tė fuqishėm nė libra tė tjerė qė merren me kėto strategjira. gjithashtu ka njė introduksion pėr grupin legjendar tė Richard Dennisit. Historia e turtleve gjithashtu ja u rekomandoj ta lexoni me kujdes.

5) Tre librat e Justin Mamis, edhe kėto me laps nė dorė, unė i kam lexuar nė kėtė rend nga edicioni Fraser:
    a) The nature of Risk
    b) When to Buy
    c) When to Sell

6) Latticework - nga Robert Hagstrom, lexoje me kujdes dhe kėtė, libėr konceptual qė pėrmbledh disa disiplina qė kanė tė bėjnė me botėn e investimeve mė tepėr. Ky qė e ka shkruar ėshtė investitor shumė i njohur.

7) The Intelligent Investor nga Benjamin Graham - kjo i pėrket shkollės sė Value Investing. Libėr i vėshtirė ky, dhe do kohė pėr ta pėrtypur por konsiderohet Bibla e Investitorėve nė value-play. Ky ėshtė modeli dhe praktikisht mentori i Warren Buffetit.

8) Security Analysis - Benjamin Graham dhe Dodd - libri mė madhėshtor nė fundamental analysis i publikuar nė vitet 30 dhe i ripublikuar disa herė. Edhe ky do background solid nė financė.

Kėto dy tė fundit janė pėr fundamental analysis. Do ju kėshilloja tė zgjidhni njėrėn apo tjetrėn rrugė si fillim, jo tė dya sepse janė tė ndara krejtsisht pėr fillestarin dhe investitorin e thjeshtė. Nėse keni background tė fuqishėm financiar lexojini dhe 2 tė fundit, por janė tekste komplekse jo dhe aq tė kapshme si tė tjerat qė shėrbejnė si introduksion mė praktik nė kėtė fushė. Si fillim ky mjafton pėr njė "boot camp 6 mujor" PA LEXUAR 2 librat e fundit, ato janė gjėra qė do kohė tė pėrtypen dhe vetė natyra e investimit qė analizojnė janė shumė komplekse.

Nė fund do kėshilloja dhe
    9) When Genius Failed - nga Roger Lowenstein. Eshtė mirė tė dihen intrigat, politikat dhe dallaveret qė ndodhin kur ka kriza, pėr tu mbrojtur sa mė shumė prej tyre dhe pėr tė patur njė intuitė se cfarė mund tė ndodhi e si tė ruhesh. Libri merret me krizėn qė shkaktoi Russian Default dhe kolapsin e Long Term Capital Management, njė kompani investimesh shumė e fuqishme qė bėri bujė.

Libra tė tjerė mė vonė nė rendin e 7) dhe 8) do ishin The Quest for Value nga Stewart dhe The Theory of Investment Value nga John Burr Williams. Por kėto me 7) dhe 8) kėrkojnė shumė kohė dhe vec nėse keni njohuritė e duhura dhe doni ti futeni financės dhe investimit klasik afatgjatė valueplay.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Hyllien : 21-11-2011 mė 21:52
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Anėtarėsuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    flm Hyllien

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-03-2004
    Postime
    108

$1,500 ?

Citim Postuar mė parė nga **** Lexo Postimin
    Dmth ti ke investuar $1,500 sa ishte return per 1 vit???
    Pershendetje Une mundohem te mos jap shifra reale se sa eshte kapitali im personal i tanishem sepse jane personale dhe dua te qendroj anononim, por kjo eshte e vertete kur fillova per here te pare ka qene viti 1997 - 1998 me MUTUAL FUNDS dhe kontributi fillestar kur hapa llogarine ka qene vetem $500 dhe kam shkruar ne postimet e mesiperme qe Une beje cdo muaj PAC (preauthorized contribution) e pakta $300 dhe kurre nuk e nderpreva, kishte raste dy ose tri here ne vit e tejkaloja shumen e $300 investoja me teper sepse ishte ne avantazhin tim kur stock market pesonte renie dhe blija me teper Units ne Mutual F kur my MF pesonte ngritje 5% deri ne 10% une shisja pjesen e fituar dhe qendroja ne Money M dhe kur pesonte renie Une blija perseri pra anasjelltas por kjo ndodhte pak here ne vit me teper ndodhte 3 muajt e para te vitit sepse ketu njerezit investojne shume keto 3 muaj per te paguar sa me pak taksa sepse ne fund te Marsit eshte afati i fundit per taksat, keshtu qe duke investuar eleminojne taksat e larta dhe njekohesisht stock market pesonte ngritje pra keto 3 muaj te cdo viti une shisja dhe blej kur njerezit shkojne me pushime ne vere, kur ti bene SWITCH pra shet nje MT dhe blene nje tjeter po te njejtes familje nuk ka asnje fee ose nuk kushton asgje as menagment fee as backend as front load asgje me pak fjale, dhe kjo mundesi afrohet vetem nga bankat sic ishte rasti im por tani edhe kompani te tjere po ndjekin shembullin e bankave. Une ndiqja kete formule SELL IN MAY AND GO AWAY sic e permenda ne postimet e mia Une nuk investoj me ne MF jam gati 95% ne Stocks vitin e kaluar bleva 50 kompani te ndryshme nga $1000 por fillimisht kam bere nje WATCH LIST me keto 50 kompani dhe cila nga keto kompani pesonte renie me 5% Une blija dhe kush nga keto kompani shenon ngritje nga 9 - 11% shes vetem pjesen e fituar dhe ble ne ate kompani qe ka pesuar renie nen 5% si i kam zgjedhur keto 50 kompani ose cfare kam ndjekur cfare analize ? i vetmi kriter qe kam ndjekur eshte ZDV.TO ky eshte simbol i nje ETF ose quhet BMO CANADIAN DIVIDEN ETF eshte e listuar ne TORONTO STOCK EX ne kete ETF bejne pjese 50 komp CANADEZE qe keto kompani te jene pjese e ketij indexi duhet e pakta per 3 vitet e fundit te rritur DIVIDENDS kjo ETF rishikon nje here ne 6 muaj kompani qe nuk ka rritur DIVIDEND atehere kjo kompani perjashtohet nga ETF dhe Une i monitoroj gjithmone, pra shume e thjeshte Une skam kohe te ulem dhe te filloj te lexoj te dhenat e tyre financiare cdo tre muaj keta e bejne per mua, kjo lloj strategji qe ndjek ma kane sygjeruar disa Financial Advisors dhe njeri prej tyre qe Une jam abonuar per $170 ne vit, eshte GORDON PAPE une mar cdo muaj NEWSLETTER prej tij dhe komunikojme ne forumin e tij cdo pyetje qe kemi ai na shpjegon me holllesi eshte nje nder emrat me te degjuar ne kete fushe dhe gjithashtu kam lexuar disa nga libra e tij, por libri me interesant per mua eshte THE WEALTHY BARBER I DAVID CHILTON, kam lexuar per JHON BOGLE themeluesin e VANGUARD ETF OF MF, BENJAMIN GRAHAMS qe eshte kolosi i VALUE INVESTIN, kam lexuar disa faqe per JESSE LIVERMORE qe ne fund humbi gati 97% te pasurise se tij dhe vrau V, kam lexuar per VICTOR NIEDERRHOFFER, NASSIM NICHOLAS TALEB te dy te fundit HEDGE FUND MANAGERS ku VICTOR perfundoj te merrte para borxh nga femijet e tij, Victor mund ta krahasosh me jeten e JESSE LIVERMORE te dy spekulator short sellers etj etj, por lexoj dite per dite www.globemail.com dhe national post kuptohet faqet e biznesit lajme.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga FIERI1 : 27-11-2011 mė 13:00 Arsyeja: shtese

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kutia E Pandores - Pandora's Box
    Nga Darius nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 123
    Postimi i Fundit: 01-06-2011, 17:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •