Endri.......duket qe edhe ne keto qe shkruan qe je kofnuz.
Ti thua qe greku ka 1001 shembuj qe te jete krenar.......po ashtu edhe italiani.A te ka rene rasti ti pyesesh???? dhe cfare arsyesh te kane dhene qe jane krenare per vendin e tyre.
Po ti perse valle nuk je krenar per vendin tend,vendlindjen tende,prinderit e tu qe sakrifikuan nga jeta e tyre per te te bere ky qe je sot.
Perse e lidh me politiken e politikanet......
Mund te gjej edhe une 1002 arsye per te qene krenare qe jam shqiptar e qe flas e shkruaj shqip.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga prenceedi : 09-10-2011 mė 09:05
Po,jam krenar,qe kam flamurin e KASTRIOTEVE,ku me te njejtin flamur,GJERGJI I KASTRIOYEVE,
per njezet e pese vite rresht mposhti osmaniket gjakpires.Jam krenar qe i perkas ARBEROREVE,
qe i dhan botes perndimore shume figura te shndritshme,si Konstandinin e madh,Aleksandrin e madh,Justinianin,GJin Gazullin,Marin Barletin,Gjergj Kastriotin,NENEN TEREZE,Ismail Kadarene,etj.
popo shume turp kam hahahahahaha...ca turpi te kem more esht mendimi im po nuk te pelqeu mos e lexo maroj puna
![]()
zemra ime tull shpirti jot llac dashurija jon pallat 15 kac
Shqiperia per fat te keq eshte vendi me i varfer ne Europe, por kjo nuk e ul vlerat saj njerezore, si nje vend me histori te madhe.. Nje vend qe trashegon histori te pasur dhe qe ruan indentitetin trandicional te saj. Nje vend me shume pasuri natyrore. Krenaria nuk ka te beje me faktin cfar te jep , por me historine dhe pranimin e indetitetit shqiptar. Nese ti nuk je krenar, ti mohon familjen tende dhe gjithe brezat e famljes.. Mohon identitetin tend duke u bere njeri pa indentitet e medioker
Vertet Shqiperia nuk eshte Gjermania apo Franca qe te ofrojne ty bazat materiale e financiare per te cila te bejne kaq shume "krenar".. Krenaria eshte me e thelle se kaq, nje ndjenje dhe dashuri per vendin dhe origjine tende.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Noellag : 09-10-2011 mė 09:53
Larguar
Duhet te perjetosh shume qe te behesh njeri
Bravome pelqeu sidomos kjo pjese;
"sigurisht qe smund te jemi krenar me diktaturen komuniste 50 vjecare,
por na ben krenar qendresa dhe mbijetesa ndaj kesaj diktature
na ben krenar fakti qe nuk jemi hakmares ndaj persekutoreve duke treguar qyteterim."
Per fatin e Mire te tyre, Ata qe nuk kane perjetuar gjera te tilla nuk mund te kene as iden me te vogel se cfar do te thote te mos hakmerresh.
Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne
Keni bere shume mire qe keni hapur kete teme. Me dashje apo padashje, po del se sa pake konsiderat shqiptaret kane per identitetin kombetar. Krenaria Kombetare eshte dicka krejt ndryshe nga ajo personalja. Kur trajtojme gjera te tilla duhet larguar pak nga subjektiviteti duke i pare gjerat nga nje kend me i gjere dhe i larte. Sigurisht qe te besh nje gje te tille duhet te kesh Njohurit minimale per ate qe percakton identitetin kombetare historine e tij dhe cfar ky identitet reprezanton. 50 vjetet e fundit jane me te vertet nje njolle ne historine tone mijeravjecaresh. Por kjo periudh relativisht shume e shkurter ne kronollogjine e historise sone eshte vetem nje pike uji ne Det.
Shqipetaret kan shuuuume arsye te ndihen krenar qe jane pjese e nje kombi te tille.
Do te ripostoj ketu 3 arsye qe i kam shkruar ne nje postim me lart. Ka shume e shume te tjera por vednosa te bie 3 fakte qe shume nuk i dine.
Kemi ndertuar Piramiden e pare dhe me sa di une te vetmen ne Everope. (nuk e di ae kuptoni rendesine e kasaj)
Kemi shpikur Pentagramin.
Mendohet se versioni origjinal i Iliades eshte shkruajtur ne nje forme shqipe te lashte. Jo vetem qe eshte shkruajtur ne shqipe por edhe personazhet, te pakten disa, emerat e tyre dhe karakteristikat mund te shpjegohen ose zberthehen vetem ne gjuhen shqipe. Ishim ne ata qe themeluam Greqine e lashte qe ne ate kohe as qe nuk njihej me kete emer, por edhe Greqine moderne. Kete vend te Ashtu quajtur "djepi i qyteterimit/civilizimit"
Identiteti kombetar eshte dicka qe te qithe identifikohen me te dhe nuk ka te bej shume me eksperiencen tende personale.
Kur flasim per Krenari, nuk duhet te nenkuptojn Kapadahillek apo Krekosje apo me Shit Mend etj etj etj. Njeriu mund te jete krenar per dicka perbrenda vetes duke mos ia imponuar tjeterit.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Maqellarjot : 09-10-2011 mė 10:31
Ne kohe e rrethana kritike, si individi, ashtu edhe nji popull japin proven e forces morale te tyne
Statiooooon, je gabim.
Une e thashe me vetedije dhe me besim te plote. Por s'ke faj tiiii qe je ne Shqiperi dhe s'ke pare strukturen sociale te vendeve te tjera. Gjysmen e jetes kam kaluar ne USA dhe deri tani asnjeri s'kam takuar te jete aq i lidhur me familjen sic jemi ne shqiptaret. Ku ke pare ti qe kushurinjte e dyte apo te trete ti konsiderosh si moter e vella? Ku ke pare ti qe keto kusherinj te larget te cilet une pershembull kisha qe e vogel qe si kisha takuar dhe tek e fundit as i mbaja mend pervec emrit, kur marrin vesh qe po viziton si turiste shtetin ku jetojne ato te te hapin deren dhe ne asnje menyre s'te lejne te qendrosh ne hotel apo te shpendezohesh per ushqimet. Ku ke pare ti qe prap si turiste ne shtet te huaj takon nje shoqe te 8-vjecares e ciles i mbetet hatri qe vetem po e takon per ca ore dhe s'po shkon nga shtepia e saj per vizite dhe te qendrosh naten, ku dhe prinderit e saj te presin me duar hapur. Me thuaj mua?!
Nese kjo arsyeja ime dikujt nuk i duket ndonje gje per tu ndiher krenar, ehhuu s'me intereson sepse s'kam si te jua shpjegoj me mire. Une nuk kam nevoje per sportista te shquar, shkenctar te shquar, astronauta te shquar, gjeni te shquar. Tek populli yne i thjeshte une kam arsye te forta te ndihem krenare!! Tek e fundit krenaria eshte ndjenje dhe nuk shpjegohet me fjale. Jam krenare sepse ndjej nje ngrohtesi te pa pare tek shqiptaret!!
qe kam fjet me mamin kur kam qene i vogel
Without deviation from the norm, progress is not possible
Krijoni Kontakt