Romani titullohet :
Ka nje jete qe te pres .
Hyrje
Cfare i ftohti . Jam ftohur . Sidoqofte e dija .
Ndaloi tek une per naten , e desha te fle nudo , sepse te vishja bluze me dukej pak mashkullore . Kur e mendon qe e di se nese nuk vesh bluze me pas marr te ftohte . Po ndonjehere me pelqen te bej figure , me pelqen te hiqem si dikush qe nuk jam . Bej te fortin me gjoks zhveshur ne mengjes them :«O Nene ēfare i ftohti». Por me duket se kjo do te jete hera e fundit
Diēka ka ndryshuar .
Me ngjan se e dua . Me ngjan se per here te pare jam dashuruar .
Dua te them i dashuruar me te vertete .
E mendova sepse dje ne mbremje pasi bera dashuri fjeta nga ana e krevatit te djersitur , nga ishim te dy . Sipas meje nese pasi e deshirova e i lashe anen e krevatit te thote , e pra ... kjo eshte dashuri .
U zgjova me nje krah jashte jorganit : ishte praktikisht i ngrire . Ajo kishte ikur per ne pune . E preka ( krahun ) me doren tjeter per te kerkuar ta riaktivizoj qarkullimin , ose te pakten per ta ngrohur dhe per t'i dhene nje temperature prej njeriu te gjalle .
Metaforikisht i bera krahut ate qe i kam bere periudhen e fundit jetes time : E ribera te gjithen me nje dore te padukshme dhe e ferkova duke kerkuar qe t'i jap nje temperature prej njeriu te gjalle.
Tani jam mire . Mund ta them pa frike , jam tamam mire .
Ne jeten time tani qarkullon ngrohtesi . Jam i gjalle . Jam i lumtur .
Shkoj ne kuzhine per te bere mengjes dhe gjej kafen e ngrohte , i eshte ngjitur nje shenim letre e verdhe me nje shkrim : “ Kafeja eshte gati , duhet vetem ta nxehesh ”.
Tani jam mire . Mund ta them pa frike , jam tamam mire .
Ulem dhe shijoj prape duke shikuar shenimin ne kafe . Gjithēka eshte kaq e thjeshte , e gjesti i saj me mallengjen . Pres akoma nje ēast , shijoj kete moment dhe me pas e ndez makinen e kafes . Pas disa minutash kuzhina mbushet me arome . Arome kafeje . Sa me pelqen . Sidomos ne mengjes . Dhe une e marr fryme , e marr fryme kafene , marr fryme jeten , kohet e fundit kaq e ndryshme , delikate , e brishte , e qarte , me harmoni . Dhe nderkohe ndjehem i fuqishem . I fuqishem e i lumtur si Zoti .
Ndez magnetofonin dhe ve , per nje mengjes kaq te mrekullueshem ,«Way to Blue. An In-troduction to Nick Drake». Nje album qe pasqyron gjendjen time shpirterore , situaten time .
Muzika dhe aroma e kafese perqafohen ne ajer dhe vallezojne per mua
Dhe une dua te therras :“ Jam nje njeri i lumtur , faleminderit !”.
Krijoni Kontakt