pershendetje
kam 2 jave qe bej trade ne linje,( index, valuta) tek plus500, por meqe jam fillestar do te dija nese dikush nga forumi merret me te njejtin program
pershendetje
kam 2 jave qe bej trade ne linje,( index, valuta) tek plus500, por meqe jam fillestar do te dija nese dikush nga forumi merret me te njejtin program
Jetoj me rastesin sepse asgje nuk eshte e rastesishme
ka ndonje ketu? apo jo
Jetoj me rastesin sepse asgje nuk eshte e rastesishme
Po ka, te lutem na trego me hollesisht per eksperiencen tende deri tani si fillestar, dhe une jam ne te njejtin tren si ty kam gati nje vit qe merrem me kete sport dhe nuk kam jam day trader, kam 10 vjet qe jam si investitor por ne mutual funds ok pres opinionit tend dhe te tjereve heres tjeter do flasim me teper se ne cilat sektore jam duke investuar duke perfshire ketu dhe BNK.TO qe operon ne fushat e Marinzes per nxjerrjen e naftes ok let te shikojme se si do reagojne anetaret e tjere ju lutem te gjithe anetaret e tjere i ftoj te marin pjese te japin opinionin e tyre dhe pervojen e tyre, dhe ata qe kurre nuk kane investuar ne kete fushe mund te marrin hapat e para nga anetaret e tjere dhe te dini nje gje qe te besh trading on line nuk duhet ta konsiderosh si kur KAZINO por ta shikosh veten si INVESTITOR dhe jo te jesh SPEKULATOR po te jesh INVESTITOR dhe ne fund do jesh fitimtar ...
Me pelqen optimizmi yt, por te jesh trader nuk do te thote: investo e fito!![]()
Nuk e di ne c'tituj ke investuar ti, sesa i informuar ke qene para se te investoje e sa i axhornuar je tani pas nje viti mbi investimet e tua. Te besh trader duhet te kesh kohe te lire, te njohesh tregun mire e te besh valutime per ate qe mund te ndodhi.
Shqiperia, ne mos gaboj, nuk ka burse ndaj dhe infot do jene te pakta (per te mos thene zero). Ndaj dhe ne kete teme keni postuar vetem dy vete qe besoj se jetoni jashte shteti dhe jeni me te informuar mbi to.
Kur te kesh kohe mund te na shkruash se ne c'tituj ke investuar, sa ka qene shuma e pare qe ke investuar etj. Ndoshta ndokujt i nderron mendja e vendos ta ndjeki kete rruge![]()
La vita non si spiega, si VIVE!
@padrino
Sa ke investuar ??? Po ben trading ne FOREX me aq sa kuptova, apo gabohem ???
Bej kujdes se FOREX eshte shume i veshtire. Rreth 80/90% jane humbes. Shpresoj te kesh bere shume simulim me pare. Duhen te pakten 6 muaj, qe te kuptosh diēka.
@FIERI1
Nuk te kuptoj, je trader apo investitor si shumica e popullsise ???
Une per veten time aktualisht kam mbajtur vetem nje investim te vogel ne nje "Fondo Comune" qe e kam prej tre vjetesh dhe aktualisht jam ne humbje. Humbas 11 cent per kuote. Deri sot isha rreth 400 e ca €uro humbje.![]()
Mund tė shkėpusėsh Ēunat nga TIRONA, por kurrė nuk mund tė shkėpusėsh TIRONĖN nga zemra e Ēunave !!!
trading eshte teper i rrezkishem edhe nese eshte fitim prurers eshte shume e vogel sepse duhet te besh trading me shuma te medha te shikosh fitim te madh. Une jam conservative investor me mire me small returns edhe small risk. Per ju qe beni trading jam kurioze cfare ka qene the biggest return edhe cila ishte shuma qe investuat????
I LOVE GOD
j&g
Pershendetje per te gjithe ata qe jane te interesuar per kete teme, jam shume i sigurte se pjesa derrmuese kane qendrim negativ kur behet fjala per te investuar ose trading on line e njejta gje eshte, Une kam pasur te njejtin qendrim kur hodha hapin e pare per te investuar te gjithe qe pyesja dhe bisedoja kishin opinion te keq duke me dekurajuar dhe pergjigja e tyre ishte se te besh TRADING eshte sikur te luash ne KAZINO puna ishte se 99 % e ketyre nuk kishin pervoje personale ata flisnin vetem me imagjinate dhe vetem disa prej tyre kishin provuar kishin patur perfundim negativ sepse ata kishin SPEKULUAR NJISOJ SI NE KAZINO ata i kishin humbur parate, keta individe spekulator shikojne te behem me pasuri brenda nates, por ne jeten reale kjo eshte shume e veshtire nuk dua te them e pamundur per investitor si une psh eshte e pamundur Une jam INVESTITOR kam gati 12 vjet me kete sport per gati 10 vjet une investoja ne MUTUAL FUNDS fitoja DIVIDEND 4 - 10 % ne vit, mesatarisht 6.7% Strategjia qe kam ndjekur cdo vit investoja nga $200 cdo muaj kur stok market binte nen 5% blija me teper gati $500 varet, pra STRATEGJIA DHE DISIPLINA ishte qe Une do blija kur stok market pesonte renie Une do blija dhe kur shkonte lart 6% Une do shisja 10% te Mutual Fund dhe do ti mbaja ne Cash Fund kurse investimin mujor kurre nuk e nderprisja, dhe kur stock market binte 5% Une perdorja fitimin nga Cash Fund dhe blija pra blija kur ishte ne minus dhe shisja kur ishte plus. Gjithmone kam qene per 10 vjet e kaluara shume i kujdeshem lexoja dite per dite lajme qe ndikonin ekonomine globale. Me pak fjale duhet te jesh Long term Investor me afat te gjate Investitor dhe jo me afat te shkurter ndryshe ti je day trader dhe je SPEKULATOR per kete ceshtje diskutoja me nje shokun tim i cili eshte day trader dhe me thote me "srategjine tende mua me ze gjumi" eshte loje e merzitshme shume Boring kurse Une i thashe qe me strategjine tende mua nuk me ze gjumi rri pa gjume gjithe naten nga meraku i stresuar dhe ashtu ndodhe me te dhe ai eshte nga situata financiare ai qe ka qene para 15 vjetesh eshte me nje super borxh te madh nga bankat se ai perdor MARGIN ACCOUNT. Day trading ka dhene rezultat per ata qe si psh George Soros e shume te tjere sepse jam shume i sigurte ata e kane marre kalane nga brenda ne cdo kompani qe ata investojen ata kane elementet e tyre qe marrin informacione. Pra Une dua te qendroje sa me i thjeshte ne termin financiar investoj ne ate qe Une e kuptoj e shikoj e prek, kam dhene doreheqje nga Mutual Fund qe prej vitit te kaluar, Investoj ne kompani si psh Banka, Kompani Siguracioni qe siguron ose mbron ty dhe familjen per makina,kompani Celulare qe te mban afer ne kontakt me te afermit e ty , Kompani Gazi qe mban ngrohte cdo Shtepi, Kompani Elektrike qe ndricon shtepine tende, Kompani Real state qe japin me qera apartamente ose dyqane, Kompani qe kane pika karburanti, Supermarkete qe ushqen cdo njeri, Kompani Farmaceutike etj etj pra investoj ne dicka qe une e shikoj e prek dhe e kuptoj dhe sic thashe me AFAT TE GJATE dhe kryesorja duhet te pagoj DIVIDEND cdo muaj ose cdo TRE MUAJ ndryshe une nuk investoj, s'eshte per mua, nje veprim me kushton vetem $4.95 ne QUESTRADE.COM on line diskount broker, pra sic e permenda me lart nuk eshte e nevojshme te kesh kohe dhe te punosh full time. Jane gati 50 kompani qe kam investuar kam fiksuar blerjen e tyre me nje cmim per 30 dite dhe po arriti ne ate cmim qe une deshiroj do blihet ndryshe Une pres, me kete pune duhet te kesh durim dhe disipline kur bie 5% Une ble kur peson ngritje 6% une shes 10% dhe me kete 10% ble nje nga 50 kompanite qe ka pesuar renie 5% pra Jam KONSERVATOR bej cdoj muaj 3 - 5 trading. Mjaft per sot dhe deshiroj suksese per te gjithe dhe kujdes me kursimet dhe djersen tuaj qellimisht nuk kam permendur ndonje kompani ne mynyre specifike te jap simbolet sepse nuk dua te perfitoj nga rasti dhe te reklamoj ndonje produkt qe mund te jete i gabuar per ju secili nga ne duhet te beje kerkimet e duhura dhe te analizoje me kujdes te mari sa me shume info te dhena per ate kompani qe planifikoni te investoni, pra ju lutem kujdes dhe maturi!!!!!!!!!!!!!
Une jam pjeserisht dakord me ty ose vetem 10% nuk eshte e vertete qe duhet te keshe shuma te medha ose te jesh me specifik, te me falesh nuk dua te tregoj qe une jam me i zgjuar nga ty por dua qe te bejme nje diskutim qe ne fund, debat me kuptim te mire qe te mesojme nga njeri tjetri dhe te behemi nje shembull pozitiv per te tjeret qe kane plan te jene INVESTITOR te japim nje sinjal pozitiv tu japim kurajo ata qe jane fillestar ose amator Une fillova me MUTUAL FUNDS me investim fillestar $500 ,kurse vitin e kaluar hapa llogari me QUESTRADE.COM dhe Kapitali Fillestar vetem $1000 kurse do rekumandoja ata qe jane amator dhe fillestar te fillojne me ETF EXCHANGE TRADING FUND jane te diverskuar pra te shperndare ne cdo fushe ose ne te gjitha sektor pra index. Ky eshte vetem mendimi im dhe pervoja ime suksesi i shkuar ndoshta nuk mund te perseritet prandaj ju lutem tregoni kujdes dhe merrni informaion te mjaftueshem para se te beni ndonje veprim Une nuk dua te jem shkaktar negativ. Cdo pyetje qe te keni Une me deshire do ju pergjigjem ne se kam pergjigjen ndryshe me sinqeritet do jap pergjigjen reale, jam shume i sigurte qe ketu ka anetare te tjere qe duke perfshire dhe Veten Time mund te mesojme me shume pra do ju lutesha te jepni Kontributin tuaj ne kete forum se eshte shume teme interesante ne kuptim pozitiv.
@FIERI1
Nuk te kuptoj, je trader apo investitor si shumica e popullsise ???
teknikisht jam TRADER, por Une perdor termin per veten time INVESTITOR sepse jam BUY AND HOLD TRADER ose blej dhe mbaj nen pronesine time per kohe te gjate koha mund te jete minimumi 1 vit, nuk e di a jam i qarte per ty me shpjegimin qe po jap te lutem nese nuk je i qarte me ve ne dijeni dhe do bej perpjekje dhe nje here te shpjegoj, te lutem cfare nenkupton me kete "investitor si shumica e popullsise" perse e ke fjalen ndoshta po kuptoj dicka tjeter, faleminderit nese kthen pergjigje dhe te uroj suksese !
sme pelqen te harxhoj shume kohe online e te fitoj peanuts ...lol
play big win big .. if u got the b@@@@
Krijoni Kontakt