Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11

Lightbulb Florin Krasniqi denoncon ambasadorin Dell !!!

Florin Krasniqi denoncon ambasadorin Dell
    Nga Express mė 03 tetor 2011 nė ora 17:27
    Deputeti i Lėvizjes Vetėvendosje, nė njė takim me kongresisten amerikane Ileana Ros - Lehtinen, e denoncoi ambasadorin amerikan nė Prishtinė, Christopher Dell, pėr tė cilin tha se nuk ėshtė duke i respektuar rregullat e demokracisė amerikane.

Gjatė deklartaės sė tij, Krasniqi ka pohuar se minoriteti serb duhet tė trajtohet nė tė njėjtėn mėnyrė siē janė duke u trajtuar shqiptarėt nė Serbi, grekėt nė Shqipėri, duhet tė trajtohen nė tė njėjtėn mėnyrė siē po trajtohen shqiptarėt nė Greqi, poashtu nė tė njėjtėn mėnyrė do tė duhej tė veprohej me maqedonėt dhe malazezėt, pra do te duhej tė vihet nė jetė standardi i unifikuar dhe jo ai i dyfishtė dhe ai e she si tė vetmen mudnėsi pėr arritjen e paqes dhe stabilitetit nė Ballkan.

“Vetėm me standardet unike dhe nėn udhėheqjen e SHBA-ve mund tė arrihen kėto, sepse Unioni Evropian ėshtė shumė i pėrēarė dhe shumė i ngarkuar me urrejtje nga historia. Pėrēarja ėshtė evidente nė misionin e EULEX-it nė Kosovė, ku pėr shembull nėse rumunėt duan diēka, nė anėn tjetėr gjermanėt nuk e duan, pastaj janė anglezėt qė duan diēka tjetėr e kėshtu me radhė, por dua tė them se janė shumė ndarje tė mėdha”, thotė Krasniqi.

Njėri ndėr problemet mė tė mėdha, sipas tij tani ėshtė ekstremizmi islamik qė ėshtė shumė aktiv. Krasniqi ka pohuar se po i pėrdorin shtetet e dobėta, korrupsionin dhe qeveritė e paorganizuara mirė qė tė vendosin bazat e tyre. Ai vlerėson se Qeveria e Kosovės ėshtė duke bashkėpunuar me SHBA-tė, por kėrkon qė tė bėhet edhe mė shumė nė kėtė drejtim, sepse vlerėson se deri tani shumė pak ėshtė bėrė qė tė koordinohen me Qeverinė e SHBA-ve pėr tė mbrojtur kombin tonė nga ky fenomen.

“Njė gjė qė nuk po mė pėlqen ėshtė se ambasadat amerikane nuk janė duke luajtur rolin pozitiv qė ju takon nė rajonin tonė. Ata po e pėrdorin faktin se shqiptarėt e duan amerikėn dhe kanė ndjenja e admirim pėr SHBA-tė, mirėpo shumėhere ambasadorėt po e keqpėrdorin dashurinė e shqiptarėve ndaj amerikės. Ambasadorėt sillen si mbretėr, ata i favorizojnė disa njerėz dhe nė anėn tjetėr i lėndojnė disa tė tjerė, siq ėshtė rasti mė neve, ku ambasadori amerikan Christpher Dell bėri gjithēka qė kishte mudėsi tė na dėmtonte neve tė Vetėvendosjes, qė ne si parti tė mos e kalonim pragun zgjedhor, mirėpo ne e kaluam dhe ai u nda i pakėnaqur. Ēdo ditė ai bėn diēka qė ta dėmtojė partinė tonė, sepse ne besojmė nė tė vėrtetėn dhe nuk veprojmė ēka ai dėshiron. Unė mendoj se detyra e tij ėshtė tė mbrojė interesat amerikane, qė nuk ėshtė duke e bėrė kėtė gjė si ambasador amerikan. Unė i kam thėnė atij se po vepron nė kėtė mėnyrė dhe do tė vazhdojė t’ia them prap, mirėpo pėr kėtė gjė ai nuk mė don. Ai ėshtė atje qė tė mbrojė interesat tona si komb dhe tė mbrojė vlerat amerikane, tė cilat janė shumė tė rėndėsishme. Nėse ai i thotė popullit se tė vjedhėsh vota ėshtė nė rregull dhe t’i trajtojė disa njerėz mė ndryshe ėshtė nė rregull, mendoj se ai ėshtė gabim, sepse kėto nuk janė parimet e SHBA-ve”, ka thėnė nė deklaratėn e tij deputeti i Vetėvendosjes, Florin Krasniqi.

http://www.gazetaexpress.com/?cid=1,13,64133
    BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    koka nje hajvan ky florini...

ken e pyeti ky qe denoncon ambasadorin?
    a ja ka marre mendimin shumices se kuvendit?

sigurisht jo..

a e kupton ky trangull se po i sherben sheshelit?

he he hee... Maska e halla mine
    Anėtarėsuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojė
    Postime
    1,466
    Citim Postuar mė parė nga Brari Lexo Postimin
    koka nje hajvan ky florini...

ken e pyeti ky qe denoncon ambasadorin?
    a ja ka marre mendimin shumices se kuvendit?

sigurisht jo..

a e kupton ky trangull se po i sherben sheshelit?
    Pyeti vlerat amerikane.. te cilat ja lejojne kete gje.
    Asnjė kompromis, kurr asnjėher.. deri n'apokalips!

Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    hallminush..

budallakia e megallomania.. e sharllatanizma.. jan normale kur dikush i perdor per qejf te vet.. e nuk demton kojshin familjen mahallen e katundin..

mirpo jan te pa tolerushme kur demtojn kojshin familjen mahallen e katundin..

e ky florin kurtaj i albinit te qoses se demaq pallhanes.. me kto budallakina e megallomanina.. i prish pun krejt kosoves..

cfar kujton ky hajvan se i takon atij me e shti kosoven ne m.ut.. ?
    mos kujton ky pordhac se ai me ato filmat me mitraloza neper magaze te usa--s e ka qlirue kosoven? apo kujton se shoki i partis xhep selimi e ka qlirue?
    as ai.. ska qlirue kurgja..vec i ka cu fjal sllobes.. cu sllob se te erdh dita.. leni pallavrat e eja me tenka e cfarose kosoven.. e un e dauti po bajna sehir ne tropoj sikurse pleurati e kelmendi e klosi e milaim zeku e neper kauca te london mynshen rogner dreqoves..

Kosoven e shpetoj zotni Klarku.. e kerkush tjeter..
    e klarku me klintonat qat dellin ka caktue me na rujt te pamvarsue..

prandaj i thoni kti florinit e albinit se ska nevoj kosova per skicofrena..

.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Ky dhender Serbie( gruan eka serbiank) ky do del kelysh Serbie asgje tjeter.
    Jetė e rėndė.......!!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-12-2009
    Postime
    1,594
    DHUNA ESHTE NENA E TE GJITHA TE KEQIJAVE
    - Nga Hysni Syla

I dashur miku im i vjeter Florin,

U ba kohe e gjate qe nuk jemi takuar. Papritur e pa kujtuar, e solli rasti te ndiqja intervistat tuaja me mediat e Kosoves. U shokova kur degjova deklaratat tua plot zjarmi. Mendova fillimisht se e kishe fjalen per terroristet dhe banditet e Beogradit apo strukturat kriminale te tij ne Mitrovicen Veriore dhe enklavat serbe, qe vazhdojne te jene nje plage e hapur per cdo shqiptar e atdhetar te vertete te Kosoves.
    Sic e di mire Florin qysh prej te pakten 12 vjetesh kur jemi njohur per here te pare dhe kemi filluar te punojme se bashku ne Fondin "Vendlinja therret" une gjithnje te kam keshilluar qe te mos merremi me njeri- tjetrin, te mos luftojme e kacafytemi me njeri- tjetrin. Kishim pune shume me te vyera e te cmuara per tu marre, sic ishte liria dhe pavaresia e Kosoves.
    Sic e ke degjuar e pare jo vetem ti por te gjithe veprimtaret e shqiptaret e Nju Jorkut e diaspores ne teresi, qellimi im madhor ka qene bashkimi i te gjithe shqiptareve pa dallim ideje, bindjeje politike, perkatesie partiake, pa dallim feje e krahine te bashkohemi per ato qellime te medha.
    Me kujtohet si sot ketu e 12 vjet me pare kur gazeta "Ilyria" e Nju Jorkut nuk botonte ndonje komunikate ose njoftim nga Fondi "Vendlinja therret" ju revoltoheshit dhe shperthyet ne telefon se " une jam ai qe ia ve zjarrin zyrave te "Illyrise" ".... U ndjeva shume keq dhe tu drejtova si mik me keshillat per zbutjen tende duke te thene se " dhuna eshte nena e te gjithe te keqijave. Jemi luftetare te lirise dhe jo dhunues te saj "Nderhyri atdhetari i sprovuar Ahmet Zherka e te tha " O Florin ... Ta ruajme zjarrin per ata qe ia kane futur zjarrin e gazepin popullit e atdheut tone e jo per njani- tjetrin"
    Te kam keshilluar disa here qe te ruhesh nga ekstremiteti se te demton jo vetem ty, por edhe ceshtjen e madhe per te cilen luftonim dhe vazhdojme te luftojme. Te kam thene dhjetra here se UCK-ja eshte ushtri vullnetare dhe si e tille eshte kunder dhunes edhe atehere kur ti u beje karshillek veprimtareve te LDK-se dhe organizatave te tjera shqiptaro- amerikane ketu ne Nju Jork per te dhene ndihma me hir ose pahir e duke i kercenuar se " kur ta clirojme Kosoven do tu vendosim viza e karantine per te mos shkelur atje"
    Miku im i vjeter gjithnje jeni ngutur dhe keni pase zjarmi gojore me sharje ndaj cilitdo qe nuk pajtohej me ty dhe kerkesat tua.
    Ajo qe me ka bere me shume pershtypje eshte rasti kur nuk ke lene gur e dru pa hedhur kunder ish- komandantit Ramush Haradinaj, te cilin e akuzoje e shaje per gjithcka.... Mbeta i befasuar vitin e kaluar kur bashke me ish- luftetaret e Batalionit "Atlantiku" shkuam per vizite ne kullen e tij ne Gllogjan, ku edhe ju ishit i pranishem dhe pashe qe ju ishit kthyer ne nje mik i ngushte i saj. Mendova me vetveten sa e lige eshte kjo Bote! Gjithe ai mllef e vrere kunder tij ishte kthyer ne nje dashuri e miqesi pa kufi . E nuk di pse mu kujtua ajo shprehja e fameshme filozofike "Ekstremet gjithnje puqen"
    Aq e vertet eshte kjo, sa nuk do te cuditesha aspak qe pas nje ose dy vjetesh te te gjeja me te njejten dashuri e admirim edhe ne Kullen e Hashim Thacit ne Broje. Ekstremet gjithnje puqen.
    Vesi tjeter i keq i joti miku im i dashur ishte uni jot i shfrenuar . Per cdo gje e ne cdo kohe gjithnje flisje "une... une... une .... dhe vetem une!" " Une cova kaq tone armatim" . " Une clirova Kosoven" . Une bera Diellin edhe shiun.... robin edhe Zotin ne Kosove. Kur te degjoja fjalet kthehesha per te pare tek ti Skenderbeun, Adem Jasharin apo Luan Hajredinin. Kur shikoja faktet nuk me dilte asnjeri as tjetri ... as tjetri.
    Kur te kam pare e degjuar duke folur ne nje kanal televiziv lokal te Nju Jorkut per "bemat e tua" per kalimin e armatimit ne aeroportin Kenedi, per aftesite e tua magjike te kalosh ato nen hunden e syte e syshqiponjave amerikane te sigurise ... te them te drejten me ka ardhur turp nga vetja si shqiptar. Si mund te shkoje fantazia e unit deri ne ate shkalle!?
    Kane kontribuar e punuar shume me teper se ti te tjere veprimtare si Fatmir Hamza me grupin e tij ne Las Vegas miku yne qe kane bere dhjetfishin e punes tende dhe asnjehere nuk e rrahen gjoksin per kontributin e vet per popullin e vet, cka eshte detyre e detyrim i cdo shqiptari .
    Ku do ti futim dhjetra veprimtare te Detroitit si Enver Isufin, Kol Gojcaj, Gjok Martini, Luigj Gjokaj e qindra te tjere qe u kerkoj falje qe nuk po ua permendi emrat?
    Cfare mund te themi per atdhetarin e shquar Nazar Mehmeti, Zenun Halili dhe Bruno Cekaj, treshja e famshme e Dallasit?
    Ku do ta linim kontributin e mijera atdhetareve te Nju Jorkut si themeluesi i Fondit "Vendlindja Therret"- Muharrem Doverlani, si Bruno Selimaj, Rexhe Xhakli, Shaqir Gashi, Ahmet Zherka, e qindra te tjere.

Miku im i dashur,

Historia atdhetare e shqiptareve te Amerikes nuk fillon as me ty e as me mua. Eshte shume me e hershme. Ne mund te shkruajme romane heroizmi. Por mos te harrojme se "Mbahu Neno mos kij frike se ke djem ne Amerike" eshte shume me e mocme e me e lavdishme se cilido prej nesh. Pa kontributin e Nolit e Konices se madh, te " Vatres" noliane e te demonstratave te lavdishme te viteve 80-90, pa kontributin e Klubit atdhetar " Jusuf Gervalla" e shoqatave te tjera shqiptare nuk do te kishte Kosove te lire e te pavarur sot.
    "Me nje lule nuk vjen pranvera" na meson filozofia dardane. Secili prej nesh , qofte edhe Xhejms Bond, eshte nje hic krahasur me bashkesine shqiptare te Amerikes. Eshte nje pike uje ne detin e saj. Eshte nje asgje.
    Po mendoja keto vese egoiste te unit tend ndersa prisja te degjoja fjalet e tua per te ardhmen me te mire , me te begate, per te ardhmen evropiane e ne NATO- te Kosove. Per me shume drite e buke, pune e shkolla per rinine e femijet e Kosoves ne cdo skaj te saj, kur degjova unin tend.
    "Une jam gati te jap edhe pasurine edhe jeten kunder bandave kriminale te Kosoves" kur degjova se do te qeverisesh Kosoven duke derguar qeveritaret e zgjedhur ne rruge demokratike te saj ne Dubrave... A thua se nuk na kane dale tepruar per njeqint vjet burgje e ndeshkimet terroriste serbe!
    Po prisja te degjoja se cfare do te besh me shume se qeveria e sotme per ish- luftetaret e lirise e invalidet e sakatuar ne lufte. Se cfare do te beje me shume se qeveria e tashme per familjet e femijet e deshmoreve. Se cfare do te beje me shume per ekonomine e arsimin, per kulturen e te ardhmen... Asnje fjale.
    Vec burgje. Ndeshkime. Ekspedita Dubrave... Banda kriminale!!!???
    U habita me mesazhet tua te reja qe me kujtuan mesazhet e tua te vjetra per cka te kam keshilluar si vellain tim. Pse? Sepse te njoh mire . Krahas ketyre te metave une vleresoj edhe vlerat e tua e te cilitdo
    Po permend vetem njeren prej tyre. Une kurre nuk harroj tetorin e vitit 2001. Ne momentet me te veshtira ekonomike te jetes sime ne SHBA, ju nuk hezituat dhe me huazuat 5 000 dollare , qe me nxoren nga halli. E di qe ke ndihmuar edhe te tjere.
    Bujaria, mirenjohja, besa , morali jane virtute te njeriut.

I dashur miku im i vjeter,

Nese e ke seriozisht te futesh e merresh me politike, keshtu nuk mund te fitosh vota. Eshte i tejngopur populli i shumevuajtuar i Kosoves me sharje, kercenime, ofendime, burgje , ndeshkime. Populli kerkon e aspiron nje jete me te mire. Nje jete me te begate. Nje jete te denje per ta jetuar. Kushdo percjell mesazhe te tilla konkrete do te kete perkrahjen e popullit.
    Ti ke shkuar ne Kosove nga SHBA- Meka e demokracise e lirise. Ti e di fort mire se cfare mesazhi percjell demokracia amerikane ne kohe zgjedhjesh. Tolerance. Bashkim. Mirekuptim. Vellazeri. Alternativa sa me te mira per zgjidhje sa me te mira.
    Per kesi mesazhesh e jo te kunderten ka nevoje me shume se kurre Kosova e populli i saj sot. Djemte ne Amerike e kane per detyre te shenjte qe ti percjellin votuesit e sidomos rinise dhe popullit te Kosoves mesazhet e kesaj demokracie. Jo mesazhet e dhunes.

Miku im i vjeter Florin,

Dhuna eshte nena e te gjitha te keqijave. Paqe e jo dhune. Liri e jo skllaveri. Lufte kunder korrupsionit e jo lufte kunder personit. E di mesazhin e Presidentit amerikan Barack Obama ne zgjedhjet e fundit!? Nuk eshte koha te merremi me sharje e kritika ndaj Xhorxh Bushit . Eshte koha te ofrojme alternativa me te mira per amerikanet e SHBA-ne .
    Prandaj te keshilloj si mik i vjeter Florin, hiq dore nga protagonizmi dhe uni i shfrenuar, nga pozat e te fortit. Nuk eshte i forte ai qe i duket vetja i forte. Eshte i forte ai qe ka pak ose aspak armiq. Trimi i mire me shoke shume , thote filozofi popull. Ndaj do te ishte ne nderin tuaj ti kerkonit falje popullit dhe partive politike te Kosoves per deklaratat e mesazhet e tua dhunendjellese.
    Pastaj ti ofrosh cfare mund te realizosh. Nuk eshte koha te presim cfare do te beje shteti yne per ne . Eshte koha te mendojme se cfare do te bejme ne per shtetin tone, eshte mesazhi i nje prej bijve me te shquar te Amerikes Xhon Kenedi. Ky eshte mesazhi qe duhet ti japim popullit tone ne keto kohe zgjedhjesh e zgjidhjesh te reja per nje te ardhme me te mire per Kosoven.

Me deshiren me te mire
    Miku jot i vjeter
    Hysni Syla

i/e regjistruar Maska e skipetar
    Anėtarėsuar
    07-12-2006
    Postime
    719
    Citim Postuar mė parė nga ARIANI_TB Lexo Postimin
    Florin Krasniqi denoncon ambasadorin Dell
    Nga Express mė 03 tetor 2011 nė ora 17:27
    Deputeti i Lėvizjes Vetėvendosje, nė njė takim me kongresisten amerikane Ileana Ros - Lehtinen, e denoncoi ambasadorin amerikan nė Prishtinė, Christopher Dell, pėr tė cilin tha se nuk ėshtė duke i respektuar rregullat e demokracisė amerikane.

Gjatė deklartaės sė tij, Krasniqi ka pohuar se minoriteti serb duhet tė trajtohet nė tė njėjtėn mėnyrė siē janė duke u trajtuar shqiptarėt nė Serbi, grekėt nė Shqipėri, duhet tė trajtohen nė tė njėjtėn mėnyrė siē po trajtohen shqiptarėt nė Greqi, poashtu nė tė njėjtėn mėnyrė do tė duhej tė veprohej me maqedonėt dhe malazezėt, pra do te duhej tė vihet nė jetė standardi i unifikuar dhe jo ai i dyfishtė dhe ai e she si tė vetmen mudnėsi pėr arritjen e paqes dhe stabilitetit nė Ballkan.

“Vetėm me standardet unike dhe nėn udhėheqjen e SHBA-ve mund tė arrihen kėto, sepse Unioni Evropian ėshtė shumė i pėrēarė dhe shumė i ngarkuar me urrejtje nga historia. Pėrēarja ėshtė evidente nė misionin e EULEX-it nė Kosovė, ku pėr shembull nėse rumunėt duan diēka, nė anėn tjetėr gjermanėt nuk e duan, pastaj janė anglezėt qė duan diēka tjetėr e kėshtu me radhė, por dua tė them se janė shumė ndarje tė mėdha”, thotė Krasniqi.

Njėri ndėr problemet mė tė mėdha, sipas tij tani ėshtė ekstremizmi islamik qė ėshtė shumė aktiv. Krasniqi ka pohuar se po i pėrdorin shtetet e dobėta, korrupsionin dhe qeveritė e paorganizuara mirė qė tė vendosin bazat e tyre. Ai vlerėson se Qeveria e Kosovės ėshtė duke bashkėpunuar me SHBA-tė, por kėrkon qė tė bėhet edhe mė shumė nė kėtė drejtim, sepse vlerėson se deri tani shumė pak ėshtė bėrė qė tė koordinohen me Qeverinė e SHBA-ve pėr tė mbrojtur kombin tonė nga ky fenomen.

“Njė gjė qė nuk po mė pėlqen ėshtė se ambasadat amerikane nuk janė duke luajtur rolin pozitiv qė ju takon nė rajonin tonė. Ata po e pėrdorin faktin se shqiptarėt e duan amerikėn dhe kanė ndjenja e admirim pėr SHBA-tė, mirėpo shumėhere ambasadorėt po e keqpėrdorin dashurinė e shqiptarėve ndaj amerikės. Ambasadorėt sillen si mbretėr, ata i favorizojnė disa njerėz dhe nė anėn tjetėr i lėndojnė disa tė tjerė, siq ėshtė rasti mė neve, ku ambasadori amerikan Christpher Dell bėri gjithēka qė kishte mudėsi tė na dėmtonte neve tė Vetėvendosjes, qė ne si parti tė mos e kalonim pragun zgjedhor, mirėpo ne e kaluam dhe ai u nda i pakėnaqur. Ēdo ditė ai bėn diēka qė ta dėmtojė partinė tonė, sepse ne besojmė nė tė vėrtetėn dhe nuk veprojmė ēka ai dėshiron. Unė mendoj se detyra e tij ėshtė tė mbrojė interesat amerikane, qė nuk ėshtė duke e bėrė kėtė gjė si ambasador amerikan. Unė i kam thėnė atij se po vepron nė kėtė mėnyrė dhe do tė vazhdojė t’ia them prap, mirėpo pėr kėtė gjė ai nuk mė don. Ai ėshtė atje qė tė mbrojė interesat tona si komb dhe tė mbrojė vlerat amerikane, tė cilat janė shumė tė rėndėsishme. Nėse ai i thotė popullit se tė vjedhėsh vota ėshtė nė rregull dhe t’i trajtojė disa njerėz mė ndryshe ėshtė nė rregull, mendoj se ai ėshtė gabim, sepse kėto nuk janė parimet e SHBA-ve”, ka thėnė nė deklaratėn e tij deputeti i Vetėvendosjes, Florin Krasniqi.

http://www.gazetaexpress.com/?cid=1,13,64133
    Nė ēfarė cilėsie e ku e ka taku Florin Krasniqi Ileana Ros-Lehtinen?

A ka fol Ileana Ros-Lehtinen ndonjė gjė apo i ėshtė marrė goja nga mahnija me monologun e shkėlqyeshėm tė Florin Krasniqit?

A i ėshtė falėnderuar sė paku pėr kėtė mėsimdhėnje tė shndritshme?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga skipetar : 09-10-2011 mė 05:44

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-12-2010
    Vendndodhja
    ....Europe...
    Postime
    1,155
    Citim Postuar mė parė nga Njoni-ch Lexo Postimin
    Ky dhender Serbie( gruan eka serbiank) ky do del kelysh Serbie asgje tjeter.
    ...e gjith klyshet e vetfundosjes jan Kopila serb.

Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    cfar beri delli..

perkrahu.. bisedimet mes politikanve kosovare.. qe te gjejn nje zgidhje per qeveri kuvend e president..
    e ne fund cdo gje shkoj mire..
    kosova ka nje vajz te mire presidente.. qe punon me sa mundet per mire..

cte keqe ka ketu..
    e keqja eshte kur vjen nje ushtri me tenka e ta ban kosoven m.ut sic e beri athere..
    kunder kesaj te keqeje atdhetari mobilizohet e lodhet.. e lufton.. e e tregon sa burrni ka..

po trimni me dellin?
    me dellin e klinton bushit?
    me dellin e klark uollkerit?

cjan keta lahpera qe kujtojn se jemi ngusht per po.rdhat e tyre..
    trusni beth e ulni kryet e punoni..

kush mu.tin e ka vnu albinin kryetar per pun te jashtme ne kuvend?

menjiher ai duhet shkarku nga kjo detyre sepse demton shum kosoven..

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-12-2009
    Postime
    1,594
    VV, akuza Thaēit pėr pėrpjekje rrėmbimi tė aktivistėve tė saj

Publikuar: 09.10.2011 - 16:35

Prishtinė, 9 tetor - Shumė kontakte, telefonata, e sms-a u kanė ardhur aktivistėve tanė nga njerėz tė Hashim Thaēit, duke iu ofruar atyre para e privilegje nė qoftė se e lėshojnė lėvizjen Vetėvendosje. Paratė qė ai ia ka vjedhur popullit tash po i pėrdor nė tentim tė forcimit tė pozicionit tė vet karshi kompromisit historik ndaj Serbisė, tha njė nga drejtuesit e Vetėvendosjes dhe deputet i kėtij subjekti nė Kuvendin e Kosovės, Visar Ymeri, nė konferencėn e sotme me gazetarė.

Sipas tij, kėto sulme dhe trysni qė po ushtrohen mbi Vetėvendosjen i kujtojnė vitet 2007-2008, “kur Hashim Thaēi po pėrgatitej pėr ta pranuar Planin e Ahtisaarit dhe tė gjitha energjitė e tij partiake dhe agjenturore i kishte pėrqendruar kundėr lėvizjes sonė, e jo kundėr strukturave kriminale tė Beogradit”. “Kjo strategji e partisė nė pushtet po pėrsėritet sepse tash jemi politikisht po sikur nė vitin 2007 – pra pėrpara njė kompromisi tė ri nė kurriz tė Kosovės, tė cilin mund ta nėnshkruajė vetėm Hashim Thaēi – njeriu mė i korruptuar dhe i shantazhuar nė vendin tonė. Kryeministri ynė ėshtė mė i varuri nga tė gjithė sepse ėshtė pika kyēe e pėrgjegjėsisė pėr tė gjitha problemet politike, si dhe krimin e organizuar nė Kosovė, prandaj ėshtė figurė e pėrkryer pėr kompromise tė reja me Serbinė. Tash Thaēin po e shtyjnė drejt njė dialogu mė politik me Serbinė dhe ai i ka tė qarta detyrat e tij”, vlerėsoi nė vijim Ymeri.

Deputeti i Vetėvendosjes tha pastaj se Hashim Thaēi ka vendosur t’i hyjė negociatave pėr veriun e Kosovės. Ai po dėrgon mesazhe tė pėrditshme pėr gatishmėrinė dhe interesimin e tij pėr t’u takuar me kryetarin e Serbisė Boris Tadiq. Pasi qė po bėhet gjithnjė e mė i papėrdorshėm pėr faktorėt ndėrkombėtarė, ai po e ulė vlerėn e Kosovės, tė cilėn edhe ashtu e ka futur nė pazar me Serbinė.

Thaēit po i kėrcasin aferat nga tė gjitha anėt dhe ai ėshtė zotuar qė ta shesė PTK-nė, KEK-un e Trepēėn si dhe ta nėnshkruajė edhe njė kontratė qindramilionėshe pėr asfalt me shumėfishin e ēmimit tė tregut. Kryeministri Thaēi po e zbret vlerėn e shtetit tė Kosovės nė mėnyrė qė tė mbijetojė vetė nė pushtet, tha Ymeri.

Ndėrkaq, Arif Hoti, po ashtu deputet i kėsaj lėvizje, tha se pushteti aktual, “pėrpos aktivistėve nėpėr qendrat tona, nuk i kursen as deputetėt e Vetėvendosjes”.

“Eksponentė tė ndryshėm tė lidhur me pushtetin, por edhe vet pushtetarėt kanė tentuar qė nėpėrmjet ofertave tė ulėta morale tė mė largojnė nga Vetėvendosje. Por unė jam nė kėtė lėvizje pėr tė realizuar programin tonė tė drejtė dhe kam refuzuar qė tė futem nė pazaret e tyre tė ulėta. Unė do tė vazhdoj qė si qytetar, por edhe si deputet i Lėvizjes Vetėvendosje aktivisht ta luftoj kėtė pushtet dhe do tė angazhohem me tėrė qenien time pėr ndėrtimin e mirėfilltė tė shtetit tė Kosovės”, u tha Hoti gazetarėve.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •