Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 20
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Citim Postuar mė parė nga brandon* Lexo Postimin
    futi nje te lexume ketu per fillestare if u understand english

http://www.google.com/url?sa=t&sourc...cBHY9q8mIBkX0A

pastaj te jap i tjeter me te nderlikume.

lexo dhe gjona tjera pervec kuronit, se t'bo mir
    te them te drejten kjo eshte ajo ēfare urrej me shume,lexon dy gjera dhe mendon se ka arritur diēka.nuk e kupton se ju kan kthyer ne nje tufe lopesh ,nuk arrini dot te llogjikoni jashte asaj qe ju servirin pronaret tuaj.lexoni dy artikuj dhe filloni te ulerisni me te madhe sikur te kishit zbuluar se nuk ka zot.ju na akuzoni se lexojme vetem kuranin apo hadithe ,libra feje ne pergjithsi,mirpo ju nuk arrini dot as te llogjikoni jashte kufijve qe ju kan vene.un do kem kenaqsi te madhe te debatoj me ju(debat miqsor sigurisht nese nuk keni frik se mos vi me nje xhub te mbushur me tritol vetem se kam mjekerr te gjate dhe pantallona treēerekshe)vetem ateher kur te llogjikoni dhe te shikoni gjithsine me zemer te hapur pa kufi kur te dilni jashte koncepteve qe ju kan qendisur,kur te beni beeee sepse doni te beni beeeee jo sepse ju kan urdheruar te beni beeeeee.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Scion : 08-10-2011 mė 13:28 Arsyeja: O pergjigju sakte o mos shkruaj fare!

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar mė parė nga paridi26 Lexo Postimin

teoria ime eshte e thjeshte.Meqe asgjeja nuk egziston ,ajo cfare nuk egziston nuk mund te krijoj asgje,dhe domosdoshmerisht del qe gjithsija patjeter qe eshte krijuar nga nje qenie superiore.Un them Zoti ti thuaj si te duash
    Kjo nuk eshte teoria juaj por teoria e dikujt tjeter ne te cilen ju bazoheni

Gjith problemi eshte ke ajo asgjeja qe permend........dmth eshte ajo forca e mbinatyrshme nje asgje, nje hic, apo shkenca evolucioni jane nje asgje!!!!!????????
    Mendimi im personal eshte se shkenca eshte me prane te vertetes, megjithse ka akoma shume per te zbuluar e faktuar

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    shiko shoku eshte mese e qarte se un nuk di shume per teorine e evolucionit,pasi nuk jam thelluar shume ne kete teori qellimi i vetem i te ciles eshte te mohoje Zotin si krijues dhe,le te thone cfare te duan te tjeret,dhe meqe nuk me pelqen te bej rrolin e te diturit nuk do shkoj te lexoj wikipedian apo te vizitoj forme tjera qe te dukem i zgjuar apo shkencetare.per mua personalishit jeta eshte shume me e thjeshte se sa per shume tjer.
    Me ngadal,nuk ka nevoje per emocione.Me qellim ty te ceka Teorija e Evulucionit sepse per mua Evulucioni eshte Fakt.Dhe nuk ben kush rolin e te diturit,kjo eshte vetem mbrojtje te fakteve shkencore nga pseudoshkenca.

ndersa sa per teorin e evolucionit,besoj se ti e kupton vete se eshte thjeshte teori,dhe nuk ka asnje fakte ,qofte edhe te vogel fare,dhe thene sinqersiht eshte teori shume qesharake per llogjiken e njeriut,te pakten per ate ēfare perdoret.
    Teorija e Evulucionit eshte nje nder teorite me te vertetuara shkencore,dhe eshte baze per perparimin e medicines moderne,bioteknologjis dhe bologjise moderne.Evulucioni eshte teori por edhe fakt,ne shkence fjala "teori" don te thote dic tjeter se sa ne jeten e perditshme qe perdorin njerezit per te treguar dic si te "mjegulluar"- ne shkence fjala "teori" don te thote model qe i pergjigjet/pershtatet me se miri fakteve,fjala "ligj" permban ne vehte formulim te shkurter apo definicion i nje fakti shkencor per ate edhe kemi teorine e gravitacionit,te evulucionit etj.Pra,nuk qendron akuza juaj qe neqoftese eshte e vertetuar ajo do te ishte atehere ligj e jo teori....
    ----------------------
    Mod. i nderuar Scion -te lutem te fshish (delete) cdo shkrim qe eshte emocional ne kete teme ....
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

dEaD rAceR Maska e unreal
    Anėtarėsuar
    02-04-2003
    Postime
    528
    Pyes besimtaret:

Pse eshte e mundur per zotin te egzistoje,te jete pa fillim dhe pa mbarim,kurse materjes dhe energjise iu dashka krijuesi?

Po krijuesi nga cka eshte i formuar,mqse materja dhe energjia jane "krijuar" pasi ketij i lindi deshira per te krijuar lodra?

ke harruar te shtosh edhe se ata qe besojne ne Zot ,besojne se asgjeja nuk mund te krijoj dicka ,pasi asgjeja nuk egziston.dhe kaosi nuk mund te krijoj regullsi.mos te duket gje i pa rregullt ty dhe tjereve kozmosi??
    Besimtaret besojne,por nuk dolumentojne gje.
    Edhe kaosi krijon,ne mos rregullsi,krijon kushtet per te.Dielli yne eshte shembull i kaosit nuklear,dhe nga ky kaos na mundesohet te jetojme.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Scion : 08-10-2011 mė 13:30

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    te them te drejten kjo eshte ajo ēfare urrej me shume,lexon dy gjera dhe mendon se ka arritur diēka.nuk e kupton se ju kan kthyer ne nje tufe lopesh ,nuk arrini dot te llogjikoni jashte asaj qe ju servirin pronaret tuaj.lexoni dy artikuj dhe filloni te ulerisni me te madhe sikur te kishit zbuluar se nuk ka zot.ju na akuzoni se lexojme vetem kuranin apo hadithe ,libra feje ne pergjithsi,mirpo ju nuk arrini dot as te llogjikoni jashte kufijve qe ju kan vene.un do kem kenaqsi te madhe te debatoj me ju(debat miqsor sigurisht nese nuk keni frik se mos vi me nje xhub te mbushur me tritol vetem se kam mjekerr te gjate dhe pantallona treēerekshe)vetem ateher kur te llogjikoni dhe te shikoni gjithsine me zemer te hapur pa kufi kur te dilni jashte koncepteve qe ju kan qendisur,kur te beni beeee sepse doni te beni beeeee jo sepse ju kan urdheruar te beni beeeeee.

.
    dhashe link per fillestare qe dhe gomeret e kuranit te kuptojne qe dhe kaosi pjell rregull.

Chaos theory eshte shkence, koktul

nese vazhdon me ofendime, kam nje arsenal te tere, debil xhamie

http://www.google.com/url?sa=t&sourc...VlIpPLq_BZGM-A
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 08-10-2011 mė 13:00

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Citim Postuar mė parė nga brandon* Lexo Postimin
    dhashe link per fillestare qe dhe gomeret e kuranit te kuptojne qe dhe kaosi pjell rregull.

Chaos theory eshte shkence, koktul

nese vazhdon me ofendime, kam nje arsenal te tere, debil xhamie

http://www.google.com/url?sa=t&sourc...VlIpPLq_BZGM-A
    mu nuk me duket sikur te kam ofenduar.

porse ti po ofendon ,pa e ditur fare se kush jam un.nje arsenal per cfare????me teori ????gjithēka qe ti ke eshte gjithēka qe te kan servirur ,prandaj po te them se njerez si ty nuk din te dalin jashte llogjikes qe te kan ngulitur qe ne femijeri.ti nuk ke asgje qe te mohoje Zotin,asgje,ke vetem teori dhe hamendesime.

Enraged Maska e Scion
    Anėtarėsuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar mė parė nga angmokio Lexo Postimin
    Kaq e veshtire eshte per ta kuptuar o Scion?

Zoti si krijues i gjithesise e ka fare te thjeshte te krijoj gjithcka qofte edhe nga asgjeja. Ceshtja nuk shtrohet a eshte e mundur te krijohet nga asgjeja, pasi zoti e ka fuqine qe ta bej por ne po flasim qe nese nuk egziston zoti sipas teorise tuaj , a mundet qe dicka te krijohet vetvetiu nga asgjeja?
    Eshte njesoj si te te marrim shembullin e pjeseve te nje makine dhe te presim qe ato te formojne vetvetiu makinen, sigurisht qe kjo eshte e pamundur pa prezencen e nje montuesi.
    Cila eshte teoria ime?
    Apo thjeshte vetekuptohem i pozicionuar kunder Teizmit. Me sa di une skam folur akoma per "Teorine time", ndaj mos u mundoni te luani rolin e "Adjutantit" tim sepse s'kam nevoje.

Ja thash edhe Paridit po ta them edhe ty.
    Gjithmon eshte lehte kur gjerat krijohen me shkop magjik. S'ka ndonje veshtiresi te madhe, mjafton te thuash "Zoti e di"! :P
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Scion : 08-10-2011 mė 13:38
    What can be asserted without evidence, can be dismissed without evidence

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Scion Lexo Postimin
    Cila eshte teoria ime?
    Apo thjeshte vetekuptohem i pozicionuar kunder Teizmit. Me sa di une skam folur akoma per "Teorine time", ndaj mos u mundoni te luani rolin e "Adjutantit" tim sepse s'kam nevoje.

Ja thash edhe Paridit po ta them edhe ty.
    Gjithmon eshte lehte kur gjerat krijohen me shkop magjik. S'ka ndonje veshtiresi te madhe, mjafton te thuash "Zoti e di"! :P
    Dhe Diskutimi OVER

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    E di si eshte puna, une jam anti fetar dhe anti kreacionist e anti shume gjera po nese hapen tema te tilla si "te hedhim poshte kreacionizmin" apo "te hedhim poshte evolucionizmin" etj etj nuk fiton askush.

ēfare rendesie ka nese eshte e vertete kreacionizmi apo evolucionizmi, ēfare na ndryshon ne? Apo ēme duhet mua nese nje njeri beson se e ka krijuar zoti me shkop magjik, po eshte e drejta e tij ta besoje, atehere pse duhet te kembengulim ti mbushim mendjen per te kunderten?

Dhe nje gje tjeter, kjo puna e besimit ne zot eshte personale, edhe fetaret kane harruar diēka te rendesishme kur mundohen te bindin me fakte per te besuar ne zot, besimi perjashton faktin prandaj quhet besim. Perveē kesaj te besosh ose jo nuk eshte me zgjedhje, ata qe nuk besojne ne zot nuk eshte se ashtu vendosen, nuk e kontrollojne dot ate qe kane ne zemer, askush nuk e kontrollon dot qofshin besimtar ose jo.

Keshtu qe debati ateist-besimtar eshte i destinuar te deshtoje pa filluar sepse nuk do kishte kuptim.

i larguar Maska e bindi
    Anėtarėsuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    "m,rruve t,rruva brisku i berberit"!!Mua nuk me mbushin mendjen si teoria e fetarve po ashtu dhe afetarve,kjo per vete faktin se te dyja keto teori si referenc per krijimin e univesit marrin asgjen!Pra ne munges te hapsires kohes dhe materjes u krijua gjeja ose me mire te themi nga asgjeja me te ashtuquajturin shpethim te madh (big bang) u"krijuan" faktoret e siperpermendur,ndersa para kesaj nuk egzistonte asgje dhe bla bla rreth te ciles eshte krijuar nje tabu ,qe persritet ne qarqet shkencore si ne nje reth vicioz qe vertitet ketu 60 vite e per fete te mos flasim sa vite qe mbrojne teorine e tyre te krijimit nga zoti!
    E di se do te thoni qe kjo eshte vertetuar me zgjerimin e Universit!Kjo zgjerimi i Universit nuk verteton aspak se gjeja fillon nga asgjeja perveē faktit se Universi zgjerohet!Po nese zgjerohet e keni pyetur ndonje here veten edhe sa miliona apo miliarda vite mund te zgjerohet dhe pas nje kohe relativishte te gjate ,mbase Ai mund te ashtu si zgjerrohet mund te filloj te tkurret dhe te beje riciklimin e rradhes pas nuk e di sa miliarda apo triliarda vitesh!
    Ajo qe dua te them per te ndodhur te gjithe keto procese ,patjeter se duhet te ndodh nje evoulim kosmik ne gjithe universin,pra evuolimi eshte vete ndodhia!Ndersa fillim nuk ka fare!
    Ajo sot quhet si fillim po ti referohemi big bangut ,shume me e logjikshme me duket te interpretohet si pika zero ndermjet kordinatave plus dhe minus qe shkaktuan njera tjetren ,qe do te thote minus (universi defanziv) dhe plus (universi ekspanziv).....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bindi : 08-10-2011 mė 18:54
    Mos i bej dikujt ate,qe nuk ke deshire te ta bej dikush

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •