Po ca thu mer lali ai akoma nuk eshte varros....Disa e shajne Ramizin disa e lavderojne..e drejte.Une nuk jam i majte e nuk e kam dashur..por politikan i zoti ka qene..edhe per ate qe tha se ai e vuri Berishen nese eshte e vertete mire ka bere..ke te vinte Xhelil Gjonin ??.Une e mbaj mend kohen e Ramizit...mbas gjithe atij presioni te Enver-mehmetit e kusur ajo kohe ishte nje frymemarrje e madhe...ai dale ngadale e zbuti regjimin me histerik qe njohu Shqiperia gjate gjithe ekzistences se saj..se edhe gjerat or miq nuk behen me suste...
SHQIPERIA MBI TE GJITHA
po me dhimbset pantera e zeze(n.h.) se ka mbete e vetmume tash!
Ngushellime familjes!
Where does a thought go when it's forgotten?
Cilat jane meritat kryesore te tij?
Kjo nuk eshte merite e vertete e tij, sepse te gjithe diktatoret dhe diktaturat komuniste te asaj kohe u zhduken pothuajse te njejten kohe. Shqiperia nuk ishte as nder te parat, as nuk arriti nderrimin e sistemit pa dhune....ai dale ngadale e zbuti regjimin me histerik qe njohu Shqiperia gjate gjithe ekzistences se saj..
Nuk mund ta lavderosh dike vetem pse nuk ishte edhe me i keq. Perndryshe, cdo diktator do te mund te rehabilitohej disi, nese argumentohet me faktin se nuk ka bere edhe dicka me te keqe edhe pse ndoshta e kishte ate mundesi.
Normalisht, edhe R. Alia me vendimet dhe veprimet e tij kishte mundesi te shkaktonte edhe me shume dhune, viktima dhe shkaterrime. Gje qe me gjase te madhe do ta paguante me jeten e tij dhe te ndonje anetari te failjes. Prandaj, nuk e konsideroj te arsyeshme qe ky fakt te llogaritet si merite e tij.
Sidoqofte, une nuk bindem se R. Alia dhe shume te privilegjuar te sistemit komunist jane terhequr vertete vullentarisht apo kane ndryshuar bindjet e tyre ideologjike. Prandaj, edhe "zbutja e regjimit", nese kishte nje zbutje te tille, ishte vetem nevoje e kohes apo hap pragmatik per ruajtjen dhe vazhdimin e regjimit.
Pershendetje
Nuk ka rendesi ke vuri, Saliun apo Xhelalin.
Rendesi ka cfare beri perpara se te merej vesh si do rrjedhin gjerat, cfare beri perpara viteve 90.
Normalisht qe e zbuti qendrimin dhe jam i bindur qe ka qene levizje e diktuar, si cdo levizje politike qe eshte bere dhe behet ne shqiperi.
Si njeri kush e njeh? Ka njeri ketu qe te me thote qe e kishte zemren e bardhe? Jam i bindur qe eshte drejtperdrejt pergjegjes per gjendjen qe ndodhet shqiperia dhe shqipetaret.
Per mendimin tim nuk meriton me shume se 30 sekonda lajme dhe 2 rrjeshta ne gazete ne cepin e lajmerimeve.
Cdo gje eshte relative...
U preft ne paqe z.Ramiz Alia.Dhembje per ne,por jo qe te derzohemi perkundrazi ti mbledhim forcat te hecim para.
Ata ish bllokmenet e lan ktu ku e lan Shqiprin e ne e kemi detyr qe shqiprin ta qojm perpara.
Me kujtohet se ishte njeri nga njerzit me pro demokratik te kohes post Enveriste.Ai filloj pas vdekjes se Enverit te bej reforma pore ja qe i grabiten pushtetin dhe ne vend demokracies sollen sallamadi ,ku secili behej vet shkop e vet toz.
Krijoni Kontakt